Tabu

Nyt tähän ensi alkuun, blogin saa lisättyä Bloggeriin ilman niitä hässäköitä osoitteella http://kaksplus.fi/blogit/mutsison/feed/ eli tuo feed -pääte perään niin toimii. Ongelma helpottuu kun blogeihin saadaan erilliset seurantanapit. Blogloviniin laitan juuri viestiä samasta aiheesta, jotta virhe korjataan sielläkin.

Sitten asiaan! Tässä on nyt se kauan odotettu videopostaus vauvan sukupuolesta ja raskaudesta. Video sisältää erään äitien keskuudessa ”kielletyn” aiheen, tabun, ja olen valmistautunut mahdolliseen p*skamyrskyyn kommenteissa ja palstoilla, toivon kuitenkin osaavani selittää asian tarpeeksi hyvin, että siihen ei ole aihetta. Älkää välittäkö niiskutuksesta ja turvonneista silmistä, se on tämä hemmetin allergia!

TÄSSÄ LINKKI VIDEOON

Kommentit

50 kommenttia
Avatar

Pakko myöntää. pidin sua pinnallisena ja jotenkin ylimielisenä ihmisenä aikaisemmin, ajattelin, että sulle tärkeää on vaan kaikki päällimmäinen. mutta nyt mun on pyörrettävä aikasempi mielikuvani susta ja todettava, että oot aito ja upee ihminen. Toi video jotenkin avasin mun silmät. toivon sulle kaikkea hyvää loppuraskauteen ja perhe-elämään kahden vipeltäjän kanssa, itselläni on 3lasta joten tiesän että aika ei käy pitkäksi kun on paljon lapsia 🙂

Avatar

Tais tulla kauhee ryntäys tohon videoon, kun mulla se ei ainakaan toimi 😀

Avatar

Toivottavasti sait toimimaan! 🙂

Avatar

Onnea vielä poikalupauksesta. 🙂 Itse jotenkin ajattelen, että automaattisesti seuraava olisi poika, kun haluan molempia yhden(tai enemmän), mutta ei se tietenkään niin aina mee! 😀 Ihan hassua.

Susta saa niin lämpimän ja ihanan ihmisen vaikutelman videoista, jotenkin ihan erilaisen kun teksteistä. Vaikka siis en sano, että tekstitkään olisi huonoja! 😀 Ymmärrät varmaan. 🙂 Pääsee jotenkin lähemmäksi ihmistä videon kautta, tulee persoona esiin. 🙂

Ihanaa odotusta ja kesäpäiviä! ♥

ps. meidän tyttö täyttää vuoden niillä tienoin, kun teidän pojan laskettu aika on. 🙂

Avatar

Voi kiitos paljon, ihanasti sanottu! 🙂

Avatar

Pystyiskö sun isotädin nimestä vähän muokkailemalla johtamaan jonkun kivan nimen pojalle? Esimerkiksi mun siskon nimi (tosin vähän kaukaa haettu (jälkikäteen)) on osittain mun isoisoisältä: Fredrik -> Fredriikka -> Riikka. 😀 Meidän perheessä on kaikilla joku nimi suvusta, ja vaikka se oliskin vähän aasinsiltamainen, on kiva ajatella, että nimen on ”saanut” joltakulta. 🙂

Avatar

Siitä nimestä ei kyllä saa mitään 🙁 mutta hyvä ajatus! 😀

Avatar

Aivan ihana video! Alkoi itkettämään kun puhkesit kyyneliin <3 Oot todella kaunis odottaja ja varsinkin tuo hame korostaa masua ja naisellisia piirteitäsi. Otit ystäväiseni rohkeasti esille tuon tabun, ja kerroit hyvin kokemistasi tunteista. Halipus <3

Avatar

Voi kiitos muruseni <3 oot ihana!

Avatar

Jotenkin tosi koskettava video! <3 Oot kyllä todella kaunis odottaja ja ihanasti osaat olla videolla, tosiaan tuntuu että pääsee lähemmäs sua ihmisenä videon kautta. Rohkeasti kerroit noista ns kielletyistäkin tunteista! 🙂 Ps. laitoin sulle fbssä viestiä 🙂

Avatar

Voi kiitos paljon 🙂 <3 vastasin!

Avatar

Moi! Pakko tulla tällä kertaa kommentoimaan 🙂

Olen seurannut blogiasi kuukauden verran (kaikki vanhat postaukset käyny myös läpi) ja tykkään tosi paljon. Ihanan monipuolinen blogi!

Meillä on kaksi tyttöä, 3 ja 2 v ja 5kk poikavauva. Ja kyllä mä tossa viimeisessä raskaudessa toivoin ja odotin poikaa niin kovasti että varmasti olis tullut jonkinäköisiä tuntemuksia jos oltais ultrassa kerrottu että on tyttö.

Ja mitä niihin lastenvaatteisiin tulee niin oon kans tosi vaativa enkä millään meinannut löytää pojalle vaatteita. Koska kaikki tollaset siniset mörköjutut ei todellakaan oo mun makuun 🙂 Vastasyntyneille vielä löytyy paljon näitä unisex vaatteita; valkoista, beigeä ja harmaata mut sit ku ne siitä kasvaa nii se on oikeasti aika vaikeeta löytää. Mul on nyt muutamia merkkejä mistä oon tykästynyt ja niistä löytyy sit välillä muutakin kun sinisiä monsteripaitoja 😉

Tsemppiä raskauteen ja kiitos ihanasta blogista!

Avatar

Voi kiitos paljon!! 🙂 Ja tuntuu aina hyvältä kuulla, ettei ole yksin näiden ajatusten kanssa.

Avatar

Moi! Oon seurannut blogiasi reilu kuukauden ja kaikki vanhat postaukset on myös luettu läpi. Tykkään tosi paljon. Ihanan monipuolista, vauvaa, vaatteita, kotia etc.

Tällä kertaa täytyy kommentoida ja sehän voi olla et kun sen ensimmäisen kerran tekee niin oon sitten jatkossa kommentoimassa joka tekstiä 🙂

Meillä on kaks tyttöä, 2 ja 3v ja 5kk ikäinen poikavauva.

Kun piti alkaa pojalle etsii vaatteita niin huomasin kans et mulle ei kelpaa mikään. En tykännyt sinisestä enkä mistään hirviöjutuista. Vastasyntyneille vielä löytyy kaikkea ihanaa, näitä unisex vaatteita; valkoista, beigeä, harmaata etc. Nyt kun me käytetään jo 80cm vaatteita niin on oikeasti vaikeeta löytää kivoja, mut on se oma maku jo onneks vähän muuttunut 😉 Kovasti oon tykästynyt turkoosiin ja sitähän on tällähetkellä saatavana paljon.

Tsemppiä raskauteen ja kiitos mukavasta blogista!

Avatar

Hahhaa, sit kun uskallan tulla kommentoimaan niin johan mä onnistun sössii ja oon nyt sit saanu lisättyä kaks kertaa mun kommenttia 🙂

Avatar

Ei oo vaikea löytää vaatteita pojille! Itsekin vihaan monstereita ja pääkalloja jne eikä niitä meillä oo näkyny.

Uusimpana ihastuksena Pomp De Lux josta oon löytänyt ihania vaatteita pojille! (Ja tytöille)

Avatar

Mä näin siellä kans jotain kivoja, mutta ne koot lähtee vasta 80 sentistä 🙁

Avatar

itkuhan se mullakin pääsi !

Avatar

Voih!

Avatar

Itkuhan tässä itselläkin pääsi :’) Raskausaika on yhtä tunteiden myllerrystä eikä mun mielestä sun reaktiossa ollut mitään pahaa, päinvastoin. Tsemppiä! 🙂

Avatar

Kiitos paljon!

Avatar

Hei! Oon seurannu sun blogia noin kuukauden verran ja tuun kyllä seuraamaan blogia sekä facebookkia 🙂 Halusin vähä kertoo näistä mun raskauseroista ku itelläni on poika ja tyttö. Pojan kohal raskaus oli helpompaa ha pahoinvointi alko n. 4kk heti ku neuvolatäti sano et nyt pitäis alkaa pahoinvoinnin helpottaa. Tytön kohal oksensin 3 ekaa kk noin joka toine päivä. Pojan kohal ei ollu muita oireita ku toi pahoinvointi joka kesti n. kuukauden ja alkuraskauden ajan väsytti iha hirveesti. Tytön kohal tuntu olevan kaikki oireet, pahoinvointi, liitoskivut ja hermopinne vasemassa ranteessa ym. Oon lukenu kaikki postaukset ja pidän sun blogista todella paljon! Oma tyttäreni on Avan ikäinen, 19 päivää nuorempi tosin 🙂 Ton videopostauksen jälkeen oli pakko tulla kommentoimaan, en tiiä miks mutta kumminki. Onnea paljon poikalupauksesta ja voimia odotukseen. Toivottaa blogiisi hurahtanut kotiäiti 😉

Avatar

Paljon kiitoksia! :)) sullakin sit kliseisesti tyttöraskaus vaikeempi! 🙂

Avatar

Olet niin herttanen<3 🙂 Tääki kommentoi ekaa kertaa, satunnaisesti olen sun blogia lueskellut,olen jäänyt koukkuun 🙂

Ja tosta tabusta. Mulla on 8kk ikäinen tyttö ja kyllä mulla itku tuli, kun kuulin että tyttö tulee, kun olin ollut 100% varma, että meille tulee poika. Jotenki siihen tyttöön asennoituminen, hormonihuuruissa vielä, oli todella vaikea. Ja kun tiesin että kaikki muut lapseni samanikäiset sukulaiset ovat poikia. Mutta se kaikki hävis sitten, ja en voisi olla onnellisempi tuosta tyttärestäni<3

Avatar

Aaw voi kiitos! Tiedän täysin tunteen ja ne hormonit kyllä saa olon ihan mahdottomaksi! 🙁

Avatar

Mä olis 100% varma jo tyyliin plussasta asti, että meille tulee poika, mutta ihan rakenneultraan asti salaa toivoin, että se onkin tyttö. Noh, poikahan se oli ja vähän tuli sellainen ”plääh”-olo kun pojille on vaan rumia vaatteita ja rumia nimiä. 😀 Noh, fiilis meni nopsaan ohi ja nyt en osais enää kuvitella meille tyttöä kun oon niin rakastunut tuohon pieneen mammanpoikaan. <3 Ja sille tulee kaunis nimi eikä vaatteissakaan ole mitään vikaa, varsinkin kun oon ostellut myös jotain tyttöjen osaston ihania keltaisia vaatteita yms. 😀 Jos meille toinen poika tulee, niin se jää kyllä varmaan ilman nimeä kun tosiaan kaikki ne pari kivaa menee tuolle ekalle…

Avatar

Joo meillä on kans KAUHEE nimiongelma!! 🙁

Avatar

itkin videon alussa ja itkin melkeinpä koko sen ajan ja itkin kommentteja lukiessa. 😀 ihan valtavasti onnee tulevasta pojasta!

mutta jos saan sanoo vähän (tai vähän enemmän) aiheen vierestä… oon ite vasta 15 v, mut pystyn vaan jotenkin niin samaistuun suhun jollain oudolla tapaa. mulla on syömishäiriö ja luin eilen ton sun linkkaaman postauksen sun omista kokemuksista ja… haha, en taida nyt oikein löytää sanoja. tuntuu et ite ihan hukun tähän tällä hetkellä, ja harvemmin on sellasia hetkiä et tuntuis että joku vois ymmärtää (okei, niitä ei oo oikeestaan ikinä). mut sitä tekstiä lukiessa mulla oli jotenkin sellanen fiilis ja aloin miettiä et muutenkin, sulla on perhe ja ihana lapsi ja toinen tulossa ja vaikutat niin onnelliselta ongelmistas huolimatta. ja se vaan tuntu aika uskomattomalta, kun huomas ajattelevansa, että ehkä toi on mahdollista mullekin vielä joku päivä.

kivan romaanin päätin sitten kirjottaa, mutta lyhyesti sanottuna, oon tosi onnellinen sun puolesta ja kiitos. en ees oikeestaan sanoo että mistä, mutta jotenki tuntuu et nyt taas jaksaa herätä seuraaviin aamuihin.

kaikkee hyvää teille! 🙂

Avatar

Voi ei! 😀 Ja hei ihanaa kuulla, jos mun kokemuksista on jollekkin toiselle edes vähän apua, juuri sitä mä haluan! Varmasti sullakin on vielä edessä loistava tulevaisuus! <3

Avatar

Kiitos tästä postauksesta! Ihana oli kuulla, että jollain on samoja tuntemuksia ja sanoo ne vielä ääneen! Arvostan.

Avatar

Samat sanat! 🙂

Avatar

minkä ikänen se sun siskos on joka on kans raskaana? 🙂

Avatar

Hän on 18 🙂 eli samanikäinen kun itse olin kun tulin raskaaksi.

Avatar

Jotenkin arvasin, että teille tulee poika! Onnea koko perheelle!!

Avatar

Kiitos! 🙂

Avatar

aaw oot niin sulonen mama 🙂 ja ava<3 kauhee vauvakuume! en kestä 😀

Avatar

Haha, kiitos! 🙂

Avatar

harmittaa todella paljon, että kerrot lapsen sukupuolen facebookissa ekana, tulee mitätön olo kun seuraan vaan blogia, palkitset tykkääjät facebookissa, muttet palkitse paikkaa joka on kaiken idea? eli eikö fb tuu kakkosena ja blogi on aina ensimäisenä? mutta paljon onnea poikalupauksesta ja arvostan tosipaljon, että pystyit avautumaan noinkin arasta asiasta! tsemppiä jatkoon! 🙂

Avatar

Tottakai blogi tulee aina ensimmäisenä, mutta koska Facebookissa saan niin paljon vielä enemmän tukea ja ehdotuksia arkisemmissakin asioissa, tykkään sitten välillä antaa vähän takaisin tykkääjille 🙂 Kiitos!

Avatar

ihana video! kivan pitkä, muutama kyynelki tipahti ja kivasti asiaa:) onnee vielä pojasta ! vauvakuume painaa….tällä blogilla on hyvä tyydyttää sitä. ja pakko kysyä että mistä toi sun mekkos on 😀 oon iha rakastunut

Avatar

Voi kiitos paljon! 🙂 Se on H&M:stä!

Avatar

Onnea pojasta! Lukijana oon ollut aina sitä mieltä että oot ehkä semmonen ”kova” ihminen, jotenkin tekstistä tullut sellainen kuva (en nyt tarkoita siis mitenkään pahalla) mutta kun katoin tuon videon niin on pakko tulla hehkuttaa että oot aivan ihana ja lempeen oloinen!:)

Itse saan huomenna vasta tietää kumpi mun mahassa asustelee:)

Avatar

Haha 😀 varmasti kyllä tuleekin, koska joudun niin usein olemaan puolustuslinjalla 😉 mutta kiva kuulla jos videoista tulee sit muuta ilmi! 🙂 tsemppiä sulle ultraan!

Avatar

Meillä on tyttö, eikä ollut pahoinvointia koko raskausaikana ja muutenkin olen päässyt helpolla 🙂

Avatar

Voi kun mäkin! 🙂

Avatar

Pakko vielä toinenkin kommentti laittaa.. Tuo video oli kyllä aivan ihana, piti kattoa uuestaan kun ekalla kerralla en pystyny kunnolla keskittymään ton pikku ukon takia 😀 Mutta tosiaan, mäkin petyin ihan kauheesti sillon rakenneultrassa, vaikka kokoajan ”tiesinkin” että mulle tulee poika, jotenkin tunsin sen 😀 Mutta olin kokoajan toivonut tyttöä, oon jo monta vuotta itseasiassa halunnu tyttövauvan ! Mutta nyt oon kyllä maailman onnellisin että mulla on just Hugo <3 ..tosin tuo vaateasia vähän harmittaa välillä 😀 Ite oon aina halunnu isoveljeä, ja ehkäpä Hugosta joskus tulee jonkun isoveli 😉 Pakko vielä kysyä että onko sulla ollu ihot kummassakin raskaudessa samanlaisia ? Mulla ainakin alkuraskaudessa kukki iho ihan kamalasti, finnijä tuli hirveesti !:D

Avatar

apua eikö se mun eka kommentti oo tullu tänne…. -.- en jaksais sitä uuestaa alkaa kirjottelemaa 😀

Avatar

Musta on jotenki hienoo, et kerroit ton että uus vauva on saanut alkunsa hormoneilla. Mulla itsellä on sairaus, jonka seurauksena lääkärin mukaan raskaaks tuleminen tulee olemaan vaikeeta, jossei ihan mahdotontakin ja hormoonilääkkeitä tuun sit siinä vaiheessa tarviimaan. itelleni aihe on aika vaikea puhua, silti vaikkei edes vielä oo mulle lapsien aika.. Mut tsemppiä sulle loppuraskauteen! 🙂 <3

Avatar

Ihanaa, että puhut tosta aiheesta niin avoimesi! Mulle myös oli aika iso shokki, että meille tuleekin pojat. Mulla oli koko alkuraskauden olo kahdesta tytöstä, tai ainakin tytöstä ja pojasta. Olin vaan niin varma että saan ainakin yhden prinsessan. Ja vielä kun tytöille olis niin kauniit nimetkin ollut valmiina! Sit kun lääkäri paukauttikin et kaks selkeetä poikaa, niin mulke tuli tosi paha mieli. Vielä pahempi, kun eihän sitä nyt voinut oikein näyttää siinä. Tai kun onhan se nyt just sellanen tabu, että olisi pettynyt vauvan sukupuoleen. Vielä kun kaikki muu oli niin hienosti. Tuli kauhee olo siitä, et oon ihan pinnallinen. Vielä kun menin noista tunteista puhumaan omassa blogissani, niin sain aika paljon palautetta siitä, että noin ei saisi ajatella. Mutta minkäs sille voi. Tiedostin kyllä koko ajan, että viimeistään kun vauvat syntyy, niin ei sillä sukupuolella ole väliä, ja onhan ne nytkin edelleen mielettömän rakkaita. mieli vaan toimii joskus omalla laillaan.. Vaikka oonkin valtavan onnellinen meidän pienistä pojista, niin en vaan voi mitään sille, että haluaisin vielä kolmannen lapsen, joka sitten ehkä olisi tyttö. 🙂 Mutta on mulla oikeus näin tunteakin. Pahempaa musta olisi, ettei olisi rehellinen omista tunteistaan. Siinä niitä patoutumia vasta tuleekin! 😀

Mut kiva että oksentelu on loppunut. en oo sitä tuolta tekstien seasta tajunnutkaan! Ja onnea poikavaateshoppailuihin! Kaupat on aika täynnä sinistä! 😀 Mutta onneksi siellä välissä löytyy aina myös jotain kivaa muissakin väreissä. 🙂

Avatar

Johan sulta yks tyttö löytyy 🙂 Itse kanssa tyttöä toivoin, lähes kaikilla mun kavereilla on ollu pojat esikoisena. Rakastan kaikkea vaaleanpunaista vaatetta 😀 Olen onnellinen että mua ja miestä on siunattu pienellä prinsessalla <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä