HUH HELLETTÄ – NÄIN SELVIÄT (JA NAUTIT) PAAHTEESTA!

Tämä kesäkuu on ollut aivan uskomattoman aurinkoinen ja lämmin! Eikä näille helteille taida olla loppua näköpiirissä, sillä tälle viikolle on taidettu lupailla vieläkin paahteisempia hellepäiviä. Aika ihanaa! Meillä lapset (varsinkin kuopus) tykkää polskia viilentävässä uima-altaassa ja näiden kuumien päivien (ja aurinkolämmittimen) myötä on altaankin vesi lämmennyt mukavan lämpöiseksi.

Mä puolestani tykkään hakeutua varjoon, sillä vaikka tykkäänkin ihan hirmuisesti näistä hellepäivistä, en silti välitä olla suorassa auringonpaisteessa, enkä KOSKAAN varsinaisesti ota aurinkoa.

Tiedostan auringon haitat ja suojaan itseni ja lapset huolellisesti aurinkovoiteilla ja helpotan oloa hellepäivinä muutamalla muullakin keinolla.

aurinkovoiteet

Tässä mun vinkit kuumiin kesäpäiviin:

TÄRKEIN! Suojaa iho aurinkovoiteilla!

Ostin tänä kesänä lapsille vedenkestävän La Roche-Posay lapsille tarkoitetun aurinkovoiteen 50+ suojakertoimella. Ihastuin tähän niin paljon itsekin, että olen käyttänyt samaa aurinkovoidetta myös itse ja tätä olen laittanut välillä myös omille kasvoilleni nenään ja poskipäille toisen aurinkovoiteen alle. Lapsille tämä on ollut tosi kätevä, sillä kuopus tosiaan lähes asuu uima-altaassa ja tämä aurinkovoide on erittäin vedenkestävä. Toki tätäkin täytyy lisäillä päivän mittaan, mutta ei ole pelkoa, että aurinkovoide lähtisi heti ekalla pulahduksella ihosta pois. Tämä aurinkovoide on aivan ihanan kevyt ja helposti levittyvä ja senkin takia olen tykästynyt tähän kovasti. On tärkeää, että aurinkovoide on sellainen, jota on mukava käyttää, sillä silloin sitä tulee myös oikeasti ja riittävästi käytettyä!

Omille kasvoilleni levitän ihanaa Mossan 30+ suojakertoimen aurinkovoidetta (*saatu PR-näyte). Tämän alle levitän tavalliseen tapaan kosteusvoiteen ja kosteusvoiteen päälle levitän tämän aurinkovoiteen. Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteeksi tämä on mukavan kevyt ja helposti levittyvä. Aurinkovoiteessa on kevyt beige sävy, joka ei kuitenkaan sävytä ihoa, vaan jää iholle luonnollisen väriseksi. Päälle voi toki halutessaan levittää myös meikkivoidetta, mutta mä en yleensä tykkää käyttää kesäisin meikkivoidetta, jolloin aurinkovoidettakin on mukavampi lisällä päivän aikana.

Lisäksi mulla on tällä hetkellä Alga Maris 30+ aurinkovoide, jota käytän vaihdellen tuon lasten aurinkovoiteen rinnalla. Tämä on luonnonkosmetiikan aurinkovoide, mutta tämäkin on aika kevyt ja mukavan helposti levittyvä. Ei siis sellaista paksua valkoista tahnaa, kuten jotkut luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet on.

Aurinkovoiteet levitän aina aamulla ennen pukeutumista ja yritän muistaa lisäillä päivän mittaan!

Juo vettä!

Oon aivan surkea vedenjuoja normaalisti, mutta näillä helteillä mäkin olen muistanut juoda. Mutta tätä mun täytyisi edelleen harjoitella niin, että muistaisin juoda tarpeeksi myös viileämmillä keleillä. Mulla kulkee vesi mukana pienessä Lifefactoryn lasten vesipullossa sen takia, että se on niin näppärän kokoinen kantaa mukana! Aika usein löytyy kuitenkin paikka, jossa pulloa voi täyttää. Lapsille meillä on Lifefactoryn isommat pullot pillikorkeilla. Lapsille on muunkinlaisia pulloja, mutta mä tykkään itse käyttää vain tätä lasipulloa, koska siinä vesi pysyy raikkaan makuisena. Harmillisesti joudun kyllä ostamaan toisenkin (varmaan sitten muovipullon, yyh) vesipullon, sillä nuo Lifefactoryn lasipullot eivät sovi polkupyörän juomapullotelineeseen.

aurinkovoiteet

aurinkovoide

Suojaa pää auringolta

Täytyy myöntää, että tässäkin olen itse vähän surkea, vaikka lapsille muistankin aina laittaa lippikset tai kesähatut päähän. Olen kuitenkin yrittänyt opetella käyttämään hattua, sillä suora auringonpaiste päähän tekee kyllä nopeasti huonovointiseksi.

Pulahtele viilentävään veteen

Heh, näin en tee kyllä itse koskaan, mutta näyttää mukavalle, kun lapset polskivat altaassa. Ehkä täytysi kokeilla joskus itsekin!

Syö kevyesti ja raikkaasti

Kesällä ei juurikaan tee mieli mitään kovin raskasta syötävää, vaan raikasta salaattia ja muuta kevyttä. Välipalaksi raikasta vesimelonia ja muuta virkistävää. Viileät välipalat myös viilentävät oloa mukavasti. Kesällä saa myös syödä jätskiä lähes joka päivä!

Vältä kuuminta paahdetta

Suomessakin on syytä välttää kaikkein kuuminta paahdetta keskipäivällä. Meillä onneksi kotona osuu juuri tuohon aikaan takapihan terassille sopivasti varjoa, joten on mukava oleilla ulkona lämpimässä, mutta samalla sopivasti auringonpaisteelta suojassa. Myös leikkimökissä on mukava olla paahteelta suojassa, pelailla vaikka lautapelejä ja aukaista ovet, jolloin mökkiin ei tule liian kuumakaan.

Nauti ja kerää aurinkoenergiaa varastoon

Voi kun olisikin mahdollista tankata tätä ihanaa kesäfiilistä varastoon talven synkkiä päiviä varten! Se ei taida olla mahdollista, mutta ainakin just nyt voi nauttia näistä ihanista, kuumista kesäpäivistä!

aurinkovoiteet

Aurinkoista viikkoa!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä