Lapsille ja nuorille suunnattu Fortnite Battle Royale on noussut maailmansuosioon – mistä oikein on kyse ja sopiiko taistelupeli oikeasti lapsille?

Mistä on kyse?

Mistä on kyse?

Fortnite Battle Royale on 12-18 vuotiaille suunnattu taistelupeli, jota voi pelata konsoleilla tai tietokoneella. Pelissä joukko hurjapäisiä pelihahmoja tiputetaan lentokoneista saarelle taistelemaan toisiaan vastaan. Jokainen pelaaja tutkii saaren kolkat, tukikohdat, löytää aseita ja puolustaa itseään muita vastaan. Tuhoisaa sotaa käydään aina viimeiseen mieheen.

Kyseessä on täysin ilmainen onlinepeli, jossa lapset ja nuoret ympäri maailmaa taistelevat toisiaan vastaan livenä. Pelaajat voivat tutustua toisiinsa pelin kautta, jutella, pelata ystävien kanssa samaan aikaa tai joukkoistua muita vastaan ihan kenen kanssa nyt sattuukin synkkaamaan. Olennaista pelissä on kuitenkin hyvä meininki, huumori ja voittoja tuuletetaankin hienoin tanssimuuvein.

Miksi peli on niin valtavan suosittu lasten keskuudessa?

Miksi peli on niin valtavan suosittu lasten keskuudessa?

Olin aluksitodella skeptinen pelin suhteensillä en ole mikään pyssypelien puolestapuhuja. Muutin nopeasti kuitenkin mieleni, kun tutustuin peliin bonuspoikani johdolla. Meillä pelataan nyt vapautuneesti Fortnitea ja olen jopa itsekin nalkissa tähän upeaan peliin!

Mielestäni tärkeää näin vanhempana on tutustua ihan pelaamalla mukana lasten peleihin, jotta oppii ymmärtämään interaktiivisten onlinepelien arvomaailmaa, dynamiikkaa ja miten mielettömän hyviä juttuja peleistä voi löytyä.

Peli on todella suuri ilmiö, sillä lapset kohtaavat toisia lapsia ympäri maailman, heittävät läppää englanniksi, tutustuvat toisiinsa ja kokevat yheyttä yhteisen pelimissioiden ja tiimiytymisten kautta. Voitontanssit, oman hahmon rakentaminen ja pelimaailmassa ”kokoontuminen” ovat ilmiö, joka voi olla lapsille ja nuorille ihan yhtä todellista ja jopa paljon siistimpää, kuin IRL tapahtuvat asiat.

Pelissä myös oppii rakentamaan, suunnittelemaan strategioita, lukemaan karttaa ja toimimaan ryhmissä.

Flossaus levisi Fortniten kautta

Nykyään meidän perheen yhteinen hauska harrastus onkin eri hahmojen omat tanssimuuvit, joita lapset ympäri maailmaa toistavat ja mm.trendikäs flossaus levisi valtaviin mittasuhteisiin juurikin Fortnite-pelin kautta. Viikonloppuisin meillä pelataan ja sitten tanssitaan porukalla Fortnite hiphop-mooveja, teinistä taaperoon!

Lisäksi pelissä on todella animaatiomainen grafiikka, hauska huumori, omituisia ja hassuja pukuvaihtoehtoja ja mielettömän hyvät musiikit. Kun pelin ulkoasu on lapsellinen ja enemmänkin jotain super mario brossia muistuttava, jopa ampuminen ja taistelut etääntyvät oikeasta IRL väkivallasta.

Fortnite tanssimuuveja

Sopiiko taistelupeli lapsille?

Sopiiko taistelupeli lapsille?

Disneyn klassikoissa, Tom&Jerry-piirretyissä, supersankarisarjakuvissa ja nykyajan lastenanimaatioissakin on väkivaltaa, hahmojen välistä kinaa, jahtaamista ja loputtumia taisteluita. Fortnite ei ole siten mielestäni yhtään sen kummempi ilmiö, vaan tämä on nyt tätä nykyaikaa ja kaiken lisäksi peli on jopa interaktiivista leikkiä.

Fortnitessa lapset ja nuoret voivat kokea globaalia yhteyttä. Jotain todella uskomatonta yhteenkuuluvuutta, jännittävällä ja hauskalla tavalla. Jokaikinen pelaaja saa olla aktiivinen tekijä passiivisen piirrettyjen tuijottelun sijaan. Myös nuorten maailmanlaajuiset trendit kuten flossaus, voivat levitä lasten ja nuorten innokkuuden kautta ihan tosielämän pelikentille, koulun käytäville ja kaveriporukoihin.

Ihan mieletön voima tällaisessa maailmanlaajuisessa onlineyhteisössä, jossa lapset kokevat voivansa vaikuttaa!

Mites se väkivalta ja kulkeutuuko sekin sitten koulun käytäville?

Mites se väkivalta ja kulkeutuuko sekin sitten koulun käytäville?

Jos ennen muinoin paukuteltiin metsässä symbolisia puukeppejä, nykyaikaa ovat virtuaaliaseet. Vaikka lapsuudessani leikin ystävien kanssa Tarzania, ”ammuimme” toisiamme ja ”kuolimme”, emme toivoneet toistemme surmaamista oikeasti yhtään enempää leikin jälkeen, kuin sitä ennenkään.

Olen itse ollut lasten virtuaalipeleissä mukana ja huomannut, että lapset mmärtävät oikein hyvin jo sen, että pelin taistelut ja ampumiset ovat leikkiä. Lapsemme kun ovat tietokone-ja konsolipelisukupolvea, varsinaista pelimaailmaeliittiä, jotka osaavat oikein hyvin erottaa näiden maailmojen rajat.

Virtuaaliset pelit tekevät pelaajien mahdollisuuksista ja maailmoista laajempia ja jännittävämpiä, kuin oman lapsuuteni takapihan metsät. Lapset voivat nykyään pelien kautta saada yhteyden muihin lapsiin, ympäri maailman.

Fornite tanssimuuvit vrs.tosielämän muuvit:

Lue myös miksi meillä saa pelata

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä