Vastaukset kysymyksiin, ensimmäinen osa

Tässä on ensimmäinen osio kysymyksistä! Moni perusteli niin hyvin sen, että vastaukset on kivempi saada tekstinä, jotta voi sitten myöhemmin tarvittaessa etsiä siitä tekstistä vastausta johonkin tiettyyn juttuun ja kun videolla voi vähän mennä vastaukset ohi, joten tein sitten kirjoitettuna nämä. Mutta jotta videota toivoneetkin saisivat jotain niin voisin tehdä nyt videopostauksen jostain aiheesta, eikä vain sitä päätöntä höpöttelyä! Joten ehdottakaas aihetta videolle, mistä olisi kiva kuulla videon muodossa? Saa myös mielellään esittää johdattavia kysymyksiä ehdotuksen tueksi!

Miksi halusit mukaan erilaiset äidit ohjelmaan? Ja miksi sä olet siinä mukana koska siinä haussa luki et laskettu aika piti olla keväällä? Milloin jakso tulee TV:stä? Erilaisiin äiteihin haettiin sillon keväällä ja kesällä synnyttäviä äitejä, ja koska laskettu aikani on heti kesän jälkeen, ajattelin kokeilla onneani ja onneksi kokeilin, koska aikatauluja päätettiin sitten venyttää, jotta pääsen mukaan 🙂 Alunperin hain ihan vain siinä mielessä, että tykkään aina kokeilla kaikkea, mutta kun mun tarinastani oikeasti kiinnostuttiin, piti alkaa miettiä tarkemmin ja päätin, että siinä olisi loistava mahdollisuus yrittää antaa vertaistukea äideille, jotka ovat käyneet samaa läpi, koska itse olisin sairastumiseni aikoihin kaivannut samaa. Jakso tulee luultavasti marraskuussa, ilmoitan kyllä sitten kun tiedän.

Ajattelitteko vielä kolmatta lasta tulevaisuudessa? En osaa sanoa vielä. Toistaiseksi meidän lapsiluku on nyt tässä, koska haluan suorittaa seuraavaksi koulun ja mennä töihin ja rakentaa sen omakotitalon. Tällä hetkellä tahdon kyllä vielä kolmannen lapsen, mutta vasta sitten kun nämä muut on hoidossa ja kun siihen menee varmaan se lähemmäs 10 vuotta niin en voi sanoa varmaksi, etten muuta mieltäni!

Oletko ikinä kuvitellut eläväsi ilman Avaa ja millaista se olisi? Olen joskus yrittänyt miettiä, mutta en osaa! En halua elää ilman Avaa. Jos en olisi tullut raskaaksi niin opiskelisin luultavasti yliopistossa englantia ja saksaa, asuisin yksin ja olisin sinkku, ryyppäisin kaikki viikonloput ja shoppailisin kaiken opintotuen.

Kauanko olet seurustellut miehesi kanssa? 3 vuotta ja 7 kuukautta

Mitä olet ajatellut tehdä äitiysloman jälkeen tai millä alalla olet ollut/tulet olemaan? Lähden opiskelemaan kätilöksi, kunhan vaan pääsisi sinne kouluun!

Oletko koskaan miettinyt millaista olisi sinun arkesi ja jaksamisesi ilman topiasta, yksinhuoltajana? Rankkaa, todella rankkaa. Mulla on loistava tukiverkosto ja pärjäisin kyllä Avan kanssa hienosti, ei siinä mitään, mutta yksinhuoltajana olisin täysin vaikka sitä puolison henkistä tukea.

Onko koulussa yksin jääminen jättänyt sinuun ”arpia”? Olisiko sinulla vinkkiä/neuvoa minulle, kun olen lukiossa ja entinen paraskaverini laittoi minulle viestin ettei hän enään jaksa minua, eikä halua enään olla kaverini.. Olen aikalailla koulussa yksin ja pelkään kouluun takaisin menoa. On ehdottomasti jättänyt, mutta se on tietyillä tavoilla tehnyt musta myös vahvemman. Kamala tilanne sulla… Jos mä olisin sä, niin selvittäisin ensin jotenkin, että sillä ystävällä on varmasti kaikki itsellä kunnossa, ettei tuon takana ole jotkut omat henkiset ongelmat, kuten masennus, joka voi saada ihmisen tekemään outoja asioita. Voi olla että sun ystäväsi todella kaipaa apua ja tukea. Mutta jos sun ystävä on vain kusipää niin unohdat sen, etkä suo enää sille ajatustakaan! Menet vaan sinne kouluun hälläväliäasenteella ja olet oma itsesi. Olet vain mukava ja niin sosiaalinen kun uskallat niin löydät varmasti ystäviä. Valitse sillaisia kursseja, missä on pieniä ryhmiä, koska pienessä ja tiiviissä ryhmässä opiskellessa tulee väkisinkin saaneeksi seuraa. Esimerkiksi joku venäjän kieli on yleensä aika epäsuosittua ja oppilaita on vain kourallinen. Valitse lisäksi kursseja, joissa tehdään paljon ryhmätöitä! Meillä niitä oli ainakin tosi paljon psykologiassa ja terveystiedossa. Kannattaa olla vaan rohkea ja mennä puhumaan etenkin muille oppilaille, jotka näyttävät yksinäisiltä, jos kynnys isompaan ryhmään astumiselta tuntuu liian suurelta. Kahdella yksinäisellä voi olla enemmän yhteistä kun osaa ajatellakkaan.

Mitä pelkäät tai odotat elamässäsi? Pelkään, että epäonnistun ammatin hankkimisessa. Koulun aloittaminen ja lasten hoitoon laittaminen tuntuu aivan hirveän pelottavalta. Odotan kuitenkin samalla myös koulua hirveästi, koska ajatus ”normaalista” tämän ikäisen elämästä on kutkuttava.

Mistä tunnette Iinan kanssa? Me ollaan yhdessä nuorten äitien Facebook -ryhmässä, jossa tutustuttiin paremmin ja meistä tuli ystäviä, Iina ja kaikki muut ryhmän ihanuudet on mun parhaita ystäviä ja mulle tosi tärkeitä! Puspus muruset!

Mikä on sun lempiruoka? Kinkkukiusaus! Ja lihaperunasoselaatikko, saarioisten.

Tykkäätkö pitää kotisi siistinä, siis silein et sielä olis melkein aina siisti? Tykkäisin kyllä mutta en jaksa!

Mitä muuttaisit itsessäsi? En ole tyytyväinen moneenkaan osaan itsessäni, mutta en ikinä uskaltaisi muuttaa mitään, ne tekevät minusta minut. Näyttäisin oudolta erilaisena. Raskausarvista voisin luopua!

Imetitkö Avaa? Täysimetin 2 viikkoa ja osittaisimetin 2 kuukautta.

Mainitsit joskus tykkääväsi tosi paljon Harry Potterista, ja tälläista seminörttiä kiinnostaisi kuulla (tai lukea, ei sen väliä :D) siitä vähän lisääkin – kuten vaikka mistä koko juttu sun kohdallasi aikoinaan lähti, mistä asioista sarjassa eniten pidät yms. Mä sain ekaluokkalaisena mun kummitädiltä ensimmäisen HP:n ja sitten taas seuraavan ja aloin lukea niitä. Pikkuhiljaa jäin koukkuun ja sitten koukuttuminen muuttui pakkomielteeksi! 😀 Harry Potterit on parhaita ikinä, mutta ne pitää lukea alkuperäiskielellä, suomennokset on kökköjä. Mä rakastan J.K Rowlingin kirjoitustapaa ja Harry Potterin ideaa. Musta on ihanaa, että Harry on sillanen awkwardi, ujo ja syrjäytyvä nuori, eikä mikään raamikas ylisuorittaja. Rakastan Harryn ja Voldemortin välistä suhdetta, se on niin monimutkainen ja mielenkiintoinen kun niitä kirjoja oikeasti LUKEE. Potter -kirjojen huumori on ihan parasta ja kaikki kohdat, joissa Harry menestyy on mahtavia. Voisin vaikka listata mun lempparijutut jokasesta kirjasta! Ykkösessä paras kohtaus ikinä on tietty se loppu kun Harryn ansiosta Rohkelikko voittaa tupamestaruuden. Kakkosessa kuolen myötähäpeästä aina niissä Lockhartin kohtauksissa, kuten se jossa se Colin ottaa Harrysta valokuvan. Kovana kilpailijana tulee se kun Harry vapauttaa Dobbyn. Kolmosessa luonnollisesti se kun Harry vihdoin kohtaa Siriuksen. Nelosessa Cedricin kuolinkohtaus on hirveän surullinen ja hirveän ihana. Vitosessa se lopun taistelu Salaisuuksien osastolla (mulla voi olla termit vähän väärin kun lukee näitä englanniksi). Kutosessa Dumbledoren hautajaiset ja sen jälkeinen keskustelu. Seiska on mun lemppari ja siinä rakastan ensinnäkin Mollyn ja Bellatrixin kaksintaistelua! Ihanaihanaihana. Not my daughter you bitch! Kaikkein paras on Harryn ja Voldermortin viimeinen kaksintaistelu ja se keskustelu, jonka ne siinä samalla käy. Ja kolmas ihana on se hetki kun Harry tulee näkyviin kun kaikki luulee sen kuolleen. Voisin puhua Pottereista ikuisesti, mutta kokonainen postaus niistä olisi jo aika jäätävää kun tää on vaan tätä hehkutusta, eikä mulla ole mitään asiallista sanottavaa! 😀

Mitä ajatuksia sussa herättää nuo kaikilla palstoilla pyörivät anot, jotka ei muuta tee, kuin arvostelee ja haukkuu keksii aina jotain pahaa sanottavaa? Lähinnä sääliä, koska heillä ei ilmeisesti oikeasti ole elämässä mitään tärkempää ja se on tosi surullista…

Mitä arvelet, kuinka/miksi blogistasi on tullut näin suosittu? Sanoisin, että mun blogista on varmasti monelle paljon vertaistukea. Lähinnä nyt siis viittaan näihin teemoihin kuten nuori ikä+äitiys ja syömishäiriö. Uskon myös, että mun avoimuus on aika iso juttu tässä. Kirjoitan aina kaikesta vaikeammastakin, eikä elämä ole vain pintaliitoa.

Oletko ajatellut jatkaa blogin kirjoitusta vielä vuosienkin päästä? Ehdottomasti!

Muuttuiko sun kaveripiirit paljon ekan raskauden ja Avan syntymän myötä? Totaalisesti, ympyrät on nykyään täysin erit.

Miltä tuntuu, että koko kansa (tai no ne jotka ohjelmaa seuraavat) tulevat näkemään teidän elämää ja mahdollisesti synnytyksenkin telkkarissa? Mitä mieltä mies on asiasta? Aika pelottavalta, mutta yritän olla ajattelematta sitä noin ja keskittyä siihen, että moni varmasti hyötyy mun kokemuksien jakamisesta. Aion pysyä poissa palstoilta kun mun jakso tulee.

Onko miestä koskaan häirinnyt, että kerrot teidän asioita netissä ja julkaiset teidän perheestä kuvia? Ei ole, koska Topias tietää, että kirjoitan siitä, mikä tuntuu hyvältä. Topiasta ei oikeastaan kiinnosta koko blogi, eihän se edes lue tätä. Kuuntelee kyllä jos joskus halua puhua jostain blogiin liittyvästä, mutta joskus kun se on yrittänyt lukea jotain postausta niin ei se ole päässyt paria kappaletta pidemmälle kun mun jutut on siitä niin tylsiä 😀

Etkö ole buddhalainen? Miten käännyit siihen? Kuulutko virallisesti johonkin buddhalaiseen yhteisöön? Miten harjoitat buddhalaisuutta? En ole enää virallisesti, mutta olin. Käännyin buddhalaiseksi ihan vain, koska se on musta ainut järkevä ”uskonto”. Buddhalaisethan eivät usko mihinkään jumalaan. En kuulunut mihinkään yhteisöön ja harjoitin buddhalaisuutta elämäntapojen kautta, eettisiä ohjeita seuraamalla ja pyrkimällä kohti hyvää karmaa ja valaistumista. En voi enää sanoa olevani buddhalainen, koska liityin kirkkoon päästäkseni kummiksi, mutta elämänarvoni tulevat kyllä täysin buddhalaisuudesta, eivätkä kristinuskosta. Mulle on tärkeää elämän karminen arvo ja Buddhan eettisten ohjeiden seuraaminen. Poden huonoa omatuntoa jopa hyttysten tappamisesta 😀

Miten kerroit vanhemmillesi olevasi raskaana, kuinka he suhtautuivat? Kerroin ihan vain suoraan ja he olivat ensin todella järkyttyneitä, mutta tottuivat sitten ajatukseen ja pikkuhiljaa jopa innostuivat.

”Löystyykö” alapää synnytyksen myötä, eli vaikuttaako se jotenkin seksielämään? Riippuu ihmisestä ja kudostyypistä, mutta se on ihan täysi myytti että synnytys muka aina tuhoaa alapään. Vaikka mullekkin on tehty eppari, eli siis väliliha leikattu, niin sitä ei huomaa mitenkään, en löydä sitä arpea itsekkään. Eli ei ainakaan kannata stressata tommosta! Hirveän moni nainen sanoo, että synnytyksen jälkeen seksielämä on parantunut.

Miltä synnytys oikeastaan tuntuu? Entä supistukset? No mun synnytyshän oli ”keinotekoinen”, koska käynnistettiin, mutta se oli aivan helvetin kivuliasta ja silkkaa kidutusta. Supistuskipua ei pysty kuvailemaan edes… Mutta mä oon kokenut myös niitä luonnollisia supistuksia ja uskon, että synnytys voisi olla myös suhteellisen rauhallinen ja kipujen puolesta siedettävä kokemus, sitä mä tässä raskaudessa nyt olen toivonut.

Kirjoitit joskus kai tulevaisuuden suunnitelmista, opiskelusta jne, etkö ollut jo toisen kerran raskaana kun julkaisit sen postauksen? yrititkö hämätä lukioita kertomalla opiskeluaikomuksista vaikka oli jo toinen vauva tulossa? 😀 Mä en nyt yhtään löytänyt sillaista postausta, mutta paljon mahdollista! 😀 Kyllä mä muistan muutamaan otteeseeni joissain jutuissa oikein yrittäneeni hämätä 😉

Katotko paljonkin Greyn Anatomiaa? Aina kun tulee uusi jakso, katson siis niitä netistä kun Suomessa tulee niin myöhässä. Ja sitten uusintoja tai DVD:itä tulee tuijotettua aina välillä 🙂

Minkä pituset sun ripsipidennykset on? Jos en ihan väärin muista niin 13mm

Kommentit

9 kommenttia
Avatar

Pakko kommentoida tuohon että seksi on 100 kertaa parempaa lapsen syntymän jälkeen 😀 mitähän lie siinä tapahtunu 😀 heh

Avatar

Mä haluisin kuulla tästä aiheesta lisää.

”Muuttuiko sun kaveripiirit paljon ekan raskauden ja Avan syntymän myötä? Totaalisesti, ympyrät on nykyään täysin erit.”

(En tosin tiedä oletko jo postaillut siitä joskus, enkä nyt jaksa etsiä.) Mut itse olen menettänyt yhden kaveriporukan täysin kun tulin raskaaksi ekaa kertaa. Toisaalta raskauden ja lapsien myötä olen löytänyt paljon parempia uusia ystäviä.

Avatar

Hauskaa, miten jotkut vastauksesi voisivat olla vaikka minun kirjoittamiani. Harry potter-intoilija olen ollut 6-vuotiaasta, ja voi että kun voisin allekirjoittaa kaiken mitä sanoit niistä! Paitsi sen, että suomennokset ovat kökköjä. Mielestäni suomennokset ovat loistavia, vaikkakin slkuperäiset tietysti vievät voiton.:) ja buddhalaisuus kiehtoo minuakin, se on ainut järkevä uskonto!:D

Avatar

Tää oli hyvä postaus! 🙂 sun blogi on tosi kiva, oon jäänyt ihan koukkuun! 😀

Avatar

Joku kysyi sulta jossain aijemmassa postauksessa jostain hedelmöityshoidoista jota oot saanu, en kuolemaksenikaan nyt löydä sellasta postausta jossa aiheesta kerrottais. Voisitko ajatella palaavasi aiheeseen ja kertovasi siitä lisää uudestaan? 🙂

Avatar

Mä haluaisin kuulla sun ja avan yhteisistä lemppari puuhista ja mitä kaikkea avan elämässä on tapahtunut. 🙂 esim. toi kaatuminen 🙁

Avatar

Sulla on aivan loistava blogi 🙂 olis kiva saada videopostaus teidän kodista 🙂

Avatar

Videopostaus kodistanne olisi aivan mahtava !:)

Avatar

kiitos ihan hirveesti tosta vastauksesta tuohon mun ”kiusaamis” kysymykseen! Tuli heti paljon parempi olo <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä