Neuvolakuulumisia ja huonoja uutisia

Mulla oli tänään ylimääräinen neuvola tämän hyperemeesin takia. Verenpaineet olivat alhaiset, vaikka olin juuri kävellyt ja jännitin, vain 90/50. Paino oli taas vähän laskenut, mutta näytteet sentään olivat sokerista ja proteiinista puhtaat. Terveydenhoitaja olisi lähettänyt minut heti takaisin osastolle, mutta se ei nyt onnistu, koska Topias palaa huomenna töihin talvilomalta, eikä meillä ole Avalle hoitopaikkaa. Ensi viikkoon mennessä pyritään selvittämään jokin suunnitelma loppuraskaudeksi ja viimeistään ensi viikolla osastolle. Luultavasti jo kylläkin tämän viikon torstaina tai perjantaina. Avalle myös ehdotettiin nyt päivähoitopaikan hankkimista, koska fyysisen kuntoni takia minun ei ole turvallista olla kotona… Tämä ajatus sai kyyneleet silmiin ja tuntuu pahalta. Yritän kyllä ensin kaikki mahdolliset oljenkorret, koska en halua laittaa Avaa päiväkotiin. Liikkuminen on minulle todella vaikeaa, koska silmissä sumenee koko ajan ja koko vartalo menee veltoksi ja kaadun. Lisäksi mm. puhuminen on hankalaa, koska hengästyn niin paljon, enkä pysty hengittämään tarpeeksi syvään. Nämä johtuvat ilmeisesti tuosta verenpaineesta, jota tämä pahoinvointi pahentaa. Lisäksi olen nyt alkanut kärsiä ylävatsakivuista ja alan taas pelätä sitä munuaislaajentumaa. Vauvalla onneksi on kaikki hyvin. Pikkuinen ei oikein pitänyt sydänäänten kuuntelusta ja monotti doppleria niin ettei meinattu saada mitään selvää. Lopulta hän hiukan rauhottui ja sydänäänet olivat noin 145. Aika alhaiset kun esimerkiksi Avalla sydänäänet olivat yleensä noin 180 eivätkä koskaan laskeneet 160 alapuolelle. Että oisko tässä nyt ensimmäinen pojan merkki! 24 päivää rakenneultraan ja sitten saadaan tietää, ainakin toivon mukaan.

Jatkuvat osastoreissut ovat siis näköjään taas kerran väistämätön kohtaloni, mutta aion vielä ennen TYKSiin lähtöä siirtää koneelta kuvia tälle ihanalle uudelle tabletille, jotta pääsen postaamaan sairaalasta! Tuli hyvään kohtaan nämä toivepostaukset, siellä mulla on loistavasti aikaa toteuttaa niitä ja voimatkin aina vähän palautuu tipassa. Harmittaa kyllä lähteä osastolle taistelemaan maailman hitaimman netin kanssa etenkin nyt, kun meille tullaan huomenna asentamaan laajakaista! Otettiin nopein laajakaista, mitä palveluntarjoajalta löytyi, jotta ei tarvitse ikinä taistella enää netin kanssa ja nyt en edes pääse nauttimaan siitä, epäreilua. Onneksi odotettavissa on jotain mukavaakin, sillä halusin piristää itseäni ja käyn torstaina ottamassa ripsienpidennykset ja ensi viikolla on kampaaja-aika. Niistä sitten infoa ja kuvia myöhemmin! En tosin tiedä yhtään, mitä tälle kuontalolle tekisi. Joko vedän tummemmaksi, tai sitten kesää varten vaaleammaksi, koska kesäisin mun oma vaaleampi väri aina puskee esiin. Ja nyt mulla on niin kamala juurikasvu, että näyttää kuin kaljuuntuisin kun on näitä vaaleita läikkiä hiuksissa.

Kuten aiemmin mainitsinkin, rakenneultraan on enää 24 päivää! 2.5. on siis tämä kohtalokas päivämäärä. Oikean sivupalkin kyselyyn vastanneista suurin osa on sitä mieltä, että uusi tulokas olisi tyttö! Mullahan on monta viikkoa ollut myös se vahva tyttöfiilis, mutta nyt on tullut simmonen olo, että oisko tää kummiskin poika… Eli en osaa yhtään sanoa! Mä olen miettinyt kovasti, että paljastanko sukupuolen kaikille, vai pitäisikö pimittää. Lähimmille ystäville kyllä kerron joka tapauksessa, mutta mietin josko pitäisi sen julkisesti vielä salaisuutena. En ole ihan varma vielä! Syksyllä viimeistään saisitte sitten tietää! Ja syksyllä on luvassa yksi toinenkin ylläri!

Tänään muuten käynnistyi sitten virallisesti se Kaksplussan tähtibloggaaja -kisan viimeinen viikko. Maanantaina Kaksplussan sivuilta sulkeutuu kisaosio ja viikon 16 lopussa pitäisi selvitä voittajat! Nyt siis se vihoviimeinen loppukiri ja kaikki tykkäämään, kommentoimaan ja äänestämään, sekä jakamaan infoa sosiaalisessa mediassa! Olisi paljon miellyttävämpää maata osastollakin kun tietäisi, että saa pitää sen tabletin ja pääsee viemään blogia uudelle tasolle! 🙂 Kiitos kaikille jo äänestäneille ja kommentoineille ♥

Ps muistakaa hyväntekeväisyyshuutokauppa ja arvonta!

Kommentit

44 kommenttia
Avatar

Kiitos paljon :))

Avatar

Voi että, on aina niin ikävä lukea huonoja uutisia : Aina ku tuun lukemaa uusinta postausta, toivon, että olisit vihdoinkin päässyt kirjoittamaan, että olo on jo hyvä! Toivottavasti olosi kohonee edes hiukan (mieluusti toki paljon!), että pystyisit olemaan ja nauttimaan raskaudesta ja kotonaolosta Avan kanssa. Paljon voimia teille kaikille, onneksi aika kuluu eteenpäin!<3 Ps.tykätty ja äänestetty!

Avatar

Kiitos paljon <3 :))

Avatar

Mulla oli ihan samanlaiset fiilikset oman raskauden kanssa.Alussa olin ihan varma että se on poika ja sitten rakenneultran lähestyessä rupesin miettimään jos se onkin tyttö.Ultrassa sitten selvisi että se on poika 🙂 Toivottavasti teille selviäis pian miten Avan hoito tullaan järjestämään.Tsemppiä!<3

Avatar

Kiitos! 🙂 Ja toivottavasti :))

Avatar

Heh meillä oli sykkeen kanssa toisinpäin, tytöillä matalat ja pojalla korkeat 🙂

Avatar

heh aina ei mee uskomusten mukaan 🙂

Avatar

Paljon voimia sinne! <3
Toisaalta kun ajattelee tuota Avan hoitopaikka asiaa, niin siitä voisi olla myös hyötyä Avalle, saisi uusia kavereita jne. 🙂
Toivottavasti voimat taas palautuupi sinullekkin, tsemppiä! 🙂

Avatar

Kiitos :))

Avatar

kuinka pitkä oot? näytät tuossa kuvassa jotenki hirmu pitkälle!
Meillä oli sykkeet aina jotain 140-145 ja poika 😉 Ja veikkaan sinullekin nyt tulevaksi poikaa 🙂
Et saa pimittää, täällä jotkut kuolee uteliaisuudesta! ;D Ilkeetä tollee kertoo et on kaikkii ylläreit kun nyt joutuu sit spekuloimaa ja jännittää piiiiitkän aikaa 😀
Toivottavasti sulla ne ripset kestää, mulla niitä läks irtoilee heti seuraavaan päivään ja nyt reilu viikko niiden laitosta, alle puolet tallella!
Ikävä tuo sinun tilanne kertakaikkiaan! voimia!

Avatar

En mä oo kuin 168 😀 haha pitää miettiä vielä! 😀 Ja mäki aina joudun muitten blogeissa jännäämään ni pitää teiänkin vähän 😉

Avatar

Voisit etsiä jonkun tämän kevään abin, jolla on lukuloma, niin päivisin vahtimaan Avaa. Samalla voisit itse levätä, tai käväistä osastolla. ava saisi olla hoitajan kanssa kotona, eikä tarvitsisi päiväkotiin laittaa! 🙂

Avatar

Totta! Muutenkin tuntuu, että lastenhoitajia on kyllä ympäri Suomen tarjolla vaikka kuuuuuinka paljon, kannattaa siis huomioida sekin vaihtoehto, jos siihen on taloudellisesti mahdollisuus 🙂

Avatar

Niillekkin vaan täytyy maksaa niin paljon nykyään 🙁

Avatar

Voihan, olisi jo aika helpottaa! Tiiän miten kurjaa tuo pahoinvointi on.. Itselläkin yli puolen välin kesti poikaa odottaessa joka päiväistä kamalaa oloa ja kauppareissut tuntui aivan ylivoimaiselta, kun meinasi pyörtyä, eikä yksinkertaisesti mitään voinut syödä, vaikka kaikki jankkasi, että säännöllinen ruokailu helpottaisi. Saatika, jos siinä tilanteessa olisi ollut vielä toinen lapsi hoidettavana. Tsemppiä paljon! Mä niin peukutan, että pian helpottaisi!! 🙂

Avatar

Voih 🙁 jep toivottavasti! 🙂

Avatar

Mä jo kerkesin ajatella että aiotko pimittää sukupuolen meiltäkin, olisin kuollu uteliaisuudesta! 😀

Avatar

Haha en sentään 😉

Avatar

Moi! vaikutat ihanalta ihmiseltä ja ennenkaikkea ihanalta äidiltä! olen uusi lukija ja minua alkoi blogiasi lukiessa kiinnostaa minkä ikäinen topias on ja minkä ikäinen olet itse? en ainakaan löytänyt postausta jossa olisit maininnut iästäsi 🙂 kaikkea hyvää sulle!

Avatar

Emilia on syntyny 1992 ja Topias 1989 🙂

Avatar

Juuri näin 🙂

Avatar

tosi ikävä kuulla että voit noin huonosti 🙁 ite myös kärsin alkuraskauden 16 ensimmäistä viikkoa kovasta pahoinvoinnista mutta onneksi 1 kerta tiputuksessa riitti.. nyt meneillään 22+0
voimia sinne <3
http://elamaaniblogi.blogspot.fi/

Avatar

Kiitos ja tsemppiä sullekkin loppuraskauteen! 🙂

Avatar

Tuli muuten mieleen, otatko pikkukakkosesta samanlaisen tatuoinnin kun avasta? :_)

Avatar

Juu otan 🙂

Avatar

Tsemppiä! Toivottavasti saatte Avan hoidon järjestymään niin että säkin voit olla hyvin ja rauhallisin mielin sairaalassa sitten! Eikö se onnistunut että oisit ollu kotona tipassa ja niitä oisi sitten vaihdeltu? :)Toivotaan ettei munuaislaajentuma sentään uusi, ihan kuin nyt jo ei olisi tarpeeksi rankkaa! Koita jaksaa, palkinto on sitten mitä ihanin!

Avatar

Ei oo ainakaan vielä saatu onnistumaan 🙁 Kiitos! 🙂

Avatar

Meillä tyttölupaus ja koko ajan ollut syke 140-160 🙂 ! Tsemppiä sinne ja toivotaan, että sun olo paranisi, omat vaivat tuntuu aina niin pieniltä kun lukee näitä sun juttujas 🙁 onneks raskaus kestää ”vain” 9kk !

Avatar

Toivotaan, kiitos! 🙂

Avatar

Saattaa kuulostaa tyhmältä, mutta on ihanaa kuulla hyvästä ja huolehtivasta neuvolatädistä(: ainakin sen perustella, että sulla on ylimääräsiä neuvolakäyntejä yms.. onko mitään ns.ikäsyrjintää ollut? Vai onko neuvolatädin kanssa synkannut hyvin?

Avatar

EI ole ikinä ollut mitään tommosta, mulla oli sama th viime raskaudessa ja hän on aivan ihana 🙂

Avatar

Teidän perheen elämää on ollut ilo seurata näin netin välityksellä. Olette jotenkin niin aitoja ja onnellisia 🙂 Tsemppiä loppu raskauteen ja kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi.

Avatar

Kiitos paljon! 🙂

Avatar

Täällä on toinen todella kipeä odottaja. Ensimmäinen raskaus menossa, ja olen ollut sairauslomalla alusta saakka. Kolme kertaa jo sairaalassakin vaikka vasta puoliväli menossa.
Miten sinulla oireili tuo munuaislaajentuma viimeksi? Itselläni todettu sama.
Tsempitykset täältä! Kyllä raskaus on vaan kamalaa aikaa.

– maria

Avatar

Voi ei 🙁 mulla oireili se ylävatsakipuna ja ensin tutkittiinkin rm, mutta kun arvot oli hyvät niin ultrattiin sisäelimet, jossa näkyi että toinen munuaisallas oli laajentunut ja sitten huomattiin virtsassa verta…

Avatar

Ihana masu! <3 🙂 voimia sulle jaksamiseen 🙂

Avatar

Kiitos! 🙂

Avatar

Voi kurjuus tota hypermeesiä. 🙁 Toivottavasti sulla olo helpottuu osastolla, tsempit sinne!

Avatar

Kiitos 🙂

Avatar

Etkö ole tietoinen, että hiusten värjäys raskaana ollessa voi vahingoittaa sikiötä?? Äly hoi nyt, jos tarvii noin nuorena hankkia jo toinen kakara ni luulis sun ottaneen edes jostain selvää…

Avatar

Äly hoi itelles ja opetteles vähän käytöstapoja. Siitä tulevat kemikaalit ovat erittäin vähäisiä verrattuna siihen, kuinka paljon ilmastossa on kaikkea paskaa mitä hengitän jatkuvasti. Käytän myös meikkiä, kosteusvoidetta ja syön tuotteita joissa on väriaineita. Enkä oo luopunut edes deodorantista iik!!! Tuleekohan mun lapselle kolme jalkaa, 7 silmää vai kenties häntä? Siinä vaiheessa kun vien vastasyntynyttäni hännänpoistoleikkaukseen, tulen pyytämään anteeksi sanojani.

Avatar

Löytyisikö jostain kiva perhepäivähoitaja Avalle? Se on pienelle niin turvallista kun aina sama hoitaja ja samat leikkikaverit. Meidän poika ainakin tykkää kovasti ja alusta asti on mennyt hoitoon mielellään. Aloitti siis hoidossa kun oli 1v 5kk. Tsemppiä!

Avatar

Jaa a, ne on aika kiven alla :/

Avatar

Ensinäkin hiusten värjäys ei vahingoita sikiötä millään tavalla ellei sitä harrasta viikoittain jolloin se ei ole terveellistä itsellekkään. Mullekkin kaks lääkärii sanoi raskaude aikana et ei mitään haittaa ole jos ei joka viikko ala värjäilemään. Ja raskauden aikana värjäsin kahteen kertaan ja terveen normaalin lapsen synnytin. Tsemppiä Emilia raskauteen ja ihanaa kun hemmottelet itseäsi, sen olet ansainnut!(: Itsekin tiedän miltä tuntuu kun ei voi nauttia raskaudesta vaikka kuinka haluaisi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä