Babyfittaamalla synnyttämään

Olen pohdiskellut useampaan otteeseen tämän vuoden aikana blogissa tapoja pitää raskauskilot kurissa ja kroppa kunnossa. Noh, nyt ollaan jo loppuraskaudessa ja kiloista on turha murehtia tässä kohtaa, mutta etenkin kun munuaisvaivojen takia käynnistys on taas uhkaavana tulevaisuudessa, aloin huolestua siitä, miten selviän synnytyksestä. Sohvalla ämpärin tai lämpötyynyn kanssa maattu raskausaika on ottanut veronsa ja peruskuntoni on päässyt todella huonoksi. Hesellä ravaaminen ja Fazerin suklaalevyt aamupalaksi eivät ole auttaneet asiaa. Yhdessä kohtaa aloitin sen terveellisemmän elämän ja se pitikin useamman viikon aika hyvin, mutta tapani mukaan lipsuin lopulta siitäkin. On vaikeaa pitää syöminen kurissa kun ei ole mitään tuloksia tarkkailtavana, laihduttaessa kun voi katsoa sitä vaakaa tai peilikuvaa, mutta raskausaikana kumpikaan ei ole tarkoituksena.

Kesäkuussa sain mahdollisuuden kokeilla uutta tapaa saada itseni parempaan kuntoon synnytystä varten, kun BabyFit tarjosi minulle mahdollisuutta käyttää heidän palveluitaan. BabyFit on odottajille ja synnyttäneille äideille suunnattu terveyspalvelu verkossa. BabyFitin tarjontaan kuuluu monipuolisten jumppavideoiden ja tärkeän raskausajan tiedon lisäksi personal trainer -palvelu. Etenkin tämä personal trainer -palvelu on itselleni se kaikkein mieluisin kohta, sillä ruokavaliota tulee noudatettua paremmin ja liikkumiseen löytyy paremmin inspistä kun on joku antamassa lempeitä potkuja persuksille. Tulen kertomaan teille BabyFitin palveluista useammassa osassa kunhan saan enemmän kokemusta palvelusta, mutta nyt teillä olisi vielä mahdollisuus vaikuttaa siihen, mistä haluatte lukea! Käykää siis tutustumassa BabyFitin sivustoihin ja kertokaa, mikä askarruttaa, niin otan sen osaksi postausta!

bf

En ole päässyt vielä kauheasti liikkumaan (luvassa on tulevaisuudessa varmasti hyvin huvittavaa videomateriaalia meikäläisestä heiluttelemassa tätä massiivista ruhoa), mutta olen aivan rakastunut BabyFitin personal traineriin Veskuun! Veskun kanssa pidetään aina yhteyttä ruoka- ja liikuntapäiväkirjan välityksellä omaa tahtiin. Siellä saa kysyä mitä ikinä mieltä painaakin ja jos et tiedä mitä kysyä, Vesku kyllä kysyy oikeat kysymykset. Mulla on terveellisestä ruokavaliosta aika perustiedot ja syön melko terveellisesti lämpimiä aterioita, mutta ongelmani on se, etten oikein tiedä, mitä syödä välipalaksi, aamupalaksi ja iltapalaksi. Olen saanut Veskulta nyt näihin neuvoja ja kävin tankkaamassa kaapit maitorahkalla, luonnonjogurtilla, marjoilla, vehnäleseillä ja hunajalla. Ruokavalion täydentämisen lisäksi keskitytään nyt liikunnan aloittamiseen rauhallisesti ja liikunnan lisääntyessä tulee kuulemma ruokamääräkin kasvamaan. Tämä on siis todella odottajalle räätälöityä henkilökohtaista valmennusta, eikä mitään laihduttamista! Tavoitteena on saada keho voimaan paremmin, jolloin vauvakin voi paremmin, ja omalla kohdallani tähtäimenä on se synnytyksessä jaksaminen. Vaikka olen noudattanut tätä terveellisempää ruokavaliota vasta viikon, huomaan jo nyt jaksavani paremmin ja ilmeisesti monipuolinen ja terveellinen ruokavalio vaikuttaa myös suolistoon melko nopeasti, sillä raskauden tuomat mahavaivat ovat poissa. Ja toivottavasti pysyvätkin!

Blogi22

Alku on ollut todella lupaava (tosin vehnäleseet vähän tökkivät, joten kyselen seuraavaksi niille vaihtoehtoa) ja odotan innolla jatkoa! Uskon, että tämä on minulle juuri se oikea tapa huolehtia kehosta raskausaikana kun en oikein pääse lähtemään mihinkään salille ja lenkkeily ei ole vaihtoehto kipujen takia. En ollut ikinä kuullutkaan tällaisesta palvelusta ja ajattelin ensin, että tuleeko sitä nyt sitten käytettyä enää alkuinnostuksen jälkeen (vähän tämmöinen liihottelija kun olen), mutta etenkin yhdistettynä personal trainer -palveluun motivaatio säilyy! BabyFitin sivuilta pääset myös tutustumaan palveluun ilmaiseksi, joten kannattaa kokeilla!

babyfit

 

Postaus on toteutettu yhteistyössä babyfit.fi:n kanssa.

Kommentit

42 kommenttia
Avatar

Heti alkuun; kommentti ei liity millään tavalla kyseiseen postaukseen, mutta anyway. Sulla on aivan mahtava blogi! Oon lueskellu sun bloggauksia tosi useesti ja rupesin miettimän että miten voin bloggerissa lisätä sun blogin lukulistalle? 🙂

Avatar

Ei liity mitenkään aiheeseen, mutta mahdoitko olla tänään Myllyssä? Ihan kuin olisin sun näkösen tyypin siellä 😛

Avatar

Haha olin joo…. 😀 ”vähän” karsean näköisenä liikenteessä…..

Avatar

Raskaanahan ei suositella hunajaa käytettäväksi

Avatar

Höpsistä! Hunajaa ei suositella alle 1 v lapsille, mutta on raskauden aikana sallittua!

Avatar

Raskaana ollessa hunajaa voi kyllä käyttää, mutta sitä ei saa antaa alle 1-vuotiaalle 🙂

Avatar

Nimenomaan 🙂

Avatar

Kyllä raskaana saa syödä hunajaa. Alle 1-vuotiaalle sitä ei suositella.

Avatar

Jep 🙂

Avatar

”Odottava tai imettävä äiti voi käyttää hunajaa.”

Lähde YLE.

En ole pitkään aikaan enää kuullut hunajan käyttöä kiellettävän raskaana olevilta. Vain alle 1 vuotialta on hunajan käyttö kiellettyä,Clostridium botulinum bakteerin takia. Alle 1:v:n suoliston normaalifloora ei ole vielä tarpeeksi kehittynyt, jotta kestäisi kyseisen bakteerin.

Avatar

Näin minäkin olen kuullut 🙂

Avatar

Miten sait personaltrainerilta ruokavalio ja treenivinkkejä? Miten pidätte yhteyttä? Ostin heti tuon kuukauden ajan, kun kiinnostuin kovin, mutta nyt en tajuakaan, miten homma toimii käytönnössä!

Avatar

Sieltä treenipäiväkirjasta, personal trainer -kohdasta! 🙂 mulle tuli sinne ensimmäinen viesti personal trainerilta johon vastasin ja siitä se sitten lähti!

Avatar

Kyllä raskaana ollessa saa hunajaa käyttää 😀 Alle 1vuotiaille sitä ei sen sijaan saa antaa…

Avatar

Jep 🙂

Avatar

Mua kiinnostaisi tietää tarkemmin minkälainen sun ruokavalio nyt on? 🙂

Avatar

Multa on toivottu ihan hirveästi tosta postausta niin pitää ottaa itseä niskasta kiinni ja alkaa kuvata ja kirjottaa ylös 😀

Avatar

Apua, telkkarissa tuli Erilaiset äidit mainos ja sinähän olit siinä!? Enpäs tiennytkään että olet mukana ohjelmassa :))

Avatar

Hih joo 🙂

Avatar

Poistit sen videon ilmeisesti jossa kerroit olevasi pettyny lapsen sukupuoleen.. Tuli mieleen, että sitten ei kannata lapsia hankkia jos vaan tyttö lapset kelpaa! Kannattaisi ajatella että kaikki ei saa edes lapsia, vaikka haluaisi ja sinä vaan kitiset sukupuolesta.. Näitä teiniäitien huolia taas.

Avatar

Miten niin muka poistin? Siellä se on samassa paikassa kuin aina. http://kaksplus.fi/blogit/mutsison/tabu/. Kannattaisiko joskus vähän miettiä mitä sammakoita suustaan päästää, todella törkeä kommentti ja surullista nähdä, miten jotkut ihmiset ovat noin ajattelemattomia.

Avatar

Ihan hirveä kommentti! Eiköhän jokainen saa toivoa mitä toivoo. Ja mun mielestä on todella ajattelematonta moittia teiniäitejä!!!

Avatar

JOO siis niinpä, luuletko sä oikeesti Emilia että ku tuut raskaaks ni se on jotenki erikoista et sielt voiki tulla kumpi sukupuoli tahansa!?!? siis miten joku voi järkyttyä siitä että saa pojan? se on 50-50 mahis saada kumpi tahansa. Älä rupee hankkii vauvoja jos vaan toinen kelpaa ja toinen on shokki. Ja mikä järkytys se nyt on ku on ollu vaa tyttöraskaus ni seuraava onki poikaraskaus? Mä en ihan oikeesti tajua. Musta on väärin et semmoset saa lapsia, ketkä on noin pinnallisii et heiii vaatteiden takii haluun tytön ku ei pojille oo kivoii. Sinäki osaisit varmaa arvostaa pikkuse enemmän syntyvää lastas jos olisit vaikka kokenu 5keskenmenoa, eikä yhtäkää elävää lasta. (niinku mulla.)

Avatar

Ärsyttää lukea näitä kommentteja ihmisiltä, jotka ovat liian a) laiskoja b) tyhmiä selvittääkseen taustat ennen kuin alkaa heitellä perättömiä syytöksiä. Katso se video idiootti. Terveisin hormonit

Avatar

Moi Emilia.

Mainoksia tuijottelimme myös me eilen, aika syystäkin 😉 (vink)Minusta on hienoa että lähdit mukaan ohjelmaa, se kertoo sinun rohkeudesta ja sinun suhtautumisesta elämään. Olen seurannut blogiasi aina sillon tällöin ja kyllä on pakko sanoa että nostan hattua sinulle.. se kaikki kura mitä niskaan toisinaan tulee, pystyt hienosti suhtautumaan siihen (juuri tuossa ylhäällä yksi kommentti). Ole ylpeä itsestäsi, omasta elämästäsi ja saavutuksistasi. Oikein aurinoista kesää, loppu raskautta ja toivottavasti joskus törmätään 🙂 Äiti + Äiti

Avatar

Iso kiitos sinulle, on aina ihanaa saada tällaista palautetta! 🙂 Ihanaa kesää sinnekkin!

Avatar

Hei:) toivoisin kanssa postausta siitä mitä ruokia päivän aikana syöt, itse ruokailen aika samoilla raaka-aineilla mutta välillä niiden yhdistely on todella vaikeaa 😀

Avatar

Pidetään mielessä! 🙂

Avatar

Saako Emilia mansikat ja melonitkin mahtumaan kahden viikon 70 euron ruokakuluihin? Ostin tarjouksesta melonin, maksoi yli neljä euroa ja mansikat??

Avatar

Ostin Lidlistä halpismansikoita, samoin Lidlissä on halpoja pieniä meloneita 🙂

Avatar

Aattelin nyt ihmetellä tällee julkisesti yht asiaa. Itse kärsin hyperemeesistä heti viikoilta neljä alkaen. Koska painoni putosi liian nopeasti niin minulle määrättiim jo viikoilla 17 Primperan niminen pahoinvointilääke, jo kahden päivän päästä oksentelu loppui. Mä en voinu syödä enkä edes juoda kun kaikki lenis samaa tietä ylös ): monesti testasin lopettaa niitä, mutta jouduin syömään niitä viel kaks viikkoa ennem synnytystä. Ihmetys nyt siitä että eikö sinulle ole niitä koskaan tarjottu? Vai oletko kieltäytymyt? Kaverini söi niitä raskautensa ajan joten silloin minäkin osasin ottaa ne lääkärin kanssa aiheeksi. Kyselin useita lertoja että eihän niistä ole haittaa vauvalle, ja lääkäri vakuutti että monet joutuvat käyttämään ja ei ole mitään syytä pelätä, ja terve tyttöhän sielt synty. Lääkäri sanoi että minun oli tärkeää syödä lääkkeitä koska vauva ei kehity muuten normaalisti kun mitään ravinteita en minäkään saa. Ja ei, pelkät suolakeksit ei ole tyhjää parempi. Jos tuohon tilanteeseen ajautuu niin silloin on erittäin tärkeää hoitaa pahoinvointi pois, terveisin minun neuvolalääkäri (:

Avatar

Mulle on primperan yhtä tyhjän kanssa, sitä on aina ekana kokeiltu ja oon ollut mukana raskauspahoinvoinnin tutkimuksissa ja testannut vahvimpia mahdollisia lääkkeitä, mutta mikään ei oo auttanut :/

Avatar

Mahtavaa tsemppausta raskausaikana! Itse en jaksanut silloin tehdä yhtään mitään (tai olisin kuntoni puolesta jaksanut, mutta laiskotti :)) ja melkein sama jatkuu edelleenkin. Tuollainen personal trainer se pitäisi ehdottomasti olla!

http://www.mineamarissa.blogspot.fi

Avatar

En kyllä mäkään jaksaisi mitään ilman pientä patistusta! 😀

Avatar

Ihan lostavaa tämä baby fit, itse oon kärsiny monista säryistä raskauden aikani niin ei oo tuota liikuntaa oikeen tullu harasteltuu enemmän oon keskityny syömiseen 😉

Avatar

Kuulostaa tutulta 😉

Avatar

Ihmettelen, miksi vehnänleseitä pitäisi syödä? Voisin suositella niiden sijaan vaikkapa sesaminsiemeniä, niissä on ravintoa, ja niistä saa kuitua, jos sen kanssa on ongelmia. Pähkinätkin ovat hyviä, jollei niille ole allerginen.

Avatar

Niissä on paljon kuitua ja niitä on helpompi lisätä ruokiin kuin pähkinöitä 🙂

Avatar

Tähän oli aivan pakko kommentoida, kun yleensä mulla ei kiinnosta minkäänlaiset blogit, ei mistään aiheista, ei edes lapsista tai vauvoista vaikka itsekkin olen äiti. Jotenki blogit ei vaan oo mun juttu. Oon aina ajatellu että kaikki blogit on ihan tylsiä mutta nyt perun sanani! Todella kiinnostavia kirjotuksia ja aion varmasti jatkaa sinun blogin lukemista!

Avatar

Voi kiitos paljon, kiva kuulla! 🙂

Avatar

Mä en ihan tiedä mitä eroa on vehnäleseillä ja vehnänalkioilla, mutta noista alkioista ainakin voin tehdä superherkullista tuorepuuroa! Maustamatonta jogurttia, marjoja/hedelmäsosetta tms. ja alkioita sekoitetaan mössöksi ja pistetään yöksi jääkaappiin. Aamulla sen vaan voi napata sieltä ja nomnomnom! Tuorepuuroa voi tehdä niiiin monista eri aineista muutenkin, mutta toi on ainakin hyvää. 🙂 Ja helppo!

Avatar

Oi toi kuulostaa hyvältä, kiitos! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä