Pyhä kolminaisuus

Pitkästä aikaa meidän kuulumisia oikein urakalla! Ollaan siis viime viikko oltu siellä mun isoäidillä evakossa ja huomenna aamulla lähdetään sinne taas. Topiaksella oli perjantai ja maanantai vapaata ja ollaan nyt saatu olla kotona, mutta jostain syystä mun olo on kotona paljon kurjempi kuin meidän mammalla, joten odotan aika innolla paluuta sinne. Meidän viikonloppu meni lähinnä niin, että mä makasin sängyssä ämpärin ja puhelimen kanssa ja Topias kävi pulkkailemassa Avan kanssa. Jos ette sattuneet huomaamaan, sää on ollut aika mahtava! Sunnuntaina oltiin mun nuorimman pikkusiskon ja serkun yhteisessä rippijuhlissa. Heillä on vain 5 päivää ikäeroa ja ollaan aina juhlittu kaikki heidän juhlat yhdessä, joten luonnollisesti nämä meni samalla kaavalla. Päivä meni todella hyvin, sain nukkua pitkään kun jätettiin kirkko väliin ja olo oli paljon parempi, sain syötyäkin kiitettävästi juhlapaikalla. Illalla taas meni huonompaan suuntaan, mutta ainakin selvisin juhlista kunnialla. Ostin mun siskolle jo kauan sitten ihanan Guessin rannekorun ja vihdoin päästiin antamaan se. Pyydettiin muuten lauantaina tätä samaa siskoa tulemaan meidän kakkosen kummiksi, sillä ehdolla, että hän pääsee sitten sunnuntaina sieltä ripiltä 😉

Tänään käytiin Avan kanssa taas vaihteeksi lääkärissä. Avasta otettiin lääkärikäynnin jälkeen keuhkokuva ja en yhtään tajunnut, että enhän mä saa mennä sinne sisään kun olen raskaana. Oli kamalaa odottaa ulkopuolella ja kuunnella oven läpi Avan itkua. Oltiin Mehiläisessä yhteensä puolitoista tuntia ja sen jälkeen haettiin Avalle apteekista babyhaler ja astmalääkkeet. Ava sai nyt nimittäin astmatuomion. Jotenkin helpottavaa saada jotain diagnoosia tälle heinäkuusta asti jatkuneelle yskälle, mutta toisaalta miettii, että mahtaako tämä vieläkään loppua, koska sama fiilis oli sillon sen leikkauksen kanssa, eikä sekään sitten auttanutkaan. Avalla aloitetaan nyt myös kortisonikuuri auttamaan hengitystä. Ensi viikolla käydään vielä astmahoitajalla ja kuullaan enemmän kaikkea tähän liittyvää faktaa. Hyvä uutinen on se, että Avan astma ei liity mitenkään rasitukseen ja voi hyvillä mahdollisuuksilla lähteä vielä pois ennen aikuisikää. Luojan kiitos me otettiin Avalle silloin se vauvavakuutus jo odotusaikana. Lääkäriin on mennyt aivan liian monta satasta, ehkäpä voi jo puhua tonneista, plus tietenkin se leikkaus, jonka hintaa en edes tiedä, enkä uskalla ajatella. Tänään taas kassalla katosi tililtä muutama satanen, mutta ei se onneksi kirpaise kun tietää, että rahat on pian taas tilillä. Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen Fenniaan, kaikki korvaukset on tullut todella nopeasti, parissa päivässä aina, ja maksusitoumus kitarisaleikkaukseen taisi tulla jo seuraavana päivänä hakemisesta. Meidän vakuutuksessa pitää maksaa vain yksi omavastuu per sairaus, eli ollaan tästä yli 8 kuukauden yskämaratonista, joka on vienyt monta tonnia, maksettu vain kerran se 50 euroa. Suosittelen! Tuntuu helpottavalta, kun tietää aina, että on se vakuutus turvana. Ava ei oikein tykkää tosta babyhalerista ja vaikka yritettiin kovasti näyttää ensin itse miten hauskaa sen laittaminen on, niin neiti suostuu laittamaan sitä vain nukelle ja pupulle, mutta oman naaman lähelle se ei pääse. Lääke on kuitenkin pakko ottaa, joten se on sitten vain laitettava väkisin… Varmasti Ava kuitenkin tottuu ja oppii hengittämään sitä oikein. Apteekista tuli muuten mieleen, että mun on pitänyt hehkuttaa teille sillaista vauvanhoitotuote -merkkiä kuin Mitosyl. Niitä tuotteita saa ostaa apteekista ja sain testattavaksi puhdistusliinoja ja rasvoja. Avalla on aina ollut todella herkkä ja punoittava peppu, johon tulee helpolla vaippaihottumaa, mutta nämä tuotteet on auttanut sitä paljon! Olen rakastunut etenkin näihin puhdistusliinoihin, enkä enää ikinä vaihda takaisin Liberoon. Ensinnäkin, nämä ovat aivan uskomattoman helliä ja mukavia, kokeilin omallekkin iholle. Ja toiseksi, ne tuoksuvat niiiiin hyvälle! Maksavat kyllä enemmän, mutta taas kerran, laadusta näköjään kannattaa maksaa. Jos taistelette vaippaihottumien kanssa niin kannattaa kokeilla. Ja muutenkin voin lämpimästi suositella vaihtamaan tavalliset puhdistusliinat näihin, nannaa lapsen iholle.

Np-ultrasta laitoin kuvan blogin fb-sivuille, mutta en muistanut kertoa mitään! Vauva oli erittäin vilkas, potki ja vilkutteli aivan tauotta ja lääkäriäkin nauratti. Vastasi viikkoja ja turvotuksetkin olivat normaalit. Istukka oli takaseinämässä, joten odottelen innolla ensimmäisiä hipaisuja! Mulle tuli hormonihuuruissa kauhean paha mieli, kun näin miten vauvalle käy aina kun yskin. Joka kerta kun yskäisin, vauva lensi hengailupaikastaan kohdun alareunassa täysillä yläreunaan ja kimposi takaisin. Voi raukkaa. Tänään mulla on ollut taas hitusen parempi olo, joten päätin heti käyttää sen hyödyksi ja tulla postaamaan. Mulla on ollut nyt muuten vaivana viime raskaudesta tutut kiusaajat, migreeni ja issias. Migreeni, issias ja pahoinvointi, mun raskauksien pyhä kolminaisuus.

Nyt luvassa on kauhea kasa random-kuvia meidän evakosta! Lisäksi ajattelin kysyä, että olisiko teillä kenties tähän uuteen raskauteen liittyen jotain toivepostausta? Raskauksien erosta, toiveista tai jostain muusta?

PS AUTTAKAA 🙁 mun photobucketista tuli kuvatila täyteen ja kaikki noi sen kautta ladatut kuvat näkyy tommosina laatikoina jotka herjaa että pitää päivittää siihen maksulliseen, eikä ne lähde vaikka poistin sieltä kuvia! Mitä voin tehdä 🙁 En tod jaksa ladata kaikkia johonkin uuteen paikkaan ja muokata kaikkia html -koodeja….

Kamerasta löytyi tämmöinen kun yritin ystävänpäivänä saada chili con carnesta vähemmän tylsän näköistä

Lintubongausta

Kommentit

32 kommenttia
Avatar

Ihana toi lintubongaus kuva! Oikee hymyilyttää! 🙂

Avatar

Ihana toi lintu bongari kuva! :DDD

Avatar

Hah mäki tykkään 😀

Avatar

Toivottavasti Avan astma paranee kun on viel noin pieni et on aikaa et se menis. Itellä on ollu kans pienenä astma joka tuli kylläkin homeiseestapäiväkodista mutta se lähti sitten itsestään:) toivottavasti saat nyt viettää monta vähemmän pahoinvointista päivää ja saisit nauttia sun pallerosta siellä mahassa;)

Avatar

Jep, toivottavasti molempiin! 🙂

Avatar

Toivottavasti astmalääkityksestä on nyt se apu vaivaan!<3

Aivan ihania kuvia olet napsinut 🙂

Avatar

Niinpä 🙂 Ja kiitos muru <3

Avatar

Voi apua, ei sais nauraa, mutta voin vaan kuvitella miten pieni vauvanalku pomppii ja lentelee siellä kohdussa sun yskiessä :DDD

Avatar

Se oli aika huvittavaa kyllä 😀 onhan sillä siellä pehmoset oltavat mut näytti silti aika pelottavalta 😀

Avatar

Olin just tulos ilmoittaa tosta että ei näy noita kuvia… ehdit ensin!

hehe ihana pikkulintu-Ava 😀

Avatar

Haha 😀 Ne tulee onneks 7 päivän päästä takas! pitää olla kärsivällinen

Avatar

Tää on pitkään ollut mun lemppari blogi kun oon vauvakuumeillu nyt jo pidemmän aikaa! 🙂 sulla on ihana tyyli kirjottaa 🙂 sain viikko sitten tietää että mullakin taitaa jotain kasvaa masussa ja nyt on super kiva seurata sun odotusta kun ite tuun pari kk perässä 🙂 vaikka noi sun pahoinvoinnit ei tietysti oo yhtään kivoja! :/toivottavasti olosi helpottaisi ja pääsisit nauttimaan raskaudesta 🙂 innolla jään seurailemaan sun masun kasvattelua ja toivon että omakin maha alkais pian kasvamaan 😀

Avatar

Voi kiitos paljon, ihana kommentti! 🙂 Hurjasti onnea sulle plussasta ja toivottavasti odotus sujuu hyvin! 🙂 Ehdit vielä toivomaan että se maha pienenisi joten nauti! 😀

Avatar

lataa puhelimees dropbox sillä saat samantien kuvan otosta kuvat myös koneelle ja sen avulla siirtelen kuvia myös blogiin 🙂 ja sielläkin kuvatila täyttyy(meillä kuukaudessa kahdella puhelimella tullut 50% täyteen) mutta tyhjenee kun poistelee kuvia tai siirtää kuvat tietokoneen dropbox kansiosta muualle.:)

Avatar

Noi kuvat tulee seitsemän päivän päästä näkyviin takas niin helpointa kun ootan nyt vaan sen 🙂

Avatar

Aivan ihana angrybirds pipo! Ootteko ostanu jostain vai onko itsetehty? Mä haluan Helmille samanlaisen 😀

Avatar

Se on kyllä ihana! Topiaksen kaverin äiti teki sen 🙂

Avatar

Haha repesin tolle ”Meidän viikonloppu meni lähinnä niin että mä makasin sängyssä ämpärin ja puhelimen kanssa ja Topias pulkkaili Avan kanssa” Mäkin varmaan makaisin puhelimen kanssa myös, ja laturikin sais olla vaan käden ulottuvilla :DD. Mut tottakai toivon että sun olo helpottais pian 🙂

Avatar

Haha 😀 se oli valitettavasti täysin totta…………

Avatar

Eikä miten söpö toi kuva mis Popi ja Ava laskee pulkan kanssa 😀

Avatar

Hihi!

Avatar

Mulla oli kans alkuraskaudessa ihan hirveä issiaskipu. Välillä pysähtyin kesken vessaan kävelyn itkemään miten kipeää kävi. Mutta onneksi se kipu lähti pois ihan itsekseen ja loppuraskaus meni ihan ilman kipuja. Onnea ja tsemppiä sulle! Aivan paras tuo lintubongaus kuva.:D

Avatar

Mulla kans viimeks helpotti keskellä ja sit lopussa tuli taas takaisin 🙂 Toivottavasti nytkin helpottaa 🙂

Avatar

Ihania kuvia! 🙂 En mä kestä, Ava on niiiiin suloinen <3 Mukavaa muutenkin että ainaki yks parempi päivä mahtunu sulle voinniltas pitkästä aikaa 🙂 Toi lause ny näyttää tosi oudolta, mut en saa järkevämmäks päässäni muutettua.. 😀 Toivottavasti jatkos on enemmänki sit parempia päiviä ja pystyisit paremmin nauttiin olostas 🙂 Paljon voimia sinne <3 🙂

Avatar

Hän on kyl ihana! <3 Kiitos paljon :))

Avatar

Upeita kuvia, sussahan on selvää valokuvaajan ainesta !

PS. kannattaa vaan ottaa se photobucketin maksu, kolme euroa per kuukausi halvimmillaan ja saa älyttömästi kuvatilaa ja plussana täydelliset kuvanlaadut ! 🙂 Esim Flickr-sivusto herjaa sitten sitä, ettei sieltä jostain syystä ei pysty linkkaamaan niitä kuvia noihin reunakuviin esimerkiksi.

Avatar

Voi kiitos paljon 🙂 Ihana kuulla kun toivon joskus voivani kutsua viel itteäni valokuvaajaksi 🙂

Avatar

… Ja vielä edelliseen. Se maksaminen onnistuu parhaiten Paypalin kautta ! 🙂

Avatar

Ihania kuvia! Mahtava kuva kun miehesi ja Ava laskevat pulkalla:)

Avatar

Voi kiitos! 🙂

Avatar

Mullakin oli superpaha olo ekat 4-5kk raskaudesta, kotona fiilis oli pahin! Ekassa odotuksessa oli vähän lievempänä sama. Oon tullu siihen tulokseen, että tutut tuoksut ja hajut siellä kotona alkaa etoa just pahiten.. :S

Avatar

Se voi kyllä olla toi tuoksujuttu, hmm……

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä