Vastaukset kysymyksiin, toinen osa

Millainen olet mielestäsi -äitinä -puolisona -kummina -ystävänä 🙂 Äitinä tiukka, rakastava ja huolehtiva. Puolisona äkkipikainen, luottava ja uskollinen. Kummina rakastavarakastavarakastava, mulla on tähän mennessä yksi kummilapsi, joka on mulle hirmuisen tärkeä ja jonka elämässä haluan olla tiiviisti aina ja varmistaa, että hän pärjää hyvin. En jaksa odottaa, että kummityttöni on isompi ja saadaan luoda paljon yhteisiä muistoja! Ystävänä olen aina uskollinen.

Mitkä ovat lemppari tv-sarjojasi? Greyn anatomia, Pretty little liars, Glee, House

Mitä yleensä teette Topiaksen kanssa jos/kun teillä on lapsivapaata aikaa? 🙂 Mä dataan ja Topias nukkuu :DD

Mistä unelmoit? Ammatista, omakotitalosta, perheestä, lottovoitosta.

Millaiseksi kuvittelet elämäsi kolmen vuoden päästä? Jännään kesän loppumista ja koulun alkamista ja lasten hoitoon viemistä ensimmäistä kertaa.

Muuttaisitko jotain menneisyydestäsi jos voisit? Joitain asioita voisin jättää kokematta, mutta toisaalta ehkä juuri niiden kokeminen on tehnyt minusta minut.

Jos kolme toivomustasi toteutuisivat, mitä ne olisi? 🙂 Terveyttä ja onnea lapsilleni, jättipotti lotossa, pitkä onnellinen elämä.

Mistä oot saanut inspiraation Avan nimeen/nimiin? Mulla oli päiväkodissa joskus hoidettavana Aava -niminen tyttö ja muistin siitä, että oon aina nuorempana tykännyt Ava -nimestä kun näin sen jossain jenkkien ohjelmassa 🙂

Näin teidät Vaasassa h&m: ssä silloin torstai-iltana vähä ennen klo 20. En uskaltautunu tulla jutteleen ja nyt kysyn et tulleeko sulle useinkin jutteleen blogin lukijat ja mitä siitä aattelet? Voi olisit tullut juttelemaan vaan! Tulee yllättävän usein, ja vielä useammin tulee näitä, että kun olen ollut jossain niin ihmiset tulee sanomaan että näki mut, mutta ei uskaltanut tulla juttelemaan. Musta se on kivaa vaan, päivä piristyy aina ja on tosi hauskaa nähdä aina lukijoita ihan livenä! Mä oon miettinytkin, että oisko ihan hölmöä yrittää järjestää jotain miittiä/tilaisuutta mun lukijoille…

Missä tapasitte Topiaksen kanssa? 🙂 Mun silloisen parhaan ystävän synttäreillä.

Onko tulevalla vaavilla jo nimi? Ei ole, stressiä stressiä!

Ootko käynyt siis vaan lukion? Kyllä

Mitä aineita kirjoitit ja millaiset arvosanat sait? Äikkä, enkku, saksa, ruotsi, uskonto, sain eetä ämmää ceetä.

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sulla on? Koulu, ammatti, naimisiin, töihin, omakotitalo, kolmas lapsi.

Millaisessa talossa haluaisit asua? Ihanassa modernissa kivisessä omakotitalossa, ahh!

Miten kuvailisit omaa tyyliäsi? Spontaani? En osaa luokitella mun tyyliä mihinkään muuhun kategoriaan, koska vaihtelen sitä niin paljon aina hetken mielijohteesta! Tyylistä on tulossa ihan omaakin postaustaan.

Paras ja huonoin puoli Topiaksessa? Paras on se, miten Topias aina on tukena ja auttaa kaikessa. Huonoin se että se on välillä aivan ultimaattisen laiska ja saamaton 😀

Parasta ja huonointa äitiydessä? Ääää mitäköhän hmm…. Parasta on varmasti se ehdoton rakkaus. Siihen ei voi mikään vaikuttaa. Huonointa on lasten kiittämättömyys TULEVAISUUDESSA, en tajua miten meidän äiti on kestänyt kun oon teininä ollut niin kiittämätön, en halua edes kuvitella millasta se on sitten jos näistä kahdesta tulee samanlaisia…

Miten suhtautuisit jos Ava olisi jo koulussa ja tulisi kiusatuksi? Olisin hirveän surullinen ja järkyttynyt.

Mikä on sun mielestä paras tapa vanhemmalta toimia jos lasta kiusataan? Jaa a… Mä varmaan yrittäisin neuvoa Avalle samat asiat, miten itse selvisin, niitä voi lukea siitä kiusaamispostauksesta. Yrittäisin tukea Avaa kaikin mahdollisin tavoin ja veisin harrastuksiin, joista voisi saada uusia ystäviä, vaihtaisin asuinpaikkaa ja koulua jos tarpeen. En sekottaisi varmaan koulua asiaan, jos se ei mene väkivaltaan, koska se luultavasti vain pahentaa tilannetta.

Onko vielä haaveissa kätilöopinnot? Jos, niin milloin olet ajatellut hakea kouluun ja aloittaa mahdolliset opinnot? On ehdottomasti ja tahtoisin aloittaa opinnot syksyllä 2015 tai 2016, kunhan vaan pääsisi sinne kouluun ensin.

Milloin olet ajatellut laittaa Avan ja tulevan pikkuisen päivähoitoon? Tai johonkin muuhun hoitopaikkaan 🙂 Sitten kun aloitan opiskelut.

Mitä olet mieltä, jos neuvolassa terveydenhoitajasi on nuori nainen, jolla ei ole omia lapsia? Koetko, ettei hän voi olla yhtä hyvä ja pätevä terkkari kuin vaikkapa keski-ikäinen nainen, jolla on jo liuta lapsia ja lapsenlapsia? Hän on aivan yhtä pätevä kertomaan kaikki realiteetit, mutta omaa kokemusta hänellä ei tietenkään ole, joten hän ei osaisi niinkään sitten neuvoa luottamaan siihen, miten äiti tuntee lapsensa parhaiten yms.

Olisi kiva kuulla siitä sun raskaana olevasta siskosta enemmän..? 🙂 Kuinka pitkällä hän on, oletteko paljon tekemisissä? Serkuksille ei ainakaan tule pitkä ikäero. Hän on viikolla 25, kyllä me nähdään yleensä useampi kerta viikossa. Siskoni kirjoittaa blogia täällä.

Mitä blogeja sä itse luet? Mitkä on sun lempiblogit ja miksi? Luen aktiivisesti lähinnä mun ystävien blogeja, mutta mulla on feedissä myös paljon esim DIY- ja muotiblogeja, joita selaan satunnaisesti silloin kun tulee mielenkiintoisia otsikoita. Jos ei nyt ota noita mun ystävien blogeja niin lemppariblogeja tällä hetkellä ovat ocJulia (mätsäävät vaatemaut, Julialla on ihania asuja!), Magicpoks (Majlla on myös ihana maku ja kauniita kuvia) ja BlogBuzz (viihdettä!).

Miten ajattelet Avan suhtautuvan pikkuveljeen? Entä siihen, ettei hän olekaan enää ainoa huomion kohde vaan joutuu jakamaan huomion vauvan kanssa? Luulen, että Avasta tulee todella mustasukkainen, mutta että hän samalla tahtoo aina hoitaa pikkuveljeä, koska Ava rakastaa vauvoja. Ava on vain niiiiiin temperamenttinen….

Mitkä on Topiaksen ja Avan mahdolliset toiset ja kolmannet nimet? Sun taitaa olla iida ja josefina? 🙂 Topias Daniel ja Ava Vendla Josefina. Mun on tosiaan Emilia Iida Josefina 🙂

Käyttekö topiaksen kanssa paljon/ette ollenkaan kahden keskeisillä treffeillä vielä nykyään? Ja jos käytte niin missä yleensä? Ei me oikeastaan käydä ”treffeillä”, pitäisi kyllä. Me vaan lähdetään aina ex-tempore leffaan tai syömään tai jotain 🙂 Mutta ei olla käyty oikein kunnon treffeillä sen jälkeen kun meillä oli toinen vuosipäivä.

Vaikuttaako/näkyykö syömishäiriösi vielä arjessanne jollakin tapaa? Jos kyllä, niin miten? Olisiko joitain esimerkkejä? No nyt raskausaikana se näkyy lähinnä vain vaatteitten valinnassa, ahdistun aina kun mikään ei enää mahdu päälle. Mutta muuten ollaan koko perhe selvitty siitä aika hyvin yli 🙂 Terapiakäynnit tietty aina muistuttaa siitä.

Oletko ollut tämän raskauden aikana jossakin ”erityistarkkailussa” syömishäiriötaustasi vuoksi? Miten neuvolassa on suhtauduttu raskauteen ja syömishäiriöön? En ole ollut, ihan vain neuvolassa ja terapiassa, kuten aiemminkin. Neuvolassa on suhtauduttu todella hyvin, raskautta yrittäessa sain vain kunnalliselta lääkäriltä todella huonon vastaanoton vuotohäiriöitä tutkittaessa, kun hän sanoi, että en voi hankkia lisää lapsia kun en osaa huolehtia edes itsestäni kun olen mennyt hankkimaan syömishäiriön.

Miten läheisesi suhtautuivat, kun kerroit osallistuvasi Erilaiset äidit -ohjelmaan? Osa oli todella innoissaan, osa aivan kauhuissaan.

Muistelen, että kerroit jossain kaukaisessa postauksessa, että jos saatte joskus pojan, niin nimeksi tulee Benjamin… Tiesitkö, että ystäväsi Karo antaa kyseisen nimen omalle pojalleen vai tuliko se ihan yllätyksenä? ”Harmittaako” sinua, että Karo ehti ensin ottaa kyseisen nimen käyttöön? Tiesin, koska meillä on ollut jo tyttöjen odotusaikana sama nimi pojalle ja tiedettiin, että se kummalle ensin tuleekaan poika, antaa hänen nimekseen Benjamin. Ensin se vähän harmitti ja toivoin, että Karo olisi saanut tytön, koska olin haaveillut siitä nimestä niin kauan. Mutta Benjaminin synnyttyä en osaa enää ajatella sitä nimeä meille, koska se on nimenomaan Benjaminin nimi, hän on aivan nimensä näköinen!

Kiitos kaikille ihanan asiallisista kysymyksistä, ensimmäistä kertaa ei pitänyt jättää yhtäkään pois!

Kommentit

12 kommenttia
Avatar

Heh olis hauska idea tuo miitti/tapaaminen lukijoille 😀 Itse löysin blogisi aika hiljattain, ja luin muuten parissa päivässä läpi. Aika monissa merkinnöissä vilahtanut tuo Skanssi, joka on melkein mun lähikauppa, niin siellä tulee usein kyllä käytyä. Jotenkin sitä vaan pelkää mennä juttelemaan jollekin bloggaajalle, itelle ainakin tulee vähän hullu stalkkeriolo siitä. Vaikka tieysti itsehän jokainen bloggaaja päättää kirjoittaa ja kuvittaa elämänsä nettiin kaikkien nähtäville, niin silti 😀

Avatar

kiva kun linkkasit sun siskon blogin! mulla vaan muutama viikko ennen häntä laskettu aika =)

Avatar

Kuinka monta sisarusta sulla on? Onko veljiä? 🙂

Avatar

Mulla on neljä siskoa, ei veljiä 🙂

Avatar

Nyt multa meni varmaan ohi jtn kun linkkasit sun siskon blogin mutta siellä puhutaan sisko sohvista ja kaveri emiliasta? 😀

Avatar

Evellä on myös kaveri nimeltä Emilia 🙂

Avatar

Hei! Millaista työkokemusta olet kerennyt haalimaan ennen lapsia? Pisin työsuhteesi? Nostan hattua siitä, miten olet uskaltanut jäädä lasten kanssa kotiin niin nuorena 🙂

Avatar

Kesätöitä parissa eri firmassa, sijaisuuksia päiväkodeissa ja sitten olen ollut yksityisenä lastenhoitajana, kouluaikoinan iltaisin ja kesällä kokopäiväisesti 🙂

Avatar

Onneks sä osaat ottaa huumorilla ton BlogBuzz blogin tai no osasit, kun eihän sitä tosiaan enää ole.. Joidenkin huhujen mukaan Julia ei osannut ottaa huumorilla, jonka vuoksi blogi on siis poistettu, eli se siitäkin viihteestä sitten.

Avatar

No sehän nimenomaan oli VIIHDEblogi, joten alusta asti oon ottanut sen huumorilla! 🙂 Harmittaa hirveästi että se poistettiin 🙁 innolla odottelin että jos mäkin pääsisin vaikka vielä positiivisen postauksen aiheeksi! 😀

Avatar

No mitä mieltä sä Emilia olit tuosta Julian (+ hänen kavereideen) reaktiosta sitten? Tunnetko muuten julian?

Avatar

Niin siis Emilian siskolla on myös ystävä nimeltään Emilia, ei tarkoita sillä siskoaan 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä