”Testasin sua vaan mutsi, mut sä osaat tän!”

Kouluaamut on silkkaa sisäisen zeninsä optimointia tunteissa ja uhmakohtauksissa

Jos meidän arkiaamuilla olisi taustamusiikki, olisi se taatusti Benny Hill tyyppistä hassunhauskaa pimputtelua, joka tekee stressaavasta ja hengästyttävästä tilanteesta katsojille naurunalaisen ja hauskan.

Kouluaamut kun on silkkaa sisäisen zeninsä optimointia tunteissa ja uhmakohtauksissa, teinin hitaan valumisen sietämistä, Aspergerin ylitulvintaa ja mikrotasosta vuorenkokoiseen logistiikkaan, joka ei ole omalle persoonallisuudelle sitten yhtään luontevaa.

Ja kaikki tämä on tietenkin suoritettava kellon armottomuudessa.

Miten se tapahtui edes? Kuka tän selvitti, ai minä vai?

Ajatus joka hakkaa päässä ”En tule ikinä tottumaan tähän, en osaa tätä, tämä on vaikeaa, luonnotonta, ei elämän kuulu olla tällaista, kapinoin ja ei mennä minnekään yhtään kukaan, muutan metsään, onpa tämä vastenmielistä.”

Mutta jotenkin ihmeesti sitä löytää itsensä ja lapset puettuina, hiukset ojossa, reput selässä ja eväspaketit kourassa valmiina taistoon.

Miten se tapahtui edes? Kuka tän selvitti, ai minä vai?

”Testasin vähän mut hyvä mutsi, sä osaat tän!

Ja näen että lapsi on tyytyväinen kun menemme siinä missä muutkin. Kuin saisi suoraa palautetta: ”Testasin vähän mut hyvä mutsi, sä osaat tän!”

Ja kun suljen ovet ja sanotaan hei heit, Benny Hill ralli päässä loppuu, seison yhtäkkiä tumput suorina koulujen ja päiväkotien hiljaisilla pihoilla yksin.

Mietin että onko tämä jollekin jossakin vaan helppoa, sillä omissa suonissa virtaa vielä ponnistelun pumppaama adrenaliini.

Mutta selvisin, lapset istuu toisten lasten kanssa riveissä instituutioissa, yhteiskunnan rattaat pyörii, maailma pysyy radallaan ja planeetat tekee mitä ikinä tekevätkään – vai olivatko ne suurin osa jo sammuneita?

Kaikki tunteet sallivaa sekaista, mielettömän elämänmakuista ja kaoottista viikkoa meille kaikille!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä