Rakastu ulkomaalaiseen, muuta vieraaseen maahan, ryhdy äitipuoleksi ja tule vahingossa raskaaksi – oliko tämä todellakin unelmieni top 4?

Uraa rakentava villi sinkku ja koko upea kesä edessä!

Uraa rakentava villi sinkku ja koko upea kesä edessä! Tuo villiäkin villimpi kesä reilu yhdeksän vuotta sitten päättyi siihen, kun tapasin festareilla nuoruuden ihastukseni.

Selailin tässä taannoin vanhoja päiväkirjojani, enkä löytänyt unelmieni top listalta asioita jotka olin kuitenkin syystä tai toisesta saavuttanut?

Unelmalistani jonka olemassaolosta en tiennyt

Rakastu päätä pahkaa ulkomaalaiseen

Tule raskaaksi hetimmiten

Uusperhe on unelmieni top 10 listalla!

Voisi alkaa äitipuoleksi lapsille, jotka eivät osaa suomea tai englantia?

Muuta Tanskaan ihan huvikseen

Tee nämä kaikki yllämainitut asiat vuoden sisään

Kun silloin vuosia sitten huomasin kökkiväni tanskalaisessa kodissa vastasyntynyt sylissäni, ihmettelin miten tämä kaikki oikein tapahtui? Eikö perheitä perusteta harkiten, hitaasti ja pitkään? Eikä näin kuin ohimennen, että vastahan olit Roskildessa bilettämässä ja hups, nyt oletkin äiti!

Jos olin hieman pöllämystynyt, niin takuulla oli tanskalainen poikaystävänikin. Enpä usko että jo ennestään kahden lapsen isänä hänen toivelistaltaan löytyi äkkiraskauksia uuden suomalaisen tyttöystävänsä kanssa.

Tuntui melkein siltä, kuin olisi viettänyt yön teltassa jonkun hottiksen kanssa ja päätynyt seuraavana päivänä vaihtamaan yhdessä vaippoja

Yhteiset illanvietot ja seurusteluvaiheeseen kuuluva hullaantuminen oli varsin nopeasti vaihtunut perhe-elämän täyttämäksi kaaokseksi. Vaikka kuinka muka tsemppasin itseäni täydelliseksi äidiksi, tuli kaikki kuitenkin puskista. Vauva ei syönytkään silloin kun sen oli nälkä, ei nukkunut kun nukutti tai ollut kujelteleva tyytyväinen söpöliini siinä kaiken hämmentävän hulinoinnin välissä.

Äitiys oli upeaa, raskasta, hullaannuttavaa ja se käänsi kaiken päälaelleen.

Myös tuoreen monikulttuurisen parisuhteen.

Elämässäni ei ollutkaan enää vain oma napa ja kivat parisuhdejutut, vaan keskiössä oli täysin uusi ihmisolento jota ei voinut laittaa pois päältä tai nostaa kaappiin aina kun väsytti. Treffit tarkoittivat nyt kotisohvaa, jossa välissämme tuhnutti tissillä oleva vastasyntynyt ja se muka niin jännittävä suomalainen kuvaajatyttöystävä, joka nukahtikin jo ennen elokuvan alkua.

Jos äitinä voi tuntea olonsa kotiin suljetuksi, ulkomaalaisena äitinä olin varmaan enemmänkin kuin haudattu perunakellariin.

Ulkopuolisuuden tunne ja tuore äitiys olivat valtava haaste

Jos äitinä voi tuntea olonsa kotiin suljetuksi, ulkomaalaisena äitinä olin varmaan enemmänkin kuin haudattu perunakellariin. Ja sen lisäksi, että kaikki voimavarat menivät pitämään vauvaa hengissä 24/7, elettiin arkea vieraassa maassa. On kuitenkin aika eri asia käydä Köpiksen Christianiassa hillumassa viikonloppu tai räpsiä selfie pienen merenneidon kanssa, kuin astua joka aamu koti-ovesta ulos ja olla Tanskassa.

Ulkopuolisuuden tunne ja sen jatkuvuus yllättivät minut täysin.

Minulla oli kumppani, joka ei ymmärtänyt äidinkieltäni, saati että kukaan muukaan ympärillä olevista ihmisistä. Saatoin ärsyyntyä siitä, kun kukaan ei ymmärtänyt Eppu Normaalin arkista neroutta, vaikka käänsin sanoituksia sanasta sanaan. Jouduin sitä vastoin kuuntelemaan päivästä toiseen kummallista mongerrusta, josta ymmärsi joskus jotain, useimmiten ei.

Sitten syötiin vain jotain paksua ruisleipää, eivätkä muut tajunneet mitään maailman parhaista jutuista kuten avantouinti, suomen koulujärjestelmä ja saunavihdat.

Kaikista vaikeuksista huolimatta, siinä sitä sitten pian taas oltiin jo toisen vastasyntyneen kanssa.

Kaikista vaikeuksista huolimatta, siinä sitä sitten pian taas oltiin jo toisen vastasyntyneen kanssa. Parisuhteemme meni rikki jo ennenkuin se oli edes kasvanut täyteen mittaansa. Se hajosi, kasvoi ja lutviutui. Kaikki juurtui hitaasti yhteen, me puolison entisiin lapsiin ja he meidän yhteisiimme.

Olen kaikkina näinä vuosina hiljaa itsekseni miettinyt, että oliko se ensimmäinen raskaus kuitenkaan mikään vahinko?

Sillä kun rakastuminen, raskaus, bonuslapset ja muutto alkoivat tapahtua, soljuin kuin virran vietävänä.

En epäröinyt tai pelännyt. Ehkä siksi tämä kaikki on juuri niin, kuin sen pitikin olla.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä