Onko sinulla vegaaniperhe? Oletko sinä vegaani? Kerro minulle tarinasi ja osallistu uuteen tekstisarjaan!

Oletko sinä, tai perheesi, vegaaneita?

Uudessa sarjassa kerron tositarinoita vegaaneista ja vegaaniperheistä. Haluatko osallistua?

Kaksplussan ja blogini kohderyhmää ovat perheelliset tai perheellisiksi aikovat, jolloin vegaaniperheiden arki on mielenkiintoista ja tervetullutta luettavaa myös sekasyöjäperheille. Instagramissa tuhannet seuraajistani ovat sekasyöjiä, jotka ovat kiinnostuneita kuulemaan vinkkejäni vegaaniseen elämäntapaan ja seuraamaan, miltä vegaaniperheen arki näyttää. Tämä yllätti minut aikoinaan, mutta vegeily kiinnostaa nyt laajasti! Mikä on tietenkin aivan mahtava juttu.

 

Olen kirjoitellut vuosia vinkkejä vegeilyn aloittamiseen ja näyttänyt avoimesti Instagramissa vegaaniperheemme elämää. Minusta olisi kuitenkin kiinnostavaa esitellä lukijoille ja seuraajilleni myös muiden vegaaneiden ja vegaaniperheiden elämää. Kerro sinä vuorostaan tarinasi ja jaa vinkkisi.

Kirjoita minulle oma tarinasi! Voit kirjoittaa messengeriin tai sähköpostiini (takoivisto@gmail.com) Voimme myös jutella, jos se on sinulle helpompi kertomisen tapa. Voit osallistua sarjaan omalla nimelläsi ja kuvillasi, tai anonyymisti. Valinta on sinun!

 

Kirjoituksesi ulkoasu ei ole tärkeä, sillä editoin ja muokkaan tekstit ennen julkaisua. Tärkeintä on tarinasi ja että haluat jakaa sen tuhansille muille suomalaisille!Yhteydenottosi jälkeen saatan esittää jatkokysymyksiä tietyistä teemoista, jotka tuntuvat kiinnostavilta.

Juttusarjaan osallistuminen

Kertoisitko vastauksessasi ainakin seuraavista asioista:

  1. Esittele kuka olet/ketä perheeseesi kuuluu. Kerro hieman, missä asutte (Asuinmaa, ympäristönne jne.)
  2. Miten teistä/sinusta/joku muu tuli vegaaneita? Mikä oli ”sysäys” vegaaniuden tielle?
  3. Millaista alku oli? Kerro avoimesti niin haasteista kuin positiivisistakin puolista. Miten suku ja ystävät ovat suhtautuneet asiaan?
  4. Millaista on perheenne arki? Onko teillä haasteita arjessa, muiden ihmisten suhtautumisessa?
  5. Millaista on vegaanin elämä asuinmaassasi?
  6. Onko terveytesi muuttunut vegaaniksi alkamisen jälkeen? Kerro siitä.
  7. Onko maailmankatsomuksesi tai elämäsi muuttunut vegaaniksi alkamisen jälkeen?
  8. Mitä vegaanius sinulle/teille merkitsee?
  9. Mitä neuvoja antaisit henkilölle/perheelle, joka on kiinnostunut vegeilystä ja vegaaniudesta?
  10. Jos sinulla on lapsia, kysy heiltä: Mikä on vegaani? Kirjoita vastaus sanatarkasti – ja kerrothan vastauksessasi lapsesi nimi ja ikä.

Liitä vastaukseesi mieluusti valokuvia itsestäsi ja perheestäsi. Odotan vastaustasi!

 

– Terhi-Anneli

 

 

 

Kommentit

4 kommenttia
Terhi-Anneli

Hei,

veganismi on vakaumus, joka kuuluu yhdenvertaisuuden piiriin. Ketään ei saa syrjiä, koska on vegaani. Aivan samoin, kuin ketään ei voi syrjiä uskontonsa vuoksi. Kasvisruoan voi valmistaa vegaanisena, jolloin erillisiä vegevaihtoehtoje ei tarvitse tehdä. Näin toimitaan muiden kaupunkien kouluruokailuissa. Ei tämä ole mitään rakettitiedettä. Konsultoimalla ja ammattilaisten avulla tällainen tilanne saataisiin selvitettyä asiallisesti.

Terhi

Avatar

Moi!

Voisitko tehdä postausta/sarjaa/vlogia teidän sisustuksesta ja kodista & ympäristöstä? 🌸

Terhi-Anneli

Moi!

No tulihan puskista 😀 Voin ja on tarkoituskin ollut vlogata taas, mutta se on todella aikaavievää. Kiitos silti kun pyysit -harkitsen tätä.

Terhi

Avatar

Jos kouluissa on jo kasvisruokaa tarjolla niin hyvä niin. Ei kaikkiin ideologioiden sivuhaaroihin tarvitse lähteä verovaroin peesaamaan.

Vai pitäisikö kouluruoka laittaa maksulliseksi? Jos kustannukset jaettaisiin toteutuman mukaan niin huomattaisiin että hintaan kuuluu paljon muutakin kuin vain raaka-ainekulut.

Suuressa erässä tuotettu ruoka olisi tuotantokuluiltaan halvempaa kuin hifistely-ruokien valmistus muutamaa annosta varten.

Ei velkaantuva yhteiskunta voi kaikkea loputtomiin tukea.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä