Julkkisvegaanien Top 10

Kasvisruuasta valtavirtaa

Kasvissyönti ja vegaaninen elämäntapa on esillä enemmän kuin koskaan. Ei ehkä voi vielä puhua valtavirtaistumisesta, joskin niin voi tapahtua ja piankin. Suomalaisittain kasvispohjaisten tuotteiden suosio on S-ryhmässä kasvanut kovaa vauhtia viime vuosien aikana. Myynti on muutamassa vuodessa moninkertaistunut eli puhutaan kymmenistä prosenteista vuositasolla.

Sellaiset ilmiöt kuin ilmastonmuutoksen vastustaminen, eläinten hyvinvointi ja eettisyys kasvattavat suosiotaan vuosi vuodelta. Samaan aikaan kasvispohjaisia tuotteita on saatavilla jatkuvasti enemmän.

”Kyllä tämä ilmiö vielä valtavirtaistuu.” Antti Oksa, S-ryhmän tuoretuotteiden valikoimajohtaja

Julkimoiden vaikutusvalta

Vegaanisten tuotteiden ja elämäntavan valtavirtaistumista edesauttava asia on nk. julkimoiden vaikutusvalta. Julkkisten wellness ja vegaanitaival on hieno esikuva, sillä monet tunnetut henkilöt promoavat monia elämäntapoja ja moraalivalintoja oman henkilöbrändinsä kautta. Oli kyse politiikasta, ammattiurheilusta, elokuvabisneksestä tai musiikista.

Julkkisvalta voi olla paljon voimakkaammin vaikuttavaa, kuin yksikään lakipykälä, poliittinen päätös tai ympäristösuositus. Lapset ja nuoret seuraavat ja inspiroituvat esikuvistaan, jolla voi olla käänteentekevä merkitys sille miltä tulevaisuutemme näyttää.

Listasin mielestäni 10 kovinta julkkista, joiden valinnat tulevat vaikuttamaan maailmaan

1. Joaquin Phoenix

2. Benedict Cumberbatch

3. Beyonce

4. Bill Clinton

5. Natalie Portman

6. Madonna

7. Venus Williams

8. Miley Cyrus

9. James Cameron

10. Greta Thunberg

Onko sinulla ollut joku esikuva, joka on vaikuttanut arjen valintoihisi?

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä

Pysy kartalla ja tilaa Kaksplussan uutiskirje

X