Muutama mahtava päivä

Mulla on ollut tässä nyt taas pari hyvää päivää ja ne ovat olleet niin toiminnantäyteisiä, etten ole yhtään jaksanut postata niistä. Nytkin olen ihan taas nukahtamisen partaalla, mutta lupailin eilen täksi päiväksi kuulumisia, joten täältä pesee!

Lauantaina tosiaan pääsin sieltä sairaalasta pois ja käytiin Saaristolaismarkkinoilla, lähinnä hakemassa maailman parasta cheddaria ihanalta brittimieheltä, joka on siellä joka vuosi. Mutta arvatkaa vaan oliko se siellä? No ei tietenkään! Niin mun tuuria. Tyydyttiin sitten hollantilaisiin juustoihin ja Ava sai muumi-ilmapallon. Olo oli lauantaina vielä melko surkea, mutta sain taas tipasta vähän voimia ja jaksoin pyörähtää siellä markkinoilla. Loppuilta menikin sitten sängyn pohjalla.

Sunnuntaina oli taas heikko aloitus päivälle ja makasinkin viiteen asti sängyssä, mutta sitten alkoi vähän olo parantua ja lähdettiin meidän porukoille hollantilaiset juustot mukana. Avattiin pihalla biliskausi kun oli niin ihanan lämmintä ja sitten lähdettiin sisälle tekemään juustotarjotinta, nam! Ava oli maailman söpöin kun hän jahtasi pihalla koiria ja trimmasi mummim marjapuskia.

Maanantaina herätessä alkoi se joka aamuinen oksennusputki, mutta tällä kertaa halailin pönttöä vain puoli tuntia. Sen jälkeen suuntasin kohti sänkyä kuten aina, mutta huomasin, ettei oloni olekkaan niin kurja ja jostain kumman syystä tunsin oloni oikeasti energiseksi! Vaihdoin siis suunnan keittiöön ja aloin paistaa Avalle lettuja aamiaiseksi, sain itsekin syötyä kaksi! Aamiaisen jälkeen alettiin heti pukea ulkovaatteita ja lähdettiin puistoon, jossa viihdyttiin Hennin ja Neelan kanssa kahteentoista asti. Käytiin välillä myös kaupassa hakemassa jätskiä ja pillimehuja ja istuttiin auringossa nauttimassa niistä. Ava oli raskaan aamun jälkeen niin poikki, että nukkui melkein neljä tuntia päikkäreitä ja mäkin sain nukkua! Päikkäreiden jälkeen olin taas täynnä energiaa ja käytiin kaupassa ostamassa viikon ruoka-aineet 15 eurolla 😉 Suunnittelin ehtiväni siivoamaan ja leipomaan sämpylöitä, mutta ruanlaitossa kestikin yllättävän kauan ja loppupäivä menikin siinä, ruoka tuli uunista vasta yhdeksältä. Mutta se olikin tarkoitettu vasta seuraavaksi päiväksi, joten ihan hyvä, ettei Ava sitä ehtinyt näkemään. Tein broileri-peruna-porkkana-sipulilaatikkoa, joka oli paitsi edullista, myös superriittoisaa.

Tänään aamu alkoi identtisesti eilisen kanssa. Aamupalaksi Ava söi jogurttia ja sen jälkeen äippä alkoi siivota tätä kaatopaikkaa, jota myös asunnoksi kutsutaan. Kolme tuntia hinkkasin pelkkää keittiötä, samalla Avaa viihdyttäen. Topias on tehnyt parhaansa ja olen siitä kiitollinen, mutta pakko sanoa, että ei tosta miehestä ole kodin hengettäreksi ja tällä menolla meidän keittiöstä ei näy edes tasot ton likakerroksen alta. Onneksi vahvat pesuaineet tuli apuun ja keittiö kiiltää taas puhtauttaan. Mun sisko tuli käymään ja leikki hetken Avan kanssa kun meikä siivoili. Sitten Ava menikin jo lounaan saattelemana päikkäreille ja jatkoin taas siivoamista. Päikkäreiden jälkeen lähdettiin Skanssiin, jossa treffattiin Sanni&Eemeli ja Heeni&Neela. Istuskeltiin Aschanissa ja isommat lapset leikki leikkipaikalla. Ava oppi tänään kiipeämään noihin ihme kiikkujuttuihin (mikä niiden nimi on?), laskeutumaan portaat, laskemaan liukumäkeä ja kiipeilemään sillaisessa ihme telineessä. Oli muuten hirveän helppoa kun sai itse vaan istua leikkipaikan vieressä mussuttamassa pullaa kun toinen leikki innoissaan liukumäessä ja vilkutteli äitille. Sannin ja Eemelin piti lähteä, mutta jäätiin Hennin kanssa vielä Skanssiin ja loppujenlopuksi olinkin Skanssissa viisi tuntia! Eikä tuntunut missään! Ava leikki koko ajan niin hienosti, eikä olisi ollenkaan halunnut lähteä, en tajua miten sekin jaksoi niin mahtavasti! Tein tänään myös raskausajan ruokaennätykseni, sillä söin tänään mäkkärin euron juuston, lihapasteijan, voisilmäpullan, katkarapusalaatin ja puolikkaan omenakinuskimuffinsin. Sietää olla ylpeä! Pahoinvointia mulla on ollut joka päivä niin kuin aina, mutta oksentelu on helpottanut pariksi päiväksi ja sain jonkun ihmeellisen energiaboostin! En uskalla toivoa, että tämä jatkuisi, koska aina mun pilvilinnat vain romahtavat, mutta kieltämättä alkaa vähän herätä toivo, että josko tämä olisi alkua sille energiselle keskiraskaudelle… Voisiko käydä niin hyvä tuuri, että selviäisin loppuraskauden vain aamun oksentelurumballa ja jatkuvalla pahoinvoinnilla? Olen siihen pahoinvointiinkiin niin tottunut, että tuntuu oudommalta kun ei ole paha olo. Kuten viime raskaudessakin synnytyksen jälkeen nauroin koko ajan hysteerisesti sitä, kun tuntui niin oudolta kun ei tullut pahaa oloa. Verrattuna aiempaan, tämä olisi ihan piece of cake!

Olo on pahoinvoiva, mutta silti ihan mahtava! Ihanaa kun saa edes muutaman päivän nauttia raskaudesta ja näkee vähän millaista se voi olla. Jaksoin meikatakin ja hymy pysyi huulilla koko päivän. Toivottavasti tämä jatkuisi vielä muutaman päivän niin menisi se Helsingin pikavisiittikin hyvin! Nyt mun on varmaan pakko kaatua sänkyyn, mutta sitä ennen pitää lukea läpi Facebook etten jää jälkeen kavereiden kuulumisista! Ihanaa loppuviikkoa kaikille!

Ps. Huomenna alkaa 20. viikko ja jos on hyvä olo niin otan sen kunniaksi masukuvat! Ja ainiin, huomenna vien postiin nämä pari pakettia, jotka on postittamatta kuumeilun takia!

Kommentit

20 kommenttia
Avatar

Voi kiitos paljon! 🙂 mulla on Nikon D3200 ja 18-105mm ja 80-300mm objektiivit sekä toi perus speedlight lisäsalama 🙂

Avatar

Tosi kiva hiusväri! Sopii sinulle täydellisesti.

Avatar

Voi kiitos! 🙂

Avatar

Jaa toki meillekin tieto, mitä olet ostanut sillä 15 eurolla, josta riittää koko viikoksi! 🙂 Mäki haluan saada ruokaostokset niin halvalla!

Avatar

Meillä on niitä paljoustarjoustuotteita niin paljon kaapissa ja pakastimessa että aika helpolla saa viikon ostokset pienelläkin summalla! 🙂

Avatar

Kiva, että sä oot voinut jo paremmin! 🙂 Ava on kyllä niin suloinen pikku-neiti! En tarkota yhtään pahalla oikeesti, vaikka nyt mainitsenkin tästä, mutta mulle tulee välillä näistä postauksista vähän sellanen fiilis, että haluisit jotenkin korostaa sitä paljon oot syönyt ja että oot oksentanut vaan aamulla ja yrität hakee sillä jotenkin huomioo 😀 Siis asiahan ei välttämättä näin ole, mutta mulle tulee välillä sellanen fiilis vaan 😀 Ja siis tottakai se on oikein, että osaat olla tyytyväinen ja onnellinen, kun oot saanu syötyy esim jonkun kakkupalan ja onnistunut pitämään sen sisälläs. Mutta niin, en mä usko, että sä oikeesri yrität saada mitään huomioo tai hyväksyntää tolla lailla, mulle vaan välillä tulee sellanen olo jostain syystä ja halusin siitä nyt mainita! Toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitan etkä suuttunut ainakaan kovin paljoa 😉 Kaikkea hyvää teille!

Avatar

Mä en julkaise yleensä näitä kommentteja, mutta nyt halusin vastata. Mikä tää uus ”muoti” on että täytyy tulla toisten blogeihin kirjoittamaan ystävälliseksi naamioituja kommentteja, jotka ovat oikeasti vain inhottavaa arvostelua? Ihan kuin kuka tahansa normaalin äo:n omaava ihminen ei näkisi niiden lävitse. Kyllä, korostan mun syömisiä, koska hyperemeesistä kärsivälle omenankin alas saaminen on todella iso juttu. Mikä teitä ihmisiä vaivaa?

Avatar

Meinasin just tulla kommentoimaan, että hienosti (ja siis tarkoitan nyt oikeasti hienosti, ilman sarkasmia) piilotat tuon hypermeesin näihin postauksiin. Koska en esim minä, tavislukija, ymmärtäisi välttämättä, miten urheasti jaksat touhuta ja järjestää avalle kaikkea kivaa , koska voisin helposti unohtaa sinun hypermeesisi jos se ei näistä postauksista kävisi ilmi. Mutta silti kuitenkaan nämä postaukset eivä ole sellaista ”voivottelua” ja säälinkerjäystä, vaan puhut kaikesta muusta hypermeesin ja pahoinvoinnin kulkiessa koko ajan mukana, kuten varmaan oikeassakin elämässäsi: se ei ole koko elämä, mutta on kuitenkin hemmetin iso osa sitä tällä hetkellä, joka varmasti vaikeuttaa arkea paljon! Toivottavasti sait nyt jotain irti tästä kommentista, tuli vähän sekava, mutta en voi korjata mitään koska sitten blogger alkaa jumittaa niinku aina….
Ps. Itekin usein skanssissa käydessäni (yksin) istun aschanilla, lounaalla tai kahvilla, koska tykkään katsella niitä lapsia leikkimässä, kun ei ole juttuseuraakaan…. Rakastan nimittäin lapsia, vaikkei omia olekaan, eikä ihan lähiaikoina tulekaan 🙂

Avatar

Voi elämänkevät miten fiksu kommentti taas, siis mistä näitä ihmisiä sikiää. Joskus ajatukset voi pitää myös päänsä sisällä eikä tarvii tulla tänne kommentoimaan ”ku mä nyt halusin vaan kertoa”.haha onneks tulee itelleen fiksu olo ku näitä kommentteja lukee, tsemppiä sulle emilia näiden kanssa:D

Avatar

siivousvinkki: kokeile keittiön tasoihin ja pintoihin ruokasoodaa. nekin tahrat jotka eivät lähde vahvimmillakaan puhdistusaineilla lähtevät _ruokasoodalla_. 😀 !! kannattaa kokeilla. oon ite ihan koukussa k.o. aineeseen 😀

Avatar

Kiitos vinkistä! 😀

Avatar

Pidän peukkuja että olosi kohenee pysyvästi! Jos vain jaksat, olisi kiva kuulla sen kana-peruna-porkkana-sipuli-laatikon ohje.

Avatar

Kiitos! 🙂 voin ottaa sen mukaan kun kokoan jossain kohtaa reseptejä! 🙂

Avatar

sulla on aivan mahtava blogi,löysin tänään ja tykkään tosi paljo:) saat kyllä uuden seuraajan:D mut kaikkee hyvää teidän koko perheelle <3

Avatar

Voi kiitos!! :))

Avatar

Täytyy kyllä mainita tämä pointti että jos miehesi on paljon poissa(olet joskus niin sanonut tai olen ymmärtänyt) ja itse et pysty syömään paljon mitään, niin eihän sitä ruokaan menekkään rahaa. Sori että kirjotan anonyyminä, kun en nyt just pääse mun profiiliin kirjautumaan. -Essi.S

Avatar

Vaikka Topias on paljon poissa niin kyllä se syö 😀 kahden edestä vähintään… Sillä on joka päivä eväät töissä ja koulussa, tehdään siis aina ennen nukkumaanmenoa sille ruokaa seuraavaksi päiväksi, eli valmistan yleensä kolme ateriaa päivässä.

Avatar

Mun on pakko tulla hehkuttaan että tää sun blogi on aivan mahtava! 🙂 mikä kamera sulla muuten on ja mitä objekteja ja lisäsalamoja sulla on? Toivottavasti sun olo on helpottunu 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä