Mitä on vegaanius? Mitä ennakkoluuloja vegaanilapsi kohtaa ja miksi? (Kuuntele podcast!)

Kun vegaanipoikani syö koulussa rauhassa eväitään, luokkakaverit nostelevat kasvojen eteen lihakimpaleita ja juoksevat perässä pekonia heitellen. Päiväkodissa hoitajat naureskelevat kun pienin ei halua juoda lehmänmaitoa, vaikka äiti unohtikin tarkistaa että kasvisjuoma oli päiväkodin jääkaapissa päässyt loppumaan.

Moni ei tiedä miten vesi on hyvä janojuoma, eikä lehmänmaito suinkaan ole ainoa kalsiumin lähde. Tosin suurimmassa osassa kasvismaitoja on sama määrä kalsiumia, kuin lehmänmaidossakin.

Vaikka vegaani joutuu kohtaamaan vielä usein ennakkoluuloja ja vähättelyä, onko missään määrin oikein kohdistaa samanlaista pilkkaa pieniin lapsiin? Ja miksi vegaanit tai vegaanius aiheuttaa edelleen niin vahvaa vastarintaa? Ymmärrän syyt vastustuksen takana ja siksi haluan avata asiaa hieman lisää.

Vegaaniushan ei ole mikään paras ihminen – kilpailu, vaan kyse on filosofiasta, joka pyrkii aiheuttamaan mahdollisimman vähän kärsimystä mahdollisimman monelle. Vegaaninen ajattelutapa auttaa ympäristöä, ihmiskunnan hyvinvointia ja ottaa huomioon niin ihmisten kuin eläintenkin oikeudet.

Te kysyitte minulta kysymyksiä, ja minä vastasin.

Mitä on vegaanius? Mitä ennakkoluuloja vegaanilapsi kohtaa ja miksi?

Kerro ja kysy lisää – niin vastaan ensi jaksossa.

Katso esittelyvideo meidän perheestä:

 

.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä