Kiukkupussi

Nukuin viime yönä tosi huonosti ja aamulla Ava heräsi normaalia aikaisemmin; ei hyvä yhdistelmä. Aamulla laskin Avan maahan konttaamaan rauhassa kun neiti ei enää jaksanut olla sängyssä ja jäin vielä sänkyyn makoilemaan. Hetken päästä oli niin hiljaista, että oli pakko nousta tarkistamaan, mitä se pikku touhottaja puuhaa. Ava oli löytänyt erään aaaaika henkilökohtaisen esineen pureskeltavaksi, en taida enää yrittää saada nukuttua lisäminuutteja aamuisin.

Oltiin edellispäivänä Avan kanssa Ikeassa ja ostettiin kaiken maailman kulmasuojuksia, ovikiiloja ja muita turvajuttuja. Nyt on sitten kämppä niin babyproofed kun voi olla. Käytiin Ikeassa syömässä lihapullia ja otettiin Avalle pieni euron salaattilautanen. Ava keräsi aika paljon huvittuneita katseita kun neiti yritti syödä enemmän kun suuhun mahtuu ja isi joutui ottamaan osan pois. Tästä tietenkin seurasi armoton raivari.
Kui sä yrität viedä mun ruuat?

Et muuten varmana ota!!!

Tyhmä isi……

Moimoi isotädit!
Ikeareissun jälkeen mentiin lainaamaan mun vanhemmilta kypärät mulle ja Topiakselle ja lähdettiin pyöräilemään. Ava tykkäsi taas hirveästi pyöräilystä! Pitäisi muistaa ostaa se oma kypärä itselle niin päästäis useammin pyöräilemään. Meillä on tollanen ikivanha istuin, jossa mä olen aikoinani istunut, samoin kun mun kaikki siskot ja serkut. Ei oo uusinta uutta mutta ihanan retro!

Avasta tulee koko ajan temperamenttisempi. Ava saa kauheita itkupotkuraivareita aina kun ei saa tahtoaan läpi. Lisäksi neiti on entistä enemmän alkanut purra äitiä aina suuttuessaan. Kukaan muu ei joudu tosta kärsimään, muille Ava vaan huutaa, mutta mun kanssa hyökkää aina kimppuun ja alkaa purra. Se on tosi kiva kun tänäänkin Ava suuttui kaupassa kun en antanut tytsyn syödä sitä metallista ketjujuttua millä kärryt kiinnitetään toisiinsa, ja sitten Ava alkoi purra mua täysillä ja huutaa ja mä huusin kun sattui ja kerättiin taas hiukan katseita. Tuntuu hassulta, miten iso Ava jo on. Vielä reilu viikko sitten Ava ei osannut tehdä muuta kun maata lattialla, kääntyminen oli neidin ainokainen taito. Nyt Ava osaa ryömiä, kontata, nousta seisomaan, laskeutua istumaan, seistä jonkun aikaa ilman tukea, kävellä tukea vasten ja vaikka mitä. Viikossa Ava yhtäkkiä oppi kaiken ja käyttää näitä taitojaan ihan kuin olisi aina osannut ne. Neiti konttaa ympäri kämppää sillaista vauhtia, että oksat pois. Vaikuttaa siltä, että Ava tosiaan jätti kaiken tekemättä aiemmin vain, koska häntä ei huvittanut liikkua… Nyt sitten taas liikutaan koko liikkumattoman ajan edestä. Kuhmujakin tulee useampi päivässä kun Ava on niin uhkarohkea ja yrittää koko ajan kävellä kun silmä välttää. Valitettavasti ne yritykset vain päätyvät aina takaraivolle tai naamalle kaatumiseen.
Onko jollain muulla käynyt samallailla, että ensin vauva ei tee mitään ja sitten yhtäkkiä oppii kaiken kerralla? 
Ps. Oon niin katkera, etten voi itse osallistua tohon arvontaan! On varmaan pakko tilata Avalle toi Racoonin sydäntakki ja housut!

Kommentit

32 kommenttia
Avatar

Vau! Näytät hyvää esimerkkiä muille tuosta kypärän käytöstä!

Avatar

ihanaa kun sun blogissa tuossa alhaalla on toi kaalimato.comin mainos xD

Avatar

EIKÄ :DDDDDDDD hahahaaa voi juma. Hienosti aina tulee nää ”Blogin aiheeseen sopivat mainokset”

Avatar

Meillä poju oppi kanssa kaiken tollasessa köntsässä. Aiemmin vaan makoili ja liikku pyörimällä, mut sit yhtäkkiä alko ryömimään, konttaamaan, seisomaan ja kävelemään tukea vasten ja pinniksessä jopa unissaan konttaa ympäri sänkyä. Välillä herään kattomaan mitä se unissaan kitisee, niin se nukkuu silleen et se on polvillaan ja nojaa otsalla pinnoihin 😀 Voi raukkaa.. Ja meillä jos mä kiellän ja komennan, ni tulee joko räkänen nauru tai sit sitä ei vaan noteerata millään lailla, jos iskä komentaa ni tulee sydäntäsärkevä itku 😀

Avatar

Kuulostaa tutulta 😀 On noi pikkuset vaan ihania sillonkin kun on rasittavia!

Avatar

Ihana toi ”tyhmä isi” kuva 😀

Avatar

Hyvässä kohdassa sain kyl napattua kuvan! 😀

Avatar

Mainio tuo ”Tyhmä isi” -kuva 😀 ja muutenkin Ava on niin suloinen ja kaunis lapsi, aivan kuten äitinsäkin! 🙂

Haha, mulla on on ollut tollane samanlainen istuin! 😀
Ps. Milloin tulee se postaus, missä Topias vastailee kysymyksiin? 🙂

Avatar

Kiitos! 🙂 Ja se tuli jo;)

Avatar

Miksi oot kuulemma sh-blogissasi maininnut Iinasta? Mun yhellä kaverilla on kuulemma print screen kirjotuksesta =)

Avatar

Siksi koska mä kirjoitan siellä kaikesta mikä painaa mun mieltä. Jos joku tulee vertailemaan tänne vaan vittuillakseen mun ja Iinan kehoja ja haukkumaan mua valaaksi niin tottakai mä tahdon siellä purkautua siitä. Syömishäiriöisen mieli on herkkä. Mulla ei oo mitään ongelmaa ton print screenin kanssa koska siinä postauksessa ei ollut ainottakaan pahaa sanaa Iinasta, ja miksi olisi kun ei Iina ole tehnyt mitään. Mutta kiva tietää, että siellä on vieläkin noin luotettavaa porukkaa, pitänee poistaa koko blogi.

Avatar

eikä, kuin ihmiset jaksaa……. siellä ei todellakaan ollu mitään loukkavaa iinaa kohtaa ja se on salainen blogi.. en mä jaksa ymmärtää ollenkaan.. olisko jollakin ihmisillä oikeesti aika kasvaa aikuisiks????

p.s. ihana ava <3 ja vaikka joanna on oppinu jo 6kk iässä konttaamaan ja sitä ennen ryömimään ni nyt kun se osaa sen taidon kunnolla ja vipeltää ihan hullunlailla ympäri kämppää saan mä olla koko ajan ihan sydän syrjällään ku koittaa joka paikkaan nousta seisomaan tukea vasten ja sitte lipeeki jalat alta ja sit sattuu.. ja syömässä kaikki Joelin pienet lelut……. huoh… mä haluan mun vauvan takasin…

Avatar

Ihania kuvia, Ava on niin valloittava! 🙂

Avatar

Kiitos! 🙂

Avatar

Suloinen neiti 🙂 Mulla oli samanlainen pyöränistuin lapsena kuin teillä käytössä oleva. Se on hieno!!! 🙂 Voi kuinka hienoa on nähdä että nuoretkin viitsivät käyttää kypärää. Se kun tuntuu ”muodin” vuoksi jäävän monelta pois päästä. Upeeta Emilia 🙂 On ihanaa lukea blogiasi ja seurata Avan kasvua ja muutenkin teidän elämää. Joka päivä käyn tätä vilkaisemassa (Jopa useammankin kerran päivässä). Mukavaa illanjatkoa perheellenne! Ps. Odotellaan Topiaksen vastauksia kysymyksiin innolla!

Avatar

Mä en ainakaan ikinä kehtaisi ajaa lapsen kanssa ilman kypärää, pakko myöntää, että en mä kyllä ennen Avan syntymää oo käyttänyt kypärää kun viimeksi ala-asteella… 🙁 Mun mielestä näyttää tosi tökeröltä jos vanhemmat näyttää niin huonoa esimerkkiä lapsilleen. Ja kiitos! 🙂

Avatar

mitä se ava sitten pureskeli? 😀 ihania kuvia!

Avatar

en kerro……. 🙂

Avatar

Jos saa kysyä niin mitä henkilökohtaista Ava pureskeli 🙂

Avatar

en kerro 😀

Avatar

Mikä on aaaaaiiika henkilökohtainen esine? 😀

Avatar

^ :DDDDDD

Avatar

Ei vieläkään kuvaa Popista kypärä päässä 😀

Avatar

Damn! 😀

Avatar

Apua miten sulonen Ava on, niin ihania kuvia! : ) niin hyvä toi ”tyhmä isi” : D
Mistä noi sun vaaleenpunaset kengät on ostettu, ihastuin täysin! : D

Avatar

Se on kyl ihana! 😀 ääks ostin ne Skanssissa jostain kenkäkaupasta, siellä oli muuttomyynti, oisko se sit ollu Koo-kenkä? 😮 varma en oo!

Avatar

Meillä oli sama homma tuon oppimisen kanssa. Ensin meni varmaan se 7-8kk että osattiin kääntyä ja sit viikon sisällä lapsi oppi istumaan, seisomaan, kävelemään tukea vasten ja konttaamaan. Oon jonkin aikaa seurannut tätä sun blogia aina silloin tällöin ja tykkään kyllä, vaikka oma lapsi on vähän vanhempi, kohta 2v. Vaikutat hyvin ”aikuismaiselta” nuoresta iästäsi huolimatta. Jatka vain samaan tyyliin blogisi suhteen ja täytyy sanoa, että sulla on suloinen tyttö!

Avatar

Kiitos! 🙂 se on kyllä aika raskasta kun lapsi oppii kaiken kerralla, siinä tulee haavereitakin aika paljon…

Avatar

ää, taas kerran ihan sairaan ihania kuvia! Oon niiiin kateellinen sulle! Vaikutat ihan sairaan ihanalle persoonalle ja oot aivan kadehdittavan nätti! Tulin just töistä kotiin ja ajattelin käydä pikasesti koneella kattoo ootko tehny jo uuden postauksen. piristät mun päivää sun ihanilla postauksilla! ps. meinasin eka kirjottaa tän sulle fbssä mut en taida kehdata =D

Avatar

voi ei mikä ihana kommentti <3 Tuu toki laittaa fbssä! 🙂 hyvä jos tykkäät, sä sen sijaan piristit mun iltaa sun ihanalla kommentilla!!

Avatar

Moikka! Eksyin blogiisi hiljattain ja pakko sanoa, että sinun Avasi ja minun pari kuukautta nuorempi Aavani muistuttavat huikean paljon toisiaan ulkonäöllisesti ja muutenkin! Välillä ihan häkellyn kuvista kun näyttää niin tutulta 🙂 Ainiin ja meilläkin vielä vasta kääntyillään ja odottelen milloin lähtee moottori kunnolla käyntiin ja saa ykkösen silmään 😉

Kirjoitat hyvin! Harmi todella että lopetat blogin pitämisen 🙁 Kaikkea hyvää teille!

Avatar

Toi kuva sarja on vaan niin HYVÄ! :’) Ja teillä mätsmäts aurinkolasit 😀 Sulla on muutenkin tosi kiva blogi! Ava on niin söppänä <3 Toivottavasti jatkat joskus kirjottamista! 🙂

http://daniandida.blogspot.fi/

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä