Suuntana synnytys

Synnytys tulee sujumaan täysin omalla tahdillaan, joko luonnon tai lääkäreiden sanelemana. Siihen ei kovinkaan paljoa voi itse vaikuttaa, mutta aina voi toivoa. Koska viime synnytyksestä sain kaveriksi mukavan synnytyspelon, mulle on tärkeää valmistautua synnytykseen nyt huolellisesti. Tiedän, että mikään ”suunnittelemani” tuskin tulee toteutumaan, mutta tunnen oloni turvallisemmaksi, kun tiedän ainakin valmistautuneeni hyvin. Osa asioista on täysin omassa hallinnassani, nimittäin kaikki ennen synnytystä tapahtuva valmistautuminen, mutta synnytyksen kulkua voin vain kuvitella.

Olen aina ollut kauhean organisoitunut ihminen ja siksi ensimmäinen osuus synnytykseen valmistautumisessani onkin listat. Olen tehnyt itselleni listoja jokaisesta tärkeästä ja vähemmän tärkeästä asiasta. Niiden listojen pohjalta teen tämän postauksen. Ensimmäinen listani on se  joillekkin odottajille elintärkeä ja toisille täysin turha esine; sairaalakassi.

Aloitin pakkausoperaation edellispäivänä pesemällä vauvan vaatteet, harsot ja huovat. Pesin värit erikseen 30 asteessa, kuivasin herkällä ohjelmalla ja ripustin vielä siististi pyykkitelineeseen, jotta kaikki kosteus katoaa. Sitten viikkasin vaatteet odottamaan vauvaa. Tuskinpa jaksan vauva-aikana aina nähdä noin paljon vaivaa, mutta halusin nyt käsitellä vaatteet mahdollisimman varovasti, jotta ne olisivat puhtaita, hyväntuoksuisia, pehmeitä ja herkät materiaalit eivät kärsisi. Vauvalle otin sairaalakassiin 5 bodya, 4 housut, 3 sukat, tumput, villahaalarin, 2 harsoa ja villapeiton. Itselleni pakkasin 2 imetysliivit, liivisuojia, aamutakin ja mukavat kotiutumisvaatteet. Loput tavarat voin pakata vasta myöhemmin, koska osa pitää vielä ostaa ja osaa tarvitsen jatkuvasti.

vaatteet 010

vaatteet 017

Blogi22

Blogi23

vaatteet 033

vaatteet 034

vaatteet 036

 

Sairaalakassi

 

Seuraava osuus synnytykseen valmistautumisessa on listani ennen synnytystä tehtävistä asioista. Haluan tuntea oloni hyväksi henkisesti ja fyysisesti. Ennen synnytystä haluan koota pinnasängyn, valmistella hoitopöydän ja ostaa turvakaukalon, mutta näiden perusjuttujen lisäksi olen koonnut annoksen pinnallisempaa tekemistä itselleni. Aion käydä kampaajalla, ripsihuollossa, laittamassa kulmat, manikyyrissä, pedikyyrissä ja mahdollisesti jopa vahauksessa. Tahdon keskittyä viimisinä viikkoina itseeni ja siihen, että tunnen oloni hyväksi. Vuosien varrella sen on huomannut, että kun tuntee näyttävänsä hyvältä niin olokin on parempi. Mikseipä tämä siis koskisi myös synnytystä? Kun tunnen oloni huolitelluksi, en stressaa niin paljon.

Synnytyksessä itsessään listani on täynnä toiveita, ei suunnitelmia. Toivon muunmuassa, että voin käyttää alussa kivunlievitykseen ammetta ja jos on tarpeen, tahdon epiduraalin. Yritän kuitenkin jaksaa ilman sitä, koska pelkään niin paljon neuloja. Sen näkee sitten siinä kohtaa, miten synnytys menee, että tarvitsenko epiduraalin. Tahdon myös, että synnytyksessä soi koko ajan taustalla etukäteen kokoamani soittolista, joka on täynnä minua rentouttavaa musiikkia. Tässä kohtaa rentouttava ei tarkoita mitään merellisiä ääniä ja tuulen huminaa, vaan kestosuosikkeja kuten Snoop Doggin Smoke weed. Tahdon myös saliin jumppapallon ja haluan, että Topias/tukihenkilö käy lämmittämässä minulle kaurapusseja koko ajan. Toivon, että oksitosiinia vältetään viimeiseen asti ja että jos imukupin tarvetta ilmenee, siitä kerrotaan minulle suoraan. Haluan vauvan suoraan rinnan päälle, eikä vauvaa saa pestä ensimmäiseen 48 tuntiin, sillä tutkimusten mukaan sillä on lapsen terveydelle suotuisia vaikutuksia kun lapsenkina pysyy vähintään 48 tuntia vielä synnytyksen jälkeen suojaamassa vauvan ihoa. Tahdon ponnistaa puoli-istuvassa asennossa, enkä halua aqua-rakkuloita enkä kohdunkaulanpuudutetta. Toivottavasti asiat sujuvat niin, että yllä mainitsemani asiat ovat mahdollisia.

Viimeinen listani koskee Topiasta. Olen tehnyt Topiakselle omat ohjeet synnytykseen ja ne saivat ainakin Topiaksen itsensä suupielet venymään. Topiaksen ohjeissa mainitaan mm. se kaurapussien lämmittäminen, hierominen pyytämättä, musiikista huolehtiminen, kuvien ottaminen, kädestä pitäminen ja kaarimaljan pitäminen lähellä. Mutta näiden lisäksi siellä on vähän, noh, omalaatuisempia juttuja. Seuraavat kohdat saivat herra mukanasynnyttäjän nauramaan:

-Älä puhu tyhmiä ja turhia, oikeastaan, puhu vain jos kysytään

-Älä päivitä synnytyksen kulkua muille, äläkä kerro vauvan syntymästä, MINÄ teen kaiken työn, joten MINÄ saan kertoa ensin

-Huolehdi, että olet ajanut hiukset ja naaman, ettet pelästytä vauvaa

-Älä valita ”tää on raskasta mullekkin kun en voi auttaa”

-Älä kurki jalkojen väliin

-Älä valita kun puristan liian kovaa kädestä

Näiden suunnittelujen myötä tunnen oloni paljon rauhallisemmaksi synnytyksen suhteen. Tiedostan valmistautuneeni hyvin, unohtamatta sitä faktaa, että kaikki saattaa mennä aivan erilailla kuin olen toivonut. Tässä kohtaa noudatan vain listojani ja odotan pääseväni näkemään, miten kaikki loppujen lopuksi sujuu.

Oletteko te yrittäneet valmistautua jotenkin synnytykseen? Oletteko pakanneet valmiiksi sairaalakassin?

Ps. Olkaa ihania ja käykää tykkäämässä Avan kuvasta täällä, ensin pitää tykätä Muumivaippojen Facebook -sivusta ja sitten pääsee tykkäämään kuvasta. On niin lähellä että Ava pääsisi Muumimaailmaan! Muistakaa myös osallistua Liberon arvontaan täällä!

Kommentit

64 kommenttia
Avatar

Moikka! Tulin täältä kattoo apuja sairaalakassin pakkausta varten,rv 31+1 ja tänään kävinn äitiyspolilla verisen vuodon takia joten kassin pakkauksesta tulikin ajankohtaista,alunperin ajattelin pakata vasta joskus 36.viikolla 😀 Nyt sit kortisonipiikkejä ja jännäilyä.

Musta tuntuu kans luonnolliselta kun ois kasvohoidot ja manikyyrit laitettu,se on niin rentouttavaa 😀 Rauhottaa kans pakkailla kassia valmiiks.Varmaan pyydän miestä raspaamaan jaloista kovettumat pois ja lakkaamaan varpaiden kynnet, ite laitan käsiin kynnet kuosiin ja muuta pientä kivaa 🙂

Avatar

Näin sitä näkee, että jokainen on erilainen 🙂 Itse en juuri valmistautunut kumpaankaan synnytykseen etukäteen. Menin avoimin mielin ja toivoin, että kaikki menee hyvin. Sairaalakassiin pakkasin itselle puhtaat alusvaatteet kotiinlähtöä varten, vauvalle kotiutumisvaatteet, puhelimen laturin ja hammasharjan ja tahnan. Sairaalassa käytin itsellä ja vauvalla sieltä saatavia vaatteita, niin ei tullut turhaa pyykkiä. Pesuaineiksi riitti sairaalan pesuaineet. Miehelle annoin ohjeeksi vain sen, että istuu alas jos alkaa pyörryttää. Muuten saa olla ihan oma itsensä 🙂

Itse koin ,että liiasta suunnittelusta saa vain pahan mielen, jos asiat ei menekään niinkuin toivon. Toivon sulle hyvää loppuodotusta ja tsemppiä synnytykseen 🙂

Avatar

Jep niinhän se menee! 🙂 Mä menin viimeksi kans aika takki auki, tosin mulla oli kaikki omat aineet koska olin viettänyt sairaalassa niin paljon aikaa ja tiesin etten tykkää niiden aineista.

Avatar

Kuulostaa hyvältä tuo sinun suunnitelmasi synnytyksen suhteen. Itse en tajunnut moista tehdä. Itse synnytin neljä päivää sitten suloisen pienen pojan. Mietin, että olisikohan mullekkin ollut apua,jos olisin valmistautunut henkisesti paremmin. Ehkä, ehkä ei. Synnytyskokemus oli hirveä. Toivottavasti en ala vatvoa asiaa myöhemmin mielessäni ja alkaa kärsiä synnytyspelosta. Itse pakkasin sairaalakassin jo hyvin ajoissa ja sängyn laitoin pikkuselle valmiiksi jo 3kk ennen laskettua aikaa 😀 Se on hyvä valmistautua kunnolla. Onnea odotukseen, ja toivotaan että sun synnytys menee hyvin. 🙂

Avatar

Mä kans tykkään tehdä kaiken aina tosi ajoissa 😀 Voi ihanuus, paljon onnea pikkuisesta! <3

Avatar

Voisitko kertoa enemmän sun soittolistasta?:)

Itselläni on eka synntys lokakuussa , jännitys on suuri kun en oikeen tiedä mitään synnytyksetä enkä muutenkaan pidä sairaalan hajusta. Oon itsekin suunnitellut että loppuvaiheessa ajon hemmotella itseäni, pestä kaikki vauvan vaatteet ja tehdä listan mitä pitää ottaa mukaan sairalaan ja muista toiveista:)

Avatar

Joo ajattelin että voisin tehdä siitä postauksen sitten kun se on valmis! 🙂

Avatar

Anteeks mut mua alko naurattaa toi että haluut kuunnella smoke weed- kappaletta 😀 Ei siis millään pahalla, hyvä biisihän se on, kuvittelin vaan mielessäni itseni ponnistamassa ton biisun tahtiin : DDD

Meikkailetko ja laittelet hiuksii sielä sairaalassa? 😮

Itsellä ei tullu mieleekää, toki kotii lähtiessä vähä jotaan pyhkäs namaan. En tuotakaan mitenkään loukkauksella tarkoittanu! Ihmettelin vaan, jokainen ihminen on niin erilainen!

Mulla oli ennen synnytystä n.3vk semmosii, että oli pakko siivota joka päivä ja laittelin just kaikki vauvaa varten valmiiksi, myös sairaalakassi tuli pakattua ja jokatoinen päivä tarkistin, ettei sieltä vaan puutu mitään 😀

Avatar

Haha no nyt muaki naurattaa kuvitella sitä! :DD En mä tiedä vielä, mut otan varmuuden vuoksi! 🙂 Viimeksi en pystynyt kun olin niin huonossa kunnossa, mutta jos nyt menee paremmin niin aion kyllä 🙂 mä nautin meikkaamisesta ja hiusten laittamisesta! 😀

Avatar

Hui, mullehan iskee ihan paniikki ku mulla on laskettu aika ennen sua (elokuussa) ja en oo vielä ees pessy vauvan vaatteita saati pakannu sairaalakassia! 😀

Avatar

Haha ei tässä kiire oo! 😀 Mä vaan tykkään tehdä ajoissa! Viime raskaudessa ostin vaunutkin heti np-ultran jälkeen 😀

Avatar

No joo, kyllä mäkin tykkään olla hyvissä ajoin 🙂 … Meille vaunut ostettiin jo ennen kun tulin raskaaksi 😀 … Mutta noita viimehetken valmisteluje en ole tosiaan vielä tehnyt, kun ensinnäkään en ole tajunnut, että näin pitkällä ollaan jo ja toiseksi haluan että on vielä hommia tekemättä nyt ettei tuu sit kärsimättömäks viimesiks viikoiks ku kaikki on jo valmista 🙂

Avatar

Sairaalakassin sisältöä olen miettinyt jo muutamaan otteeseen, edellisessä kassissa oli kutakuinkin kaikki mitä tarvitsin 🙂 Ainut mikä harmitti oli kamera! Kamera oli kyllä mukana, mutta tuo hikinen pokkari ja sairaalassa oltiin kuitenkin 5 päivää 🙂 Ehkä tällä kertaa varustaudun ja otan koko kaluston mukaan (voisi hoitajat katsoa pitkään kun kamerareppu on isompi kuin itse sairaalakassi heh)

Itse synnytystä en edes jaksa/halua miettiä, toivon vain ettei se mene yhtä surkeasti kuin edellinen. Vauvan tavaroiden kanssa olen jotenkin malttavaisempi kuin viimeksi, lukuunottamatta noita vaatepinoja hyllyssä, jotka on hartaudella viikattu 🙂

Ihanaa viikonloppua! Ei kauaa niin meillä on vauvat sylissä <3

Avatar

Haha mulla on sama kameralaukun kanssa :DDD se vie hiiiiiiukan tilaa…… 😀 Kauheen nopeesti menny raskausaika <3 ihan hassua et meillä on pian taas vauvat!

Avatar

Musta on kyllä ihan turhaa tuo kosmetologilla käyminen synnytystä varten ja meikkien yms. pakkaaminen sairaalakassiin. Ei synnyttävän naisen ja juuri synnyttäneen kuulu olla tip top ja samanlainen kuin ennen synnytystä.

Avatar

Voi että kun mä inhoan tota oletusta että äidin tulee olla rönttönen ja laittamaton ja sitten kun joku äiti haluaa huolehtia itsestään niin heti katsotaan vinoon 😀

Avatar

Millainen äiti on sinun mielestäsi rönttönen? Minua taas ahdistaa nuo käsitykset jotka monella on että äidin tunnistaa jostai tietystä asiasta. Kuten rasvaiset hiukset ja meikkaamattomuus, collage housuja nyt unohtamattakaan. Itse olen nuori äiti ja en meikkaa muuta kuin ripsaria. Hiuksiin sen verran lakkaa ettei jokaiseen suuntaan sojota. Jonain päivänä olen verkkareissa ja t-paidassa, joskus jotain muuta. Mutta niin tein jo kauan ennen raskauttakin. En käy vahauksissa yms, enkä ottanut sairaalaan kuin verkkarit, imetysliivit ja paidan, ripsarin. Siis niin kuin jos näitä ulkoisia asioita mietitään. Enkä koe olevani rönttönen 😮 laittamaton? Miten kuuluu laittautua? Jokainen omalla tyylillään. Ei ole äideillä tietääkseni mitään käytöskoodia kuinka pukeutua yms jotta et ole rönttönen äiti. Ainut mitä halveksun itse on halventavasti pukeutuvat ja meikkaavat äidit.

Avatar

Mun mielestä rönttöinen äiti on samanlainen kuin rönttöinen ihminen. Ja mä oon usein itse erittäin rönttöinen, tukka harjaamatta nutturalla, lökärit päällä ja rikkinäinen t-paita kaverina. Useimmiten kuitenkin panostan ulkonäköön. Oon samaa mieltä että jokainen omalla tyylillään ja mua ei kenenkään pukeutuminen häiritse, paitsi jos se on täysin siveetöntä 🙂

Avatar

Nauratti toi ”Huolehdi, että olet ajanut hiukset ja naaman, ettet pelästytä vauvaa” :DDD

Minäkin kammosin etukäteen epiduraalia sen neulan takia, muutenkin se oli ajatuksena epämiellyttävä ja olin lukenut haitoistakin. No kuinkas kävi, synnytyksen alusta meni 5h niin luojan kiitos pistettiin epi ja myöhemmin vielä lisäannoskin. Neulapelko hävisi sen siliän tien 😀

Avatar

Jatkan vielä… Mullakin oli sairaalakassissa ties mitä kamaa, mutta tarvitsin lopulta vain hammasharjaa, hiusharjaa, omia ja vauvan kotiutumisvaatteita, kännykkää ja laturia. Kaikki energia meni omiin kipuihin, syömiseen, vauvan hoitamiseen ja ihmettelyyn.

Avatar

Mä pelkäsin kans viimeksikin neuloja ja ajattelin samalla tavalla kuin nyt, eli saa nähdä miten taas menee :DD mulla oli kans kauheesti tekemistä viimeks mukana mut en tarvinnutkaan mitään niin nyt en turhaan ota 🙂

Avatar

Hassua lukea että ottaa sairaalaan bikinit 😀 seinäjoen sairaalassa mennään synnytykseen alasti… !

Avatar

Joo onhan se vähän! 😀 mutta esim britteissä se on tosi yleistä ku kattoo synnytysohjelmia 🙂

Avatar

me ollaan suomessa.

Avatar

Wow, ei kai??? Eli jos muut suomalaiset käy aina synnyttämässä tissit paljaana niin se tarkoittaa sitä, että munkin täytyy esitellä tissejäni koko Suomen kansalle telkkarissa?

Avatar

Hmm. Jännä kertomus, jokainen tyylillään (: Se hieman hämmästyttää että mainitset erikseen että et halua synnytyksessä aqua rakkuloita. Siis niitähän saa vain jos niin haluaa. Oksitosiinia käytetään aika todella monessa synnytyksessä kun epiduraali otetaan mukaan, toivottavasti siis vältyt kummaltakin kuten toivoit (: mutta tosiaan on hieman omituista pistää hirveät säännöt miehelle, miehet eivät tiedä kuinka rankkaa synnytys voi olla. Tottakai heitä jännittää eikä välttämättä silloin ajattele mikä sinua ärsyttää. Miehelle voi ehkä tulla olo että mitä hän uskaltaa sanoa tai tehdä kun synnytys pitäisi tapahtua luonnollisesti ajan kanssa, ei sääntöjen kanssa. Entäs jos mies lipsuu säännöistä?

Omasta mielestäni vaan tuollaisten suunnitelmien tekeminen voi olla enemmän haitaki kuin hyödyksi, pettymysten varalle. Laukun pakkaamiset sun muut iha normisettii varmasti monelle, niin oli minullekkin (: itsellä oli niin ihana synnytys vaikka ponnistusvaihe olikin 45min, että tekisin sen vaikka heti uudelleen. Ja siis mahtavaa vaikka yksinhuoltajan teinkin sen, oma äiti mukana ^^

Avatar

Ne asiat lukee siksi mun listassa että niitä ei turhaan mulle tarjota vaan sanon jo etukäteen etten niitä halua 🙂 enkä kyllä näe mitään haittaa siinä, että teen suunnitelmia, koska aika monta kertaa mainitsen etten odota kaiken menevän niiden mukaan.

Avatar

Mulla laskettuaika viikon päästä, enkä ole esikoiselle pakannut hoitokassia saatikka itselle sairaala kassia. Muutaman vauvan vaatteen olen pessyt. taitaa tulla mulle kiire :/ jotenki esikoista odottaessa laitoin kaikki hyvissä ajoin valmiiksi, mutta nyt kaikki on jääny! nyt kyllä alkaa kauhistuttaan, jos vauva syntyyki tähän kaiken kaaoksen keskelle!

Avatar

No mut ei kannata ottaa stressiä, kyllä sitä aina ehtii viimeistään sitten kun tulee sairaalasta 🙂

Avatar

Minunkin mielestä hieman outoa, että synnytykseen tarvii oikeen kosmetologilla käydä, MUTTA tietenkin jos se itseä auttaa ja on jotenkin helpompi/parempi fiilis niin mikäpä siinä! Alko itseäki vähä hymyilyttään nuo Topiaksen ”säännöt”, jotenkin hauskat vaikka ite varmaan synnytyksessä ajattelisin melko samallatavalla! 😀

Mutta jokatapauksessa, hyvältä kuulostaa ja tsemppiä/jaksamisia loppuraskauteen!

Ps. Luen joka päivä tätä sun blogia ja fb-sivua, oot niin hyvä kirjottaan ja ihania juttuja! Mä niin tykkään! Käyn päivässä aina monta kertaa kattomassa ja tarkistamassa onko tullu mitään uutta. 🙂

Avatar

Voi kiitos paljon, ihanasti sanottu! 🙂

Avatar

mäki pelkäsin sitä epiduraalia hirveesti, mutta mulla sen laitto ei ainakaa sattunu yhtää! ja vei kaikki kivut pois ponnistusvaiheesee asti=)

muaki rupes naurattaa noi topiakselle olevat jutut xdd ihana !

Avatar

Mulla sit taas sattu sen laitto ihan kauheesti! 🙁

Avatar

Aivan ihanaa, että ajattele itseäsi. 😀 minä sain esikoispojan huhtikuussa ja voi että kuinka harmitti kun ei ollut muka kerennyt käydä kampaajalla ym.ennen synnytystä. Synnytyskin oli hirvittävä, jouduin sectioon ja olin kamalan kipeä. Haahuilin viikon sairaalassa aivan zombiena. Olin aivan maassa, joka kerta kun peiliin katsoi alkoi itkettää, imetyskään ei meinannut onnistua ja olo oli todella kurja. Sitten sain huonekaverikseni aivan ihanan naisen, hän teki minulle kampauksen ja pyysi miestäni tuomaan kotoa mun ripsivärin ja puuterin, mies toi ne ja minä meikkasin. En paljoa, mutta sen verran että tuli kyllä aivan mahtavan hyvä fiilis 🙂 haettiin huonekaverin kanssa kanttiinista herkkuja ja juhlistettii meidän vauvoja. Itsestään pitää muistaa myös huolehtia!! Tsemppiä loppu raskauteen ja synnytykseen!! 🙂

Avatar

Voi miten ihanan kuulosta, kumpa mullekkin tulisi noin kiva huonekaveri!! 🙂

Avatar

Minä muistan kuinka minusta oli ihanaa käydä ostelemassa vauvalle vaatteita ja tarvikkeitä, taisin tehä melkein kaikki ostoksen heti rakenneultran jälkeen ja sit 2kk ennen laskettua aikaa pesin vaavin vaatteita ja laittelin kaikki paikoilleen 🙂 se oli niiin ihanaa. Siivosin ja puunasin kotona kaikki paikat, siirsin jopa hellan ja jääkaapin paikaltan jotta saan kaikki pinetkin kolot siivottua 😀 hah ihan ku se vaavi siellä olis, mutta JOKA paikka kotona piti vaan puunata. En kyllä yhtään tajunnut koko raskaus aikana suunnitella synnytystä, ainut mikä oli niin halusin ehdottomasti epiduraali puudutuksen ja sen sain. Sairaalakassin pakkasin kuukautta ennen..siellä oli vaavin vaatteet ja tutit. Itselleni pesuaineet ja hiuksen laitto välineet, ripset huollatin ennen LA ja ehdottomasti piti olla mukana kulmien värjäys kynä, ilman kulmien laittoa ja hiusten laittoa ei ala minun päivä. Kyllä minä halusin synnytyksen jälkeenkin olla huoliteltu. Meninkin sairaalassa 1h synnytyksen jälkeen suihkuun, jotta saan omilla pesuainella pestä hiukset ja laittaa ne kuntoon, kello olikin silloin 03.00 yöllä 😀 pitihän sitä päästä nukkumaan suihkun raikkaana. Minä en vois vedota siihen, että ei tarttee yhtään katsoa minkä näköisenä tai millaisissa vaatteissa kulkee ku on juuri synnyttänyt. Tyttöni onkin jo 1v6kk ja edelleen äiti aamulla meikkaa ja laittaa hiukset ennen kuin liikutaan kotoa mihinkään ja neitin hiukset laitetaan kanssa 🙂

Avatar

Kuulostaa erittäin tutulta! 🙂

Avatar

Eikö Topias saa katsoa ollenkaan synnytyksen kulkua eli sinne ”jalkojen väliin”? :O entäs sitten kun vauva on juuri tulossa ulos?

Avatar

Ei saa eikä Topias todellakaan halua katsoa sinne 😀 miksi tahtoisi 😀

Avatar

Tsemppiä tulevaan! Vinkkaan että kannattaa kyllä harkita sitä kohdunkaulanpuudutetta ennen epiduraalia. Vie kipuja pois kivasti mutta ei kuitenkaan tee tunnottomaksi ja siitä on vauvalle vähemmän haittaa kun on lievempi lääke kuin se mitä epiduraali sisältää. Tutkimusten mukaan puoli-istuva ponnistusasento on toisiksi huonoin (selällään huonoin) sillä se tekee paikat ahtaammaksi kun istutaan häntäluun päällä. Yleisesti ottaen jakkara tai pystyasento taitaa olla ”tilavimmat” asennot synnyttää? Ehkä olet niitä kokeillutkin viime kerralla mutta kannusta kokeilemaan uudelleen 🙂

Onko Tyksin synnäri LA:n aikaan vielä siellä väliaikaisessa tilassa? Olen kuullut juttua että sinne ei amme mahdu 🙁 Toivottavasti olisi väärää tietoa.

Avatar

Joo mä en viimeksi oikein kokenut mitään muuta asentoa hyväksi, joten haluan alottaa nytkin tosta, jos se ei toimi niin sitten kokeilen muuta 🙂 Joo tä on ärsyttävää kun ei tiedä vielä että missä synnyttää! 🙁 se muutto menee johonkin ihan mun synnytyksen maihin…

Avatar

Moikka:) Olen esikoista odottava LA 1.9. Mulla on aika samanlaisia synnytykseen valmistautumisia kun sulla. Haluan kanssa kivunlievitykseen ensin ammeen ja pallon. vain jos on ihan pakko otan epiduraalin, vaikka ei olekkaan piikki pelkoja. Kotiin on koottu hoitopöytä ja pinnasänky ym. Ja sairaalakassi on osittain jo pakattuna 🙂 enpä ookkaan kuullut ennen tosta vauvan pesemättömyydestä syntymän jälkeen… Meinaatko pitää vauvan likaisena rinnalla 48h? 😀 vai ajattelitko kuitenkin pukea vaatteita päälle vaikka ei pestä? Yksi asia mitä en omassa synnytyksessä haluais on välilihan leikkaus! Se on jotenki karmee ajatus 🙁 ja se amme kuulemma auttaa siihen ettei sitä tarvii leikata! tsemppiä loppuodotukseen ja synnytykseen! 🙂

Avatar

Minä synnytin viime vuonna Tyksissä, eikä siellä vauvaa muistaakseni pesty heti. Vasta vuorokauden kuluttua tms. En kyllä muista, että asiasta olisi minulta kyselty yhtään mitään, enpä kyllä tajunnut itsekään kysyä.

Itsekin olisin halunnut yrittää esim. ammetta ja suihkua kivunlievityksenä, mutta perätilavauvan kanssa saikin sitten maata käyrillä kiinni koko ajan, eli sängyn pohjalla vaan 🙁 Ja ponnistusasento tietty sängyllä jalkatukien avulla, huoh… Hyvin se kuitenkin meni, mutta harmitti, kun en itse voinut vaikuttaa esim. niihin kipuihin tai mihinkään muuhunkaan vauvan asennon takia.

Avatar

Mäkin synnytin Tyksissä 2012, eikä vauvaa pesty heti, eikä itseasiassa ollenkaan, ainakaan mun nähden. Oltiin kuitenkin yli viikko siellä, että kyllä se pesu olis ollut ihan kiva. Toki puhdistettiin päivittäin kaikki poimut. Jossain kohtaa, kun neiti oli päässyt tippalaitteesta eroon, kysyin, että voisiko joku opettaa kylvetystä. Hämmentyivät ensin, sitten mulle annettiin nukke käteen ja näytettiin lavuaarissa, miten se nukke pestäis 😀

Avatar

Tyksissä ei pestä salissa, mutta osastolla kyllä pestään, mä en halua pesua vielä sielläkään, pesen luultavasti vauvan sitten kun lähdetään kotiin ja laitetaan omat vaatteet 🙂 Eikä se vauva ole ”likainen”, sillä on suojakerros 😉

Avatar

Ei Jorvissakaan vauvaa usein pestä heti, vaan vasta parin päivän päästä tai kotona. Muta kyllähän se nyt synnytyksessä pyyhitään kuivaks ja puhtaaksi. 😀

Avatar

Olen muuten menossa myös Turkuun synnyttämään samoihin aikoihin. Turussahan on remontti ja lapussa luki, että mukaan vain välttämättömät tavarat, koska kaappitilaa on vähän. Kaikille ei välttämättä edes riitä. Voihan tavaransa siinä jossain vieressä pitää, mutta lukkojen taakse ei välttämättä mahdu :). Ajattelin vaan, että jos aamutakkia ja muuta sellaista ns. ei pakollista olet mukaan ottamassa. Etkö muuten ole Turussa synnyttämässä? Mietityttää vähän tuo remontti, että miten muuten vaikuttaa ja mitä tosiaan uskaltaisi mukaan ottaa.

Avatar

Remonttihan koskee synnäriä ja noi tavarat tulee mukaan osastolle 🙂 eli sinne mahtuu normaalisti!

Avatar

19-vuotiaana synnytin lapseni ja hienosti menikin. Epiduraalia ja oksitosiinia meni, mutta ehdottomasti ilokaasu oli ainut joka minut piti järjissäni ponnistusvaiheeseen asti. Menisin synnyttämään uudestaan vaikka nyt heti. Välilihaa ei tarvinnut leikata ja kohdunkaulan puudutteesta kieltäydyin kun ajatus neulasta alapäässäni tuntui epämiellyttävältä 😀 supistukset sattuivat mutta olin kuitenkin koko ajan tiedostava mitä tapahtuu, jollain tapaa jopa odotin aina uutta ponnistusta, liekö johtunut sitten ilokaasusta ; D välilihaa ei tarvinnut leikata ja kahden asteen repeämät sain, eli aika pahat mutta hyvä lääkäri kun ompeli niin kaikki ennallaan ja ehkä vielä paremminkin (:

Avatar

Hienoa että meni noin hyvin! 🙂

Avatar

Mitkä syyt muuten aikoinaan johti sun ja Topiaksen eroon? Minkä ikäinen Ava oli silloin ja pelottiko sua jäädä yksin Avan kanssa? Ja miten Topias on sun mielestä kasvanu isänä? Viettikö jo vauva aikana paljon aikaa Avan kanssa yms? Tästä olis kiva saada oma postaus 🙂

Avatar

Se johtui ihan täysin siitä vauva-ajan aiheuttamasta väsymyksestä 🙂 varmaan 4 päivää me maltettiin olla erossa 😀 Ava oli sillon 2-3 kuukautta

Avatar

hahaha naurattaa ajatus että joku synnyttää smoke weeed everydaayy taustalla XDXD

Avatar

heh :DD

Avatar

Omia siteitä ei ole pakko ottaa mukaan kun sairaalastakin niitä saa. Tosin voihan se olla mukavampi käyttää niitä omia siteitä. 🙂

Avatar

Mä en siteitä pakkaakkaan, koska ne tavalliset siteet ei todellakaan riitä jälkivuodon kanssa 😀

Avatar

Mäkin lakkasin varpaankynnet, sheivasin ylimääräiset karvat, tein kasvohoidon, värjäsin hiukset ja tein kynsiin manikyyrin superhuolellisesti ennen mun suunniteltua sektiota. 😀 Jotenkin se rentoutti, vaikka näytin kyllä silti ihan kamalalta sairaalassa ollessa mutta hyvä yritys kuitenkin…

Avatar

Nimenomaan muakin se rentouttaa 🙂

Avatar

Haha ei oo totta, näin just vähän aikaa sitten unta karosta ja hänen perheestään, ja nyt oli näköjään sun vuoro päästä mun uniin 😀 siinä unessa sä synnytit ja olit ihan hirveen fresh ja kaunis, iha ku jonnekin missikisoihin lähössä. Sit sä siinä synnytit ihan rauhassa alateitse, synnytys meni loistavasto ja sait nähdä sun lapsen ihan kunnolla, sait myös vauvan rinnalle heti. Sit vauva vietiin pestäväksi, ja sä nukahit kyljelles, peitto jalkojen välissä koska sillei oli turvallisinta nukkua 😀

Oli oikeesti vähän pelottavaa lukee tää postaus kun olin nähny ton unen jo pari päivää sitten, ja nyt puhuit täällä mite haluut näyttää hyvälle 😀

Avatar

Haha 😀 toivottavasti se oli enneuni!

Avatar

moi! ihan aiheen vierestä, tuli mieleen että lausutaanko avan nimi ”ava” vai ”aava”? 🙂

Avatar

Ava, mutta ei silleen ihan töksäyttäen 🙂

Avatar

mä en ymmärrä et miksi sairaalaan pitää ottaa niin kamalasti tavaraa mukaan… sairaalassa on on vaatteita,ni eiks se riitä et ottaa vaan itelleen ja vauvalle ne kotiinlähtö vaatteet. ku siellä on ollaan toipumassa eikä missään hotellissa…

Avatar

Miksi ei saisi ottaa? Jokainen tavallaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä