Turvallisesti tien päällä

Olen nyt saanut kolmen viikon ajan kerätä käyttökokemusta vauvan kaukalosta ja pääsen vihdoin tekemään tämän postauksen! Päätin yhdistää tähän samaan vielä Avan turvaistuimen, joka on tosin ollut meillä jo vähän kauemmin.

Meidän kaukalo on saatu OZbabysta, samasta paikasta, josta aiemmin ostimme Avan turvaistuimen, sekä lähes kaikki vauvatarvikkeet, mitä meiltä löytyy, kuten Manduca ja matkasyöttötuoli. OZBaby on lastentarvikeliike, jolta löytyy verkkokaupan lisäksi myymälä täältä Turusta. OZBabylla on nyt käynnissä hintakaruselli, joten kannattaa klikata kurkkaamaan alelöytöjä!

Nomparellin kaukalo on Cybex Aton 3. Päädyimme tähän kaukaloon, koska se on niin kevyt, turvallinen, hyvin arvosteltu ja sopii sitten Avan istuimeen, joka on myös Cybexin. Cybex Aton 3 on paranneltu versio Cybex Aton 2:sesta, joka on moninkertainen testivoittaja. Kaukalossa on vauvalle päätuki, jonka saa säädettyä kahdeksaan eri asentoon. Juuri tänään neuvolasta lähtiessä siirsin tukea yhtä asentoa ylemmäs, kun Nomppis on kasvanut jo niin paljon. Rakastuin nyt asentoa vaihtaessa siihen pikkuhuomioon, että olkahihnat säätyivät samalla itsestään oikealle korkeudelle! Inhosin Avan vanhan kaukalon kanssa sitä kun hihnojen paikkaa piti vaihtaa ja se oli minusta kamalan vaikeaa ja aikaavievää. Myös kaukalon syvyyttä pystyy säätämään ja se mahdollistaa vauvan asettamisen mahdollisimman syvään kaukaloon, joka puolestaan vähentää vauvan hengitysvaikeuksia.

Blogi27

kaukalo 035

Ensimmäinen huomioni kaukalosta oli sen aurinkosuoja. Se on mahtavan kokoinen ja sen saa neljään eri asentoon. Suoja on hirveän kätevä, koska se tulee alemmas kuin yhdessäkään näkemässäni kaukalossa, joten vauvan saa aina auringolta suojaan ja näin syksyllä suoja pitää myös tuulen ja vesisateen poissa vauvan kasvoilta.

kaukalo 026

kaukalo 036

Cybex Aton 3:ssa on sivutörmäyssuojat, jotka vaimentavat iskun voimaa törmäystilanteessa ja lisää turvallisuutta kolarissa 40%. Kaukalo on muotoiltu todella fiksusti, sillä lapsella on kaukalossa hyvin tilaa, mutta kaukalo on silti todella siro ja vie autossa vähän tilaa, mahduin hyvin takapenkille lasten väliin. Ollaan oltu tähän kaukaloon ihan hirveän tyytyväisiä ja voin suositella sitä lämpimästä kaikille!

kaukalo 030

kaukalo 043

Avan turvaistuin on Cybex Pallas-Fix. Valitsimme aikoinaan tämän istuimen, koska sen kanssa on turvallisin matkustaa kasvot menosuuntaan ja Ava ei enää mahtunut istumaan selkä menosuuntaan. Lisäksi Pallas-Fixin käyttöikä on todella pitkä, sillä siihen voi laittaa vielä vaikka yläasteikäisen lapsen.

Pallas-Fixin turvatyyny on lapselle 30% turvallisempi kuin perinteiset 5-pistevyöt, jotka saattavat vahingoittaa lapsen rintakehää ja sisäelimiä. Turvatyynyn asentaminen ei vaadi mitään erityistä paikalleen lukitusta ja on siksi todella nopea laittaa paikoilleen ja ottaa pois. Istuinta itseään on myös todella helppo siirtää autosta toiseen, kuten meidän usein tarvitsee tehdä. Tässä istuimessa lapsi pääsee liikkumaan vapaammin ja matkustaminen on mukavampaa. Istuimen korkeutta on helppo säätää ja sen saa myös kallistettua lepoasentoon.

Blogi27 (2)

Pallas-Fixissä on saman tekniikan sivutörmäyssuojat kuin Aton kaukalossa. Lisäksi patentoitu niskatuki pitää aina törmäyksessä lapsen pään turvallisella alueella, eikä se pääse osumaan auton rakenteisiin. Istuimessa on hirveän mukava olla ja matkustaa, meillä on usempi pitkä matka käyty tämän istuimen kanssa. Ava nukkuu aina istuimessa todella hyvin, sillä niskatuen ansiosta pää ei retkahda syliin vaan pysyy siellä tukien sisässä mukavasti. Joskus Ava ristii kädet turvatyynyn päälle ja nojaa käsiinsä nukkuessaan.

kaukalo 061

Löytyykö joltain samoja istuimia kuin meiltä? Mitä olette tykänneet? Jos joku harkitsee ko. istuinten ostoa ja joku jäi mietittymään niin kysyykää ihmeessä lisää!

Ps. Olen unohtanut sanoa, vaikka tästä on jo kauan aikaa, mutta blogin sähköpostiosoite on muuttunut! Uusi osoite löytyy tuosta sivupalkistakin, se on siis [email protected] ja sinne voi jatkossa laittaa kaikki yhteydenotot. Vanha sähköpostiosoitteeni iski niin usein lukijoiden sähköpostit roskaposteihin, joista en niitä sitten huomannut, joten päätin vaihtaa uuden osoitteen. Lisäksi minulle tulee vanhaan osoitteeseen niin paljon muutakin juttua, että kaikki menee sekaisin, nyt löydän kaikki lukijoiden jutut ja muut yhteydenotot yhdestä paikasta! Käytän siis kuitenkin edelleen vanhaa osoitetta, tiedoksi teille, jotka kanssani sen kautta viesteilette, mutta halusin nyt vain etenkin kaikki lukijoiden postit yhteen paikkaan, jotta saan helpommin vastattua! 🙂

Kommentit

54 kommenttia
Avatar

tiedätkö, mitähän eroa uusilla aton 4 ja aton Q malleilla on tähän kolmoseen verrattuna?

Avatar

Hetkinen, yläasteikäinen lapsi turvaistuimeen? Tarkoitatko kuitenkin ala-asteikäistä 🙂

Avatar

Ei kun ihan yläaste, tohon voi laittaa halutessaan jopa 12-vuotiaan 😀 eikö yläaste ala 12-vuotiaana vai muistanko väärin? 😀

Avatar

Ei kun ihan yläaste, tohon voi laittaa halutessaan jopa 12-vuotiaan 😀 eikö yläaste ala 12-vuotiaana vai muistanko väärin? :DD

Avatar

Ei aivan…

Avatar

Kyllä se yläaste alkaa siinä 12-13 vuotiaana, riippuu missä kuussa on synttärit. 🙂

Avatar

Meillä on 1veellä klippanin triofix. Ehdoton vaatimuksrni oli saada selkä menosuuntaan ja nyt kun pituutta on noin 76cm niin näyttäisi menevän vielä kauan noin päin, tosi hyvin jalkatilaa. Testeissä tämä ei saanut huippuarvosanoja sivutörmäyksessä (muistaakseni), mutta ajattelen sen silti olevan turvallisempi kuin kasvot menosuuntaan -istuin. En näin pientä uskaltaisi laittaa kasvot menosuuntaan.

Avatar

Jokainen tekee niin kuin itsestä tuntuu parhaalta 🙂

Avatar

Meillä on nyt kuukauden ollut käytössä Pallas 2-fix, eikä mitään pahaa sanottavaa! 🙂

Avatar

Jejj! 🙂

Avatar

Olisimpa odottanut kaukalon ostoa, tuo näyttää (ja kuulostaa) paremmalta kun tuo mun ostama..

Avatar

No voih 🙁

Avatar

ha, kiitos ozbaby sivu vinkistä, laitoin heti uudet vaunut tilaukseen!:)

Avatar

Hienoa 😉

Avatar

Moikka, ei liity tähän postaukseen, mutta halusin tulla kertomaan, että kommentoin blogiasi lyhyesti uudessa postauksessani, jossa mm. kerroin lempi blogini.

Voit käydä kurkkaamassa, jos kiinnostaa:

http://parempiayhdes.blogspot.fi/2013/09/blogi-1v.html

Avatar

Kiitos! 🙂

Avatar

Meillä on tuo cypex pallas istuin ja on ihan huippu! Helppo käyttää ja helppo siirrellä paikasta toiseen.

Avatar

Ihan samaa mieltä oon! 🙂

Avatar

Mihin toi perustuu, että turvallisempi kuin 5-pistevyöt, jotka saattaa vahingoittaa sisäelimiä kasvot menosuuntaan matkustaessa? Mä kuulin juurikin päinvastoin eli niin, että noita palkki-istuimia ei ole tutkittu tarpeeksi, jotta tiedettäisiin esim. miten käy lapsen sisäelimille törmäyksessä. Meillä Lucas siis matkustaa selkä menosuuntaan BeSafen istuimessa, mutta toi pisti silmään. Ja sain tietoni Salon Lastentarvikkeesta (Lastentarvike-ketju on toistuvasti kieltäytynyt ottamasta palkki-istuimia myyntiin juurikin edellämainitun seikan takia).

Avatar

En muista nyt mut voin tsekata kotona 🙂 noita on kuitenkin kehuttu jossain niissä virallisissa testeissä turvallisemmiksi, ja en nyt niidenkään nimeä tietty muista 😀 joten luotan virallisiin arvioihin 🙂

Avatar

” en nyt muista”???? Jos kirjoittaa jostain että se on virallista niin olisi ihan hyvä pistää lähde mistä tiedon on saanut. Mielipiteet on sitten asia erikseen.

Tykkään blogistasi, mutta tässä kommentissa ja postauksessa paistaa vaan niin läpi että ching ching get paid over here….

Avatar

”ööööö” osaatko lukea??? Itsku, ne koskee tietyn merkkisiä vissiin 🙂 Mirka meil oli viimeks kans se Gracon painava 😀

Avatar

Aa, okei 😀 Mä vaan nopeesti joskus vilkaisin otsikon ja parin lauseen verran sitä, sen enempää paneutumatta kun meillä ei palkki-istuinta oo vaan 5-piste. 🙂 Mä henkkoht oon sitä mieltä, että noihin testeihin (ja teksteihin) mitä tehdään istuimista pitää suhtautua varauksella, koska kaikissa testeissä mitä oon nähnyt on arvosanaan vaikuttaneina tekijöinä mm kankaat, puhdistettavuus ja kemikaalipitoisuus, mitkä on turvallisuuden kannalta aivan turhia. Myös autoliitontestissä on nämä turhat kriteerit ja ne ovat varmasti alentaneet loistavienkin istuinten arvosanoja roimasti. 🙂 ..ja vaikka ajattelen näin niin silti halusin istuimen joka oli saanut hyvät arvosanat ja palkittu joillain turvallisuus jutuilla. 😀

Avatar

Mäkin luin vasta muutama kuukausi sitten jonkun artikkelin missä haluttiin vetää palkki-istuimia pois markkinoilta. 😮

Avatar

Joo, autoliiton arvion oon lukenutkin jo 🙂 Ja toi kaukalo vaikuttaa kyllä tosi hyvältä. Meillä on vielä tallella se Gracon ärsyttävä (ja painava!!) kaukalo, mutta meinattiin jossain vaiheessa ostaa Maxi Cosin kaukalo, kun sopis sitten adapterilla niihin tupliin. Saa nähdä…

Avatar

Mäkin olen joskus ollut lukevinani jostain, että palkki-istuimet tullaan kieltämään, koska ne eivät ole riittävän turvallisia. Voi olla ihan höpöhöpöä mutta tällainen mielikuva mulla on.

Avatar

Hei, tosi mukava postaus, jossa jaoit käyttökokemuksia turvaistuinhankintojen kanssa painiville. Kiva, että olette olleet tyytyväisiä molempien lasten istuimiin.

Meillä oli tuon Cybexin Atonin edellinen versio käytössä ja sekin oli toimiva ja turvallinen – ja pitkäikäinen. Meidän muksu siirtyi isompaan istuimeen vasta 1.5 vuotiaana, ja sekin vain siksi, että halusi nähdä ulos paremmin. Nyt piirun vajaa 2-vuotiaana matkustaa tarpeen tule vieläkin kaukalossa. Myyjäkin kehui, että se on markkinoiden tilavan ja siis pitkäikäisin.

Avatar

Oho, kylläpä siihen sitten mahtuu pitkään! 🙂

Avatar

Meillä myös pallas-fix, ollaan oltu tosi tyytyväisiä!

Avatar

Se on kyllä hyvä! 🙂

Avatar

Hei. Haluaisin kysyä jotain henkilökohtaisempaa, toivottavasti voit vastata. Olemme miehen kanssa yrittäneet nyt noin. 1 vuoden lasta ilman mitään tulosta. Lueskelin aikaisemmasta postauksesta että olit itse kärsinyt toisen lapsen kohdalla lapsettomuudesta. Missä kävit lääkärissä asiasta, ja kenellä ? Olen itse myös nuori joten olisi mukava saada sellainen lääkäri joka ei katsoisi nenänvartta pitkin mitä noin nuori pari täällä tekee ym. Samanikäinen olen kuin sinä, ja esikoinen haaveissa.

Avatar

pistä mulle sähköpostia niin vastaan mieluummin sinne 🙂

Avatar

Mun täytyy nyt sanoa, että me ostettii pallas mein pojalle juurikin sen takia että on tutkimusten mukaan turvallisenpi ym.. Mutta mä itse totesin sen istumen huonoksi kun poika aina pääsi liukumaan sieltä alakautta sillee että loppujen lopuks roikku istuimessa niin, että kaula oli sen palkin kohdalla ja jalat roikku melkee lattialla. Kaikkea kokeiltiin, että ei liukuis mutta jotenki vaa aina onnistu siinä. Nyt käytetää sitä ilman palkkia ja toimii hyvin (:

Avatar

Oho, ehkä jotkut on sitten vaan ruumiinrakenteelta sillasia ettei se sovi :/

Avatar

Tää ei nyt liity tähän postaukseen, mutta tuli mieleen että aiotko ottaa tatuoinnin myöskin Noah-Michelin jalanjäljestä itseesi, kun sellainen sinulla muistaakseni on Avasta! 🙂

Avatar

juu aion 🙂

Avatar

Eii vitsit, poikaystävä naureskeli aamulla että mitä mä jotain vauvalehtiä meen ostelemaan, mutta kappas kappas, äsken käväsin keittiössä niin kukas siellä lukikaan sun juttua ilmeisen keskittyneesti ;–) Oli kyllä tosi hyvä ja rohkea juttu, todellakin neljän euron ja lähikaupan kassatädin ihmettelevän ilmeen arvonen… 🙂 you go girl! 🙂

Avatar

Haha ihana! :DD Ja kiitos!! 🙂

Avatar

Ihana toi kaukalo 🙂 meillä on britax, ostettiin esikoiselle mutta jos nyt toiselle tulevalle pitäsi ostaa uus niin varmaan toi! On niin söpö 🙂 meillä on kans toi Pallas esikoisella ja se on vaan ihan paras. Toiselle hommataan varmasti samanlainen. Mikä kaukalo Avalla oli? Myittekö sen pois? Koska teet postauksen vaunuista? Kun eikös sulla oo tai piti hankkia noi easywalkerit? Ihan kokemusta haluisin niistä, meillä kun nököttää sellaiset tossa olohuoneessa enkä malta odottaa talveen vauvan syntymää että päästään rullailemaan, heh 🙂

Avatar

Joo easywalkerit meillä on, teen postausta niistä mahdollisimman pian! 🙂

Avatar

Meidän 3-v istuu edelleen mukavasti selkä menosuuntaan BeSafe iZi Combi X3 Isofix -istuimessa. Pituutta pojalla on 97 cm, ja hienosti tosiaan vielä mahtuu noin päin istumaan. Tuon istuimenhan saa sitten myös tarvittaessa käännettyä kasvot menosuuntaan.

Avatar

Kuulostaa hyvältä 🙂

Avatar

ylä-aste alkaa useimmilla 13v mutta kyllä siellä on seiskalla niitä 12 vuotiaitakin, jotka ovat syntyneet loppuvuodesta. ylä-asteikäisestä tulee kyllä helposti mieleen 13-14v. hyvä blogi sulla!(:

Avatar

Kiitti! 🙂

Avatar

Tuo turvakaukalo näyttää ja kuulostaa tosi kivalta. Etenki tuo kuomu on tosi kätevä miksei kaikissa oo noin hyvää kuomua.. Meillä oli ilmaiseksi lehtitilauksesta saatu brion primo turvakaukalo ja se ei ollut läheskään noin kiva. Tyttökään ei siinä pitkiä matkoja viihtynyt. Oli tosi kova ja hiostava kaukalo. Meillä kohta 10kk tytöllä on autossa nykyään Kiddy phoenixfix 2 turvaistuin joka on saman tyylinen kuin tuo teidän pallas 🙂 Tosi hyvin viihtyy tyttö autossa nykyään ja kun siihen turvapalkkiin saa vielä leluja kiinni niin niitä ihastellessa menee automatka nopsaan 🙂

Avatar

Meillä alkoi kans Ava viihtyä autossa kun vaihdettiin tohon palkki-istuimeen 🙂

Avatar

Moro! Suuri kiitos siitä Kaksplussan jutusta. Se antoi uskoa ja voimia tulevaan. Itsellä on nyt raskausaikana ollut hankaluuksia, ja sun ajatuksista ja kokemuksista lukeminen auttoi tajuamaan, että oikeasti en oo ainoa tässä maailmassa.

Avatar

Kiitos itsellesi, tuollainen palaute tuntuu tosi hyvältä! 🙂

Avatar

Jos olet noita testejä lueskellut ennen turvaistuimen ostoa olet varmasti törmännyt myös siihen, että alle kolme vuotiasta olisi paras pitää selkä menosuuntaan. Joten miksi sitten päädyitte kasvot menosuuntaan istuimeen noin pienellä?

Käytiin itse vasta ostamassa turvaistuin ja liikkeessä ei myöskään myyty palkki-istuimia juurikin sen takia, että niiden turvallisuudessa on puutteita.

Avatar

Camoon, jos tuo istuin ei olisi turvallinen, se ei olisi saanut noin hyviä arvosanoja eikä sitä saisi myydä. Päädyttiin tuohon istuimeen siksi, että Ava ei mahtunut meidän autossa istumaan selkä menosuuntaan, koska toi vanha auto oli kamala koppero, eikä hän viihtynyt ollenkaan autossa. Cybexin istuin on suunniteltu niin, että siinä on turvallista istua kasvot menosuuntan alusta alkaen, joten se voitti meidän vertailun.

Avatar

”Cybexin istuin on suunniteltu niin, että siinä on turvallista istua kasvot menosuuntan alusta alkaen, joten se voitti meidän vertailun.”

Liikenneturvan sivuilta ”Pienen lapsen pää on painava ja niska herkkä. Selkä ajosuuntaan olevissa istuimissa myös lapsen pää ja kaula saavat parhaan tuen törmäyksessä. Lasta suositellaan kuljetettavaksi selkä ajosuuntaan ainakin kolmeen ikävuoteen saakka.

Pienille lapsille turvallisimpia ovat selkä ajosuuntaan asennettavat turvaistuimet tai -kaukalot. Selkä ajosuuntaan olevissa istuimissa myös lapsen pää ja kaula saavat parhaan tuen törmäyksessä. Lasta suositellaan kuljetettavaksi selkä ajosuuntaan niin kauan kuin hän sopii istuimeen, mutta ainakin kolmeen ikävuoteen saakka. Koukussa olevat jalat eivät ole lapselle haitaksi ja syy kääntää turvaistuinta selkä tulosuuntaan liian aikaisin.”

Tsekatkaa 1min pätkä jossa lapsi matkustaa..on aika iso ero kumminpäin matkustaa http://www.liikenneturva.fi/fi/liikenteessa/autoilijat/lapsi-autossa

Avatar

Moikka! Meillä alkaa olemaan kaukalon hankinta ajankohtainen, ja olemme juuri tuota cybexin kaukaloa harkinneet. Tämä blogisi on ainut missä siintä on kirjoitettu kunnolla 🙂
Olisin nyt kysynyt että kuinka kauan teillä mahduttiin kyseiseen istuimeen, vai meneekö edelleen? Kun tuntuu ettei kukaan oikein osaa sanoa että kuinka pitkä lapsi siihen mahtuu..ja kun panostus kyseiseen kaukaloon ei ole pieni niin tietysti sille haluaisi mahdollisimman pitkän käyttöajan.
Kiitos kivasta blogista!

Emilia Huttunen

Meillä oltiin siinä yksivuotiaaksi asti ja olisi se mahtunut vielä! 🙂 Suosittelen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä