Tanskan kaupoissa asioidessa pitää olla suojakäsineet ja kahden metrin turvaväli

Kävin kaupassa yksi ilta, sillä pyrin välttämään ihmispaljoutta. Olin valinnut ajankohdan samoin, kuten olen tehnyt viimeiset pari viikkoa.  Kello 19.30 kaupassa oli lisäkseni kassa, työntekijä ja kaksi asiakasta. Jotakin uutta oli kuitenkin tapahtunut. Sisäänkäynnin luona ilmoitettiin lukumäärä asiakkaita, joita saisi asioida samanaikaisesti. Kun kävelin ovista sisään, näin lisää muutoksia.

Kävin samassa kaupassa seuraavana päivän puolilta päivin,  mutta silti kaupan parkkipaikalla odotti tuttu näky: ennen ruuhkainen kauppa oli miltei tyhjä.

 

Hiljaista on kaupungilla.

Pubit ja ravintolat on kiinni. Joistakin ravintoloista voi hakea takeaway-tilauksia.

Tykkään käydä ruokaostoksilla tässä pienessä kauppakeskuksessa, josta löytyy Netto ja Superbrugsen. Yleensä kiireinen parkkipaikka oli lähes tyhjä.

 

Ei ruuhkaa.

 

Etuovilla on varoitukset: ”Onko sinulla oireita? Jos on, älä tule liikkeeseen!” ”Tähän liikkeeseen saa tulla max 150 henkilöä kerrallaan.”

Kaupan eteiseen on mielenosoituksellisesti rakennettu vessapaperitoteemi: ” Tätä kyllä riittää. Älä hamstraa”.

 

Eteinen oli täynnä vessapaperia. En ole varma, että oliko kyseessä osittain huumoria, vai onko vessapaperit kasattu asiakkaiden nähtäksi viestittääkseen: älä hamstraa, tätä löytyy. Ehkä kyse oli molemmista.

 

 

Näytöillä neuvotaan pitämään toisistamme huolta.

 

Superbrugsen sallii 240 ihmistä samaan aikaan liikkeeseensä. Mielestäni aika iso määrä, sillä kauppa ei ole kovin iso.

Kun menen kauppaan, laitan suojakäsineet.

Sisäänkäynnillä on käsidesi ja asiakkaita pyydetään laittamaan suojahansikkaat.

 

Kaupassa oli pari asiakasta ja kaikk me välttelimme toisiamme. Kun kuljin käytävää kohti, siellä ollut poistui vähin äänin. Valssailimme tällä tavalla kaupassaoloajan. Lattiassa näkyy tarroja, jotka osoittavat turvavälin.

 

Käytävät on merkattu tarroin, jotka osoittaa kahden metrin välimatkan.

 

Lööpit täyttyy koronauutisista.

 

Kassojen edessä on pleksit, jotka suojelevat kassatyöntekijää.

 

Yksi lääkepakkaus per asiakas. Tanskassa kaupoista saa ostaa mm. särkylääkkeitä.

 

Näille säännöille on syynsä. Mutta aikamoista tuhlaustahan tämä hansikkaiden pitäminen on.

 

Kotimatkalla näen Askin päiväkodin suljetut portit.

Ajellessani kotiin ajattelen, että tähän sitä on tultu. Me emme osaa pitää käsihygieniasta huolta, etäisyyttä toisiimme tai välttää ihmiskontaktia. Me hamstraamme vessapaperia, vaikka meille on kerrottu, ettei sille ole tarvetta.

View this post on Instagram

Päivä 13.#kotoilu⁣⁣ ⁣⁣ Mä yritän pitää lapsille jotain järkevää rytmiä. Mutta eilenkin vielä puolilta öin rampattiin vessassa, nallea etsimässä, mörköjä karussa, sukkia hukassa, vieläviimeinenunihali, puhutaanko äiti kuolemasta, minecraftin TNT:t ja miten ne toimii, jano, suomi-ikävä, heiluva maitohammas tilannekatsaus, kutittava niskatukka, nurkkien hämähäkit, nälkä ja maailmanrauha.⁣⁣ ⁣⁣ Aikamoinen epäonnistuminen.⁣⁣ ⁣⁣ Ei menny niinku Strömsössä. ⁣⁣ ⁣⁣ Mutta eteenpäin, sano mummo lumessa.⁣⁣ ⁣⁣ Tärkeintä on, että olen täällä lapsia varten ja otan niidenkin huolet ja jutut vakavasti. Pidän huolta ja annan turvaa. Vaikka on koronavirus pandemia, on edelleen meidän lasten lapsuus. ⁣⁣ ⁣⁣ Ja siksi näille jätkille pitää antaa turvallista arkea, tänäänkin.⁣⁣ ⁣⁣ 🧡⁣⁣ ⁣⁣ Onko teillä pysyny rytmit kasassa? Vinkkejä otetaan vastaan😅⁣⁣ ⁣⁣ 📸@jyllanninsuomineito ⁣⁣ ⁣⁣ ⁣⁣ #karanteeni ⁣⁣ #kotoilua ⁣⁣ #home⁣⁣ #bohemianstyle ⁣⁣ #decor ⁣⁣ #deko ⁣⁣ #skandinavianhome ⁣⁣ #denmark⁣⁣ #danishhome ⁣⁣ #finlsnd⁣⁣ #covid19 ⁣⁣ #virüs ⁣⁣ #kaksplusblogit ⁣⁣ #jyllanninsuomineito ⁣⁣ #tuesday⁣⁣ #slowlife

A post shared by Terhi-Anneli Koivisto (@jyllanninsuomineito) on

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä