Kiitos kotimaa Suomi ja ulkosuomalaiselle aina lähtövalmis maitojuna

Onnea itsenäinen Suomi!

Kiitän ulkosuomalaisena maailman kauneimmasta kielestä, josta kukaan ei täälläpäin ymmärrä hölkäsenpöläystä. Edes omat tanskan suomalaiset lapset ei aina ymmärrä.

Viime viikolla Elias kysyi mikä päivä tänään on?

Vastaan että keskiviikko.

Elias toistaa mutta mikä päivä?

Vastaan jälleen keskiviikko!

Elias ihmettelee ai onko se viikonpäivä? Keskellä viikkoo?

Elias ui Nuuksiossa kesäyönä.

Tämä omituinen salakieli luo kuitenkin tarpeellisen kuplan, jossa on yksityisyyttä ja rauhaa. Kun omaa suomalaisuuttaan ja erilaisuuttaan ei osaa selittää tanskalaisille.

On todella vaikea sanoittaa tanskalaiselle, mitä se suomalainen mentaliteetti oikein on. Onko se sitä kun hyggeily on vaikeaa, ellei sitä ole ensin ansainnut? Vai onko se sitä suoruutta, kun ei osaa suodattaa vaan kertoo asioista kuten ne ovat? Vai onko se suomen kielessä ja sen vivahteissa? Kun hän voi olla sekä mies tai nainen?

Olemme vähän omituisia ulkomaalaisia ja sitä tulee vaalia, sillä se on juuri sitä arvokasta suomalaisuutta meissä.

Kesätytöt Sipoossa.

Kiitän Suomea vapaudesta, luonnosta, sosiaaliturvasta, tasa-arvosta ja siitä tunteesta, että me jotka emme asu sinun kamarallasi voimme silti tuntea olevamme aina hoivassasi. Luo turvaa tietää, että aina on olemassa takaportti ja tie takaisin katajaiseen syleilyysi.

Aina on mahdollista ottaa maitojuna  – kuin maailmalla seikkaillut nuorikko, jonka kaipuu äidin helmoihin lopulta voittaa seikkailunhalun.

Ja tämän kaiken lisäksi haluan kiittää vihiksistä. Vihiksiä ei ole missään muualla maailmassa. Tanskalainen bonuspoika toivoo tuliaisiksi suomireissuistani vihiksiä. Niin saavun kerta toisensa jälkeen Tanskaan matkalaukku täynnä liiskaantuneita vihiksiä.

Kiitos Suomi!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä