Joko opiskelet latinaa, maalaat akvarelleja tai olet keksinyt maailmaa mullistavan teorian?

Joko opiskelet latinaa ja teet ainakin paria jumppa haastetta? Kirjoitatko jo kirjaa tai miten olisi jonkun maailmaa mullistavan teorian keksiminen?

Söin tuossa sohvalla istuessa lättyä ja meinasin tukehtua hilloon. Huomasin olevani miltei masentunut ja ärtynyt samaan aikaan, kun selasin Instagramia ja somevaikuttajien tilejä.

Jaahas. Tuossa joku oli mennyt akvarellikauppaan ja sitten feed on täynnä toistaan kauniimpia ja editoidumpia kuvia siitä, miten on koko päivä silkkipyjamissa vaan maalailtu. Instagram livet pompsahteli tuon tuosta ilmoittamaan, että jälleen kerran toinen toistaan kekseliäämpi IG live oli taas alkanut.

Kun oma jaksaminen menee välillä vaan selviämiseen, on muiden sadat uudet proggikset, kielten opiskelut, akvarellimaalaukset ja fitnesshaasteet suoraan sanottuna typerryttäviä

Miksi ei kaikki tämä sinällään positiivinen ollut omasta mielestä mahtavaa? Miksen jaksanut iloita siitä, että jonkun energiatasot meinasivat räjähtää katosta läpi?

No siksi, että itse jaksan juuri ja juuri tätä jo neljättä karanteeniviikkoa. Ainakin kolme vastaavaa on vielä edessä.

Lapset kaikki kotona 24/7, kokopäivätyön tehtävät on painettava kuten ennenkin, syyllisyys ja vastuu lasten aktivoimisesta, ulkoilusta ja terveellisestä ruoasta painaa hartioita kuin kivisäkki. Ei taukoa, ei apua, ei armoa. Jaksettava on jokaisen lapsen erilliset tarpeet, otettava vastaan tunnemyrskyt, kiukuttelut, läheisyydentarve, tilantarve, omat tunteet, liikkumisen väheneminen, sisätiloissa oleminen, sotku, sosiaalisten tilanteiden loppuminen, hermojen kiristys ja pelko.

Mutta se mitä näin sosiaalisen median tulvissa ei juuri nyt minua tue, ei lohduta, ei herkistä. Ja on ihan ok myöntää se ja ymmärtää tarvitsevansa jotain muuta.

Kun oma jaksaminen menee välillä vaan selviämiseen, on muiden sadat uudet proggikset, kielten opiskelut, akvarellimaalaukset ja fitnesshaasteet suoraan sanottuna typerryttäviä. En tarkoita tällä sitä, etteikö kukin saisi selvitä tavallaan ja postata mitä haluaa. Mutta se mitä näin sosiaalisen median tulvissa ei juuri nyt minua tue, ei lohduta, ei herkistä. Ja on ihan ok myöntää se ja ymmärtää tarvitsevansa jotain muuta.

Tajuta, että seuraa vääriä ihmisiä. Silloin pitää klikata ”unfollow” ja etsiä uusia polkuja. Ja niitä löytyy varmasti. Monille tämä aika on raskasta ja mielenterveys on koetuksella. Monilla se oli koetuksella jo ennen virusta ja karanteeniakin.

Lojuvat lapset.

Jos sait hampaat pestyä, söit kunnolla ja pidät perheestä huolta, teit jo tarpeeksi.

Yhteiskunnan ja elämän tahti on kova, burnout todellinen ongelma ja henkinen kanttimme äärirajoilla. Siksi vertailu ja puskeminen ylimääräisiin suorituksiin juuri tänään voi olla tosi ahdistavaa. On ihmisiä ja perheitä, joiden lähimmäiset on riskiryhmässä. On ulkosuomalaisia, joiden perhe asuu kaukana, mutta lupaa matkustaakaan ei ole. On taloudellisia huolia, yksityisyrittäjiä, irtisanomisia, eroja.

 

Haluan siksi kirjoittaa esiin sekä itselleni että muille: ei tarvitse jaksaa. Ei tarvitse olla extrasuperduper tuottelias.

Jos sait hampaat pestyä, söit kunnolla ja pidät perheestä huolta, teit jo tarpeeksi.

Se että on läsnä, kuuntelee itseään ja lähimmäisiään, riittää.

Me tehtiin se, tänäänkin. Me selvitiin. Tulkoon huominen!

 

View this post on Instagram

Joko opiskelet latinaa ja teet ainakin paria jumppa haastetta? Kirjoitatko jo kirjaa tai miten olis suhteellisuusteorian keksiminen?🤔 Kun oma jaksaminen menee välillä vaan selviämiseen, on muiden sadat uudet proggikset, kielten opiskelut, akvarellimaalaukset ja fitnesshaasteet suoraan sanottuna typerryttäviä. Söin tuossa sohvalla istuessa lättyä ja huomasin olevani masentunut ja ärtynyt samaan aikaan, kun selasin somevaikuttajien tilejä. Sitten tajusin, että seuraan vääriä ihmisiä. Mindsettiä, joka ei inspiroi mua juuri nyt. En tarkoita etteikö kukin saisi selvitä tavallaan ja postata mitä haluaa. Mutta minua ne ei tue, ei lohduta, ei herkistä. Ja on ihan ok myöntää se ja ymmärtää tarvitsevansa jotain muuta. Silloin pitää klikata "unfollow" ja etsiä uusia polkuja. Ja niitä löytyy varmasti. Monille tämä aika on raskasta ja mielenterveys on koetuksella. Monilla se oli koetuksella jo ennenkin. Vertailu ja puskeminen ylimääräisiin suorituksiin voi olla tosi ahdistavaa. Haluan kuitenkin sanoa tässä ääneen sekä itselleni että sulle: ei tarvi jaksaa. Ei tarvi olla extrasuperduper tuottelias. Jos sait hampaat pestyä, söit kunnolla ja pidät perheestä huolta, teit jo tarpeeksi. Teit tosi paljon 🙌🧡 Onneksi olkoon. Hyvä me! Tulkoon huominen! @jyllanninsuomineito #itsemyötätunto #kaksplusblogit

A post shared by Terhi-Anneli Koivisto (@jyllanninsuomineito) on

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä