Näin teet rastat helposti kotona

Joka ikinen aamu kun 10-vuotias Elias heräsi, oli niskaan pyörtynyt muutama rastamainen pötkylä. Pitkät taipuisat kutrit oli miltei aina takussa ja niiden jatkuva selvittäminen on aina ollut Eliaksen inhokki. Silti hiusten on pitäneet saada olla pitkät ja poru oli kova, kun leikkasin kuukausi sitten huonot latvat pois. Saksittua tuli valtavat kaksi senttiä ja silti sain valtavat vihat päälleni.

Ennen kouluun lähtöä yksi ovella kiiressä hoidettava homma on aina ollut sama:hiusten harjaus. Jos sitä ei nimittäin tehnyt, pojan pää on kuin linnunpesä. Sotkuinen kiharapilvi, johon pesisi vaikka pikkulinnut. Munat pysyisi siellä takkujen seassa oikein lämpöisinä.

Eliaksella on ihanat vaaleat hiukset.

Elias on kuitenkin toivonut jo jonkun aikaa rastoja.

Aloimme ottaa selvää, miten voisimme tehdä ne kotona. Elias ei meinannut jaksaa odottaa. Ei enää koskaan takkujen selvittelyä ja hiusten harjaamista! Minulle puolestaan lasten hiusten laittaminen ei ole mikään sallittu juttu, pojat kun ei jostain syystä halua että äiti laittaa niille lettejä? Kerrankin pääsisin näpertämään pojan päätä!

Tubesta löytyy jos jonkinlaista ohjetta, mutta halusin ehdottomasti tehdä takut ilman mitään kemikaaleja ja ekologisesti. Miten voisin tehdä ne ihan vaan käsin? Monet neuvoo, että suoriin hiuksiin pitäisi ensin laittaa permanentti. Silloin rastoittaminen on helpompaa.

Löysin lopulta hyviä videoita, joissa neuvotaan miten suoraan ja hyvinvoivaan hiukseenkin voi tehdä takut helposti: ainoa mitä halutessaan tarvitsee, on omat kädet. Niin –  ja kärsivällisyyttä.

Valmiit rastat.

Näin tein Eliaksen rastat

Tarvitset:

  1. Kamman
  2. Virkkuukoukun
  3. Pieniä kumilenksuja

Tee rastat:

  1. Harjaa ja selvitä hiukset.
  2. Aloita niskasta. Tee jakaus ja sido loput päälaelle nutturalle.
  3. Jaa hiukset neliömäisiin alueisiin ja sido ne kumilenksuilla niin, etteivät haituvaiset sekoitu toisiinsa. Kun teet seuraavaa kierrosta, varmista että neliöt ovat limittäisiä siten, etteivät jakaukset tule joka kierroksella samaan kohtaan. (Katso stoorieni kuvia!)
  4. Aloita ensimmäisestä osiosta Twist & Rip metodi (Katso listan alla video) Metodin tarkoitus on muodostaa pienen pientä solmua ja takkua hiukseen. Hiusta pyöritetään 2-3 kertaa, sitten jaetaan randomisti hius kahteen osaan ja revitään hiusta kohti juurta.
  5. Kun koko hiussuortuva on käyty läpi, huovuta eli pyörittele rastaa käsien välissä. Tee koko rasta läpi huolellisesti.
  6. Tiivistäminen. Vetele haituvaisia rastan ympärillä virkkuukoukulla niin kauan, ettei irrallisia hiuksia enää roiku. Näin rastaa tiivistetään, jotta se ei lähde purkautumaan liikaa. Ensimmäisenä päivänä haluttiin saada koko pää täyteen rastoja ja virkkailin hiuksia oikeastaan vasta seuraavana päivänä. Aion jatkaa virkkuukoululla tekemistä koko seuraavan viikon, aina silloin tällöin kun käyn tsekkaamassa miten rastat voi.

 

Instagramissa voit käydä katsomassa stooreja, kun teimme rastoja

 

Rip & Twist

Miten pyöritellä rastaa twist & Rip metodin jälkeen

Elias on aika onnessaan!

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Huovutusneulaa ei tule käyttää, se katkoo hiuksia ja rasta ajan kuluessa ohentuu paljon.. suosittelen itse vain tarpeeksi ohuen virkkuukoukun käyttöä (0,75mm) löytyy helposti ainakin verkosta.

Avatar

Hienot rastat ja tyylikäs tyyppi! Voisikohan huovutusneulalla kanssa pistellä niitä rastoja tiiviimmiksi, jos siis haluaa.

Terhi-Anneli

Hei!

Pistetääs terveiset pojalle 🙂 On kyllä todella onnellinen kun vihdoin sai takut.

Huovutusneula on ilmeisesti vielä kätevämpi, eli sopii hyvin!

Terhi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä