Vähän niinku maailman kaunein tyttö

Lähdin viime viikolla mukaan projektiin, jossa kuvataan voimauttavan valokuvauksen keinoin syömishäiriöstä toipuvia vähintään normaalipainoisia tyttöjä ja naisia. Projekti koostuu erilaisista tehtävistä ja saa huippunsa elokuussa tapahtuvissa kuvauksissa. Projektin idea on auttaa meitä osallistujia hyväksymään itsemme ja edistää paranemisprosessia. Mahdollisuuksien mukaan meistä kaikista olisi ihanaa, jos tämän projektin ansiosta muutkin syömishäiriöstä toipuvat saisivat jotain apua. Projektissa ovat mukana mm. Maiju ja Laura.

”Voimauttava valokuva on taide- ja sosiaalikasvattaja Miina Savolaisen kehittämä terapeuttisesti suuntautunut sosiaalipedagoginen menetelmä, jonka avulla valokuvaa voidaan käyttää yksilön ja erilaisten ryhmien, kuten perheen ja työyhteisön, voimautumisprosessin aikaansaajana. Menetelmä perustuu empowerment-käsitteen sisältöihin ja sen käyttö edellyttää itsemäärittelyn oikeuden sekä tasavertaisuuden lähtökohtien toteutumista.  Valokuva itsessään ei ole terapeuttinen väline, vaan se voi toimia myös vallankäytön ja toisen ihmisen kokemuksen mitätöinnin välineenä. Voimautumisen keskeinen idea on se, ettei toista ihmistä voi voimauttaa. Tämä koskee myös kaikkea auttamistyötä. Menetelmän ammatillinen käyttö edellyttääkin valokuvan arkikäyttöön liittyvän vallankäytön tuntemista ja purkamista, sekä henkilökohtaisen voimauttavan valokuvaprosessin läpikäyntiä. Menetelmää ei saa soveltaa toiseen ennen omaa prosessia ja täydennyskoulutusta. Vaikka menetelmän välineenä on valokuvaus, ei kysymys ole varsinaisesti valokuvaamisesta, vaan näkemisen ja katsomisen tavasta. Voimauttavan valokuvaprosessin avulla opetellaan dialogista, vastavuoroista tapaa kohdata oma läheinen, työtoveri tai asiakas. Menetelmän keinoin opitaan löytämään ja tekemään näkyväksi jokapäiväisessä  arkitodellisuudessa piiloon jäävä arvokas, hyvä ja merkityksellinen.”

Elokuussa Helsingissä tapahtuviin kuvauksiin tarvitaan avuksi meikkaajia ja kampaajia ja koska kuvaukset tapahtuvat pääosin vapaaehtoisvoimin, ajattelinkin myös tätä kautta yrittää etsiä halukkaita. Jos lukijakunnastani löytyy joku innokas kampaaja/meikkaaja tai kampaaja-/meikkaajaopiskelija, joka tahtoisi tulla auttamaan hyvässä tarkoituksessa ja saada yritykselleen mainostusta vähintään osallistujien blogien kautta, ottakaa yhteyttä 🙂

Kommentit

8 kommenttia
Avatar

Vastasin! 🙂

Avatar

Hei vähän kuulostaa kivalta 🙂 Meillä alkoi just koulussa voimauttava valokuva kurssi ja katottiin joku videon pätkä tuosta maailman kaunein tyttö-prjektista :>

Avatar

Siitä tulee varmasti tosi mielenkiintonen kurssi! 🙂

Avatar

Ai sä lähdit tuohon mukaan 😀
Mä en halunnu.

Avatar

Jooo kuulosti just mulle sopivalta 🙂

Avatar

Harmi ku täältä on helsinkiin vähä matkaa! Muuten olis ollubkiva olla mukana! (Meikkaamassa ja kampaamassa) 🙂

Avatar

Voi höh 🙁

Avatar

Laitoin sulle sähköpostia 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä