Tanskalaislapsi ei syö kaurapuuroa, vaan saa leipänsä päälle suklaata – mukana leivänpäällissuklaan arvonta!

”Rugbrødsmad” eli ”ruisleipäruoka”

Tanska on leivän luvattu maa eli Tanskassa syödään järkyttäviä määriä leipää. Aamuin, illoin, päivittäin, lounaaksi, iltaisin, koulun ja päiväkodin eväspaketeissa, juhlassa ja arjessa. Perheen yhteinen ruokailu voi ihan helposti olla pelkkään leipään perustuvaa ja silkkoja leivänpäällysteitä sisältävä leipäpöytä, eli kodikkaasti ilmaistuna ”rugbrødsmad” eli ”ruisleipäruoka.”

Se mitä kaikkea leivän päälle laitetaan, on oma taidonnäytteensä. Yksi omasta mielestäni uskomattomampia ja mahtavimpia tanskalaisia leivänpäällisiä (eli pålæg) on chokoladepålæag, eli leivänpäällissuklaa. Tanskalaislapsi kun ei joudu vetämään aamusta ja vuodesta toiseen kaurapuuroa, vaan saa leivän päälle ihan oikeasti suklaata.

Olen kyllä yrittänyt aikoinaan tuputtaa perheenjäsenilleni kaurapuuroa, mutta kun kulttuurisena vaihtoehtona on suklaaleivänpäälliset niin lopputulosta ei ollut vaikea ennustaa.

Tämä suklaapålæg on tummaa suklaata ja vegaanista.

Paahtoleipä tai vaalea leipä on aika herkullista, mutta meillä syödää suklaata paahdetun tanskalaisen ruisleiväkin päällä. Jotta tässä pysyisi nyt joku roti, otetaan esimerkiksi nyt tämä superterveellinen moniviljaruisleipä.

Suklaan saa helposti pieniin paloihin, sillä levyissä on kohdat joista suklaan voi paloitella.

Tykkään että suklaa sulaa lämpimän leivän päälle, joskin tanskalaisittain tätä näkee eniten ihan kylmiltään.

Suklaa alkaa sulaa.

Ruisleipiä ja paahtoleipää suklaapålæagillä.

Nautinto!

Arvonta!

Arvon tuplapaketin tätä vegaanista Galle & Jessen suklaaleivänpäällistä. Voit osallistua arvontaan jättämällä kommenttikenttään sähköpostiosoitteesi tai voit osallistua arvontaan myös blogini Instagramissa ja Facebookissa. Jokainen osallistumiskerta on yksi arpa lisää.

Arvonta suoritetaan 1.1.2019.

Onnea arvontaan!

Kommentit

21 kommenttia
Avatar

Mukana arvonnassa

Avatar

Meillä on 6-vuotias maitoallerginen poika joka varmasti arvostaisi tällaista herkkua 😊 Minulle tulee aina paha mieli kun käydäön kahviloissa, ravintoloissa tai kylässä ja hän jää aina ilman herkkuja. Tai koitanhan minä pitää jotain yleensä mukana omasta takaa. Toki viimeisen kahden vuoden aikana vegaanituotteiden lisääntyessä saattaa hänellekin välillä löytyä jotain. (Lisäksi siis muna-ja pähkinäallergiat) 💙

Avatar

😻

Avatar

Mukana 😋

Avatar

Mukana arvonnassa 😋

Avatar

Nutella, marmeladi, speculoos ja maapähkinävoi menee leivän päällä herkkuna! Ainoa mihin en kykene on strösselit leivän päällä.

Avatar

Leipäpöytä kuulostaa mun jutulta 🙂

Olisi kiva maistaa tuota levitettä.

Iloista joulua!

Avatar

Mukana arvonnassa! 🙂

Avatar

Näyttää herkulliselta! Mukana hyvän joulun toivotuksin. 🙂

Avatar

Jes, tämä kuulostaa herkulliselta!

Avatar

Nam, mukana 🙂

Avatar

Mukana

Avatar

Mukana arvonnassa 😋

Avatar

Mukana 💜

Avatar

mukana

Avatar

Minulle suklaata leivälle, kiitos!

Avatar

Mukana 💜 Olen asunut Tanskan Esbjergissä muutaman kuukauden.

Avatar

Mukana

Avatar

Mukana 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä