Selfiekulttuuriin kyllästynyt ottaa hulvattomia kuvia itsestään – leikkien kuollutta

Varsinkin nuorten maailmassa selfie-kulttuuri on armoton

Kun matkustelemme tai käymme kuuluisilla paikoilla, näpsimme selfieitä. Haluamme kertoa sekä itsellemme että muille, että juuri me olimme siellä.

Olemme kuvissa kauniita ja iloisia, haluamme pistää parastamme.

Itseasiassa näpsimme selfieitä joka paikassa. Emme tarvitse Eiffeltorneja taustoille, ihan vaan pelkkä platku seinä kelpaa jos oma naama ihastuttaa niin paljon että sen haluaa jakaa sosiaaliseen mediaan.

Instagram on täynnä selfieitä ja usein ne saavat miettimään, että mitä me oikein teemme? Kenelle ja miksi?

Me haluamme kaiketi näyttää olevamme olemassa, mutta selfieillä haetaan myös hyväksyntää. Varsinkin nuorten maailmassa selfie-kulttuuri, jolla kerätään hyväksyntää, on armoton.

Jos oma kuva kerää enemmän negatiivista palautetta, se voi antaa herkälle nuorelle sysäyksen siitä, että on kelpaamaton. Se voi olla syy moniin ulkonäöllisiin ongelmiin, huonoon itsetuntoon ja tunteeseen riittämättömyydestä.

Stefdies-kampanja kritisoi selfiekulttuuria absurdilla ja hauskalla tavalla

Näin Instagramtilin, jossa oli jotain outoa.

Tilin nimi on Stefdies eli Stef kuolee. Jokaisessa kuvassa makasi kuollut nainen.

Nainen retkottaa elottomana Eiffeltornin edessä, Lontoon kadulla ja Golden Gate sillan kupeessa.

Stephanie Leigh Rose on nainen, joka matkustelee ympäri maailmaa mutta hoitaa selfiet hieman eri tavalla kuin me muut. Selfiekulttuuriin kyllästynyt antiselfieitä ottava Stephanie nimittäin leikkii kuvissaan kuollutta.

Selasin tilin kaikki kuvat läpi ja hirnuin äänekkäästi-  tämä manifesti osuu maaliinsa.

Stefdies on kampanja, jolla taiteilija haluaa muistuttaa valokuvauksen juurista:

“Each photo is an “anti-selfie” that strives to get back to the roots of what a photograph was intended to be- a captured moment in time.”

 

Tässä minun My Day kuvavalkaadini Stefdies-tyyliin!

View this post on Instagram

My day!💕 Lähden tässä töihin, ajoin autolla, tein ruokaa, leikin lasten kanssa, virkkasin pyykkiä ja kun lapset nukkuu teen töitä ja bloggaan😍 Mutta ootapas- mitä?🤔 Olen tehnyt antiselfiesarjan @stefdies -kampanjan tyyliin. Selfiekulttuuriin kyllästynyt Stephanie alkoi ottaa itsestään antiselfieitä. Eli toisinsanoen, kuvia itsestään kuolleena👌😂 Instagram on täynnä selfieitä ja usein ne saavat miettimään, että mitä me oikein teemme? Kenelle ja miksi? Selfiekulttuuri on armoton ja olemme etääntyneet aika lailla valokuvaamisen juurista. Tsekkaa Stephanien hulvaton ja absurdi insta👉@stefdies Lue lisää tästä blogissa! Linkki @jyllanninsuomineito blogissa💕 #antiselfie #stefdies #selfie #myday #jyllanninsuomineito #blogger #familyblogger

A post shared by Terhi-Anneli Bech Koivisto (@jyllanninsuomineito) on

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä