Korona karanteeni toi villieläimet ja delfiinit Italian kaupunkien kanaviin – luonnon hetki hengähtää

Koko maailma on kriittisessä tilassa. Euroopassa erityisesti Italiaan koronavirus on iskenyt lujaa ja rekistöreityjä tartuntoja on n. 35 500. Koko maa on ollut suljettuna ja monissa kaupungeissa on ollut ulkonaliikkumiskielto.

Venetsiassa karanteeni, turismin poissaolo ja kanavien liikenteen hiljentyminen on alkanut kuitenkin aiheuttaa yllättäviä positiivisia vaikutuksia. Joutsenia ja kaloja ui meriliikenteeltä ja turisteilta tyhjentyneissä vesistöissä.

Yksityisen ihmisen twiitti, joka ihailee kanavien rauhallisuutta.

La bellezza salverà il mondo in una Burano deserta i cigni si riappropriano dei canali….

Posted by Marco Contessa on Monday, March 9, 2020

Venetsia Pulita on ympäristöjärjestö Venetsiassa:

Venetsian Kaupunki tiedotti CNN:lle, ettei  veden saastepitoisuus välttämättä ole laskenut, vaan yleensä pinnassa kelluvat roskat ovat painuneet kanavan pohjaan. Vesi on kyllä kirkastunut ja kaupungin rauhoittuminen on antanut tilaa villieläimille.

Ilman saastepitoisuus taas on laskenut. ESA:n mukaan typpidioksidipäästöt ovat vähentyneet merkittävästi Italiassa COVID-19: n leviämisen aiheuttaman sulkemisen jälkeen.

Koronaviruksen vaikutukset ihmiskunnalle ja globaali taloudellinen ahdinko on tietenkin kammottavaa. Mutta en voi silti mitään niille ajatuksille ja tunteille, jotka nousee pintaan kun maailmanlaajuisen karanteenin positiiviset vaikutukset alkaa näkyä luonnossa ja eläimissä.

Ihmisen poissaolo.

Päästöjen pienentäminen. Turismin väliaikainen loppu.
Luonto eheytyy, kun ihminen hellittää otteensa.

Luonto hengähtää.

Meidän arkemme ei ole enää sama ja onkin aika pohtia, miten meidän kannattaa elää yhdessä jatkossa. Miten me jatkamme globaalin kriisin jälkeen. Voisiko tästä tilanteesta oppia jotakin, jolla voimme parantaa hyvinvointia, tasa-arvoa ja luontoa ja eläinten asemaa globaalisti?

Juuri tänään tämä Kitty O’Mearan runo resonoi nyt vahvasti:

”And the people stayed home. And read books, and listened, and rested, and exercised, and made art, and played games, and learned new ways of being, and were still.⁣

And listened more deeply.⁣

Some meditated, some prayed, some danced.⁣

Some met their shadows.⁣

And the people began to think differently.⁣

And the people healed.⁣

And, in the absence of people living in ignorant, dangerous, mindless, and heartless ways, the earth began to heal.⁣

And when the danger passed, and the people joined together again, they grieved their losses, and made new choices, and dreamed new images, and created new ways to live and heal the earth fully,

as they had been healed.”

~Kitty O’Meara⁣

Lue myös:

Näinä aikoina pitää sietää epävarmuutta – kuten sota-ajan sukupolvetkin sietivät

Elämme eläinperäisen pandemian keskellä, koska globaalin ajan ihminen syö eläimiä

View this post on Instagram

Delfiinit on saaneet elintilaa Gargliarin satamassa, joka on hiljentynyt eristyksissä liikenteeltä🐬 Italiassa roskainen Venetsian kanavien vesi on kirkastunut kahdessa viikossa. Villieläimet on saapuneet. Joutsenia ja kaloja ui meriliikenteeltä ja turisteilta tyhjentyneissä vesistöissä. Koronaviruksen vaikutukset ihmiskunnalle ja globaali taloudellinen ahdinko on tietenkin kammottavaa. Mutta en voi silti mitään niille kylmille väreille, jotka kulkee pitkin kehoa kun maailmanlaajuisen karanteenin positiiviset vaikutukset alkaa näkyä luonnossa ja eläimissä. Se tuntuu niin fundamentaalisesti oikealta. Ihmisen poissaolo. Päästöjen pienentäminen. Turismin väliaikainen loppu. Meidän kaikkien arki ei ole enää sama ja on aika pohtia, miten meidän kannattaa elää yhdessä jatkossa. Luonto eheytyy, kun ihminen hellittää otteensa. En osaa sanoin selittää sitä onnen tunnetta ja toivoa, jota nämä näkymät mussa herättää🧡 Millainen maailma voiskaan olla. Ja tiedän, tiedätte tunteen! Lähde: Reuters Lähde: CNN #italy #dolphins #CancelEverything😂 #covid2019 #coronavirus #koronakaranteeni #luonto #healing #nature #veganforanimals #vegansofig #veganfortheplanet

A post shared by Terhi-Anneli Koivisto (@jyllanninsuomineito) on

Kommentit

2 kommenttia
Terhi-Anneli

Ei ole. Se että delfiinejä olisi Venetsian kanavissa, on monissa medioissa väärin. Olen käyttänyt lähteinä Reutersia ja CNN:n artikkelia, jotka on mielestäni aika uskottavia lähteitä.
Kirjoitan tekstissä, että delfiinit on Sardiniassa.

Terhi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä