Supistuksia supistuksia

Heippa! Avasin kannettavan ensimmäistä kertaa viikkoon ja tuntuu jotenkin tosi hassulta. En ole pystynyt todellakaan istumaan koneella, eikä se hyvältä tunnu nytkään, mutta ajattelin hetken yrittää kärvistellä tässä ja tsekata muutamat jutut, jotka eivät puhelimella onnistu.

Mun olotila on edelleen samanlainen, Facebookissa seuraavat tietävätkin, että taas käytiin synnärillä kääntymässä ja kovia supistuksia piirtyy edelleen käyrille noin 4 minuutin välein, mutta kohdunsuu ei edisty. En sanoisi, että supistuksiin tottuu, mutta ainakin olen oppinut tässä yli viikon aikana vähän sietämään niitä paremmin. Mutta kyllä mulla kohta hajoaa jompikumpi, pää tai kroppa, sitä vain odotellessa, että kumpi menee ensin. Mut oltaisiin haluttu ottaa osastolle taas, mutta en suostunut, koska mun pääkoppa ei kestä sitä, että makaan vaan siellä koko ajan. Kotona olen edes vähän rentoutuneempi. Sain sitten kotiin aika hyvät lääkitykset, jotka ei valitettavasti vie supistuksia pois, mutta laittavat pään niin sekaisin, että olen vähän omissa maailmoissani ja selviän jotenkuten. Vedän nyt kolme kertaa päivässä panadolia, vahvaa kipulääkettä ja rauhoittavia, sekä siihen lisäksi ne kaikki allergialääkkeet ja vitamiinit sun muut. En voi ajaa autolla enkä liikkua kauheasti yksin, enkä voi huolehtia Avasta.

Raastavinta tässä on nimenomaan se, että en voi olla Avan kanssa. Topias on töissä ja Ava on hoidossa, ikävä on aivan hirveä. Yritän vain keskittyä ajattelemaan, että kahden viikon päästä olen täysiaikainen ja synnytys luultavasti käynnistetään, ellei ole siihen mennessä alkanut edetä itsestään kunnolla. Vietän päivät suihkussa jumppapallon kanssa ja yritän supistusten välissä torkkua lavuaariin nojaten, öisin otan isomman annoksen rauhoittavia ja torkun taas supistusten välit. Ei ole herkkua, mutta tilanne on mitä on. Vielä eilen en todellakaan ollut näin rauhallinen, olin aivan hysteerinen ja itkin vain tätä kipua, mutta nyt pää on rauhoittavian kanssa sen verran höttönen, että selviän hengittämällä. Näin vahva lääkitys ei ole mikään kovin hyvä pysyvä ratkaisu ja edelleen kaikki toivovat, että synnytys alkaisi edetä… Jos synnytys lasketaan alkaneeksi säännöllisten supistusten alkamisesta 5 minuutin välein niin tässähän synnytetään jo yhdeksättä päivää. Ei tunnu enää se Avan 18,5 tuntia missään.

Mä en pysty nyt enempää kirjoittelemaan vaan lähden taas suihkuun jumppapalloni kanssa, mutta haluan taas kerran kiittää teitä kaikki kannustuksesta, tsemppauksesta ja tukena olemisesta! Olette ihan parhaita ja olen todella onnekas, että mulla on näin paljon tukijoita. Älkää olko huolissanne, mulla on nyt niin vahva lääkitys tosiaan, että pärjään kyllä toistaiseksi. Kävin tänään jopa ripsihuollossa Melonissa puhisemassa viiden minuutin välein, oli aika tuskaa, mutta tekee päälle hyvää kun yrittää keskittyä muihin asioihin.

Ps. Anteeksi jos tämä teksti oikein kirkuu ”olen aineissa”…………………………….

Kommentit

27 kommenttia
Avatar

Oletko kokeillut nännien hierontaa käynnistykseen? En tosin tiedä auttaako jos muutenkin supistelee. Ihan huvikseni kokeilin noita vinkkejä, kun ajattelin ettei toimi ja nyt kahdesti kokeilin tuota nännien puristelua, niin että se tuntuu itsestä vähän kiihottavalta ja tuli parissa minuutissa kipeät supistukset 5 min välein. Ensimmäinen meinasi jäädä päälle ja vähän pelästyin. Olen siis tosissani ja tässä nyt on jotain pakko olla. Lopetin kyllä aika nopeasti, en uskalla vielä synnyttämään ja supistuksetkin lakkasivat puolessa tunnissa. Erittää kuulemma oksitosiinia, jota samaa saa tipasta sairaalassa käynnistykseen. Kuulemma kannattaa vähän varoen ja pitää välejä ja ettei liikaa tee.

Ihan kummallista että kroppa reagoi näin. Mulla tosin myös ihan satunnaisesti kipeitä supistuksia ja paikat jo vähän kypsyneet että ei varmaan toimi kellä vaan. Mutta ihan selvästi mulla ainakin jotain tapahtuu.

Avatar

voimia tosi, tosi paljon sinne!! <3

Avatar

Kiitos <3

Avatar

Kannattaa olla varovainen niiden bentsodiatsepiinien kanssa, jos niitä syöt. Niistä tulee nimittäin todella helposti riippuvaiseksi 🙁 Tsemppiä loppuraskauteen! 🙂

Avatar

Ei mulla oo tommosia, mutta näkin on jotain simmosia et niitä saa just syödä vaan tietyn aikaa et ei voi jäädä riippuvaiseksi 🙂 kiitos!

Avatar

jep, ja mä en usko, että riippuvuus kehittyy ihan tuosta vaan. riippuvuuden syntyyn tarvitaan muutakin….. Lisäksi lievästä riippuvuudesta pääsee kyllä eroon tahdonvoimalla, jota uskon Emilialta tarpeen vaatiessa olevan.

p.s. tiedän tässä asiassa mistä puhun. 🙂 nimim. kokemusta rauhoittavista.

Avatar

Toivottavasti ne synnärillä tajuaa mitä on tekemässä. Eiks synnytystä voi vielä käynnistää ? Kun kerran supistuksia tulee niin tiuhaan. Voimia ja jaksamisia etenki sinulle mutta tietenkin myös koko perheelle.

Avatar

Sitä mäkin oon kysellyt ja ihmetellyt… Synnytystä ei estetä koska lääkärien mukaan vauva on valmis syntymään etenkin kun vastaa isompaa ja on saanut kortisonit, mutta sitten kun puhutaan käynnistyksestä niin se on vielä nounou. Eli vauvan halutaan syntyvän, mutta ei voida auttaa…………..

Avatar

hei tsemppii vieläkin tosipaljon!<3 toivottavasti synnytys alkais pian et sun ei tarvi kärvistellä noissa kivuissa ja hyvä et sait lääkkeitä jotka auttaa ees vähäsen (:! voimia teille <3!

Avatar

Tsempit! 🙂 Mulla oli 4 päivää ennen synnytystä niin et supisteli säännölisen epäsäännölisesti koko ajan ja ne oli niin kipeitä. Me käytiin kolme kertaa sillon sairaalassa eikä millään kerralla ollut edistynyt yhtään. Viimesellä kerralla sit jäätiin sinne kun vauvan sydänäänet loppui kuulumasta yhtekkiä, mutta alkoi sit tosi nopee kuulumaan uudelleen. Päästiin saliin ja siellä oltiin 19h ennenkuin tyttö synty. Niin järkyttävää tuo ku ei muka paikat aukea eikä edisty :/ Toivottavasti pääsisit synnyttämään pian 🙂

Avatar

Kuulostaa ihan samalta kuin itsellä muutama kuukausi takaperin. Lopulta kun vauva syntyi niin todettiin virheellinen tarjonta, joka siis esti kohdunsuu aukeamisen päiväkausien supisteluiden jälkeen. Vauva oli avotarjonnassa ja siksi homma ei edennyt. Kysy kätilön mielipidettä, se voidaan myös ultrassa todeta. Tsemppiä!!!

Avatar

Tsemppiä kovasti! Tuli mieleen äsken, että meinaatko vielä osallistua ja kuvata synnytyksen siihen Erilaiset Äidit -ohjelmaan? :/

Avatar

Voimia aivan perkeleesti! Siis hyvällä tavalla tietty. En voi kun kuvitella miltä tuntuu olla noin”vaikeassa tilassa” (kuulostaa tyhmältä mutta ymmärrät varmasti mitä tarkoitan:) ) hirveesti tsemppiä ja toivotaan että tyyppi tulee pian ulos!! 🙂

Avatar

Mistä johtuu, että sulla tulee niin paljon supistuksia? Ei ne kuitenkaan taida niitä ”kunnon” oikeita supistuksia olla, kyllähän ne pistäis kohdun suun auki ja vauvan tulemaan. Tsemppiä hurjasti! 🙂

Avatar

Rohkea tyttö kun uskallat olla kotona kipujen ja supistusten kanssa. Itse olisin varmaan osastolla, pelkäisin niin kovasti vauvan puolesta ja omastani. Toivottavasti kaikki menee hyvin!

Avatar

Voi ei, kuulostaa todella rankalta!! Toivottavasti synnytys lähtee käynnistymään nopsaa ja pieni syntyy turvallisesti tähän maailmaan <3 Voimia ja tsemppiä kovasti!! Meillä syntyi yksi lapsistamme rv.32+5 ja joutui olemaan keskolassa reilu kuukauden..ei ole helppoa se keskosaikakaan, mut eipä sitä voi piätellä jos on syntyäkseen! Itsekkin olin vaihtelevasti rv.28 asti sairaalassa ja kotona ja taas sairaalassa.. ensiksi yritettiin estellä mut lopulta päätettiin et estely ei auta ja niin pieni poika syntyi 🙂

Avatar

Paljon voimia ja jaksamisia sinne!<3 En mäkään ymmärrä tuota tapaa, millä synnärin väki toimii. :/ Miksei voida käynnistää, Kerta vauva on jo hyvänkokoinen.

Avatar

Eikö lääkkeistä ole vauvallekin haittaa jos monta päivää joudut niitä syömään? Eikö vauva tule riippuvaiseksi?

Aika hurjalta ja kurjalta kuulostaa.

1 avotarjonta synnytys täälläkin takana ja se on synnytys joka kesti omalla kohdalla pisempään kuin muut ja oli rankin, käy tarkistuttamassa vielä tilanne.

Avatar

Siskollani synnytys eteni samantyyppisesti, eikä kohdunsuu vain auennut ollenkaan. Loulta päädyttiin sektioon, jossa selvisi etenemättömyyden syy: napanuora 2 kierrosta kaulan ympäri (esti vauvan laskeutumisen). Toivottavasti teillä menee kaikki hyvin!

Avatar

En siis todellakaan halua pelotella, mutta toivottavasti ne siellä synnärillä tietää mitä tekee.

Avatar

Voi, tsemppiä sulle! Mullakin ollut aika paljon supistuksia (”onneks” ei yhtä paljon kun sulla on) mutta oon jo kaks kertaa ollut sairaalassa. ekaa kertaa ne pysäytti supistukset ja toka kerta ne sano että ”poika tulee jos tulee” enään ne ei halunnu pysäyttää supistuksia.. 🙂 Mulla on tänään 36+1 ja tämä on ensimmäinen lapsi. Kätilöt ovat sanoneet että kyllä tämä lapsi taitaa syntyä etu ajassa! Kohdunsuunkaula on jo 2,7cm.. Jännittää, jännittää. Kaikkee hyvää sulle/Teille! <3

Avatar

Luulisi, että sun tilanteessa käynnistys olisi parempi vaihtoehto kuin nuo kaameat lääkeannokset, mut kait ne siel synnärillä tietävät mitä tekevät! Paljon tsemppiä ja jaksamista <3 Mulla on laskettuaika ensi lauantaina, mut viikonloppuna olin jo osastolla yhden yön kun vauva ei liikkunut ollenkaan, edes ultrassa ei näkynyt liikkeitä, mutta palasivat sitten, joten ei lähdetty käynnistelee sit kuitenkaa, mut jos toi nyt toistuu tässä viel ennen lauantaita tai sen jälkeen niin sit käynnistävät kuulemma samantien…

Avatar

Kuullostaa ihan hullulle!! Miksei ne tee mitään?? Itselläni meni myös kiireelliseen sektioon koska kohdunsuu ei auennut 3cm enempää. Jos olet jo 9pv kärvistellyt niin HUH! Missähän vaiheessa ne alkaa tekemään jotain? itse menisin varmasti pää punaisena sinne ja vaatisin heti tekemään jotain!!

Kauheasti tsemppiä!!

Avatar

Synnytystä ei varmaan vielä käynnistetä koska yleinen (=lääketieteellinen) käsitys kuitenkin on, että on parempi että synnytys käynnistyy itsekseen – tällöin se on yleensä myös helpompi äidille ja turvallisempi lapselle. Keinotekoisesti aikaansaatu käynnistyminen voi olla raju ja kivuliaampi, näin olen kuullut. Eri asia tietysti on, jos synnyttäjä uupuu tilanteeseen kovasti, silloin on varmasti parempi vauhdittaa asioita.

Avatar

Tsemppiä hurjasti sinulle Emilia!

Itse suosittelen (jos siellä lähettyvillä olis ) fyöhykehieroja tms.. joka esim hierois jaloista kohdunpisteet ja se pistäs vauhtia sun avautumiseen ja käynnistymiseen. Asun itse pohjoisessa, joten en osaa sieltä etelästä ketään tämmöstä hierojaa tms.. suositella, jospa täältä palstalta joku lukija osais vinkata. Itsellä hyvät kokemukset, olen käyny joka raskaudessa ja on auttanut! 🙂 Kaikkea hyvää teille!

Avatar

ai kamala.. jakselehan! palkinto on varmasti kaiken arvoinen 🙂

Avatar

Ai kamala , voimia sulle ihan hirveesti, kurjaa et joudut olee niin pitkään noitte kipujen kanssa. Toivottavasti edistyis et sun ei tarvi olla noitte kipujen kans enään. Toivottavasti jaksat hyvin synnytyksessä kun oot menettänyt jo niin paljon energiaa noitte suppareitten takia ! Vielä kerran voimia tosi paljon! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä