Hei älä koskaan ikinä kysy

Tähän alkuun neuvola- ja lääkärikuulumisia aamulta. Paineet oli noussut reippaasti, nyt olivat 105/65 eli tosi hyvät kun ne on ollut jotain 80/50. Selkeesti oksentelun loppuminen parantanut yleisvointia! Sain lähetteen tarkistamaan hemoglobiinit labraan, pitää käväistä joku päivä, mutta uskon, että nekin ovat nousseet. Nehän olivat jossain kohtaa vain 86 eli tosi alhaiset. Neuvolakäynnin jälkeen olin ylimääräisellä lääkärikäynnillä, josta sain ensin reseptin taas uuteen allergialääkkeeseen ja kortisonisumutteeseen kun joudun syömään koko ajan allergialääkkeistä yliannostusta, että olo olisi edes siedettävä, ja nyt vielä on alkanut siitepölykausi, jippii. Seuraavaksi tutkittiin se kohdunsuun tilanne, josta kirjoittelin aiemmin. Kohdunsuu oli onneksi kiinni, eli supistukset eivät ole avanneet sitä. Lantionpohjalihakset siis ovat lähteneet ennen aikojaan pois tieltä ja aina kun vauva vaihtaa asennon raivotarjontaan, pää tulee niin alas, että se saa aikaan niitä ponnistussupistuksia. Nyt vauva on taas kääntynyt poikittain ja toivottavasti pysyy niin, koska aina kun asento vaihtuu raivotarjontaan, minä joudun vuodelepoon, koska liikkuminen ja istuminen tekee niin kovat supistukset ja ne voivat alkaa kypsyttää paikkoja. Seuraavaksi sitten sain vielä lähetteen TYKSiin, josta pitäisi tulla aika viikon sisään, koska pitää käydä tarkastamassa munuaisten tilanne kun ylävatsa, selkä ja kyljet ovat alkaneet taas kipuilla. Seuraavaksi siis peukutetaan sitten sinne hyviä tuloksia! Jos se munuainen on taas lähtenyt laajentumaan, kuten viime raskaudessa, en tiedä aiotaanko sitä stentin asennusta yrittää uudestaan kun se ei viimeksikään onnistunut. Eli toivon todella, että munuaiset olisivat kunnossa ja kivut johtuvat jostain muusta.

Neuvolakäynnin yhdestä vaiheesta tuli mieleen tämä aihe, josta naisilta ei ikinä kysyä mitään. Nimittäin paino. Nyt kun oksentelu on loppunut ja loppumista ennen jo sijoittui vain aamuihin muutaman viikon ajan, olen pystynyt taas syömään. Olin tietenkin tottunut siihen, että heti kun vain tekee mieli, täytyy se mieliteko hyväksikäyttää ja syödä mitä ikinä haluaa. Siitä tavasta on vaikea päästä eroon ja olenkin nyt syönyt aivan järkyttäviä määriä ja todella epäterveellisiä ruokia. Osasin odottaa, että paino on noussut paljon, mutta silti sen näkeminen järkytti. Vaikka tästä aiheesta ei yleensä puhuta, varsinkaan minä en ole painoani kertonut, aion sen nyt kuitenkin paljastaa. Painoin tänään neuvolassa  69.4 kiloa, mikä tuntuu aivan hirveältä luvulta. Painoinhan kuitenkin vasta viime vuonna sen 50 kiloa. Olo on turhautunut, pettynyt ja masentunut. Tiedostan kyllä sen, että raskausaikana paino nousee, mutta silti se tuntuu pahalta. Etenkin kun en ole ennen kokenut tätä. Raskautta suunnitellessa jo lihoin todella paljon, koska yrittäessäni saada kuukautiskiertoani takaisin normaaliksi, liioittelin taas syömisen kanssa ja söin aivan liikaa. En missään kohtaa osannut ajatella etukäteen, miten raskauskilot minuun vaikuttaisivat, koska olin koko ajan valmistautunut siihen, että oksennan taas raskauden alusta loppuun ja painan synnäriltä lähtiessä vähemmän kuin ennen raskautta. Nyt ei kuitenkaan ole asia niin ja tietenkin olen onnessani, että oloni on parempi, mutta en osaa käsitellä tätä painonnousua.

En oikein osaa syödä terveellisesti. Joko syön liian vähän, tai tässä tapauksessa, aivan liian paljon. En osaa sanoa ei näille raskaushimoille vaan syön aina miettimättä mitä ikinä mieleni tekee. Olen niin tottunut siihen ajatustapaan, että kaikki himot pitää hyödyntää, etten osaa päästää siitä irti, vaikka paino nouseekin vähän liikaa. Nytkin kävin ostamassa lohdutuksena itselleni mikropitsan ja suklaata. Pitäisi keksiä joku keino osata vastustaa näitä mielitekoja, ja syödä säännöllisesti ja terveellisesti. Olisiko kenelläkään mitään hyvää vinkkiä? Väistämättä paino tulee nousemaan sinne seiskalla alkaviin lukuihin, mutta tahtoisin kuitenkin välttää sen 80 kilon rajapyykin. Painoni on noussut niin nopeasti, että äitiysvaatteetkin ovat jääneet pieniksi, joten kukkaronkin kannalta olisi kiva, jos oppisin syömään terveellisesti. Ystäväni jo ovatkin neuvoneet, että säännöllinen ateriarytmi on paras apu painonhallinnassa, mutta miten oikein pääsen eroon näistä mielihaluista??? En tietenkään himoitse mitään terveellistä ja kun pahoinvointi kuitenkin edelleen jatkuu (vaikkakin ilman oksentamista) tulee niitä himoja aina toteltua, kun ne sitten auttavat myös pahoinvointiin. Ja en siis todellakaan yritä laihduttaa, kaipaan vain apua terveellisiin elintapoihin, koska tämä sipsi-piparitaikina-lettu-suklaa -dieetti ei ole kovin hyväksi minulle tai vauvalle.

Nyt olen valittanut parin päivän sisällä niin paljon, että tällä viikolla on luvassa raskauspostaus (kera vauvan sukupuolen) ilman yhtäkään negatiivista lausetta! Ennenkuulumatonta tältä raskauden inhoajalta.

Kommentit

74 kommenttia
Avatar

Vaikka mä syän säännöllisesti ni silti tulee koko ajan himoja! 🙁 yhh mä en tykkää kuivatuista hedelmistä 🙁 paitsi niistä mansikoista ja vadelmista ku on niitten yhtien murojen joukossa, pitääki ostaa niitä! 😀

Avatar

Sä oot jaksanu hyvin… jos miettii kuinka paljon ravaat lääkäreissä 😮 toivottavasti kaikki ois kondikses! 🙂 voimia!

Avatar

Kiitos! 🙂

Avatar

Syö aina kun Avalla on ruoka-aika, pysyy omakin ruokarytmi säännöllisenä.

Jos tulee ihan järkyttäviä mielitekoja, syö mahdollisimman vähän niitä, ja syö aina ensin jotain terveellistä. Esim jos tekee mieli lettuja, syö ensin vakka ruisleivän ja sitten vain yhden letun tmv. Ehkä se vähentää mieliteko-mässäilyä jos on syönyt juuri ennen, ja vatsa on täynnä.

Avatar

Kiitos vinkeistä! 🙂 pitää yrittää tota että söis ensin jotain terveellistä

Avatar

Varaa jääkaappiin valmiiksi kuorittuja porkkanoita ja pilko hedelmiä yms, valmiiksi rasioihin, niitä on helppo napsia sieltä sitten himojen yllättäessä. Jäävesi on myös hyvä, nää toimi ainakin mulla raskausaikana ja smoothiet niitä meni mulla välillä useampikin päivässä!!! 🙂

Avatar

Kiitos vinkeistä! 🙂

Avatar

Syö samaa ruokaa ja samaan aikaan Avan kanssa ja lisäksi paaaljon proteiinia, se pitää ainakin mulla mieliteot aika hyvin kurissa 🙂 Yritä välttää napostelua.

Avatar

Mä syönkin, mutta mun maha taitaa olla pohjaton kuilu ja mieliteot ei lopu ikinä! 🙁

Avatar

Ainaku tekee miel jotai ”paska” ruokaa, ni syä hedelmä 🙂 Mä etosin raskaana kaikkee hese-pitsa-grilli-paskaruokaa, mut kuitenki himoitsin sipsii ja sit ku mä ne sain mun kätee mä söin pari ja alko oksettaa 😀 Sit mä en pystyny syömää enää melkei mitää valmis ruokii tai siis mitää valmiit lihapullii jne vaa jos tekmi miel ni piti tehä ite, enkä vieläkä siedä sitä ajatust et söisin valmis lihapullii 😀 Sitruuna oli mun pahin kiusankappale ja ostin kaupast aina sitä sitruuna juamaa ja join sitä varmaan valehtelematta 4-5purkkii päivässä ! Nyt jälkeepäin ku ajattelee ni miten hitossa mä oon siihen pystyny 😀

Avatar

Voi ei mä oon yrittänyt mutta en pysty!! 😀 mun himot on vastustamattomat

Avatar

Paljon sulla on siis noussut paino lähtöpainosta? 🙂

Avatar

Liikaa 😀

Avatar

Noi kaikki vinkit on helpompi sanoa kun tehdä, mulla on kaikkia mielitekoja päivittäin vaikka en oo raskaana. 😀 mutta yritä keksiä itelles jotain muuta tekemistä kun vaikka suklaahimo iskee ja yritä korvata ne epäterveelliset herkut jollain terveellisellä herkulla. Netistä löytyy paljo terveysherkkuja, joita on sovellettu niihin epäterveellisiin. 🙂
Ja ihanaa ku vihdoin se sukupuoli paljastuu!

Avatar

Pitää yrittää ettiä noita terveellisiä herkkuja 🙂

Avatar

Minkä pituinen oot? Ei toi 70kg oo paljon, ne kilot lähtee kyllä! Älä murehdi.

Avatar

168 cm 🙂

Avatar

Osta hunajaa. 🙂 Kun tekee mieli jotain hyvää, maiskuttele sitä lusikan kanssa!
– Hansu

Avatar

Hunajaa ei saa vetää mielinmäärin! Se aiheuttaa todella herkästi allergian. Siskolleni kävi näin, ja joutui sairaalaan asti kun kurkku ja kädet turposi. Se on todella allergisoiva, varsinkaan jos ei ole tottunut. Sitä paitsi raskaana olevat ei kai edes saisi syödä hunajaa, ehkä…?

Avatar

Ja etenki siitepölyallergikot ei saa välttämättä syödä hunajaa koska se on luonnontuote ja muutenkin mehiläiset pölyttäneet ym.. Näin ainaki mulla ehdottomasti kiellettiin jos halusin pysyä siitepöly aikana mahd ”terveenä” (:

Avatar

Hunaja on mulle hyi hyi 😀

Avatar

Hei jos oot samanlainen herkkusuu kuin miekin, ja et herkuista halua luopua, tässä ratkaisu!

http://thegoodmorning.blogspot.fi/

Tuolta löytyy oikeasti terveellisiä, vähäkalorisia ja oikeita ravintoaineita sisältäviä ruokia ja herkkuja. Herkkuja löytyy jätskiä, muffinsseja ja muita leivoksia, piirakoita etc etc ! Ja ovat vielä yllättävän hyviä terveyssafkaksi 😀 ja siis en oo itte mikään terveysintoilija ja silti tykkään noista resepteistä ihan hirveästi. Kannattaa ehottomasti kokeilla!:) Sit vielä ni suurin osa noista herkuista on valmistettu ihan perus elintarvikkeista eli mitään ihmeellisiä ainesosia tarvi 😛

Sori kauhee mainospuhe xd toi blogi on vaa niin mahtava!

Avatar

Kiitos!! 🙂

Avatar

Vinkkejä ei ole, mutta jos yhtään helpottaa niin itse painoin myös ennen esikoista 50kg ja painoa tuli yli 20kg herkkuja syödessä. Ne lähtivät sitten tytön synnyttyä kuin itsestään, vaikka imetyskään ei onnistunut 🙂 Joten älä vaivu vielä epätoivoon!

Avatar

Toivottavasti mullakin lähtee 🙂 tahtoisin vaan kovasti olla hoikka odottaja mutta ei onnistu mun kohdalla 🙁

Avatar

aijai oisin ollu niin tyytyväinen, jos mulla olisi ollut tossa vaiheessa vain 69kg.
Mulla paukku rutkasti yli tuon rajapyykin ennen synnytystä. Sain komiat 30kg lisäpainoa raskaus aikana ja vain se 10kg jäi sairaalaan =/

Toivotaan, että vaavi pysyy kiltisti rauhallisena sielä masussa ja vältyt supistuksilta siihin asti, kun niiden kuuluu tulla! 🙂

Noihin mielitekoihin en osaa auttaa, kun itsellä on sama ongelma 😀

Innolla odotan raskauspostausta!

Avatar

Voih 🙁 mulla paukkui viimeksi myös kyllä paljon aiemmin jo ja lopussa tuli maltillisemmin painoa, mutta silloin kyllä oksensinkin koko ajan…

Avatar

Tiedän tunteen, kun vaakaan ilmestyy ihan uudella numerolla alkavia lukuja..! Olkoon se raskaudessa kuinka normaalia tahansa, niin kyllä se osaa järkyttää. Synnytykseen mennessä paino näytti 76,6kg ja ei se hirveästi kyllä hymyilyttänyt. Mutta mä oon edelleen sitä mieltä, että me äidit ja naiset yleensä otetaan liikaa stressiä meidän painosta. Elämästä pitäis osata nauttia enemmän ja olla kiitollinen myös hyvistä asioista omassa elämässä! Mielelläni otin tämän ällötyslöllömahan, että sain lapseni! Herkuttelun vähentämiseksi en osaa neuvoa mitään toimivaa, koska itselläni ei ole toiminut mikään kovinkaan hyvin. Jos pullaa tekee mieli, niin minähän sellaisen syön. Mums mums vaan ja masu tykkää hyvää… Anyways älä murehdi liikoja Emilia (: olet ihana tyyppi ja tämä blogi on kyllä ehdoton suosikkini <3

Avatar

Jep, vaikka sen tietää että se on normaalia niin ei se kivalta tunnu :/ Mut oikeassa olet! Ja kiitos <3

Avatar

mä oon ollu aina ylipainoinen, mutta ennen raskauksia painoin jonkun 75 kiloa. Nyt on painoa semmoiset… No liikaa.. Raja, jota tuskin kukaan haluaa ylittää on ylitetty kahdella raskaudella ja mieliteoilla. Mulla ne mieliteot ei oo hävinny aivan kokonaan vieläkään, mutta meillä on yleensä aina jotain porkkanaa,banaania,omenoita jne nii ne auttaa aika paljon! Ennemmin syön porkkanoita 5 kun suklaapaloja sen 5 🙂

Avatar

Mä ostan kans hirveästi kasviksia ja hedelmiä, mutta jostain syystä ei vaan tuu syötyä niitä :/ pitäis nyt kyllä alkaa panostaa niihin! 🙂 onneksi kun tulee kesä niin saa tuoretta ja suomalaista niin jos se innostaa 🙂

Avatar

Kokeile aina ensin juoda tuopillinen vettä. Mulla on usein vaan jano sillon ku tulee hinku saada jotain herkkua. Älä osta kotiin valmiiksi herkkuja ja kaupassa jätä se karkkivälikkö kiertämättä. Helppo antaa vinkkejänäin jälkikäteen kun toinen raskaus on takanapäin, mutta muistan tuon tunteen. Mulla nous paino 60 kilosta 82 kiloon. Synnärille jäi alle viis kiloa ja niitä loppuja tässä pari vuotta myöhemmin taistelen edelleen pois.

Avatar

Pitää yrittää tota! 🙂 Mä YRITÄN kiertää ne karkkihyllyt, mutta ne vetää mua kuin magneetti puoleensa 😀

Avatar

Moikka:)! Mullaki Alko paino nousemaan ku pahoinvoinnit helpottivat. Mätin suuhun kaikkee epäterveellistä ajattelematta seuraamuksia! Helpottaakseni makean himoa, ostin soda streamerin ja join kuplavettä aina sen 2-3 litraa päivässä. Lisäksi jos makeaa tekee kamalasti mieli laitan sekaan vähän funlightia. Tee itsellesi aina kunnon aamupala ja lähde kevyelle lenkille, keksi mukavaa puuhaa ja koita syödä säännöllisesti. Hapankorput, myslipatukat ja hedelmäpiltit ovat olleet myös suureksi avuksi. Olen nyt rv 24 ja paino alkanut tasaantumaan, tähän mennessä painan 61, 5 kg ja lähtöpaino oli 54 kg.

Avatar

Voi hitsi kun toi ois varmaan tosi hyvä, mutta mä en tykkää oikeen mistään kuplajuomista! 🙁 en tykkää limppareistakaan. Mutta oon nyt yrittänyt juoda paljon sokeritonta mehua ja jääkylmää vettä 🙂 hyvä että muistutit noista pilteistä! Niitä pitääkin taas hamstrata, ne uppoo aina 🙂

Avatar

Sekin auttaa, jos et osta kotiin herkkuja. Riittää, että pysyy kaupassa lujana – jos kaapissa ei ole suklaata, sitä on vaikea mässätä, vaikka mieli tekisi 🙂 toimi meillä.

Avatar

Mä en vaan pysy millään lujana! :DD

Avatar

Mulla nous raskausaikana paino 15kg. Painoin viimeisellä neukkukäynnillä 75kg, itse pidin myös ”rajana” sitä 80kg.

Mä himoitsin myös kaikkea epäterveellistä kuten hamppareita, pitsaa, jäätelöö,karkkia.. Ja pakkohan niitä oli sitten syödä kun mieli teki! Kaikki terveellinen maistui niin pahalle..:D

Mutta älä sinä kiloista huoli, ne lähtee kyllä!:) Mä sain ”himot” laannutettua sillä että söin säännöllisesti ja välipalana aina jotain hedelmää tms, join myös tosi paljon vettä. Mutta kyllä sitä siltikin tuli niitä herkkuja myöskin mätettyä ihan olan takaa….Nyt 4kk synnytyksestä kilot on muistoissa vain!

Avatar

Jep, kyllä ne varmasti lähtee 🙂 ois vaan kiva ku niitä ei ois ees tullut! 😀 mä en osaa suhtautua tähän kun viimeksi ei tullu yhtään kiloa

Avatar

Hirveenä vinkkiä muilla ei sulle kyllä oo, koska ite söin raskaana sitä mitä mieli teki.. 😀 Alussa yritin oikein syödä hirmu terveellisesti jne mutta koko raskauden mä söin oikeestaa sitä mitä mieli teki, eli hirveesti esim suklaata 😀 ..ja heseruokaa (olin hesellä töissä joten turhanki helppoa). kyllä mäki stressasin sillo hirveesti painosta ku se nous semmoset 15kg mutta ku kävin ekan kerran puntarilla maaliskuun lopussa (poika syntyny 3.2.) niin mulla oli jo kaikki raskauskilot hävinnyt ! vaikken todellakaan ollu siis urheillu 😀
koita olla ressaamatta ja nauttia, sä ansaitset sen ! 🙂 (tiedän, helpommin sanottu kuin tehty)

Avatar

Voi ei, mä söisin varmaan ihan hulluna jos oisin hesellä töissä 😀 Kiitos! 🙂 mä YRITÄN! 😀

Avatar

Itse painoin ekassa raskaudessa aluksi 58kg ja lopussa 82kg, eli 24 kg tuli painoa. Uskon kesän helteiden,ja sitä myöden kamalan turvotuksen vaikuttavan asiaan, ja olihan lapsikin reilu neljä kiloinen.. Suurin osa kiloista jäi synnärille ja loput hävisi itsestään ajan kanssa, neljä kiloa tosin jäi jäljelle ja nyt sitten paino taas nousussa tämän toisen raskauden myötä, ja osaan varautua siihen että tälläkin kertaa paino nousee kun samalla tavalla kesän helteet ja turvotukset osuvat loppu raskauteen, aivan kuten esikoisenkin kohdalla.
Alussa mieli teki kaikenlaisia herkkuja,mutta nyt mieliteot ovat kääntyneet ihan perus kotiruokaan 😀 Esim. jauhelihakeitto on sellainen jota rakastan yli kaiken, ja herkutteluhetkiin kurkkua,porkkanaa ja paprikaa dipattavaksi niin NAM! Jääkylmä vesi taas maistuu janoon.
Painosta en stressaa, se nousee mitä on noustakseen ja lähtee kun on lähteäkseen 🙂 Perus vaunulenkit ja pääosin terveellinen ruokavalio saavat minun painonpudotukseen sitten synnytyksen jälkeen riittää,ja tietysti imetys jos tämän vauvan kanssa onnistuu yhtä hyvin kuin esikoisen.

Tsemppiä sinulle raskauteen! 🙂

Avatar

No onneksi ne turvotukset tosiaan sitten myös lähtee itsestään 🙂 toivottavasti mullakin ois osa niistä! Kiitos :))

Avatar

Mä oon varmasti joku luonnonoikku (ja saan kyllä kuulla siitä :D), mutta mulla ei noussu kahden raskauden aikana paino ollenkaan 😀 Kärsin molempien poikien raskauksissa hyperemeesistä, joten sillä voi olla vaikutusta asiaan… En tosin oksennellu kuin jonnekin rv25 asti… Ekasta laihduinkin kolmisen kiloa, jotka ne sain sentäs takaisin 😛 Kakkosesta painoin täsmälleen saman verran kuin ekassa neuvolassa kun menin synnyttämään 😀 Toki niitä kiloja oli kyllä ennen raskauksiakin jo ihan hyvin, ettei sinällään ollut huolestuttavaa… Synnytysten jälkeen oonkin sit ollut hoikimmassa kunnossa koskaan, mutta hiipii ne kilot salakavalasti takaisin 🙁 Kakkosesta laihduin hurjat 25 kiloa, 10 jäi synnärille ja loput tippu rajun imetysdieetin takia…

Jännä vaan, että kun odotan niin mun ei tee mieli mitään herkkuja! En tiedä johtuuko se siitä, että odotin poikia? Onko joku muu kans selvinny ilman lisäkiloja raskauksista??

Mua lähinnä ärsytti neuvolassa, kun ne ei kommentoineet sitä painoa ollenkaan! Ymmärrän, että ne ei ”saa” kommentoida siihen muuten kuin jos se on jotenkin epänormaalia. Mutta tein kuitenkin mielestäni kovasti töitä, että paino ei noussut ja painoinkin vähemmän kuin moni ystäväni loppuraskaudesta, vaikka olisivat olleet todella hoikkia alettuaan odottaa…

Avatar

No hyperemeesillä varmasti on vaikutusta 🙂 voi kun mullakaan ei tekisi mieli mitään 😀 Ei neuvolassa mun mielestä yleensäkkään kauheesti kommentoida painoa, ellei se nouse liikaa 🙂

Avatar

Mulla on samankaltanen ongelma oman syömisen kanssa. Tosin en ole raskaana, vaan tekee ihan älyttömästi mieli kaikkee epäterveellistä jatkuvasti. Mulla auttaa vain ja ainoastaan se, että en osta kotiin mitään herkkuja, syön säännöllisesti ja riittävästi normaalia ruokaa ja ihan totaalisesti kieltäydyn kaikista herkuista. Pienikin lipsuminen saattaa aiheuttaa sen, että sit monta päivää menee mässäilyks. Mulla oli myös pitkään tuo sama, etten osannut syödä ”oikein”. Söin aina liian vähän tai ihan oikeesti ihan liikaa (mitään ”apua söin liikaa”, vaan siis oikeesti paljon ja kaikkee paskaa:D)

Mutta juu… ei tässä oikeestaan ollut mitään vinkkiä. Muuta kuin se, mitä itsekin mainitsit, et täytyy syödä säännöllisesti. Entäpä jos kyseessä oliskin jonkinlaista tunnesyömistä? Ehkä jo tän postauksen tekeminen auttaa sua tän asian kanssa.:)

Uskon, että nuo kilot lähtee sit sulla itsestään pois. Sulla on sit kuitenkin kädet täynnä hommia kahden pienen kanssa, et ihan arkiliikunnalla yms aktiivisuudella lähtee kiloja huomaamatta<: tsempit sinne!

Avatar

Mä yritän aina tota että en osta mitään mutta sitten mä aina kaupassa sorrun 😀 Kiitos!

Avatar

69kg :O en olis uskonut, kun näytät niin hoikalta :O Mun mielestä ihan sama mitä se vaaka näyttää, kun jos vaan näyttää hyvältä ja on itse sujut kropan kanssa 🙂
Mun vinkit: syö 6 ateriaa päivässä, joka ruualla vatsa täyteen terveellistä ruokaa. Ja kuori jääkaappiin valmiiks omenia, porkkanaa tms ja kun makeahimo iskee niin nappaset porkkanan ja jyrsit sitä 🙂

Avatar

Noh, en mä itestäni simmosia kuvia laitakkaan missä esittelisin läskejäni :DDD pitää yrittää tota että kuorin valmiiksi kaappiin!

Avatar

Mulla on 21rv menossa, alkupaino oli sellanen 70kg ja nyt kiloja tullut 4 lisää. Tottakai haluaisin että paino pysyisi siellä alle 80kg ssa mutta pahoin pelkään niin käyvän 😀 itkut varmaan tirautan sinä päivänä kun se vaaka näyttää yli 80 kg. Reidet näyttää ihan peruna pellolta 🙁 ei viitsis shortseja ees käyttää 🙁 mutta en viiti stressata kiloista ja selluliitista ja läskistä liikaa koska se ei tee hyvää kellekkään 🙁 onhan mullakin niitä päiviä kun mätän naamaani pitsan ja kilon muuta paskaa ja sitten on niitä hyviä päiviä kun salaatit ja muut terveelliset jutut maistuu, ei niille mieliteoille oikeen mitään voi! Päivä kerrallaan vaan ja ei saa ottaa liikaa stressiä ruoasta. Sitten kun se vaavi on ulkona niin voi rauhallisesti alkaa tiputtelemaan sitä painoa 🙂

Meillä on jo sovittu miehen kanssa että kun olo on synnytyksen jälkeen hyvä niin menen pari kertaa viikossa jollekki kivalle liikuntatunnille salille, saa sitten mies ja vaavi puuhata omiaan sillon kun mami liikkuu läskit pois 😀 ja tottakai kävellen rattaita työnnellen mennään kaikkialle niin tippuu siinäkin pari kiloa 🙂

Eli ei mulla muuta kun iisisti vaan ei se yks pitsa sillon tällön tapa ja hedelmiä yms kannattaa leikata rasioihin valmiiksi niin niitä on sillon helppo napsia välipalaksi 🙂

Avatar

Mä kans yritän olla stressaamatta mut ähh, vaikeeta 🙁 Mä kans jatkan mun salijäsenyyttä ja futista sit synnytyksen jälkeen että enköhän mä pääse kuitenkin nopeasti kuntoon 🙂

Avatar

Voi ei! Älä tuijota vaa’an antamia lukuja vaan tärkeintä on miltä näytät! Olet älyttömän kaunis, muista se 🙂

Avatar

Voi kiitos 🙂

Avatar

Mulla on ollut vähän sama ongelma ton syömisen suhteen, on huono olo koko ajan, eikä tee mieli syödä mitään terveellistä, ja kun nälkä tulee, syön kaikkea rasvaista ja suolaista ihan liikaa. Syön myös yleensä ehkä kaks- kolme kertaa päivässä, ja oon helposti jopa vuorokauden syömättä kun on huono olo ja kiire ja stressi…Oon nyt yrittäny tsempata, mietin kaupassa ekaks et mitä terveellistä voisin saada alas, ja ostan sitten sitä, hinnasta viis. Mansikat on aika kova sana nyt, samoin vesimelooni yms. raikkaat hedelmät. Niillä kantsii aloittaa 🙂 Tsemppiä!!

Avatar

Mä kans aion nyt satsata mansikoihin ku alkaa tulla suomalaisia! 🙂 nam. Kiitos!

Avatar

Musta toi ei edes oo paljon! En oo raskaana, mutta äiti aina sanoo että älä katto vaakaa vaan peiliin. Ja sä näytät oikeesti UPEELTA! Oo enemmän peilin kannalla kun vaa’an 😉

Avatar

Voi kiitos :))

Avatar

Vettä, purkkaa, hedelmiä, ruisleipiä ja jugurttia herkkujen sijaan ! 🙂 Ja jos iso suklaanhimo yllättää niin vaihda se kaakaoon 🙂

Avatar

Tiesitkö että liika purkan syönti on iso piilevä kaloripommi?

Avatar

Tiesitkö että purkassa on yllättävän paljon kaloreita (jos niitä mässää paljon) ja suklaan vaihtaminen kaakaoon.. Jos juo paljonkin kaakaota niin ei se silloin vähäkalorisempaa ole.. Sitä paitsi suurin osa kaakaoista sisältää paljon sokeria :/

Avatar

Kiitos Jenni vinkeistä! Mä oon yrittänyt nyt tota purkan syöntiä, tottakai siinäkin on kaloreita, mutta niin on kaikessa 🙂 vähemmän siinä on ku karkissa!

Avatar

Maissinaksut on aika hyviä naposteltavia 🙂

Avatar

Mä tykkäsin niistä ennen hirveesti, mutta nyt ei jostain syystä uppoo 🙁

Avatar

I feel you! Siis siinä että haluja on niin vaikea kontrolloida. Ainoa asia mikä on saanut minut pysymään irti kaikesta naposteltavasta on se että kotona ei ole mitään ”ylimääräistä”. Anna Topiaksen käydä kaupassa. Hedelmiä sitten taas voi suht surutta syödä siihe herkkujen himoon. Itse pilkoin banaaneja ja pistin pakastimeen = kuin jäätelöä! 🙂 Ja tummaa kaakaota vedellä ilman sokeria tietysti.

ps. En voi käydä oman äiitni luona koska siellä on aina jotain pullaa vaikka kuinka paljon.. SYön itse KAIKEN mitä löydän.

Tsemii söpöläinen. <3 Ihana kuulla että ei ole enää kamala oksennus sinulla kokoajan tulossa. Hyvä.

Avatar

En voi antaa kun se ei osaa!! 😀 tota banaanijuttua kyllä kokeilen! Kiitos <3

Avatar

Painon nousu tuntuu varmasti tosi ilkeältä, mutta voin rehellisesti käsi sydämellä sanoa, että näytät vaa’an lukemista huolimatta tosi sirolta ja hentorakenteiselta nuorelta naiselta. Itse otan myös kauheaa stressiä painostani – en tosin ole raskaana. Kuitenkin kroppa voi hyvin ja olen hoikka, vain ne numerot masentavat. Olen pyrkinyt terveellisempään ruokavalioon, etenkin nyt kun avopuolisoni on armeijassa (olen sellainen seura syöjä, hän kun harrastaa tosissaan ja usein liikuntaa ja käy salilla, ja ruoka-annoksetkin ja niiden määrä on suuri). Paljon kasviksia, keitettyjä ja tuoreita ruuan kylkeen, pienempiä annoskokoja (etenkin riisiä&pastaa vähemmän yms). Itse vältän nykyisin myös turhia lisäaineita ja piilosokereita sisältäviä ruokia, kuten jogurtti, ketsuppi, salaattikastike jne. Tsemppiä, ootte hurjan söpö perhe!

Avatar

Voi kiitos paljon 🙂

Avatar

itse varmaan söisin säännöllisesti, ei tulisi niin kova nälkä kun verensokeri pomppisi villisti ylösalas –> ei himoja niin paljoa.
tai sopisit itsesi kanssa että voit päivässä syödä jäätelön, suklaapatukan, jonkin leivonnaisen?

Avatar

Mulla ei ikinä pidä noi sopimukset itseni kanssa, oon liian taitava luikahtamaan niistä :DD

Avatar

Kaks lämmint ateriaa päivässä ja just kahen tunnin välein jotain välipalaa. Rahkat ja smoothiet on hyviä 😉 kuivatut hedelmät on myös hyvii. Mee ostaa sielt Säästä ja Punnitse kaupast (vai mikä se nyt on) Siel on vaik mitä :p

Avatar

Jep, ihanaa että muutkin tietää millaista se on 🙁 toivottavasti tää nyt tasaantuisi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä