Luetuimmat blogikirjoitukseni Top 10 – vakavaa settiä!

Bloggaaja kollegani Desiree Nyman haastoi kertomaan mitkä ovat olleet luetuimpia blogipostauksiani. Mielenkiintoista sinänsä, sillä en ole koskaan tutkinut asiaa edes itse. Toki seuraan analytiikkaa ja tiedän mitkä tekstit ovat olleet luettuja kuukausitasolla – ja toisaalta millaisia ovat tekstit jotka eivät kiinnostaneet juuri ketään. Mutta mitkä tekstit ovat blogiurani top 10?

Minulla on tallessa analytiikka vain kuluvan Kaksplus-vuoteni ajalta, joten en pysty laittamaan tekstejäni lopulliseen paremmuusjärjestykseen. Mutta joskushan omasta mielestä parhaat eivät olekaan niitä suosituimpia, joten mikä edes on tärkein mittari blogatessa?

Vakavat ja syvälliset tekstit tuntuvat kuitenkin olevan suosituimipia ja koska ne ovat tavaramerkkini, olen todella otettu. Koska vaikka olen aina iloinen ja sarkastinen luonne todellisessa elämässä (ja Instagram tililläni), minussa on vakava puoleni joka tarvitsee kanavan.

Luetuimmat blogitekstini top 10

10. Ylisuorittaminen ja uupumus heijastuu myös lapsiin: ”Sinulla ei ole kykyä läheisyyteen, koska et ole oikeasti paikalla”

”Sinulla ei ole kykyä läheisyyteen, koska et oikeasti ole paikalla.”

Se on sitä kun ihminen seisoo oman elämänsä ovella koputtamassa. Pyrkii sisälle, mutta joku sanoo, että et enää mahdu tänne, koska elämäsi on jo täynnä kaikkea muuta.

Se joku on me itse.

9. Työnantajan sanat: ”Työhön sopisi parhaiten suomalainen neito, mutta kun ei nyt löydy niin haluaisin kokeilla tummaa tyttöä”

Alice lähetti minulle tekstinsä saatesanoin: ”Lähetän sulle tän minkä kirjotin eilen itku silmis.” Blogikirjoitus on kirjoitettu yhteistyössä Alicen kanssa.

8. Lomalle lompsis, psykoosit tulille, parasta bestiä ja paskamyrsky – somekeskusteluiden suosikit

24 Somen suosituimpaa – siis inhotuimpaa- sanontaa.

7.  16-vuotiaalla Nobelin rauhanpalkinnon ehdokkaalla on supervoima: Aspergerin oireyhtymä

Reagoin blogini Facebook-tilille tulleeseen kommenttiin:

En usko koko stooriin. Tyttö on manipuloitu ja jos saa Nobelin raivostun. ok, ehkä liian tyly kommentti mutta ärsyttää koko juttu niin kovasti. piste.”

6. ”Ilman mua sä et oo mitään” – narsistin kauniit ja kiltit kasvot

”Narsistisesta ihmisestä ei valitettavasti pääse noin vaan eroon, vaikka hänestä fyysisesti eroaisi. Vaikka muuttaisi toiseen maahan.

5. Olen pälättävä introvertti – oletko puhelias mutta väsyt helposti ihmisten seurassa? Testaa oletko introvertti!

”Oletko joskus liian uupunut vastaamaan puhelimeen? Jos olet ollut lomalla jossa on pitänyt olla aktiivisesti ihmisten kanssa, tarvitsisit uuden loman toipumiseen? Avokonttori on täysin mahdoton tapa työskennellä? Koti on houkuttelevin vapaa-ajanviettopaikka, tai jokin muu rauhallinen ympäristö?  Ladataksesi akkuja tarvitse yksinoloa? Jos tunnistat nämä piirteet, olet todennäköisesi introvertti.”

4. Ystäväporukkani hylkäsi minut – se oli nuoruuteni satuttavin ja nöyryyttävin kokemus

Ystävyys ja ystävyydessä satuttaminen koskettaa miltei kaikkia jollakin tasolla. Kerron tekstissä avoimesti siitä, mitä tapahtui nuoruudessani.

”Saavuin kouluun sinä aamuna kuten muinakin aamuina, turvallisin mielin ja onnellisena siitä että tapaisin taas niitä tyyppejä, joista pidin kovasti.

3. Kun kuukautissuojani oli vessapaperi – kuukautisköyhyys on yhä vaiettu asia

Kirjoitin blogitekstin aiheesta, jossa on kyse niin tasa-arvosta kuin seksuaaliterveydestäkin.

”Oli myös aikoja kun kuun loppu häämötti ja taskussa oli pari euroa. Punnitsin mahdollisuuksiani alepan hyllyköiden välissä: ostaako soijaa ja spagettia, vai kuukautissuojat? Ratkaisu oli helppo, nälkä valitsi makaronipussin.”

2. Vastaanotto päiväkodin porteilla: ”Voi ei, et kai sä tänään taas tuu päiväkotiin?”

Miltei ykkössijalle yltänyt teksti löydetään aina uudelleen. Päiväkodin pihalla tapahtui jotain, joka sai tunteet pintaan ja tekstin syntymään siinä hetkessä. Joskus vaikeista ja satuttavista asioista kirjoittaminen koskettaa syvästi  myös lukijoita.

1. Suomessa on myynnissä lelu, jonka sisällä on eläviä vesieläimiä

Luetuin tekstini on luettu n. 40 000 kertaa. Teksti käsittelee leluna kaupiteltua tuotetta nimeltä Aqua Dragons, jonka sisällä kasvatetaan vesieläimiä. Olin aidosti järkyttynyt elävien eläinten luokittelemista leluiksi ja blogikirjoitus sai aika mukavasti huomiota myös muualla SoMessa: Voice.fi.

Erityisesti somessa on levinnyt viime päivinä juttuja Suomessakin myynnissä olevasta Aqua Dragons -lelusta. Kyseessä ei…

Posted by Jaana Pelkonen on Tuesday, 23 April 2019

 

 

 

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä