Joulukalenterin 6. luukku

Kuudennessa luukussa paljastan joulureseptini!

Joulutortut

200g voita
4-5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl kermaa

luumuhilloa
tomusokeria

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Leikkaa joukkoon voi pehmeinä palasina. Nypi seos murumaiseksi. Lisää vatkattu kerma ja sekoita huolella. Anna taikinan kovettua jääkaapissa. Laita joulutorttuihin keskelle luumuhilloa ja paista 200 asteessa. Koristele tomusokerilla.

Piparit

225 g huoneenlämpöistä margariinia
2 munaa
3 dl sokeria
2 dl siirappia 

1 litra vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta

1-2 tl kanelia
2 tl jauhettua inkivääriä

Sekoita margariini, siirappi ja sokeri kulhossa tasaiseksi seokseksi, voit lämmittää margariinia ja siirappia tehtävän helpottamiseksi. Lisää joukkoon munat ja yhdistä seuraavaksi kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos kulhoon samalla koko ajan sekoittaen, itse tykkään sekoittaa kädellä. Pyörittele ja muotoile taikinasta vapaavalintainen kasa ja kääri se elmukelmuun, taikinan kannattaa antaa jähmettyä jääkaapissa ainakin 12 tuntia. Jokainen varmaan osaakin sitten sen loppuvaiheen! Pipareita paistetaan 200 asteessa noin 5 minuuttia, piparit palavat herkästi, joten kannattaa olla tarkkana.

Taatelikakku

250 g taateleita (kivettömiä)
1 dl sokeria
2 dl glögiä
2 munaa
200 g margariinia
1 dl kermaviiliä (korvaan välillä vaniljavaahdolla)
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja

Keitä taateleita glögissä noin 20 minuuttia, niiden tulisi soseutua. Lisää soseeseen sokeri ja seuraavaksi voi. Lisää munat kun seos on vähän jäähtynyt. Lisää kermaviili ja kuivat aineet samalla sekoittaen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka ja kaada taikina sinne. Paista kakkua 175 asteessa noin tunti. Jos pinta näyttää tummuvan liikaa, laita siihen foliota päälle. Anna kakun jäähtyä ja koristele se tomusokerilla. Nam!

Kommentit

5 kommenttia
Avatar

Voisit tehdä videon missä sanot ava. En osaa yhtää sanoo puolellatoista a:lla. Osaan vaan.joko ava tai aava 😀 ois kiva kuulla sen välimuoto. 😀

Avatar

ihania ja varmasti herkullisia herkkuja.Olen vaan joulukuun herkuttelu kiellossa.Saa nähdä koska ratkeen mutta hyvin oon pärjänny tähän asti ja kaks marraskuun vikaa viikkoa.

Avatar

Mä en ikinä pystyis olemaan herkkulakossa näin joulun alla! 😀 en kyllä milläään….. Tsemppiä 😉

Avatar

Miksi haettuani tätä googlesta sun blogin nimellä, päädyin Viaplayssa olevaan erotiikkaelokuvaan, jolla on sama nimi? D: Mutta sulla on ihana blogi, ja käyn päivittäin katsomassa olisiko tullut postausta! Ava on ihanan erikoinen nimi, lausutaanko se muuten ”Ava” vai ”Aava”? 🙂 Kaikkea hyvää teille ja teidän ihanalle perheelle ja oikein hyvää talvea!

Avatar

haha voi ei! 😀 mutta kiitos hirveästi! 🙂 <3 ja se lausutaan vähän niin kuin puolellatoista a:lla, ei lyhyesti töksäyttäen Ava eikä myöskään Aava. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä