Asiaa

EI HERKILLE, SISÄLTÄÄ MYÖS MATERIAALIA, JOKA EI SOVELLU ALAIKÄISILLE.

Olin eilen viettämässä iltaa Reetan kanssa ja tein hänelle käsihoidon, jalkahoidon ja kasvohoidon ja hieroin akupisteitä siinä toivossa, että saataisiin synnytys käynnistymään, mutta kummityttö päätti edelleen pysyä masun suojissa. Katsottiin siinä samalla Aavikon kukka -leffaa, jota seurasin ensin lähinnä sivusilmällä, mutta se alkoi koko ajan enemmän kiinnittää huomiotani. Kun elokuvassa alettiin kertoa naisten ympärileikkauksista, pidettiin hoidoista taukoa ja katsottiin molemmat aktiivisesti. Kolmevuotias kaunis pikkutyttö käveli äitinsä kanssa autiomaassa ja vain hetkeä myöhemmin asunto kaikui kun pikkutyttö kiljui tuskissaan ja huusi äitiä, samalla kun äiti piti tytön jalkoja väkisin auki ja ”kätilö” leikkasi tytön sukupuolielimet irti likaisilla välineillä ilman mitään puudutusta ja ompeli koko alakerran kiinni. Koko sen kohtauksen ajan pitelin käsiä poskilla ja tunsin kuinka mun hihatkin kastuivat läpimäriksi, kun kyyneleet valuivat vuolaammin kuin ikinä. Ajattelin vain, miten tossa voisi olla Ava. Mä en ole ikinä nähnyt mitään niin hirveää. Mä olen sillainen ihminen, että en kestä kuulla maailmassa kuuluvista vääryyksistä ja olen mieluummin niistä tietämätön. Kun puhutaan jostain hirmuteoista, suljen silmäni ja korvani ja yritän vain suojella itseäni. Nyt mä en enää voi. Päivittäin yli 6000 tytön sukupuolielimet silvotaan ja suuri osa tytöistä kuolee ”toimenpiteeseen” joka suoritetaan, jotta tuleva aviomies voi varmistua tytön neitsyydestä. Myöhemmin sitten hääyönä aviomies leikkaa veitsellä tytön sukupuolielimet uudestaan auki ja pakottaa itsensä sisään. Tämän lisäksi silpominen aiheuttaa paljon vaikeuksia elämässä, vaikka tyttö selviäisikin leikkauksestaan. Kuukautisveri ei pääse vuotamaan ulos ja voi aiheuttaa pahoja tulehduksia ja hirveitä kipuja. Synnytys ja raskaus on myöhemmin tytölle hengenvaarallinen.

En pystynyt nukkumaan koko yönä, koska tämä aihe ahdistaa mua niin paljon ja en pysty elämään itseni kanssa, jos en tee mitään asian eteen. Niinpä mulla on nyt paljon suunnitelmia, miten voin yrittää auttaa pelastamaan edes yhden tytön. Tämän kaltaiset suunnitelmat vaativat paljon työtä ja aikaa, mutta toivon, että saisin asiat pikkuhiljaa rullaamaan. Aion muunmuassa alkaa etsiä sponsoreita tälle hankkeelle ja käytän välikätenä Unicefia. Sponsorit saavat lahjoitusta vastaan mainostilaa blogistani ja jatkossa maineen hankkeen mahdollistajina. Kaikki lahjoitukset menevät viimeistä senttiä myöten suoraan Unicefille. Avaan sponsoreita varten oman tilin, johon lahjoitukset voi siirtää ja sieltä taas ne siirretään Unicefille niin, että ne varmasti menevät juuri tämän asian hyväksi. Julkistan tilinumeron myös täällä ja muualla, jotta kaikki halukkaat pääsevät mukaan. Muihin suunnitelmiini kuuluu paikallisesti mm. kirpputorien, huutokauppojen ja muiden tapahtumien järjestäminen, joista jälleen kerran kaikki voitto menee hankkeen hyväksi. Kunhan saan asiat sujumaan, toivon, että saan levitettyä tätä hanketta Suomessa mahdollisimman laajasti ja siihen tarvitaan paljon vapaaehtoisia. Toivon mukaan löydän ihmisiä, jotka ovat valmiita järjestämään mallini mukaan samoja tapahtumia omilla paikkakunnillaan.

Voin vaikka kertoa yhtä hahmotelmaa vähän osviitaksi. Lieto ja Turku ovat kovin jalkapallorakkaita paikkakuntia, joten suunnittelin yrittäväni hankkia jonkun paikallisen futisjoukkueen mukaan, kenties Tepsin tai Interin. Olisi mahtavaa, jos jompikumpi luovuttaisi tähtimolarinsa mukaan yhteen tapahtumaan, jossa yleisö saisi maksua vastaan vaikka kolme vetoa ja jokaisesta vedosta, joka menee maaliin, joukkue lahjoittaisi tietyn summan Unicefille. Ja vedoista maksetut rahat luonnollisesti myös Unicefille. Mulla on kovin suuret ja kunnianhimoiset suunnitelmat, joista en viitsi vielä kaikkea jakaa, mutta mä olen nyt todella omistautunut tälle asialle ja uskon saavani tälle mun vasta alkavalle pienenpienelle hankkeelle paljon julkisuutta ja kasvua. Mä tulen tänne heti ilmoittelemaan kun saan asiat virallistettua ja aloitettua kunnolla.

Mä toivon, että te, jotka ette tästä aiheesta tiedä, tutustuisitte vähän asiaan. Infoa löydätte mm. seuraavista osoitteista:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Naisen_sukupuolielinten_silpominen
http://www.stm.fi/julkaisut/maahanmuuttajat/naisten_sukuelinten_silpominen
http://naistenymparileikkaus.nettisivu.org/naisten-ymparileikkaus-mita-se-on/ymparileikkauksen-nelja-eri-tyyppia/

Aiheesta löytyy myös videoita, mutta en tahdo linkittää niitä, enkä suosittele niitä kenellekkään katsottavaksi.

Kommentit

82 kommenttia
Avatar

Hyi että mää en vaan voi tajuta yäääää itketys……! D’: ihan huippu juttu tuo, hyvällä asialla oot liikkeellä ihan mahtava! Mutta haluun kertoo että unicef ei kyllä oo paras mahdolline välikäsi.. suhun kyllä luotan, mutta tiesitkö että unicefin lahjoituksista noin 92% jää unicefille, työntekijöiden ja matkojen sekä matkkinoinnin ym kuluihin??? Järkytyin oikeesti lukiossa ku meidän ope kerto sen. Luku on vaan noussu viime aikoina ja mua kyllä suunnattomasti epäilyttää että siellä on vähän ahneemmanpuoleisia tyyppejä päässy päättämää. Jos haluat että se raha oikeesti menee apua tarvitseville ihmisille, on paras vaihtoehto kirkon ulkomaanapu. Kehottaisin ottamaan sinne yhteyttä, ite päätin asiasta kuultua lahjottaa ainoostaa sen kautta! Ihan järkyttävää kuraa noi isot järjestöt mun mielestä, pelastais nyt niitä lapsia sillä rahalla!

Avatar

Apua :'( Mä en kestä tällästä! Toivottavasti sun suunnitelman toteutuu! 🙂

Avatar

En mäkään… Kiitos!

Avatar

Tää on aivan kamala asia! Musta kamalaa tässäkin on se, miten pieni lapsi luottaa äitiinsä ja siihen ettei äiti tee pahaa ja että äiti kyllä auttaa. Ja sitten, kaiken kivun ja kärsimyksen keskellä äiti ei auta vaan pitää vaan kiinni… Tottakai ymmärrän, että kulttuurijuttu tämä on, mutta näillä naisilla, jotka ympärileikkauksia tekee ei välttämättä ole tietoa ja ymmärrystä siitä mitä ne oikeasti aiheuttaa. Leikataan, koska ollaan aina leikattu. Kamalaa! Onneksi näitäkin naisia valistetaan ja toivottavasti tähän touhuun joku järki tulisi…

Avatar

Niinpä…. Itkettää taas edes ajatella

Avatar

Tää on aivan kamalaa, muakin alkoi ihan todella ahdistamaan ja kuvottamaan ;( Siis aivan järkyttävää. Mä toivon että sun suunnitelmat toteutuu ja hyvän asian puolesta suunnitteletkin.

Avatar

Niinpä… Mua ahdistaa tä asia aivan uskomattomasti…

Avatar

Kamalaa! 🙁 Ei tuomosta tekoa kukaan voi ikinä unohtaa! Toivottavasti kaikki menee nappiin ja saat suunnitelmat toteutumaan!

Avatar

Niinpä…. Mä en edes halua kuvitella sitä tuskaa…. Ja sitä, että se pieni viaton lapsi ei ymmärrä miksi äiti ei auta ja miksi hänelle tehdään näin..

Avatar

Ihan kauheeta! mää en oo kuullu ees koskaa tälläsesta. Ahdistavaa:( yuo sun idea on kyllä ihan loistava:)

Avatar

Jep… 🙁 kiitos!

Avatar

Hirveetä, olin unohtanut tän asain kokonaan, ahdistuin viime keväänä samaisesta jutusta niin, että yöunetkin menivät.. 🙁

Avatar

Tuttu tunne 🙁

Avatar

En oo koskaan kuullutkaan mistään tälläsestä kamaluudesta!! Hyi kuinka kauheeta!
Toivon todellakin että saisit sun suunnitelmat toteutumaan, enkä ollenkaan epäile sitä!
Oot hyvällä asialla! 🙂

Avatar

Kiitos! Toivottavasti kaikki onnistuu

Avatar

Siis ihan kauheeta.. Mä en oo ikinä kuullutkaan tälläsesta 🙁 Sun idea on todella hyvä ja mä toivon oikeesti todella paljon että sun suunnitelmat toteutuu 🙂

Avatar

Kiitos.. 🙂

Avatar

Kamalaa 🙁 Aihe tuntuu tosi tabulta poikien ympärileikkaukseen verrattuna. Sitä vaan tapahtuu eikä kukaan uskalla aihetta nostaa esille. :((

Yks ihminen yksin ei voi maailmaa parantaa, mut yhden ihmisen alotteesta sen on lähdettävä. Hienoa Emilia! ♥

Avatar

Niinpä… Kiitos ♥

Avatar

Mä katsoin ton leffan silloin kun se tuli ja itkin! Sen jälkeen luin tietoa tosta enemmän ja luoja miten mua kuvotti ja ahdisti! Maailma on niin julma paikka :/ Toi leffa on kyllä siinä mielessä mahtava, että varmasti levitti tietoa asiasta eteenpäin ja sai monet havahtumaan. Yllättävän moni ei tästäkään asiasta varmastikaan (itseni mukaanlukien) tiedä! Toivottavasti sun suunnitelmat toteutuu! 🙂

Avatar

Toi leffa tosiaan on varmasti tuonut paljon tietoutta! Mm. minulle itselleni

Avatar

Mä olen joskus kuullut, mutta.. en uskonut.. ajattelin, että ei noin julmaa voi olla. Ihan hirveää! 🙁

Avatar

niinpä..

Avatar

Kulttuurin ja uskonnon varjolla voidaan perustella paljon asioita, joita tehdään, mutta se ei tee niistä yhtään sen oikeutetumpia! On toki oltava realisti sen suhteen, että ympärileikkauksen juuret ovat niin syvällä kulttuurissa, että yhteisön jäsenet itse näkevät sen normaalina asiana. Monet äidit varmasti tietävät, miten raastava ja loppuiäksi vammauttava silpominen on, mutta haluavat sen silti tehtävän omille tyttärilleen, jotta nämä saisivat kunnollisen miehen (=hyvän ja turvatun elämän). En todellakaan halua millään tavalla puolustella noita tekoja, pohdin vaan sosiaalipsykogisesta näkökulmasta 🙁 Muutos tapahtuu pienin askelin ja jokainen ihminen, joka ottaa asiakseen muutosvastarinnan levittämisen, pystyy varmasti vaikuttamaan edes vähän. On myös hyvä, että keskustelu asian tiimoilta ei painu unholaan ja muiden uutisten taakse. Tehdäänhän tätä maahanmuuttajalapsille Suomessakin, piilossa…

Todella hieno ja arvokas projekti! Toivottavasti saat sponsoreita ja ihmisiä innostumaan! Ja jos teet jotain levitettävää ”tietopakettia” nettiin, niin laitan sen ilomielin jakoon omaan blogiini.

Avatar

Totta… Mutta juurikin niillä pienillä askelilla sitä kulttuuria voidaan muuttaa 🙂

Avatar

Samaa mieltä. Onhan tuo tottakai todella hirveää, mutta.. Samoin siellä asuvat ihmiset voivat ihmetellä miten täällä äidit raahaavat väkisin lapsensa valkoiseen huoneeseen ja pitävät lapsesta kiinni samalla kun vieras ihminen lykkää lapseen ison piikin ja lapsi huutaa pelosta ja kivusta. Tai äidit pakottavat lapsensa hammaslääkäriin jossa saatetaan repiä jopa hampaita väkisin irti. Nyt joku suuttuu, että nämähän ovat vain lapsen parhaaksi, toki niinhän ne äidit sielläkin ajattelevat. Jos tätä ei tehdä lapsi kuolee yksin nälkään kaikkien hylkimänä tai saa miehekseen köyhän väkivaltaisen raiskaajan, kuulostaako paremmalta vaihtoehdolta?

Hienoa, että joku jaksaa yrittää tehdä asialle jotain, mutta siellä se on täyttä arkipäivää eikä kukaan sieltä yritä estää meidän rokotuksiamme tms. Olen sitä mieltä, että Suomessakin elää niin paljon lapsia hirveissä oloissa, että heitäkin pitäisi auttaa, nykyään kun monesti kaikki hyväntekeväisyysvarat käytetään ulkomaille. Ja samaan aikaan puhutaan, että maassa maan tavalla, kunhan vaan saadaan ulkomaat muutettua Suomen kaltaisiksi.

Avatar

Tää on varmaan provo.:D Ilman näitä piikkejä tai hammaslääkäreitä täällä riehuis kulkutauteja jotka tappaa ja vammauttaa lapsia. Ennen hammaslääkäreitä hammaskivut ja tulehdukset on ollut täysin hoitamattomissa ja helvetillisen kipeitä. Lapsen ympärileikkaus tai yksin nälkään kuoleminen eivät PITÄISI olla ainoat vaihtoehdot, siksi pitäisikin saada levitettyä tietoa ympärileikkauksen vaaroista ja saada tämä sairas tapa kuulumaan ainoastaan historiaan.

Avatar

Ei tämä ei ollut provo. Meidän mielestämme hammaslääkärit ja piikit ovat täysin normaaleja, aivan kuten joissain maissa ympärileikkaukset ovat täysin normaaleja. Noissa maissa saattaisi olla totaalinen kauhistus, että lapsilta revitään hampaita irti täällä karmeassa Suomessa. Tottakai ympärileikkaukset ovat julmia eikä sellaisia tarvitsisi tapahtua, mutta samalla tavalla siellä ihan oikeasti saatetaan ajatella joistain suomalaisista tuikitavallisista tavoista. Onhan jo Suomessakin ihmisiä jotka eivät halua, että lapset rokotetaan joten voin kuvitella miten kamala ajatus se on joissain maissa.

Avatar

Ei tämä ei ollut provo. Meille rokotukset ja hammashoidot ovat täysin normaaleja ja arkipäiväisiä asioita, kuten ympärileikkaus noissa maissa. Siellä saatetaan ajatella, että olemme täyshirviöitä kun viemme lapsen vapaaehtoisesti lääkäriin jossa lapselta revitään hampaat irti. Suomessakin on ihmisiä jotka eivät halua antaa lapsilleen rokotuksia syistä tai toisista niin mietippä mitä noissa maissa ajattelevat moisista ”turhuuksista.” Tiedän, että kirjoitin kärjistetysti, mutta siellä vaan ympärileikkaukset ovat yhtä normaali ja tarpeellinen toimenpide sikäläisten mielestä kuin meillä rokotukset ja hammaslääkäri, ikäviä mutta pakollisia.

En kiellä etteikö tuo olisi täysin hirveää ja tarpeetonta, täkäläisten ja myös minun mielestäni, mutta kannattaa ottaa huomioon myös että tätä ei juurikaan tapahdu Suomessa vaan kaukana jossa on täysin erilaista. Turha syyttää heitä hirviöiksi, kun Suomessakin raiskataan lapsia, tapetaan omia lapsia ja täysin turhaan. Heidän mielestään Suomi saattaa olla aivan yhtä hirveä kuin meidän mielestämme heidän rakas kotimaansa.

Avatar

Ei ne ihmiset siellä ole tyhmiä! Jos heille kerrottaisiin miten paljon hengenvaarallisia tauteja rokotuksilla on saatu hävitettyä Suomesta melkein kokonaan (tuberkuloosi, kurkkumätä, jäykkäkouristus, tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko), niin tuskimpa he siellä kauhistelisivat rokotuksia sen jälkeen. Vaikka haluaisit kuin kärjistetysti kirjoittaa niin minusta rokotuksia ja silpomista ei voi mitenkään verrata toisiinsa.

Tiedän että käsitys ympärileikkaamattoman naisen/tytön likaisuudesta on tosi syvään juurtunut, mutta jos tehdään töitä niin tätä käsitystä voidaan saada muutettua, edes pikkuhiljaa. Ja jossain voi edes yksi vanhempi säästää tyttönsä silpomiselta, mahdolliselta kuolemalta, tulehduksilta ja tuskalta.

Avatar

tsemppiä kovasti sun suunnitelmille ja täällä ainakin tuetaan 100%:sesti mukana!! <3

Avatar

Kiitos <3

Avatar

oon valitettavan kuullut tästä.. ja oon lukenut ton kirjan josta elokuva on tehty. ikää oli aivan liian vähän silloin kaiken lisäks 😐 hyi hitto. ihan sama ketä ympärileikataan, tyttö tai poikaa, on se ihan hiton barbaarista ja kuvottavaa. en oo halunnu kattoo kyseistä leffaa just ton kohtauksen takia.

kato tänään mukavampia leffoja, sellasia idiootin varmoja ei-painajaisia-matskua niin tulee paremmin uni silmään ens yönä 🙂

Avatar

:(( ei sitä kohtausta kyllä kannata katsoa jos on yhtään herkkä

Avatar

Hui,mä voin olla mukana auttamassa noitten järjestelyissä Turun seudulla ja sitten varmaan järjestellä tutun kanssa Jyväskylä-Mikkeli alueella kanssa 🙂

Avatar

Ihanaa 🙂

Avatar

Tiedän paljon aiheesta, koska olen siihen itsekseni perehtynyt. Näin myös jokunen vuosi sitten tuon Aavikon Kukka-elokuvan. Ei voi muuta sanoa kuin että aivan järkyttävää, miten julmia ihmiset voivat olla toisilleen. Yleensä vieläpä juuri naiset jatkavat tuota traditiota.

Avatar

Totta…

Avatar

Oon kans nähny kyseisen elokuvan ja katsoin sen itkien. En voi ymmärtää, miten jossain päin maailmaa voi olla niin kamalaa, kun kuitenkin me kaikki eletään samalla palaneetalla! Kaikki maat vieritysten. Suomi on hyvinvointivaltio, mutta siirrytäänpä rajan toiselle puolelle, niin venäjällä on taas ihan eri meininki.. Mäkään en jaksa ymmärtää :'(

Avatar

Niinpä….. Ei voi ymmärtää 🙁

Avatar

En oo kattonu, mutta pakko kattoa. Tuskin kulttuurin rikastaminen, nyt ihmisten tappamista tarkoita. Ainakin luulen ettei tarkoita. HYI olkoon… 🙁

Avatar

En oo kattonu, mutta pakko kattoa. Tuskin kulttuurin rikastaminen, nyt ihmisten tappamista tarkoita. Ainakin luulen ettei tarkoita. HYI olkoon… 🙁

Avatar

Niinpä…. Kannattaa kattoa

Avatar

Mitä siis Unicef tekee tän asian eteen? Miten ne pystyy estää naisten ympärileikkauksia? Noissa afrikkalaisissa kulttuureissa on niin monta hirveää rituaalia mitä länkkärit ei voi ymmärtää mut niiden heimojen mielestä se on ihan ok. Ei ne ymmärrä et se on väärin jos niille on opetettu monta sukupolvea taaksepäin näitä rituaaleja. Enkä nyt puolustele tätä tekoa mut kulttuurin ja uskonnon muuttaminen on aikas vaikea juttu. Mut tsemppiä ny!

Avatar

Unicef toimii yhdessä paikallisten järjestöjen kanssa ja valistaa ympärileikkausten vaarallisuudesta, sekä on saanut jo monet maat kieltämään tyttöjen ympärileikkaukset laissa. Tukemalla Unicefin työtä tässä asiassa, saa Unicef enemmän resursseja ja vaikutusvaltaa päättäjiin, jolloin yhä useammat maat kieltää ympärileikkaukset. Tyttöjen ympärileikkaus ei ole mitenkään uskonnollinen asia, koska koraanissa ei ole siitä mitään mainintaa, se on vain se niiden käsitys, että ympärileikkaamaton tyttö/nainen ei ole puhdas. Ja käsityksiä voidaan aina muuttaa.

Avatar

Niin sanoinki et siel niillä heimoilla on joitain hirveitä kulttuuriin tai uskontoon/uskomuksiin liittyviä rituaaleja. Ja vaikka joku asia siellä kiellettäisiin niin ei tarkoita et se loppuisi. Mut pienil teoillakin voi olla merkitystä 🙂 mut ei saa liian naiivi olla tälläsissä jutuissa. On kuitenki hienoa et sul on intoo ja haluu auttaa! Sillä pääsee jo toivottavasti pitkälle.

Avatar

Se, että se kielletään, auttaa jo paljon asiaa, ja koska Unicef työskentelee myös ”käännyttääkseen” noita pieniä heimoja, mä uskon että ajan kuluessa se voidaan saada kokonaan loppumaan. Totuus kuitenkin on, että erämaat ja heimot vähenevät koko ajan ja niiden tilalle rakennetaan kaupunkeja, joissa niitä omia uskomuksia on vaikea pitää jos ne ovat vastoin lakia, etenkin kun länsimaalainen kulttuuri alkaa niin paljon sekottua afrikkalaiseen. Mielestäni mä en ole naiivi tässä asiassa vaan päinvastoin, en oo missään vaiheessa kuvitellut että voin yksin muuttaa maailmaa vaan nimenomaan tota, että kun saan mahdollisimman monta ihmistä tekemään niitä pieniä tekoja, niin sillä tavoin sitä maailmaa muutetaan.

Avatar

Lykkyä tykö! 🙂 mun mielestä se on kuitenkin väärin että rakennetaan noita kaupunkeja missä nuo heimot asuvat. Siinä menee taas sitä metsää, alueen eläimet kärsii ja suurin osa rikkaast kulttuurist hajoaa noiden kaupunkien myötä. Ihan väärin läskien rikkaiden länkkärien mennä sinne tuhomaan toisten koteja. Ja typerää mennä sinne sanomaan mikä on oikein ja mikä väärin. Toisia kulttuureja pitää kunnioittaa. Tää nyt on taas ihan eri asia mikä suututtaa mua ihan tajuttomasti 😀 mut ei lähetä siihen. Toivottavasti saat sponsereita ja tätä asiaa eteenpäin 🙂
Ja tarkotin tolla naiiviudella sitä ettei haukkaa liian suurta palaa ja odota liikoja. Pienil teoillakin ON merkitystä. Oon vaan vähän skpetinen tällästen asioiden suhteen et toimiiks nää oikeesti, mihin se raha oikeesti käytetään jne.

Avatar

Ja selvennän vielä ettei tuu väärinkäsityksiä et tää naisten ympärileikkaaminen on HIRVEÄ asia ja toivottavasti se loppuisi!!! Mutta ei niitä kaikkia rituaaleja, vaikka meiän silmiin näyttäisi rajulta, ei tulisi kieltää sen takia et me ei ymmärretä sitä.

Avatar

Jos Emilian hanke pelastaa jo yhdenkin tytön tolta kauheelta asialta niin sekin on jo paljo kotiinpäin!?

Avatar

Ihana idea. Toivon syvästi, että onnistut tavoitteessasi. Onhan tuo aika kunnianhimoinen idea, mutta jos edes yksi henki säästetään, on se mun mielestä sen arvoista.

Jos sitä rahankeruuta mietit, niin sitä sä et saa tehdä, sillä yksityishenkilöt eivät saa kerätä Suomessa rahaa, valitettavasti. Eli jokin muu tapa sun pitää kehitellä.

Avatar

Sen takia mä aionkin perustaa yhdistyksen, jonka nimissä tämä kaikki tehdään 🙂

Avatar

Hieno idea mut toteutuuko se? Mulla oli meinaan heti sama mielessä kun Millurilla.. Toivotaan et saisit edes jotain asian suhteen tapahtumaan jos sun suunnitelma ei toteudukkaan. 🙂

Avatar

Kyllä se tulee toteutumaan, se on kovaa vauhtia ollut jo käynnissä kauan ja edistystä tapahtuu koko ajan, mä vain tahdon myös tehdä oma osani ja nopeuttaa prosessia

Avatar

Hienoa Emilia, ihanaa kun löytyy ihmisiä jotka välittävät!<3 Tää on juurtunu perinne, ei se muutos hetkessä tapahdukaan. Mutta asia ei myöskään muutu, ellei joku sinnikkäästi jatka ympärileikkausten vastaista työtä! Tehdään seuraavasta sukupolvesta valistuneempi!

Avatar

UPEITA SUUNNITELMIA!!!! aion itse vähintään rahaa lahjoittaa tähän.

Avatar

YYyyyyyh kauheeta 🙁 en oo varma haluunko avata noita linkkejä…………..

Avatar

jos sille äidille on tehty samanlainen juttu niin MIKSI, MIKSI IHMEESSÄ se antaa tehdä omalle pikku tyttärellen noin!? Siinä kysymys……………..

Avatar

Ei voi tajuta äitiä, joka antaa tehdä lapselleen noin vaikka hän itse tietää miltä se tuntuu. Miten ihmeessä toisen satuttaminen voi tuntua oikealta. Olkoonkin kuinka perinne tahansa.

Avatar

mm,oli pakko itsekkin katsoa kyseinen elokuva kun kaveritkin on puhunu siitä jossain vaiheessa.. Ja jos totta puhutaan ni oli ihan hilkulla etten mennyt oksentamaan siinä kauheimmassa kohdassa.. Niin pahalta se tuntui katsoa sitä pientä avutonta tyttöä joka huutaa kurkku suorana ja mitään apua ei saa 🙁

Avatar

katoin kanssa ton leffan jo meikeimpä vuosi sitten eikä tulisi mieleenkää kattoo uudestaan, ei siinä mitään hyvä leffa mutta järkyttävä lapsuus teki leffasta vain sen kerran katsottavan eikä enempää. Mulla kesti varmaa pari viikkoo et pääsin pois jalas ristissä-tunteesta, tuntui siltä että entäs jos mä olisin tossa tilanteessa, mitä jos joku tekis mulle nyt tollai. Nyt kun ei enää ajattele leffaa nii fiiliksen on onneks lähteny:)

Avatar

Oon ite joskus lukenu näistä asioista ja oot kyllä tärkeällä asialla. Toivottavasti projektille käy hyvin.

Avatar

Oon ite joskus lukenu näistä asioista ja oot kyllä tärkeällä asialla. Toivottavasti projektille käy hyvin.

Avatar

Oon lukenut sen Aavikon Kukka kirjan ja katsonut elokuvan. Kirjasta sai vielä paljo enemmän irti asiasta. Sä oot kyl upea ihminen ko ryhdyt toimiin. Mä en ymmärrä miks jotku tääl sanoo et ei onnistu, ”ei ne ymmärrä”. Siks pitääki tehdä töitä että ne ymmärtäis! Tsemppiä!!

Avatar

Eihän kukaan oo sanonu ettei tää onnistu? Kaikkihan on päinvastoin kertonu miten hienon asian eteen emilia tekee töitä mut kuten mäkin kirjotin ja mietin toteutusta koska tälläses on aika iso työ ja tekeminen ja paljon muutakin taustalla kuin että perustan yhdistyksen, rahaa tulee tilille ja maailma pelastuu. Ja emilia, en tarkota tätä mitenkään nyt sua kohtaan vaan sitä et vaikka joku miettiiki esim just asian toteutumista ei tarkota etteikö toivois että saisit jotain aikaseks ja sitä et ylipäätään koko touhu kiellettäis ja että se toteutuis myös niissä pienissä heimoissa missä asiat on tehty monta vuotta saman opetuksen mukaan ja jotka haluaa elää sitä omaa elämää omassa yhteisössä eristyneenä muusta maailmasta.

Avatar

Okei, sori, ei kukaan ole kirjottanut ettei onnistu.:) Tuli vaan noista parista kommentista sellainen olo että ajatellaan ettei asialle voi oikeen mitään tehdä. Ja mielestäni jo se, että perustaa yhdistyksen, rahaa tulee tilille josta sitä ohjataan Unicefin kautta ympärileikkauksen vastaiseen työhön auttaa mun mielestä jo enemmän mitä moni meistä on tehnyt ympärileikattavien tyttöjen auttamiseksi.

Avatar

Oon ite joskus joutunu tekemään aiheesta esitelmän ja katsoin silloin sen elokuvankin. Koko aihe on niin uskomaton, ettei haluaisi edes tietää mutta toivottavasti sinun projektisi onnistuu! :))

Avatar

Oon ite joskus joutunu tekemään aiheesta esitelmän ja katsoin silloin sen elokuvankin. Koko aihe on niin uskomaton, ettei haluaisi edes tietää mutta toivottavasti sinun projektisi onnistuu! :))

Avatar

Eihän kukaan oo sanonu ettei tää onnistu? Kaikkihan on päinvastoin kertonu miten hienon asian eteen emilia tekee töitä mut kuten mäkin kirjotin ja mietin toteutusta koska tälläses on aika iso työ ja tekeminen ja paljon muutakin taustalla kuin että perustan yhdistyksen, rahaa tulee tilille ja maailma pelastuu. Ja emilia, en tarkota tätä mitenkään nyt sua kohtaan vaan sitä et vaikka joku miettiiki esim just asian toteutumista ei tarkota etteikö toivois että saisit jotain aikaseks ja sitä et ylipäätään koko touhu kiellettäis ja että se toteutuis myös niissä pienissä heimoissa missä asiat on tehty monta vuotta saman opetuksen mukaan ja jotka haluaa elää sitä omaa elämää omassa yhteisössä eristyneenä muusta maailmasta.

Avatar

En tiedä, oletko tästä toisesta afrikkalaisesta tavasta vielä kuullut, nimittäin breast ironing: http://www.youtube.com/watch?v=u5upAAPk_3I

Idea on se, että äidit tuhoavat tyttärensä rinnat heti kun ne alkavat kasvaa painelemalla niitä monta kertaa päivässä tulikuumilla kivillä ja arpeuttamalla ne. Tämä sen takia, etteivät miehet kiinnostuisi tytöstä.

Avatar

Hyi että! En kans ollu koskaan kuullukkaan tyttöjen ympärileikkauksesta ja rupes itkettää pelkästää toi jo ku luin ton sun tekstin! Toivottavasti saat sen yhdistyksen/yrityksen perustettua ! Itse ainaki aion sitte lahjottaa sinne rahaa 🙂 Tsemppiä kovasti yrityksiin!

Avatar

Hyi että! En kans ollu koskaan kuullukkaan tyttöjen ympärileikkauksesta ja rupes itkettää pelkästää toi jo ku luin ton sun tekstin! Toivottavasti saat sen yhdistyksen/yrityksen perustettua ! Itse ainaki aion sitte lahjottaa sinne rahaa 🙂 Tsemppiä kovasti yrityksiin!

Avatar

Huhhuh. Menin ihan sanattomaks 🙁 Kuinka järkyttävää!!!

Avatar

En oo ikinä kuullukkaan naisten ympärileikkauksesta, mut nyt kun kuulin niin hyi! Mä en ikinä, en ikinä pystyis tekemään mitään tollasta kenellekkään, en omalle lapselleni enkä kenenkään toisenkaan lapselle, en kenellekkään. Miten tää maailma voi olla näin julma, tai siis miten ihmiset on niin julmia kun ei ajattele ollenkaan, että oman tyttärensä henki on kyseessä ja silti suostuu tekee sen…
Toivottavasti onnistut yritykses kanssa, tsemppii :)!

Avatar

En oo ikinä kuullukkaan naisten ympärileikkauksesta, mut nyt kun kuulin niin hyi! Mä en ikinä, en ikinä pystyis tekemään mitään tollasta kenellekkään, en omalle lapselleni enkä kenenkään toisenkaan lapselle, en kenellekkään. Miten tää maailma voi olla näin julma, tai siis miten ihmiset on niin julmia kun ei ajattele ollenkaan, että oman tyttärensä henki on kyseessä ja silti suostuu tekee sen…
Toivottavasti onnistut yritykses kanssa, tsemppii :)!

Avatar

Tässä vähän sivusilmällä lueskelin sun blogia ensimmäistä kertaa. Täytyy sanoo vaan että vaikutat mahtavalta ja ihanalta ihmiseltä!! 🙂 toivottavasti tämä hanke onnistuu, kerrankin joku on järkevällä asialla.

Avatar

Tässä vähän sivusilmällä lueskelin sun blogia ensimmäistä kertaa. Täytyy sanoo vaan että vaikutat mahtavalta ja ihanalta ihmiseltä!! 🙂 toivottavasti tämä hanke onnistuu, kerrankin joku on järkevällä asialla.

Avatar

Tää on varmaan provo.:D Ilman näitä piikkejä tai hammaslääkäreitä täällä riehuis kulkutauteja jotka tappaa ja vammauttaa lapsia. Ennen hammaslääkäreitä hammaskivut ja tulehdukset on ollut täysin hoitamattomissa ja helvetillisen kipeitä. Lapsen ympärileikkaus tai yksin nälkään kuoleminen eivät PITÄISI olla ainoat vaihtoehdot, siksi pitäisikin saada levitettyä tietoa ympärileikkauksen vaaroista ja saada tämä sairas tapa kuulumaan ainoastaan historiaan.

Avatar

Ei tämä ei ollut provo. Meidän mielestämme hammaslääkärit ja piikit ovat täysin normaaleja, aivan kuten joissain maissa ympärileikkaukset ovat täysin normaaleja. Noissa maissa saattaisi olla totaalinen kauhistus, että lapsilta revitään hampaita irti täällä karmeassa Suomessa. Tottakai ympärileikkaukset ovat julmia eikä sellaisia tarvitsisi tapahtua, mutta samalla tavalla siellä ihan oikeasti saatetaan ajatella joistain suomalaisista tuikitavallisista tavoista. Onhan jo Suomessakin ihmisiä jotka eivät halua, että lapset rokotetaan joten voin kuvitella miten kamala ajatus se on joissain maissa.

Avatar

Ei ne ihmiset siellä ole tyhmiä! Jos heille kerrottaisiin miten paljon hengenvaarallisia tauteja rokotuksilla on saatu hävitettyä Suomesta melkein kokonaan (tuberkuloosi, kurkkumätä, jäykkäkouristus, tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko), niin tuskimpa he siellä kauhistelisivat rokotuksia sen jälkeen. Vaikka haluaisit kuin kärjistetysti kirjoittaa niin minusta rokotuksia ja silpomista ei voi mitenkään verrata toisiinsa.

Tiedän että käsitys ympärileikkaamattoman naisen/tytön likaisuudesta on tosi syvään juurtunut, mutta jos tehdään töitä niin tätä käsitystä voidaan saada muutettua, edes pikkuhiljaa. Ja jossain voi edes yksi vanhempi säästää tyttönsä silpomiselta, mahdolliselta kuolemalta, tulehduksilta ja tuskalta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä