MITEN BLOGIN KAUTTA VOI SAADA TULOJA?

Olen aikaisemminkin kirjoittanu, miten blogit ovat ammattimaistuneet, ja sen lisäksi, että bloggaaminen on ihana ja antoisa harrastus, voi blogin kautta saada myös tuloja.

Myös mulla on pitkään ollut blogissani mainosbannereita, jotka olen tarkoin valinnut ja itse tuonne blogini sivupalkkiin laittanut. Jos noita bannereita klikkailee, ei tililleni kilahda senttiäkään, mutta jos kaupasta ei lähdekään tyhjin käsin pois, vaan tekee ostoksia, saan tuosta ostoskorin summasta pienen korvauksen itselleni. Lukijalle tuo ostos maksaa ihan saman verran, teki sen sitten mainosbannerin (tai muun mainoslinkin) kautta klikkaamalla tai muuta kautta kauppaan menemällä. Palkkion bloggaajalle maksaa siis mainostaja, eli se yritys, kenen mainoksesta on kyse.

Mulla on superihanat lukija, enkä ole mainoksista tainnut koskaan saada, kuin hyvää palautetta. Useimmiten kommenttiboksissa on kiitetty kivasta alekoodista, jonka avulla lukija sai mukavan säästön tekemistään ostoksista. Välillä kuitenkin kuulee, että blogeissa olevat mainokset aiheuttaa vähän nurinaakin, mikä on oikeastaan aika hassua. Vaikka bloggaaminen onkin ihan paras harrastus, on se myös tosi aikaa vievä, ja kun on käyttänyt tunteja postausideoiden miettimiseen, valokuvaamiseen, kuvankäsittelyyn ja tekstin kirjoittamiseen, tuntuu ihan mukavalle saada tuosta käyttämästään ajasta myös pieni korvaus. Mun mielestä näinä aikoina on oikeasti hienoa, jos pystyy työllistämään itse itsensä, oli se sitten bloggaamalla tai vaikka alkamalla perhepäivähoitajaksi. Aika moni haluaa kannattaa suomalaista pienyrittäjää, joten miksei itsensä työllistävää bloggaajaa voisi kannattaa myös, varsinkin kun blogin sisältö on edelleen ilmaiseksi luettavissa.

Mutta mistä niitä mainoksia tuonne sivupalkkiin sitten saa?
Itse olen pisimpään tehnyt yhteistyötä TradeTrackerin kanssa, joka on kumppanuusmarkkinointisivusto. TradeTrackerilta löytyy satoja mainostajia, eli yrityksiä joista voi valita omaan blogiin sopivimmat, juuri itsensä näköiset ohjelmat.
Mulla on vain sellaisten yritysten mainosbannereita, joiden tuotteita ihan oikeasti voin suositella ja joiden tuotteita myös itse ostan ja käytän. Tutuisi hassulta mainostaa jotain, johon ei itse usko, eikä se ole lukijoitakaan kohtaan reilua.

Sen lisäksi, että TradeTrackerin sivustolta löytyy valmiita mainosbannereita, on siellä myös linkkigeneraattori, jonka avulla voi tekstiin lisätä mainoslinkin. Linkkigeneraattoriin syötetään haluttu url-osoite, joka voi olla verkkokaupan etusivun lisäksi linkki vaikka tiettyyn tuoteryhmään tai yksittäiseen tuotteeseen. Generaattorin antama mainoslinkki toimii sitten vähän kuin mainosbanneri, eli jos linkin klikkaus johtaa verkkokaupassa ostotapahtumaan, maksaa mainostaja siitä bloggaajalle pienen korvauksen. Nämä mainoslinkit pitää aina muistaa merkata erikseen, sillä piilomainonta on laissa kiellettyä.
Useimmiten nämä tulot jakaantuu aika pitkälti niin, että mainosbannereiden kautta kilahtelee kolikoita, kun taas varsinaiset tulot kerääntyvät näiden tekstiin tehtyjen linkkien kautta.
Mun blogissa vinkkaillaan ja esitellään usein mun mielestä kivoja tuotteita, ja yleensä lisään näihin myös linkit yritysten sivuille, että lukija löytää tuotteet helposti. Usein nämä ovat ihan tavallisia linkkejä, mutta jos vinkkaamani yritys löytyy TradeTrackerin mainostajista, lisään silloin mukaan myös mainoslinkin.

TradeTrackerin sivustolta voi siis ihan itsenäisesti valita omaan blogiin sopivia mainoksia, mutta heiltä löytyy myös mukava henkilökunta, joka tarvittaessa toimii bloggaajan ja yrityksen välillä yhteyshenkilönä, jos vaikka kaipaat omaan blogiisi räätälöityä alennuskoodia.

Bloggaajan tulee ilmoittaa TradeTrackerin kautta saadut tulot vuosittain veroilmoituksen yhteydessä verottajalle, mutta jos sanapari ”veroilmoituksen täyttö” kuulostaa ihan heprealta, voi tulot myös maksaa palkkana tilille Ukko.fi palvelun kautta, jolloin Ukko.fi hoitaa veroasiat puolestasi pientä korvausta vastaan.

TradeTrackerille liittyminen ei maksa mitään (päin vastoin, siitä maksetaan kymmenen euroa!), joten jos tämä kuulosti kiinnostavalta, niin kannattaa käydä tutustumassa.

Mitä mieltä te olette mainoksista blogeissa?

Yhteistyössä TradeTracker
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Kommentit

7 kommenttia
Avatar

Kiitos paljon vastauksestasi ! 🙂

Avatar

Kiitos hyvästä tekstistä ja meidän bloggaajien puolustamisesta:)

Avatar

Kiitos ihanasta kommentista, kiva että tykkäsit 🙂

Avatar

Hyvä postaus, kiitos 🙂

Mä en ole tiennyt, että Trade Trackerin kautta saadut tulot pitää ilmoittaa verottajalle. Olen ollut siinä uskossa, että kyseessä on niin pienet tulot, että se on verrattavissa esim. kirppismyyntiin tai Tupperwaremyyntiin.

Avatar

Kyllä tosiaan nämäkin täytyy ilmoittaa verottajalle.

Avatar

Hei,
Mielenkiinnosta kysyisin näin harrastusmielessä bloggaajana, että mistä tietää osata "hinnoitella itseään" ? Mitään suoria lukuja ei tietenkään tarvitse kertoa. Itselläni haaveena jossain vaiheessa toivon mukaan viedä tätä harrastusta pidemmälle, ja siinä vaiheessa tulee vastaan juurikin tämä omaa työtä koskeva korvaussumma. Joten jos sinulla on jotain vinkkiä siihen, niin kuulisin erittäin mielelläni 🙂 Kiitos !

Avatar

No nämä onkin kyllä aina hankalia miettiä, kun ei valitettavasti ole mitään valmista bloggaajien palkkiotaulukkoa. Mutta kannattaa ainakin alkuun miettiä kauan työhön kuluu aikaa, mikä olisi tuolle ajalle sopiva hintalappu, ja sitten miettiä millaisen näkyvyyden asiakas blogista saa (paljon lukijoita = enemmän näkyvyyttä). Ja täytyy myös huomioida, että kun palkkiosta vähennetään verot yms lakisääteiset maksut, että mitä siitä jää jäljelle 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä