Tanskassa vuorokaudessa 589 uutta koronavirustartuntaa – rajoitukset tiukentuvat taas

Viime viikolla uutisissa saatiin kuulla, miten tartunnat on lähteneet hurjaan nousuun. Vuorokaudessa tuli yli 400 uutta rekisteröityä tartuntaa ja seuraavana päivänä 589. 67 ihmistä on sairaalahoidossa ja 4 tehohoidossa. Meidän kaupunkimme oli kuukausia koronavapaata aluetta, mutta nyt meillä Fredericiassakin on rekisteröity 113 tartuntaa.

Maaliskuussa kun meidät määrättiin jäämään kotiin ja koulut sulkivat ovensa, oli tartuntoja reilu 400. 

Kaaviosta näkee, miten käyrät nousevat. Kuva DR/Danmarks radio

Erityistä mediahuomioita sai elokuussa pidetyt yksityiset 40-vuotisjuhlat, joiden vieraat ei kärsineet seuraavana päivänä silkoista krapulaoireista, mutta peräti 45 henkilöä 66 juhlijasta sai koronatartunnan. Voisi kai sanoa, että siitä se sitten lähti. Ja jos vastaavia bileitä on pidetty ympäri maata, ei se paljoa vaadi ja tartunnat lähtevät leviämään. Pidin itse uuden kodin tuparit ja omat 40-vuotisjuhlani syyskuun alussa. Sitä ajattelee, että olisi jo ihan turvallista pyytää lähimmät juhlimaan.

En ole kuullut ainakaan vielä, että omista juhlistani olisi kukaan sairastunut. Krapuloissaan ne taisivat vaan olla.

Tilanne on taas sen verran kärjistymässä, että rajoituksia kovennetaan.

Koronavirus rajoitukset 21.9.2020 lähtien

  1. Max 50 ihmistä saa kokoontua yhteen
  2. Max 500 ihmistä saa kokoontua yhteen tapahtumissa, joissa istutaan
  3. Kaikkia kehotetaan työskentelemään kotoa käsin
  4. Ravintolat ja kahvilta sulkevat ovensa 22.00
  5. Ravintoloissa kaikkien tulee käyttää hengityssuojia

 

Valtio tiedottaa, että ensin rajoituksia kovennetaan. Jos rajoitukset eivät auta, joudutaan harkitsemaan jälleen kerran kotoilua. Toivottavasti siihen tilanteeseen ei taas jouduta, mutta mikään ei enää yllätä. Jos virus leviää hallitsemattomasti, me jäämme kotiin. En kuitenkaan usko, että kenelläkään maalla on varaa sulkea koko yhteiskuntaa. Se tulisi liian kalliiksi.

View this post on Instagram

Vein Eliasta käsipallotreeneihin kun koutsi soittaa, että käsipallo jää taas määrittelemättömälle tauolle. Koronavirus leviää hurjaa vauhtia ja tähän on tultu. Meidän kaupunkihan oli kuukausia ilman yhtään rekisteröityä tartuntaa: nyt niitä on viikossa tullut 113. Meillä on tänään täällä Tanskassa taas kovennettu koronarajoituksia. Yli 500 uutta tartuntaa vuorokaudessa ylittää sen määrän, mikä riitti maaliskuussa koko maan sulkemiseen ja karanteeniin. Harrastukset jää pois, koskahan koulut sulkee ovensa? Hallitus pyytää jäämään kotiin etätöihin. Kokoontumiset rajoitetaan 50 henkilöön. Nyt maa pyritään pitämään auki mahdollisimman pitkään, mutta aika huonolta näyttää. Haaveet joulunvietosta jossain kaukaisella trooppisessa saarella saanee unohtaa. Samoin muutkin juhlat. Mutta jos joku kotoilussa olisi kivaa, niin ainakin sais kökkiä uudessa ihanassa kodissa🤪♥️ #jyllantikoti Lue lisää blogissa – linkki @jyllanninsuomineito profiilissa☘️ #korona #kotoilu @kaksplus #jyllantikoti #home #bohohome #deko#fredericia #jyllanninsuomineito #kaksplusblogit #covid_19 #denmark #visitdenmark #visitfredericia

A post shared by Terhi-Anneli Koivisto (@jyllanninsuomineito) on

 

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä