Vegaanin unelmat Top 10

Vegaani on henkilö, joka kuuluu vähemmistöön.

Siten vegaanina unelmoin usein siitä, ettei joutuisi jatkuvasti perustelemaan elämäntapaansa. Mistä muusta vegaanina unelmoin?

1. Unelma olisi elää siten, että vegaanius olisi yleisesti hyväksyttyä

 

2. Unelma olisi elää vapaana siitä, että joutuisi aina perustelemaan miksi olet vegaani

3. Unelma olisi elää ilman proteiinimyyttiä

Tunnettuja vegaaneja.
Tunnettuja vegaaneja.

4. Unelma olisi, että kaikki tajuaisivat eläinten hyväksikäytön olevan turhaa

5.  Unelma olisi maailma, jossa et kokisi aina olevasi friikki

6. Unelma olisi maailma, jossa ihmiset olisivat myötätuntoisia (jopa juhlissa ja jouluna)

7. Unelma olisi maailma, jossa optimaalisin tapa elää olisi vegaaninen

8. Unelma olisi, että kasvissyöjät olisi the new black

Tunnettuja treenaavia vegaaneja
Tunnettuja treenaavia vegaaneja

9. Katso kohta 8.

 

10. Unelma olisi, että vegaanius olisi normi

11. Vegaanin unelmat menee yhteentoista! Vegaanin suurin unelma olisi, että koko maailma olisi vegaaninen.

 

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Olet uskommatoman rohkea, vahva ja kaunis sisäseisti. Täydellinen. Sekä muutenkin.

Olisi niin hauskaa joskus taas jutella ja nauraa.

Avatar

Sinulla on aika iso ristiriita näissä todella fiktiivisissä unelmissa. Miten ihmeessä vegaaniutesi voi olla hyväksyttyä, jos samaan aikaan toivot että valtaosa maailman ihmisistä tajuaisi eläinten hyväksikäytön olevan turhaa kun sitä tulee kuitenkin aina tapahtumaan? Näin ollen onko mikään uutinen kellekkään että vegaani joutuu perustelemaan vegaaniuttaan? Itse olen maitotilalla töissä, joten luonnollisestikin sana vegaani saa karvat nousemaan pystyyn. Mutta sellaisen vegaanin hyväksyn, joka ei tee siitä numeroa. Enhän minäkään huutele ympäri kyliä että syön lihaa ja eläimiä kuuluu mielestäni hyväksikäyttää, (miksi niiden liha muuten olisi syötävää?). Anna minun syödä lihaa, niin minä annan sinun syödä kasvisruokaa.

Terhi-Anneli

Hei ja kiitos kommentistasi.

Minulla ei ole elämäntavassani ja unelmissani ristiriitoja, ne ovat johdonmukaisia. Unelmoidahan saa aina, olivat ne realistisia tai ei.

Kun jokin uusi aate alkaa levitä yhteiskunnassa, ovat ne aina ensin marginaalisia ja siten todistustaakan alla.Näin on tapahtunut kautta historian, oli kyse naisten oikeuksista ja äänioikeudesta, tai värillisten ihmisten
oikeustaisteluista. Sitä vastoin vallalla olevat normit ja uskomukset ovat kyseenalaistamattomia, ja vallitsevat.

Ei maitotuottajan tai lihansyöjän tarvitse mainostaa eläinperäisten tuotteiden kulutustaan, sillä se on jo normi. Ne arvot ja aatteet jotka taas tulevat normatiivisuuden ulkolaidoilta, kuten vegaanius, ovat täysin eri asemassa yhteiskunnassa.
Vielä vuosia sitten vegaanius oli vähemmän tunnettua, kun se on tänään. Vegaanituotteita tulee kauppoihin jatkuvasti lisää, mediat kirjoittelevat lihantuotannon kestämättömyydestä ja kasvissyönti yleistyy. Koska maailman on pakko reagoida siihen, että
lihansyönti ja maitotuotteiden kulutus ja sen jatkuva kasvu -ei ole kestävää.

En kulje ympäri kyliä huutelemassa vegaaniudestani, sillä se on perheellemme arkinen ja tavallinen asia. Elämme kuitenkin maailmassa, jossa joudumme näkemään kuolleita eläimiä, kärsimystä ja lihansyöntiä, vaikka emme haluaisi olla osa sitä. Vegaanius pyrkii siihen, ettei kenenkäan tarvitsisi menettää henkeään, tai kärsiä, meidän elämämme vuoksi. Siten lihansyönti ja kasvissyönti tulevat aina olemaan erilaisessa asemassa. Niin kauan kun ihmiset aiheuttavat kärsimystä toisille lajeille, tuotantoeläimille, vegaanina tulen puolustamaan heikompia. En voi sanoa kenellekään mitä he saavat tai eivät saa tehdä sillä eläinten tappaminen on yhteiskunnassa lainmukaista, mutta voin kritisoida normeja ja moraalisia dilemmoja.

Minulla on myös sananvapaus ja siksi kirjoitan blogiani:jotta voin kertoa sen toisen näkökulman, jotta voin vaikuttaa ja ravistella olemassaolevia normeja. Koska minusta ne ovat suuri vääryys. Ja en ole ainoa, joka on tähän tosiasiaan havahtunut.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä