Tanskassa maanlaajuinen koronavirus karanteeni – edessä 14 päivää kotona

Nyt se on tapahtunut. Koko maassa on julistettu 14 päivän karanteeni.

Se ei toki tarkoita todellista koko maan sulkemista. Jotkut kaupat on varmaankin auki, odottelen vielä paikallisuutisia.

Päiväkodit ja koulut suljetaan. Kirjastot ja kaikki kulttuuriset laitokset suljetaan. Kuntosalit on kiinni. Se tarkoittaa suurimmalle osalle ihmisistä sitä, että me olemme lasten kanssa kotona. Jos duunia ei voi tehdä etänä, ei voi. Poikkeuksena on sellaiset ammattiryhmät, joiden työ on elintärkeää: poliisit, vanhustenhuolto, lääkärit ja ylipäänsä hoitoalalla työskentelevät.

Julkista liikennettä suositellaan välttämään, mutta matkustus ei ole kiellettyä. Yli 100 ihmisen kokootumiset kielletään.

Mulla oli yskä jo maanantaista. Viimeksi oon ollut kipeä kolme vuotta sitten. Olo oli vähän outo, mutta ei sentään koronaviruksen oireiden kaltainen. Mutta voihan se silti olla koronavirus. Perusterveessä virus tuntuu flunssalta, eikä rankempia oireita ehkä tule.

Eilen luin lasten päiväkodin seinillä, miten kädet tulee puhdistaa. Kai me kaikki pestään kädet? Ilmeisesti ei, sillä tartuntoja on Tanskassa tällä hetkellä 615 ja karanteenissa yli 3000 henkilöä.

Mitä meillä tulee tapahtumaan 14 päivän aikana? Herra varjele! Me tullaan olemaan pyjamissa, stressaamaan tekemättömyydessä, suoratoistopalvelut tekee paljon rahaa, kirjoitan enemmän kuin koskaan ja lihon 5 kiloa? Pelleilen toki, sillä nyt pitää olla kärsivällinen, vaikka ei voi mennä salille, keikoille tai leffaan. Pitää tuntea myötätuntoa sitä valtavaa joukkoa kohtaan, jotka saattaisi tartuttaa.

Se että me pysytään poissa pärskimästä, tulee todennäköisesti pelastamaan elämiä. Estää pandemian leviämistä ja suojelee yhteiskunnan heikoimpia. Olen mieluusti karanteenissa pari viikkoa, jos se auttaa katkaisemaan viruksen leviämisen. Ei kyse ole hysteriasta tai ylimitoitetusta ratkaisusta, vaan vastuunottamisesta ja reagoinnista vakavaan tilanteeseen.

Lue myös: ”Kuka hoitaa lapset, jos en voi olla menemättä töihin?” Tanskalaisten asiantuntijoiden 11 ohjetta korona karanteeniin

 

Tartunnan saaneita on 514 ja karanteenissa 1303. Lähde: DR

 

Lisää ajankohtaista tietoa Instagramissa

Ja Facebookissa

Näin kirjoitti Italialainen tohtori Daniele Macchini:"Ajateltuani asiaa pitkään ja hartaasti olen tullut siihen…

Posted by Jyllannin suomineito on Thursday, March 12, 2020

Voit  seurata pandemian levinneisyyttä täältä 

 

Lue myös:

”Kuka hoitaa lapset, jos en voi olla menemättä töihin?” Tanskalaisten asiantuntijoiden 11 ohjetta korona karanteeniin

Tanskassa sairastuneita on nyt jo 785 – koulut ja kulttuurilaitokset sulkee ovensa

Tanskan rajat on kiinni, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä?

 

 

 

 

 

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä