Katoileva leivänpaahdin ja paahtoleipäpussien mysteeri

Ei ole kyse uudesta lastenkirjasta, vaan tämä tarina on tosi

Laahustan aamulla silmät sikkurassa keittiöön, otan rutiiniomaisesti leipäpussista pari paahtoleipää (miten se on jo niin tyhjä. Mystistä?) ja ojennan ne kohti leivänpaahdinta- joka ei ole siellä. Pöydällä on enää jäljellä leivänpaahtimen muotoinen muruneliö.

Missä hitossa on meidän leivänpaahdin?

Joko se on a) lainattu jollekin tai b) teini on vienyt sen. Mutta miksi ihmeessä edes teini ottaisi leivänpaahtimen? Ai niin, paahtaakseen leipää? Miksei se paahda sitä ihan vaan keittiössä kuten kaikki muutkin? Ja keittiössä on sitä paitsi kaikki muut ruoanlaittoon tarvittavat käyttövälineet ja elintarvikkeet, kuten veitset, voi, hillo, leikkeleet ja niin edelleen. Siksi lokaation nimi on keittiö. Luulisi olevan laiskallekin helpompaa.

Leivänpaahdin löytyy teinin tietokonepöydältä. Aamukiireissä ei ehdi tiedustelemaan tekoon johtanutta impulssia sen kummemmin ja koko homma unohtuu sitten siltä erää.

Samana iltana nukutan pienimmät ja menen keittiöön tiskaamaan huomatakseni leivänpaahtimen paikan ammottavan taas tyhjyyttään. Yllättäen myös paahtoleipäpussi on kadonnut. Menen suoraa päätä teinin huoneeseen, avaan oven ja käryhän siellä käy. Nuori mies hekottelee luurit päässä tietokoneella ja leivänpaahtimeen jääneet vanhat leivänpalat vaan sauhuaa.

Seison siinä ovisuussa hetken ja mietin, että mitä en nyt tajua? Sillä jos ei jaksa paahtaa leipää keittiössä koska laiskuus, niin paljon suurempi vaiva luulisi olevan kaikessa tässä roudaamisessa. Ensin pitää hakea se paahdin ja kaikki leivän valmistamiseen kuuluvat tarvikkeet ensin keittiöstä, sitten ne pitää kaikki vielä palauttaa takaisin paikalleen. Teinin pitää kävellä ensin huoneestaan keittiöön, sitten huoneeseensa, sitten vielä keittiöön ja vielä kerran huoneeseensa. Jos ei osaa kantaa kaikkia tavaroita tarjottimella, edestakaisin keikkoja tulee vielä enemmän.

Sanon ajatuksen ääneen ja nuori mies vastaa suu täynnä paahtoleipää, yeah but if one doesen´t  take all that stuff back?

Aa oikei, tajuan.

Jos alkuoletuksena on, että joku muu tekee sen kaiken palautustyön, that kinda makes sense. 

Syvässä yhteisymmärryksessä kannamme kuitenkin leivänpaahtimen paloturvallisuussyistä takaisin keittiöön- ja sen jälleen kerran tyhjän paahtoleipäpussin.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä