Helppoa elämää

Hei siis oikeesti, apua??? Ava on aina ollut niin kiinni unimaidoissa, että uskoin niistä vieroittamisen olevan tosi vaikeaa. Mutta neiti on nukahtanut nyt joka kerta tosta noin vaan, äskenkin laitoin päikkäreille, enkä edes joutunut kertaakaan käymään nostamassa tuttia takaisin suuhun. Kunhan laitoin pinnasänkyyn ja pusutin ja lähdin pois. Mitä ihmettä? Miten meillä voi olla näin helppo vauva? Ainiin, ei se olekkaan enää vauva. Jotenkin tosi surullista, että Avassa ei enää ole mitään vauvamaista… Ava ei herää öisin, menee nätisti nukkumaan ilman tuttipulloa, ei tarvitse tuttia, ymmärtää kiellot ja tottelee, melkein kävelee ilman tukea ja vaikka mitä. Me ollaan päästy kaikessa ihan uskomattoman helpolla. Yösyöttöjen pois jättäminen oli yhdessä yössä selvitetty. Unimaidot jäi ilman mitään totuttelua. Hapanmaitotuotteista ei tullut mitään vaivoja eikä ongelmia, vaikka ne aloitettiin aiemmin. Kaikki nämä asiat, joiden kanssa moni vanhempi painii. Mulla tulee usein tosi huono omatunto kun huonosti nukkuvat vanhemmat kysyvät, miten meillä menee yöt ja kerron, että Ava on nukkunut kokonaisia öitä noin neljä kuukautisesta. Jotenkin epäreilua, miten me ei jouduta valvomaan tai taistelemaan vauvan kanssa. En osaa edes kuvitella, millaista se on vieläkin heräillä jatkuvasti öisin tai nousta lämmittämään pulloa keskellä yötä. En vain enää muista sitä aikaa kunnolla. Olen ihan sairaan onnellinen siitä, kuinka helppo lapsi meille siunaantui, mutta samalla odotan koko ajan, että koska osat vaihtuvat. Tuskin Ava enää alkaa valvoa öitä, mutta ehkä neiti aloittaakin aikaisen uhmaiän, joka jatkuu 18 ikävuoteen asti? Noh, Ava on kyllä aika raskas taapero, jos yhtään lohduttaa teitä yövalvojia. Neidillä on niin voimakas tahto ja paljonpaljon sitä kuuluisaa temperamenttia. Itkupotkuraivareita tulee jo nyt kaupan kassoilla, vaikkakaan se ei vielä johdu siitä, että äiti ei osta sitä kovasti himoittua karkkipussia, vaan siitä, ettei äiti anna lompakkoa järsittäväksi. Hampaita meillä ei vieläkään ole, joten ehkä niitä sitten tulee vaan hammasta hampaan perään ja saadaa kuunnella sitä huutoa vuosi putkeen.

Kaikki sanoivat joskus, että meille tulee varmaan superhelppo vauva, koska raskauteni ja synnytykseni olivat niin vaikeat, mutta vastasin vaan, että mulla on niin huono tuuri, että varmasti saadaan koliikkilapsi. Mutta tässä sitä nyt ollaan, maailman ihanimman ja helpoimman lapsen vanhempina. Tuntuu niin oudolta koko ajan kirjottaa lapsi. Meinaan kirjoittaa vauva, mutta ei se enää tosiaan ole vauva. 
Minkä ikäisenä teillä on selvitty yösyötöistä ja unimaidoista? Vieläkö joudutte valvomaan noin vuoden ikäisten lasten kanssa?

ps. sain kirppispöydän minimanista jee! 

Edit// Käykäähän osallistumassa Viivin arvontaan! 🙂

Kommentit

33 kommenttia
Avatar

ihanaa, että kaikki on ollut noin helppoa :))

Avatar

Mullaki on usein huono omatunto kun poika on aina ollut niin helppo. Hyvä kun itkua on tullut edes silloin kun on nälkä (paitsi hampaiden tulon aikana tulikin sitten koko eliniän paantumat).
Poika on myös nukkunut kokonaisia öitä 4kk asti kun siirrettiin pinnis herran omaan huoneeseen ja usein veteleekin 13h yössä! Tuttiaki poika on ite alannut vieroittamaan, ei enää halua tuttia paljoakaan päivisin, ainoastaan nukahtamiseen. (7kk vanha)

Mulla oli aivan hävettävän helppo raskaus, oksentelu pysyi siinä ekassa 3kk ja loppuajasta en edes huomannut olevani raskaana, mutta synntys olikin sitten jotain ihan muuta.

Kai se menee vähä niin että jos joku raskaudessa on vaikea niin sitten sen saa jollain tapaa takaisin? 😀

Avatar

Ihanaa, että sulla on ollut noin helppoa! 🙂

Avatar

Kuulostaapa ihanalta, ehkä meiänkin poika vielä joskus rauhottuu! Nyt on pikkuhiljaa päästy pullosta irti (kolmen viikon järkyttävällä heräilyllä ja huuudolla öisin)
Eikä myöskään suostuta syömään kunnolla. Tempperamenttisuudesta ja huomionhakusuudesta puhumattakaan 😀

Avatar

Kyllä varmasti JOSKUS rauhottuu 😉

Avatar

Mahtavaa, että teille siunaantui ”helppo lapsi” ku olihan sulla kumminkin tosi raskas ja vaikea odotusaika! Nauti tästä! 🙂 Hyvää alkavaa syksyä!

Avatar

Kiitos ♥ Hyvää syksyn alkua sullekkin 🙂

Avatar

Meillä Peetu ei ole ikinä herännyt öisin syömään, ei edes ihan vauvana. Synnärillä heräili, mutta kun kotiin päästiin niin ei juurikaan. Muutamana yönä saattoi herätä syömään, mutta se oli melko harvinaista.
Peetu on siis aina nukkunu tosi hyvin ja läpi yön sen 12 tuntia.
Neuvolassa tosi paljon valiteltiin että pitäis herätellä syömään, mut mun mielestä jos lapsi nukkuu niin eihän sitä perkele mennä herätteleen, kyllä se herää jos nälkä on!:D
Peetu on kyllä muutenkin ollu lähes aina tosi helppo lapsi, mitä nyt tuo uhma yrittää puskea päälle..:D
Edes hampaiden aikana ei juurikaan kiukutellut ja viimeks kun antoi katsoa niin hampaita oli 12 ja näyttäis että kulmiin on tullut hampaat, mutta kun ei se anna enään sinne suuhun kurkkia..:D

Avatar

Ainiin ja raskausaika oli myös todella helppo. Pahoinvointia nyt oli aamuisin, mutta muuten ei juuri mitään. Peetu meinas etuajassa syntyä, mutta menikin sit yliaikaseks.
Selkäkipuja, jne oli vähän, mutta silti väittäisin raskauden olleen helppo, verrattuna monien muiden raskauksiin.
Synnytyksestäkin jäi hyvä mieli, vaikka käynnistyksessä olikin häikkää, mutta muiden kauhutarinoita kuunnellessa olin aivan ihmeissäni kun synnytys oli ohi..:D
Nyt tietenkin kun hehkuttaa kuinka helppoa on ollut, niin uhmaikä ja murrosikä on niin kamalia että kadun sitä kun hehkutin..:D

Avatar

Vitsit että sulla on ollut helppoa! 😀 melkein tulee kateelliseksi 😀

Avatar

Sun raskausaikaa ja synnytystä kun katsoo ja tietää, että ne ei todellakaan ollut teille helppoja niin ootte kyllä ansainneetkin noin kiltin lapsen 🙂

Avatar

Totta kyllä :))

Avatar

Varoituksesta huolimatta luin tekstin, ja myönnän että pieni katkeruuden tunne tuli tätä lukiessa.. 😀 meidän poistu 9kk tarvii edelleen yöllä maitoa (kokeiltu on, lähes kuukauden kuuntelin sitä huutoa kun ei saanutkaan maitoa, kunnes luovutin), mutta en jaksa stressata asiasta. Ja tällä hetkellä sitä maitoa on tavallaan pakkokin antaa, kun on niin pikkuruinen. Painoi neuvolassa muutama päivä takaperin 7730g. Kuukauden aikana oli tullut 10g painoa :/ nyt selvitellään onko maitoallergiaa, koska hapanmaitotuotteista tuli järkyttävät ihottumat ympäri kehoa. Allergia voisi olla myös syynä huonoon painonnousuun..
Koskaan en oo poikaa saanut nukkumaan ilman tuttipulloa ja tuttia, mutta ihan hetkeen en yritäkkään vieroittaa näistä 😀 vaikka sitä helpompaa se on, mitä aiemmin sen tekis.
Hampaita meiltä löytyy kaks, ja kyllä mä mä hämmästelen jos Ava tekee nekin ilman turhia kiukutteluja! 😀 en tarkoita tällä sitä että jotenkin haluaisin teidänkin kokevan jotain hankaluuksia vauvan kanssa, vaan oikeesti oon iloinen että myös näitä helppojakin vauvoja on olemassa 🙂
eli helppoa vauvaa meillä ei todellakaan ole, mutta sitäkin ihanampi ja rakkaampi hän on <3 ainiin, melkein unohtui, pojallahan oli myös kolmen kuun koliikki 😉

Avatar

Niin ja raskausaikakaan ei ollu mistään helpoimmasta päästä, töissä en voinut olla ennenaikaisten supistusten takia ja rv 20-> en voinut kuvitellakkaan käyväni edes iltakävelyllä 😀 Synnytys oli ihan normaali. Eihän nämä toki vedä vertoja sun raskausajan ongelmiin ollenkaan 🙂 toivottavasti sulla seuraava raskaus olis edes vähän helpompi ja meille taas tulis vähän helpompi vauva ;D

Avatar

Voi ei :// toivottavasti sullakin ois seuraava raskaus ja vauva molemmat helppoja ♥

Avatar

No sulla oli niin rankka raskausaika ja synnytys, että älä yhtään pode huonoa omatuntoa tuosta! 🙂 Keskity nauttimaan siitä, kun Ava on niin helposti oppinut unimaidosta pois. Tosin olen paraskin puhuja, kun poden myös vähän huonoa omatuntoa 2 viikon ikäisen pikkulikan unen lahjoista, kun meillä nukutaan parhaimmillaan 6h putkeen öisin. Mutta eihän se meidän vanhempien syy ole, jos lapsi on helppo. Ja jokaisella on omat raskaat jutut eikä paras mutsi ole se joka joutuu kestämään eniten! 🙂 Ole iloinen noista asioista mitkä sujuu niin saat voimia taistella sitten siellä kaupan kassalla sen vähän temperamenttisemman Avan kanssa! 😉

Avatar

Hihh :)) älä säkään pode sitä huonoa omatuntoa! 😉

Avatar

Mä todella kans toivon et se lapsi on kans sit helppo kun saan sen tähän maailmaan.. En todellakaan voi sanoa et mun raskaus olis helppo jatkuvien selkäkipujen kanssa eläessä varsinkaan kun en edes vielä tiedä mistä nää johtuu, neuvolassa kyllä jo varoiteltiin supistuksista.. :/

Avatar

Voi sua 🙁 toivottavasti tulee helppo vauva! ♥

Avatar

Anton on ollut myös aina tosi helppohoitoinen. Mutta raskausaika ja synnytys meni miten meni joten olen enemmän kuin kiitollinen siitä, että Anton on aina ollut tosi helppohoitoinen. 🙂

Aurora taas on ollut aina tosi vaativa ja tyytymätön. Tosin nyt, kun Aurora on oppinut liikkumaan on sekin vähän helpottanut. 🙂 Ja raskausaika ja synnytys meni tosi hyvin joten ehkä se ihan oikeastikin menee niin, että mitä vaikeampi raskausaika ja synnytys sitä ”helpompi” lapsi ja mitä helpompi raskausaika ja synnytys sitä ”vaikeampi” lapsi. ;D

Avatar

No kyllä se nyt vaan vaikuttais menevän oikeasti niin 😀

Avatar

Mulla taas raskausaika oli aika helppo, en tuntenut pahoinvoinnin olevan hankalaa vaikka sitä kesti 6kk asti ja 7kk tienoilla alkoi vasta maha kasvaa, kävelin ja liikuin sekä tein kotitöitä normaalisti aina sinne synnytykseen asti 41+0 (en silloinkaan ajatellut että se lähtö olisi, ajattelin että olisi pitänyt olla kipeitä supistukia)ja onhan tuo vauvakin ollut helppo, itkua ei paljon kuulu, ähisee jos on nälkä, muuten vaan naureskelee ja touhuu itekseen lähinnä. Tosin miellä vielä toistaseksi herätään kerran aamuyöstä (aamu viiden ja kuuden välillä) syömään ja nukutaan vielä siitä se pari tuntia ennenkuin hymyssä suin noustaan. Olen iloinen ja kiitollinen helposta vauvasta, kaikki reissutkin on olleet vielä helppoja kun lähinnä nukkuu vaunuissa ja autossa ollessaan, mutta onhan tuo vielä pienikin, viikon pääästä 4kk ikäinen 🙂

Avatar

Meillä Joel heräsi jo ihan pienenä vain kerran yössä syömään, aina samaan aikaan 03:30. Tämä herääminen loppui omatoimisesti jo 2kk iässä, joten meidän ei tarvinnut vierottaa häntä yösyömisestä. Kuopus Alex on nyt 1,5kk ja herää yleensä kerran (05:30) syömään, tai välillä kaksi kertaa (02:30 ja 05:30) 🙂

Avatar

Arvaa kuis paska omatunto mul on ku sanon et Sofia oli 1kk ku alko nukkuu kokonaisii öit…… 😀

Avatar

Whaaaat! 😀

Avatar

ja mulla kun mun ei oo ikinä siis oikeesti IKINÄ tarvinnu öisin herätä syöttämään Joelia ja Joannakin alle viikon ikäsenä lopetti yö syömiset 🙂

Avatar

Sama Lucaksen kanssa, 5 viikkosena tääkin lopetti yöheräilyn ja sitä ennen heräs jopa kerran yössä :D:D Joten joo, tiedän tunteen. Mut jos muut saa valittaa niin eikö me saada olla ilosia? Tietty tilannetajun kera, mut kuitenkin 🙂

Avatar

Nojoo siis oli Sofiakin joku 2vko ku alko nukkuu klo 0-06 ja sit 1kk just näit 22-07(tai 08) jne……. :DDDDDD

Avatar

mulla on ollu itellä tosi helppo raskaus, mutta sitten vauvaaika on ollu todella todella raskasta. vieläkin heräillään öisin syömään ja muuten vaan, vaikka ikää on 9kk. meillä tosin miljoonien heräilyjen syy oli maitoallergia) muistan että sillon väsymyshuuruissa ajattelin että tän siitä saa kun oli helppo raskausaika(en oksentanut edes kertaakaan,yhtenä päivänä oli ehkä närästystä). ja ajattelin silloin että olispa mullakin ollu vaikea raskaus, jotta ois tullu sit helppo vauva(niinku muutamalla tutulla oli käyny). nyt vasta ku elämä on helpottanu, ja on ehkä suurimman osan univeloista saanu kuitattua, oon tajunnu kuinka typerä ajatus se oli. varsinkin kun on lukenu sun raskausajasta, ja kun se on ollu noin kauhea 🙁 en edes tienny et tollasia raskauksia voi olla! 🙁 eipä näitä asioita voi kauheasti verrata. jokainen kokee kaiken tavallaan. mutta siis ihana tietää et noita helppoja vauvoja on, ehkä meilläkin sit seuraava..;)

Avatar

Mulla oli kans sellainen oletus, että koska raskausaika ja synnytys meni suhteellisen kivuttomasti, niin hankaluuksia tulee sitten lapsen kanssa. No, onneksi alkukarmeudesta on selvitty. Meillä syödään yhä kolmesti yössä (poika 3,5kk), minkä toivon vähenevän sitten kiinteiden aloittamisen jälkeen.

Avatar

Mulla oli älyhelppo raskaus. Oksensin ehkä kerran viikossa ekat 14 viikkoa, välillä etoi mut sen kanssa pystyi elämään. Samoin sen väsymyksen kanssa, oli oikeastaan aika hauskaa nukahtaa koulussa kesken tunnin 😀 rv 16 -> mulla supisteli, joten jouduin saikulle silloin. Se tais olla dramaattisinta.. Tai se, et lapsi halus syntyä rv 37+5 vaik sektioaika olis ollu vasta 39+0 😀

No, ajattelin et varmaan tulee vaikia muksu kun raskaus oli niin helppo.. Kakkanmarjat. Tiedän ton häpeän tunteen, kun muut kertoo kuinka raskasta lapsosen kans on ja ite ajattelee vaan ”Joooo-o.. Taidanpa olla hiljaa..” Yhden käden sormilla voi laskee ne kerrat, kun herra on mua ja isäänsä valvottanut. Kaikki ruoka on sopinut, syö kuin hevonen, aineenvaihdunta toimii, motoriikka kehittyny ja älliä on myös pienessä päässä riittämiin. Autossa ja vaunuissa on kivaa, kivaa on myös leikkiä yksin lattialla tai jonkun kanssa. Kivaa on suihkutella tai kylpeä. Puhumattakaan siitä kuinka komea tuo poika on vaaleine korkkiruuvikiharoineen 😀 Tervekin on, joten.. Välillä hävettää, kuinka helpolla pääsee. Mut toisaalta mun elämä ei tällases tavismittakaavassa oo ollut niitä helpoimpia, joten tää on ihanaa vaihtelua! Ja saattaahan asian tola muuttua. Pitää vaan nauttia joka hetkestä 🙂

Avatar

Meillä nukuttiin ensimmäinen katkematon yö 10kk iässä. Silloin loppui yösyöminen (pienellä avituksella).
Muutama kk saatiin nukkua hyvin ennen kuin vatsavaivat alkoi olla pahat (poissuljettiin allergiat, tauko viljoista/aika helpotti). Samoihin aikoihin alkoi öiset kauhukohtaukset. Se oli rankkaa aikaa. Olishan s eollu ihanaa saada nukkua jossain välissä.. 😀 Ihan vauvanahan tyttö heräsi tunnin välein!

Eli kyllähän tilanne elää aina, eikä sitä kukaan osaa ennustaa millaisia vaiheita eteen osuu. Kannattaakin siis nauttia vaan niin kauan kuin menee hyvin. 🙂

Avatar

Täällä sunnuntaina 11kk täyttävä tytsy heräilee edelleen öisin, olin jo innoissani kun muutamana yönä tässä heräsi ekan kerran vasta klo 02-04 ja koko yön aikana vain sen 1-2 kertaa mutta ainakin viime yönä herättiin taas 4-7 kertaa.. Yleensä herää sen 3-4 kertaa. Yösyötöistä pitäisi vierottaa mutta joskus ei vaan jaksa alkaa keskellä yötä kuuntelemaan sitä kamalaa huutoa (olen kokeillut ja tunnin kitisi/itki kunnes annoin periksi) kun pääsee heti jatkamaan unia vain antamalla tissin suuhun. Täytyy ottaa itseään niskasta kiinni että saisin nuo yösyötöt pois vielä ennen kuin tytsy täyttää vuoden 🙂 Päivisin nukahtaa ilman tisuakin, jos kiikutaan pihalla tai sylissä hytkyttelen mutta tuossakin kestää sitten paaaljon kauemmin kuin tissille nukahtaessa. Omaan sänkyyn taas ei jää nukkumaan jos hereillä sinne laittaa, kauhea huuto alkaa ja nousee seisomaan.. Tässä sitä on vielä opettelua näissä nukkumisjutuissa, kiva olis jos oppis nukkumaan nätisti ilman mitään kauheita hyssyttelyjä ennen hoitoon lähtöä loka-marraskuussa, vois olla hoitotädillä muuten melkoinen homma 😀 Raskausaika oli minulla helppo ja tytsykin ollut muuten mutta tässä uniasiassa ei niinkään 😀 Mistään uusista ruoka-aineista,ei edes maitotuotteista,ole tullut mitään 🙂 Oo onnellinen jos Ava on noin helppo! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä