Näillä vinkeillä laihduin viisi kiloa viikossa – katso uskomattomat ennen ja jälkeen kuvat!

Tulitko tänne katsomaan miten laihtua nopeaan? Otsikko houkutteli kovasti?

En syytä ketään joka haluaa päästä parempaan kuntoon nopeaan tai pudottaa kertynyttä painoa. Olin kerran samassa tilanteessa kun vaikeat raskaudet nostivat painoani ja oma ulkomuoto ei miellyttänyt.

Mutta otsikon tarkoitus on kertoa, että on absurdia uskoa että laihdutus voisi olla nopea prosessi.

Mutta juuri tällaisilla tavoilla dieettikulttuuri houkuttelee meitä olemaan parempia versioita itsestämme. Meille esitetään tietynlainen mielikuva täydellisestä kehosta joka on samalla lupaus onnesta ja paremmasta elämästä. Ja kun me ihannoimme meille esitettyjä kuvia, me haluamme päästä samaan. Nopeasti ja vaivatta – kiitos!

Arvostamani ihmisfysiikan ja treenaamisen ammattilainen Pia pajunen kirjoittaa blogissaan:

”Rohmutaan virtuaaliseen ostoskoriin mieluummin ne edulliset ja rasvaa ”tehokkaasti tiristävät” 8 viikon pikadieetit, kuin ne, joissa panostettaisiin pitkäjänteisiin tuloksiin ja opeteltaisiin asiat juurta jaksaen. Eihän se ole myyvää eikä mediaseksikästä. Pysähtyä nyt opettelemaan rauhassa.” 

On huolestuttavaa miten dieetit, tyytymättömyys omaan kehoon ja painontarkkailu ovat tärkeä osa nykyaikaa. Kesän lähestyessä bikinidieetit ja treenikurssit täyttyvät osanottajista jotka haluavat kehdata kulkea rannalla bikineissä.

Nopeasti vaikuttavat ja vahvasti markkinoidut dieetit, tai jotkut ihmetuotteet,  kuitenkaan harvoin toimivat. Ja jos jokin kaalikeittodieetti pudottaakin painoasi viikon aikana, oletko valmis syömään kaalikeittoa lopunelämää? Sillä kyse on elämäntavoista, ei pikadieeteistä. Juuri siksi tiukat ja rajoitetut dieetit eivät toimi, koska ne eivät ole pitkän tähtäimen suunnitelmia.

Olen ollut siro, sirohko, erittäin raskaana, 30 kiloa painavampi, timmi ja nyt aktiivisesti urheileva ja voimakas, mutta en mikää rasvaton bikinifitness vaan normaalipainoinen. Kesällä herkuttelut tuo keskivartalolle lisää pyöreyttä kunnes huomaan että pehmeät kohdat vyötäröllä ovat kadonneet.

Painoani en tiedä eikä se ole tärkeää.

Mutta tällä tavalla treenaan ja sain itseni kuntoon.

On tärkeää että me ymmärrämme olevamme riittäviä myös kehollisesti. Sillä meidän arvomme heijastuvat siihen miten me olemme omien tyttöjemme ja poikiemme edessä. Ja edelleen meidän hyväksyntämme opettaa heille –  toivottavasti jonain päivänä – täysin itsestäänselvää kehopositiivisuutta, jossa jokainen keho on kaunis ja hyväksytty.

 

 

 

Kommentit

2 kommenttia

😀

No oli vähän mennyt hermot pidemmältä ajalta tämän dieettikulttuurin kanssa- ja päätin tehdä klikkiotsikot. Mukavaa kun klikkasit, silti.

Terhi

Huh, olihan tää tervettä asiatekstiä! Otsikosta katoin jo, että mitäs hittoa – ei kuulosta yhtään tämän bloggaajan jutulta. Onneksi näin. Monia herättelee ehkä tämmönen kikka! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä