Vauva.fi boikottiin

MUOKKAUS. Ko. keskustelut on jo poistettu, älä siis turhaan mene vauvan sivuille etsimään niitä, annat vain heille kävijäliikennettä. Keskustelujen sisältöä voi kysyä minulta henk. koht. jos jää vaivaamaan. Käy myös allekirjoittamassa adressi täällä.

Lauantai-ilta. Jutellaan blog awardseissa Karon ja Iinan kanssa siitä, miten olen koko viikon ollut keskustelupalstojen ruodittavana, eikä mitenkään hyvällä tavalla. Naureskellaan ihmisten tyhmyydelle, mutta pian puhe kääntyy kaiken pahan sallijaan. Vauva.fi ja Aihe vapaa -palsta, jonka suurinta huvia on mollata bloggaajia, ilman mitään rajoja. Joo o, ihmiset on tyhmiä, eikä tajua aina tekojensa seurauksia, mutta jos Vauva.fi osaisi asiansa, niin tässä ei olisi ongelmaa. Esimerkiksi Kaksplussalla moderointi on superia, asiattomat aloitukset katoavat hetkessä, ilman edes ilmiantoja. Moderaattorit ovat tehtäviensä tasalla ja heitä otetaan tarpeeksi paljon, että palsta pysyy siistinä.

2012 syksy. Vauvapalstalla keskustellaan Iinan yhä salaisesta raskaudesta. Ilmiantoa ilmiannon perään, sähköpostisotaa ja jopa puheluita palstalle. Keskustelu on edelleen siellä.

2013 syksy. Karo siirtyy Indiedaysille. Vauva.fin laadukas keskustelu. Joku uhkailee niin typeriä asioita, ettei tollasta sanota edes vitsillä. Karo pääsi id:lle kyseenalaisista syistä. Karo on naiivi ja valmis tekemään mitä tahansa menestyksen eteen. Ja taas modeja kiinnostaa.

Tilanne on aina sama. Vauva.fi ei ota ilmiantoja tosissaan, tuovathan nuo keskustelut heille hyvin liikennettä, joten mitä väliä, vaikka siellä haukutaan yksityishenkilöitä ilman mitään etiikkaa. Mitä sillä on väliä, vaikka bloggaajat itku kurkussa painavat ilmianna -nappia tietäen sen turhaksi. Mitä väliä, eihän me mitään oikeita ihmisiä olla?

Lauantaina pohdittiin, mitä voitaisiin asialle tehdä. Suunniteltiin ja haaveiltiin, vannottiin vielä korjaavamme tämä asia. Sen aika tulikin aiemmin kun odotimme. Tänään selasin palstaa vanhaan tuttuun tapaan, kuten aina teen ennen nukkumaanmenoa, jos on tylsää. Naureskelin Teiniäidit -ohjelmasta kertoville alotuksille ”jes, nyt mut on unohdettu”. Kunnes skrollaan alemmas. Mutsison blaablaablaa. Joku ketju poistettu musta. Haukutaan mua koska eihän se ole voinut olla kukaan muu, joka sen olisi ilmiantanut. Se sama ketju, josta olen painanut ilmiantonappia päivittäin kymmeniä kertoja. Lähetellyt viestejä. Uhkaillut poliisilla. Vaatinut anteeksipyyntöä. Rukoillut poistoa. Yrittänyt saada sen poistetuksi ennen kuin asiat taas menevät liian pitkälle. Mutta ei. Vauva.fi ei välitä. Ne ei ikinä opi. Taas oli asiat mennyt niin pitkälle, että lopulta se oli pakko poistaa, en edes halua tietää, mitä siellä on ollut. Vauva.fi ei tunne käsitettä ennaltaehkäisy. Muulla ei ole väliä kuin rahalla ja omalla nousulla, ihan sama ketä siinä samalla tallotaan. Bloggaajista kertovia keskusteluja avataan melkein eniten, heitetään siis bensaa liekkeihin.

Tänään sain lukea niin uskomatonta skeidaa, että tärisen edelleen raivosta. Ilmiantoja. Kaikki ystäväni ilmiantoivat. Lähetin uhkailuja. Pyyntöjä. Neuvoja. Yhä se on siellä. Sain lukea, miten teen kuulemma pian itsemurhan saadakseni lisää julkisuutta, kuuluuhan se luonteeseeni. Tässä kohtaa leukani putosi lattiaan asti. Mielessä alkaa pyöriä sana ”tutkintapyyntö”. Avaan valmiiksi poliisin sivut. Lisää haukkumista, kuten aina. Ei mitään normaalista poikkeavaa. Narsisti. Huomiohuora. Läski. Huomiohuora. Epävakaa. Kunnes raja tulee vastaan. En edes halua toistaa sen viestin sisältöä. Aivan uskomatonta. Ja siellä se viesti pysyy. Vauvan modeja ei kiinnosta. Edelleenkään.

Vauva.fi:n on aika ottaa vastuu teoistaan, tai pikemminkin tekojen puutteesta. Haastan teidät kaikki pysymään pois Vauva.fi:n palstoilta ja levittämään tätä blogeissanne. Vauva.fi boikottiin, kunnes moderointiin tulee muutos.

Tein vauva.fin toiminnasta poliisille tutkintapyynnön ja rikosilmoituksen. Jos koet vauva.fi:n toiminnan epäilyttäväksi, mene tänne sivuille ja tee tutkintapyyntö palstasta. Auttakaa bloggaajia ennen kuin blogit alkavat pikkuhiljaa hiljentyä ja lopettaa, koska vauva.fi sallii keskustelijoidensa puhua pahempaa ja pahempaa paskaa päivä päivältä. Jättäkää vauva.fi avaamatta. Vaikka kuinka kiinnostaisi lukea palstaa, älkää antako heille lisää kävijöitä. Älkää käyttäkö enää palstaa, ennen kuin he pyytävät anteeksi kaikilta bloggaajilta, joista he päivittäin antavat ihmisten kirjoittaa mitä vain. Älkää käyttäkö enää palstaa, ennen kuin vauva.fi lupaa lisätä moderointia ja puuttua asiattomaan käytökseen kunnolla. Ihmiset ovat ja tulevat olemaan tyhmiä, siksi meillä on modet. Tai ainakin pitäisi olla. Vauva.fi ei ole tätä ilmeisesti tajunnut.

Muutetaan yhdessä blogimaailmaa parempaan, avoimempaan, iloisempaan suuntaan. Alkaen pahimmasta ongelmasta; vauva.fi palstalsta.

nimetön

Kommentit

105 kommenttia
Avatar

Eksyin tähän postaukseen googlettelemalla omaa postaustani, saadakseni jotain selkoa, apua, jotain! tohon Vauva.fi touhuun.Siellä on nyt muutamien kuukausien aikana ollut monen monta keskustelua musta, mun elämästä, mun blogista ja läheisistä.Varmasti semmosiakin keskusteluita mitä en ole edes käynyt lukemassa.Kirjoitin tästä eilen blogiini (http://whateverattitudeforever.blogspot.fi/2014/09/vauvafi-internetin-syopa.html) ja vielä tänäänkin pyörittelen päätäni, miettien mitä tehdä tälle ongelmalle? Kävin osallistumassa adressiin ja jaoin sen Facebook sivullani.Mietin pitäisikö soittaa poliisille, ei siitä ole ennenkään ollut apua.Ootko saanut mitään aikaiseksi tän jutun kanssa vai jatkuuko samaan tyyliin? Olis kiva nähdä niitä susta kirjoiteltuja tekstejä ihan vaan sen takia että tietäisin etten olis ainoa kenestä kirjoitetaan niin hirveitä asioita.Onko sulla enään tallella niitä keskusteluja? Multa löytyy noita, jos kiinnostaa nähdä. Tässä kanssa postaus kyseisestä aiheesta: http://whateverattitudeforever.blogspot.fi/2014/07/demi-hirviot.html Olis kiva kuulla susta ja sun mielipiteistä ja ohjeista. – Sanna –

Avatar

Hlvetin hyvä postaus! oon niin samaa mieltä. Monet kerrat kans lukenu niitä keskusteluja ja ihmiset osaa olla niin kauheita 🙁 mutta ÄLÄ VÄLITÄ! <3 Ehdottomasti kannatan kanssa että koko sivu boikottiin. Teen huomenna kans tutkintapyynnön!! Nyt pakko mennä nukkumaan. 🙂

Emilia Huttunen

KIITOS <3 jokanen tutkintapyyntö on tärkeä!

Avatar

Hyvä emilia ! Syystäkin sua ärsyttää. Onneksi kuitenki sulla on paljo lukijoita jotka ei usko tommosiin paskapuheisiin. Oot vahva ja mahtava ihminen, kadehdin ! Hyvää jatkoa koko perheelle ! 🙂

Avatar

Mä luin ton kyseisen keskustelun ennenku julkasit tän postauksen. Jäi kyllä niin paha maku suuhun koko palstasta, että nyt kallistun kyllä tilaamaan kaksplussan kyseisen lehden sijaan. Jo vähän aikaa oon harkinnut, kumman otan…

Tsemppiä Emilia. <3 En ymmärrä, miten ihmiset on saanu väännettyä susta ihan väärän kuvan monessa asiassa (en toki sua tunne kuin tän blogin perusteella, mutta tyhmä täytyy olla jos käsittää asiat muka oikeesti niin väärin, kuin esim nämä vauva.fi:n keskustelijat.)

Avatar

Onneksi ite en oo koskaan eksynyt minnekkään palstoille juttelemaan mistään! Juurikin sen takia mitä shittiä kaikki katkerat ihmiset kirjottelee sinne :/ voin hyvillä mielin osallistua boikottiin koska en muutenkaan lueskele mitään palstoja! Äläkä Emilia ota itseesi mitään mitä ne ihmiset siellä kirjoittaa! 🙂 Sulla on kuitenkin me kaikki lukijat ketkä susta tykkää!! <3 julkisuus tuo tullessaan negatiivista ja positiivista keskustelua MUTTA kaikki ne vain mainostavat sinua ja sitä kautta saat uusia lukijoita 😉

Avatar

Tuo on niin ilkeetä, että on tollasta kiusaamista! Oon ite joskus käyny sillä sivustolla ja aina muutaman puolustavan kommentin heittänyt sekaan, jonka jälkeen olen itse tietysti ollut paska äiti ja varmasti siun joku kaveri. Ei, vaan miusta on tärkeetä, että muita kohdellaan samalla tavalla, kun haluisit itteäs kohdeltavan!

Ihmettelen aina, miten joillain ei oo käytöstapoja. Ja miltä heistä tuntuis, jos heistä puhuttais samalla tavalla kakkaa? Miusta oot tosi vahva, kun oot kestänyt tuon kaiken julkisuuden huonot puolet, enkä näe mitään huonoa siinä, että miten sie asiat teet tai mitä oot elämässäs kokenut! Ja miusta oot aivan ihana vertaistukimamma, vaikken ikinä oo jutellu siun kanssa, niin silti jotenkin oon omaan raskauteenki saanu siulta paljon tukea kaikkeen, kun lukenut siun blogia!

Tsemppiä ja jaksamisia sinne! <3

Avatar

mä en voi sille mitään että mun uteliaisuus herää näistä ”siellä oli jotain kamalaa, en halua kirjottaa. älkää käykö lukemassa” jutuista 🙁 Ihmiset on uteliaita, liiankin. ajattelin että meuhkaat turhasta.

No kävin lukemassa ja tämän jälkeen teen ilomielin pyytämäsi tutkintapyynnön vauva palstasta. Oksettavaa puhetta, harmi että ihmisiä ei saa vastuuseen tuollaisesta.. kumpa saisi, oppisivat ehkä mitä suustaan päästävät ja mitä ei..

Avatar

Vauva.fissa toimii moderointi ihan täydellisesti kun kyseessä on tietyt bloggarit( ennen esim jarna, nykyään mungo jne). Keskustelut häviää sekunneissa!

Ihan uskomattoman puolueellista toimintaa. Joko ei moderoida ollenkaan tai sit moderoidaan kunnolla ja kaikkien puolesta.

:/

Avatar

Enemmän vaikutusvaltaa, tai jotain…

Avatar

<3

Avatar

mua niin harmittaa sun puolesta! Ja muittenkin keistä puhutaan paskaa kyseisellä palstalla. Kenen persettä edes kutittaa niin paljon toisten elämä että jaksaa mennä jonnekki palstalle aukomaan (nähtävästi aika montaakin..), huoh. Mutta älä lannistu! ♥

Avatar

Ei noi ihmiset ole edes kateellisia, kateellisuus voi olla jopa positiivista ja auttaa pyrkimään elämässä eteenpäin, nuo tuollaiset ilkeät ihmiset ovat katkeria luita ja ytimiä myöten.

Avatar

Foorumin ylläpitoa on turha koittaa vetää tähän mukaan. He eivät ole lakivelvotteisia tässä asiassa. Foorumit ovat mitä ovet ja niillä on siihen täysi oikeus.

Emilia Huttunen

Suurin osa foorumeista toimii moitteettomasti, joten vauva.fi:llä ei ole mitään syytä olla noin läpikotaisin _paska_. Foorumin ylläpidolla on vähintään eettinen vastuu huolehtia, ettei läpi pääse laitonta materiaalia.

Avatar

Jos nettisivusto on päättänyt ottaa forumin käyttöön, on se silloin velvollinen tarkistamaan läpi pääsevän materiaalin ja reagoimaan toisia loukkaaviin teksteihin, ja parantamaan valvontaa jos(ja kun) se on tähän mennessä ollut puutteellinen. Jos ei tätä pystytä takaamaan, on syytä poistaa koko forumi.

Avatar

Heippa! Olen n.8kk ajan vieraillut Vauva-palstalla ja todennut sen,että se on ihmissielun tunkio. Ihmisillä on paha olla,ja se näkyy. Ehkä on hyvä että olisi olemassa keskusteluosasto angstin purkuun,mutta silti eivät ihmiset ymmärrä että nettiin kirjoitetut asiat oikeasti menevät ihmiseltä ihmiselle. Koko Vauva-palsta (eritoten AV) tulisi kyllä siistiä ja lopettaa,ja laittaa ehdottomasti nimimerkkien pakotus. Ei ole mitään syytä miksi näin ei tehtäisi. Itselleni palsta on aiheuttanut jopa niin paljon ällötystä,että kun Lidlissä näen heidän vaippojaan joita mainostetaan Vauva-keskustelun ylälaidassa,kierrän kaukaa ne vaipat! Uskon että koska kuka vaan voi sinne suoltaa juttuja,siellä eivät edes kirjoittele pienten lasten äidit vaan sekalainen seurakunta ihmisiä/perverssejä/mieleltään sairaita,joilla ei ole arjessa keinoja purkaa angsteja. Kamala palsta,ja toivon että ihmiset heräisi sen hulluuteen. BOIKOTOIKAA. Ja vinkatkaa joku Lidlille että katsovat mihin bannerinsa laitavat.

Kaikkea hyvää blogillesi ja sinulle!

Avatar

Kateus on kansantauti ja se vaan on niin, että joillekkin naisille pahinta on toinen nainen – varsinkin jos se joku on onnellinen, menestynyt siinä mitä tekee tai muutenvain esimerkillinen ihminen.

Joillekkin naisille se ei ole vaihtoehto, että puhuttaisiin niistä ihmisen positiivisista piirteistä ja tekemisistä – onhan siinä sentään se ”riski”(?), että saatat väärällä asenteella ja huonolla itsetunnolla tuntea huonommuutta asioista. Ikäväkyllä tusinassakin on kolmetoista niitä, jotka puhuvat pahaa ihmisistä vain pönkittääkseen itseään. Se on älyttömän väärin, enkä usko, että sitä saadaan kuriin millään vaikka sen eteen töitä tehtäisiinkin.

Lupaan ja vannon, että mun selaushistoriastani ei tule löytymään vauva.fi sivustoa, ainakaan kunnes joku asiaa eteenpäin ajava taho on ilmoittanut, että sivustojen moderointi on laitettu kuntoon.

Nämäkin asiat perustellaan aina sillä, että bloggaajat ovat itse antaneet itsensä ja elämänsä ihmisten ulottuville ja heidän tulisi kestää sen seuraukset. Mitä pirua sitten? Mikä ihme siltikään oikeuttaa yhtäkään ihmistä puimaan toisen asioita keskustelupalstoilla, haukkumaan tai levittämään muunneltua totuutta asioista.

Ja mikä käsittämättömintä, ne siellä keskustelupalstojen äärellä ovat mitä useimmiten ”aikuisia”, jopa perheellisiä ihmisiä.

Koitahan jaksaa, tämänkin läpi! ♥

Pihla

Avatar

ei saa noin herkkänahkanen. Jos menee telkkariin on kestettävä se että jotkut ei tykkää ja kyseenalaistaa sun juttujas

Avatar

AI se että menee telkkariin ja pitää blogia antaa muille luvan haukkua ja jauhaa paskaa ?!? Naurettavaa…

Avatar

Meetkö pliis pois täältä? Kenenkään ei tarvitse kestää törkeää haukkumista vaikka kuinka olis ollut telkkarissa. Kyseenalaistaminen EI ole sama asia kuin haukkuminen ja törkeä arvostelu. Vaikka jonkun jutuista ei tykkäisi, voi asian ilmaista asiallisesti. Vauva.fissä pyörivät AIKUISET ihmiset vois mennä vähän itseensä ja miettiä miten käyttäytyvät ja kestäisivätkö itse jatkuvaa haukkumista ja arvostelua ihmisiltä jotka ei edes tunne sua eikä tiedä vähääkään sun asioista tai elämästä.

Avatar

Säkö todella oot sitä mieltä, että jos ihminen esiintyy jossain tv-sarjassa, sitä on oikeus haukkua huomiohuoraksi, läskiksi, valehtelijaksi, itsemurhaa harkitsevaksi, epävakaaksi, huonoksi äidiksi ja mitä miljoonia muita törkyjä ihmiset nyt onkaan keksiny? Just tollaset idiootit niitä keskusteluja sitte alotteleekin, kun sun mielestä on oikeus vaan olla tykkäämättä jostain? HERÄTYS ****N IDIOOTIT!!!! toivottavasti joku joskus ”ei tykkää” susta ja puhuu susta yhtä törkeitä. Luultavasti sä et tuu ikinä edes kestämään sellasta puhetta toisin ku Emilia on kestäny jo pitkän aikaa. En voi ees sanoin kuvata tätä raivoa mitä tunnen nyt just sun kaltasia ihmisiä kohtaan. Tsemppiä Emilia näiden aivottomien kanssa!<3

Avatar

Voi myös miettiä miten itse kommentoi ja ottaa kantaa asioihin.. Samallalailla itse toivot että ”toivottavasti sinusta ei joku tykkää” ja haukut vitun idiooteiksi ja että ”samallalaiset ihmiset niitä keskusteluja aloittaa”. Mielestäni asiallisesti sanottiin että jos julkisuudessa haluaa olla niin ei saa olla herkkänahkainen. Ei pahalla, mutta asia on niin että julkisuudessa olevia henkilöitä AINA kritisoidaan oli aihetta tai ei. Missään vaiheessa Saran kommentissa ei sanottu että on hyväksyttävää haukkua huomiohoroksi tms. Ei kannata alentua samalle tasolle haukkujien kanssa.

Avatar

Tuohan on sama väite, kuin sanoisi koulukiusatulle: ”Itsepähän käyt koulua, niin sun on kestettävä siellä osaksesi saama pilkka.” Rakentavan negatiivisen palautteen ja tarkoituksellinen mielipahan aiheuttaminen ovat kaksi aivan eri asiaa, joiden raja on kuitenkin hirveän häilyväinen. Selvä rajanylitys pitää ottaa huomioon, jotta tästä kammottavan yleiseksi tulleesta ilmiöstä tulisi loppu.

Nettikiusaaminen on yhtä varteenotettava asia, kuin mitä se olisi irl:ssäkin. Joukkoryminällä toisesta oksettavaa herjaa heittävät ihmiset ovat yleisesti omassa elämässään itsetunnon alarajoilla, mutta oman pahan olon purkaminen ei oikeuta satuttamaan muita ihmisiä. Aiempaa kiusaamistaustaa kokeneena ja siitä ylös nousseena ei varmastikaan halua kokea samaa henkistä kipua uudelleen. Pitäisikö kaduilla tai koulun käytävillä sisintä viiltävät sanat ja solvaukset jättää päivästä, tai vuodesta toiseen omaan arvoonsa?

Julkkiksiin vetoaminen taas… Kyllähän hekin mielipahaa tuntevat elämällään mässäilevien ihmisten puheista. Sitä vain on ikävä kyllä niin paljon, ettei sitä kaikkea voida karsia pois. Empulla on vielä mahdollisuus saada nettikiusaajansa edes hieman kuriin puuttumalla moiseen sonnan ulos suusta suoltamiseen, joten totta kai hän tekee kaiken voitavansa aikuisilta typerän loan heittämisen loppumiseksi. Se osoittaa vain sen, kuinka vahva persoona hän on uskaltaessaan laittaa näille ihmisille kampoihin.

Tässä kohtaa jokainen ihminen punnitsee oman roolinsa – oletko kiusatun auttaja tekemällä vihdoinkin ainaisesti jatkuvasta ilkeilystä numeron, ja sittemmin nostaa kiusaaminen kansakuntamme alustalle, olla kiusaamisessa osallisena sivustaseuraajana, tai jatkaa edellisen kiusaajan jalanjäljissä.

You go girl. <3

Emilia Huttunen

Ensimmäisen kommentin kirjoittaja voisi opetella lukemaan, nyt ei ollut kyse niistä kommenteista, vaan siitä ettei foorumin ylläpito poista niitä.

Avatar

Tottakai täytyy osata ottaa kritiikkiä vastaan enkä epäile etteikö blogin pitäjät osaisi mut raja täytyy vetää johonkin ja tämän kyseisen palstan lukeneena uskon sen rajan tulleen! Muista nyt vain emilia, olet kaikkien niiden yläpuolella!:)

Avatar

Teen tutkintapyydön ja kirjoitan asiasta vielä blogissani jotta asiasta kuulee mahdollisimman moni. <3 VAUVA.Fi On boikotissa. en kyll muutenkaa käy sielä.

http://raskauteni.blogspot.fi

Avatar

Sä oot kyllä joutunu kokemaan älyttömän paljon pahaa :/ olen ehdottomasti mukana boikotoimassa vauva.fi sivustoa, koska niiden toiminta on niin törkeetä!! Mä oon sitä mieltä että älä kommentoi tai kirjoita nettiin mitään sellaista mitä et kasvotusten voi sanoa, ja veikkaampa että kovinkaan moni ei sulle uskaltais päin naamaa sanoa mitään! Tsemppiä ♥

Avatar

Tosi hyvä postaus! Hienoa että teit ilmoituksen! Tänne nettiin mahtuu niiin paljon typeriä ja erittäin kateellisia ihmisiä, mikä on erittäin harmi sillä ne saavat aikaan juuri tällaisia ilmiöitä. :/ Mutta he ovat vain sinulle kateellisia… Vaikka tällaiset jutut tulisivat sinulle korvasta sisään, päästä ne toisesta ulos! 😉 Vaikka ymmärrän kyllä ettei se välttämättä ole helppoa 🙁 Voimia Sinulle Emilia! Olet vahva ihminen ja selviät kyllä! 🙂

Avatar

Vauvan keskustelupalstoilta mulla ei oo kokemusta, eikä tän postauksen perusteella kannata sitä hankkiakaan..

Mutta kaksplussan foorumilla on kyllä oikeasti todella hyvä ja nopea ylläpito 🙂 Löysin sieltä kerran viestin, jossa ystäväni perhettä haukuttiin ilkeästi niin, että kaikkien nimet mainittiin ja perhe oli helposti tunnistettavissa viestistä. Ystäväni laittoi asiasta sähköpostia ylläpitoon ja viesti poistettiin HETI. :)Hän olisi myös tahtoessaan saanut tiedot viestin kirjoittajasta, jos olisi halunnut viedä asiaa eteenpäin.

Avatar

Hei! Yleensä julkkiksia haukutaan netissä ja lehdissä ja keksitään niistä juttuja ja muuta roskaa. Monet on sanonu että eivät lue näitä kyseisiä juttuja ollenkaan, ei sitä kenenkään mielenterveys kestäisi. Harmi että olette saaneet osanne näiltä turhilta, joilla ei ilmeisesti ole mitään elämää tai oma elämä niin huonolla mallilla että haukkuu muita. Se varmaan helpottaa niitä haukkujia kun saa purkaa kiukkunsa. Yritä olla lukematta negatiivisia kommentteja,vaikka vaikeaa se varmasti on! Niillä ei ole väliä. Tuntuu tyhmältä että jotkut edes uskovat mitä keskustelupalstoilla tai roskalehdissä kerrotaan. Itse en ole sinun blogia kerennyt vielä lukea, juuri sain karon blogin luettua alusta loppuun. Siinä on ainaki niin kannustava blogi ja aion myös rueta lukeen tätä. En ole koskaan käynyt pyörimässä keskustelupalstoilla kyttäämässä kenenkään haukkuja,enkä mene nytkään. Ensimäistä kertaa ikinä kommentoin myös jonkun blogiin! Jatkakaa samaan malliin ja älkää välittäkö, tsemppiä! 🙂

Avatar

pakko kommentoida! ensinnäkin asia tekstiä! tekis mieli sanoa että älä välitä mutta tottakai tommoset jää vaivaamaan. en ymmärrä miks jengi sua haukkuuu 😀 oon aina välillä selaillu sun blogii ja vaikutat ihanan positiivisteltä nuorelta nykyajan perheeäidiltä! mutta hei tsemppiä sulle nyt !

Avatar

Mä niin tiedän miltä susta tuntuu. Vaikka kuinka olis vahva, jossain kohtaa kulkee raja ja kaikkea ei todellakaan pidä kestää!!! vaikka kuinka olis omat valintansa tehnyt. Multa ja mun mieheltä piti keskeyttää meidän ensimmäinen raskaus viikolla 13+4 ja sain eilen kuulla olevani läski huora ketä on keksinyt koko raskauden, ei kuulemma ihme et lapsi oli vammanen kun tällänen äiti ja ihan oikein että se keskeytettiin. Kuulemma myös naamaani pitäis hinkata asvalttiin yms. Kaikkea EI pidä sulattaa ja tein siitä poliisille tutkintapyynnön niinkuin myös aion tehdä tästä. Kamalaa että ihminen ei voi tehä haluamaansa asiaa sen pelossa että ihmiset hyökkää päälle ja kiusaa. Sairasta miten tähän ei puututa, ja tätä samaa tapahtuu jo jopa päiväkodeissa! ! :/

Avatar

En oo nähnyt mitä tuolla keskustellaan, eikä ole niin väliksikään. Rumat puheet on tyhmiä, mutta rumaa on myös tämä draamailu. Aikoinani lopetin blogin lukemisen sen Iina-draaman takia, sitä lukijana tavallaan pettyi siihen miten blogin sisältö menee yhtäkkiä semmoiseksi eipäsjuupas inttämiseksi, kun sitä haluaa lukea kuitenkin ihan fiksua settiä, niin positiivisia kuin negatiivisia. Palasin tätä seurailemaan muutamia kuukausia sitten kun tuttu linkkasi jotain juttuasi, tekstit olivat taas asiallisia ja vaikutit aikuistuneen huisisti, joten jäin seuraamaan taas ja kiva onkin ollut seurata! 🙂 Nyt sitä draamaa sitten on tullutkin ihan riittämiin ja nää on aika raskasta lukea. Mä ymmärrän kyllä, ettei tunnu kivalle kun ihmiset laukoo törkeyksiä, mutta pikku kaupungin kasvattina sitä on itsekkin ollut joukkolynkkauksen kohteena milloin mistäkin ja saanut kuulla itsestään ja perheestään mitä ihmeellisimpiä juttuja. On väärin sanoa että koska olet ”julkisuuden henkilö” pitäisi kestää mitä vaan, mutta olisi hyvä oppia tyynisti vaan katsomaan sen yli. Veikkaan että yksi syy niille puhujille on ihan vaan se että sä reagoit aika vahvasti saamaasi kritiikkiin, vaikka se olisi asiallista ja vielä rankemmin reagoit siihen asiattomaan. Luen tekstien yhteydessä myös kommentit melko usein ja sä osaat itsekkin olla melko ilkeä, tätä tosin ei ole näkynyt viime aikoina mikä nostaa sun blogin pisteitä ainakin mun silmissä. Sä oot nuori upea nainen, kaikkea ei pidä eikä tarvitsekkaan sietää, mutta draama ei tee kenestäkään sen onnellisempaa. 🙂

Avatar

Samaa mieltä ja iiva että joku uskaltaa sanoa sen ääneen. En hyväksy tollasta toisten mollaamista ja haukkumista mutta luulen että tällä tavalla heität vasn bensaa liekkeihin. Hyvä että teit tutkintapyynnön mutta miksi julistaa se täällä? Miksi tietentahtoen paisutella asiaa. Eikö noita voi jättää omaan arvoonsa?

Emilia Huttunen

Ikävää jos susta tuntuu tolta, mutta kukaan muu kuin bloggaajat ei voi osata asettua tähän asemaan. Tässä ei ole tarkoitus aiheuttaa draamaa vaan nimenomaan nostaa kissa pöydälle, jotta toi toiminta saadaan loppumaan ja blogimaailma voisi olla draamavapaa. Mutta kenties joskus draama pitää lopettaa draamalla? Kiitos kuitenkin ystävällisistä sanoista 🙂 Ja kieltämättä blogi oli silloin aika hölmö.

Avatar

Todella pahoillani olen, että joudut tuollaista kiusaamista kokemaan!!! Muistan männä vuosina myös vastaavanlaisen tapauksen leivontablogien puolelta. Juttu meni niin pitkälle, että bloggari rupesi saamaan koti-osoitteeseensa uhkaavia viestejä:0 siinä vaiheessa poliisitkin reagoivat ja viestien lähettäjä saatiin kiinni. Ihan käsittämätöntä kuinka ihmiset voivat olla näin kateellisia toisilleen! Itse olen kasvattanut paksun nahan, enkä todellakaan edes mene tuollaisille keskustelupalstoille.

Avatar

Loistavaa, hyvä. 🙂 Olet fiksu nuori nainen!!! Ei ne asiat muutu, jos joku ei tee asialle jotain!

Avatar

Mä oon miettiny jo monta vuotta noita keskustelupalstoj ja välillä lopettanu niiden lukemisen ku ihan tavallisesta kysymyksestä saadaan aikaan iso riita, vaikka kyse olis ihan tavallisesta yksinkertasesta asiasta. Totesin että, niissä käy usein sellaset ihmiset jotka ovat niin kyllästyneitä elämäänsä että on aivan pakko mennä sinne mussuttamaan ja haukkumaan muita. Apua ja vinkkejä noilta palstoilta löytyy siihen jos toiseenkin asiaan, mutta toi haukkuminen on älytöntä. Kirjoitit hyvän tekstin! toivottavasti viranomaiset pian puuttuis asiaan!

Avatar

Nimenomaan, kuten itsekin sanoit: SE ON VAIN PASKAPUHETTA! Siihen on niiiin helppo ratkaisu, kuin että jätät lukematta nuo viestit. Täytyykö sinne väkisellä mennä niitä lukemaan ja pahoittamaan mielensä? Tuhlaat vaan turhaan aikaasi niihin ja kirjoittajat saavat vain enemmän aihetta kirjoitella sinne, kun teet tälläisiä postauksia.

Emilia Huttunen

Jos vauva.fi hoitaisi moderoinnin, ei niitä tarvitsisi lukea. Nyt kuitenkin joudun itse varmistamaan, että sieltä poistetaan asiattomat viestit.

Avatar

Minun mielestä ei missään nimessä pidä ”kärsiä” hiljaa ja antaa vaan olla. Hiljaa olemalla antaa hyväksyntänsä tuollaiselle käytökselle. En ymmärrä mikä ihmisiä vaivaa, kun toisia haukutaan/uhkaillaan/levitellään perättömiä juttuja? Ja en siis tarkoita vaan Emiliaa, tuollainen on ihan ällöttävän yleistä.

Avatar

Aika vaarallista yllyttää ihmisiä tukkimaan poliisin jo rajallisia järjestelmiä. Mikä mahtaisi olla rikosnimike millä muut ihmiset voivat av sta valittaa? Kusipäisyys ei valitettavasti ole laissa kielettyä eikä modeilla tosiaan ole sen kummoisempaa vastuuta laillisesti.

Täällä tapahtuu oikeasti rikoksia joihin poliisin kannattaa voimavaransa keskittää, kunnianloukkaus on rikos mistä vain sinä voit tehdä rikosilmoituksen, kaikkien muiden ilmoitukset ovat poliisin häirintää.

Ja totta on, että blogistit tuovat itse elämänsä tunnevammaisten idioottien arvosteltaviksi. Se ei tietenkään oikeuta tätä huonoa käytöstä mitenkään, mutta on naiivia loukkaantua sydänjuuriaan myöten kun on itse riskin ottanut.

Emilia Huttunen

Tutkintapyyntö nimenomaan tehdään, jotta poliisi selvittää onko kyse rikoksesta.

Avatar

Siihen riittää yksi ilmoitus. Poliisi on velvollinen tekemään päätöksen jokaisesta tutkintapyynnöstä jonka te vauhkoojat sinne nyt lähetätte. Aivan turhaa resurssien tuhlaamista ja sitäpaitsi myös rikollista. Älkää siis tehkö ilmoitusta ellette itse ole joutuneet rikoksen uhriksi!!!!

Emilia Huttunen

Turhaa tuhlausta? No, siitä voi olla montaa mieltä. Yksittäistä ilmoitusta on niin moni bloggaaja jo yrittänyt ja asiaa ei ikinä oteta tosissaan, ehkä nyt sitä vihdoin huomioidaan.

Avatar

Jos tutkintapyyntöjä on jo tehty ja asia ei ole siitä pidemmälle edennyt, on poliisi siis tullut siihen tulokseen, että foorumi ei riko mitään lakia. Ei laki tule siitä muuttumaan, että niitä tutkintapyyntöjä tehdään monta.

Avatar

Voi ei 🙁 Hyvä postaus! Olet vahva Emilia! <3 Tsemppiä! 🙂

Avatar

Itse en ole avannut vauvaa moneen vuoteen, juurikin siitä syystä ettei siellä ole keskusteluilla mitään rajaa. Nämä koskevat myös ihan perusjuttujakin. Surullista että toisilla ei ole muuta tekemistä kuin mollata muita, ja vieläpä anonyymisti. Olet aivan ihana ihminen, yritä vain kasvattaa paksu nahka, kateellisia ihmisiä kun liikkuu täällä ja paljon. Pidä lippu korkealla, blogiasi on ihana lukea! 🙂

Täältä aimo annos piristystä päivään!

Avatar

Hyvä Emilia!! ainut mikä tässä hämää, lukijoita varmaan kiinnostaa tuo ”Kunnes raja tulee vastaan. En edes halua toistaa sen viestin sisältöä”.. mulle heräs uteliaisuus ni oli aivan pakko yrittää ettiä sitä. Jos haluat että Vauva.fi:llä ei käydä niin kehottaisin kertomaan tuon. Ei tietyt pakko oo mutta toiset on vaan uteliaita 🙂 <3

Avatar

Miksi tehdä elämästä julkista jos foorumi keskustelut aiheuttavat noin paljon mielipahaa? 😀

Avatar

Hitto sä oot hölmö! Ai että julkisuus on yhtä samaa kuin oikeus puhua toisesta ihan järkyttävää shittii, levittää päättömiä juoruja, mustamaalata ja puhua kaikkea muuta mikä menee kunnianloukkauksen rajan yli niin pitkälle että hujahtaa… Mielipiteen ilmaisu ja rakentava kritiikki ovat PIKKASEN eri asia kun säälittävien aikuisten suoltama sonta jonka ainoa tarkoitus on saada kaikille mahd paha mieli.

Avatar

Se vain nyt on niin että kukaan ei voi toisten puheisiin vaikuttaa ja varmasti tulee myös niitä negatiivisiakin kommentteja. Se on ikävä kyllä totta että kun on elämänsä laittanut muiden silmien eteen, ihmisillä ON paljon puhuttavan aihetta ja Emilia sinun elämä ei välttämättä kaikille aiheuta ihastusta. Haukkuminen ei ole oikeutettua eikä perättömät puheet, mutta ne saa voimaa vain jos niihin reagoi. Anna olla! Miksi poliisin pitää puuttua nimettömien höpinöihin? Vain jos ihmiset alkavat henkilökohtaisesti aukua sinulle tai perheellesi, ota yhteys poliisiin. Miten luulet että muut julkisuuden henkilöt tulevat toimeen kun kritiikkiä satelee ja perättömiä huhuja? Eipä kukaan jaksa välittää puheista tai edes lukea niitä. Jos haluat uran julkisuudessa, get used to it ja lopeta sekoilu 🙂 sinun maineesi kärsii kun kaiken nostat esille ja jauhat blogissasi tällaista. Käviöitä tosin saat aika paljonkin juuri tällä linjalla! En ole itse suurin fanisi mutta seurailen silti blogiasi mielenkiinnosta, se kun on julkinen. Tällaiset postaukset aiheuttavat juuri sen että saat huonoa valoa lukijan silmissä.

Emilia Huttunen

Taas kerran, kehotan lukemaan tekstin ajatuksella, koska kyse ei ole kommenteista, vaan palstan moderoinnista. Muuhun en jaksa edes kommentoida muuta kuin seuraavan: lol.

Avatar

Ne kyllä keksii uuden paikan alkaa aukomaan ja haukkumaan kuin kyseinen sivusto. Vauva.fin av-palta ON asiaton ja täysin hölmöjen ihmisten kokoontumispaikka, sen tietää kaikki. Mutta anna olla! Jokainen järkevä ihminen ei ota tosissaan niiden juttuja. Saisi sielä pahimmat kunnianloukkaukset kyllä siivota pois, allekirjoitin jopa adressisi, mutta mieti nyt Emilia minkälaisen kuvan annat itsestäsi kun reagoit näin vahvasti. Olisi ehkä ollut sinultakin asiallisempaa vain ohittaa asia sen kummemmin hälyä nostamatta ja perustaa vain se adressi jossa sitten kerrot nämä epäkohdat. Asiallisemmin on avainsana. Nyt kahta kauheammin ihmiset puhuvat sinusta, ja se minusta ei ole oikein sitten sinua kohtaan! Vauva.fin ylläpito saisi puuttua keskusteluketjuihin, se on totta, mutta otat nyt omaan niskaan kaiken loskan tällä tavalla!

Avatar

Hyvä postaus ja asiaa. Muista olla tekemättä aiheettomia syytöksiä ilman varmuutta asiasta (esim. täyttyykö kunnianloukkauksen tunnusmerkistö), ettet itse vahingossa syyllisty samaan ja vahvat perusteet keissille säilyy! 🙂

Avatar

On kaksi täysin eri asiaa antaa rakentavaa kritiikkiä ja olla erimieltä asioista kuin haukkua, solvata ja arvostella täysin ala-arvoiseen tyyliin. Kolme jälkimmäistä täyttää helposti kunnianloukkauksen kriteerit. Kenenkään ei tarvitse sietää kolmea jälkimmäistä, oli ollut kuinka julkisuudessa tai ei. Kaikesta ei pidä eikä tarvitse olla samaa mieltä mutta käyttäytyä pitäisi silti osata, etenkin aikuisten ihmisten.

Kai olet ottanut noista keskusteluista print screenit?

Avatar

mun mielestä ei aina tartte ajatella, että ”negatiivisista kommenteista jne ei tarvi välittää”, mun mielestä on hyvä, että niihinkin puututaan välillä (vaikka se ns. ”oma raja” ei oliskaan vielä tullut vastaan). Hyödytöntä tai hyödyllistä puuttumista, joka tapauksessa sillä annetaan ymmärtää, ettei tuollainen käytös ole oikein. Jos siihen ei ikinä puututtas, useammat vaan oppis purkaan pahan olonsa netissä muihin, jos sen sais aina tehä kaikessa rauhassa kenenkään siihen puuttumatta. Ja se, että julkkiksia haukutaan ja ruoditaan julkisesti, ei myöskään ole oikein – vaikka nykyään siltä ei voi välttyäkään :(. Mutta mun mielestä on oikein edes yrittää muuttaa asioita parempaan päin – ei ne asiat AINAKAAN SILLÄ muutu, että katsotaan ja voivotellaan vieressä eikä välitetä.. eikä se tee ihmisestä nokkiinsa ottajaa, tyhmää tai lapsellista,kritiikkiä sietämätöntä nirppistä, jos asioihin puuttuu – vaikka haukkujat niin väittävätkin.

tulipas avautuminen 😀 😀

Avatar

Miten jollain on aikaa ruotia toisten elämää noin paljon.. pakko olla jotain skidejä… Oon itse alalla, jossa musta kirjotellaan välillä jotain shittiä nettiin.. ne poistetaan aika pian.. en voi kuvitellakaan, kuinka pahalta tuntuu lukea itsestä silti noin kamalia asioita! Vauva todellakin boikottiin! Koita jaksaa!

Avatar

Haha vauva.fi on ollu itelläni boikotissa jo kauan, ei sinne voi kirjottaa edes että moi, kun olet jo sen perusteella maailman paskin ohminen. Minua ei kiinnosta olla katkerien ämmien haukuttavana, jitka pönkittävät omaa itsrtuntoaan ylöspäin lyttäämällä muita. Ja ylläpito antAa tämän tapahtua

Avatar

Hei haloo, yksi sivu pitäisi pistää boigottiin vain koska siellä saa vapaasti olla kusipää? Jotkut ihmiset eivät kehtaa sanoa asioita suoraan päin naamaa, joten ovat tuolla sivulla vapaasti kusipäitä. Miksi välität, mitä muut sanovat? Elä omaa elämääsi, ÄLÄKÄ välitä, anna muidenkin elää omaansa. Make love, not war…

Emilia Huttunen

Tula sanomaan samaa sitten, kun saat sietää samaa kuin bloggaajat.

Avatar

Bloggaajat? Eiköhän siellä muutkin saa kuraa niskaansa kuin bloggaajat.

Avatar

Olen sun kanssa täysin samaa mieltä! Vauva.fi viis veisaa siitä mitä heidän sivuillaan kirjotellaan, ja se on väärin! Otan haasteesi vastaan: tänään mainintaa asiasta myös oman blogini puolella! 🙂 en vain ymmärrä sitä kuinka jotkut ihmiset jaksavat! Olettaisi että jokaisella olisi jäljellä edes sen verran omassa elämässä ettei olisi aikaa luoda noita haukku keskusteluja ja ihan kokoajan huh! Onneksi sulla on noin hyvä asenne tätä asiaa kohtaan! You rock! 🙂

Avatar

Aloin myös kovasto miettiä, miksi luet niitä, sillä kaikista julkkiksista ja vähemmän sellaisista, puhutaan paljon kaiken näköistä sontaa. Idea sulla hyvä kyllä ja postauksessa on paljon asiaa, mutta vallalla on myös vastuunsa.

Emilia Huttunen

Pakko lukea, koska vauva.fi ei osaa moderoida, joten ilmiannot on pakko hoitaa itse. Juuri siksi toivon moderointiin muutosta, ettei tarvitsisi enää itse käydä siellä lukemassa.

Avatar

On jo boikotissa 🙂 Kuten yleensä kaikki muutkin keskustelupalstat erityisesti vauva-aiheeseen liittyen. Kävin nyt tämän postauksen perusteella kurkkaamassa vauva.fi -keskusteluja ja pelkästään noi otsikot kertoo, että.. no.. miten sen sanoisi.. parempi vaan pysyä poissa ja lukea vaikka tämmöistä kivaa blogia, kuten tämä sinun <3

En pidä ilmoittamista (poliisille) pahana, mutta jos jonkun ohjeen olisin antanut, niin sama kuin kaikille julkkiksille – DON'T READ IT. Höpölehdet, höpöpalstat.. – älä lue. Säilyy oma pää paremmassa kunnossa 🙂

Avatar

”…yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen”

Milloin te hyvät ihmiset sen uskotte että jos ITSE teette elämästänne julkista, levitätte lastenne kuvia nettiin ja kerrotte blogissa elämästänne täysin tuntemattomille ihmisille kaiken, niin varmasti saatte kuraa niskaanne.

Keskittykää nuoret äidit nyt siihen omaan perheeseenne!

Sinullakin kaksi pientä ja suloista lasta, vietä niiden kanssa aikaa ja laita välillä kaikki mööpelit kiinni.

Nämä pahaa kirjoittajat saavat vaan tuulta purjeisiinsa kun tällälailla meuhkaat. Ajattelevat että osu ja uppos.

Itse tiedät kumminkin parhaiten asian laidan.

Anna pölyn laskeutua.

Avatar

Siis tässähän ei ollut kyse vaan siitä mitä kaikkea paskaa sinne on kirjoiteltu vaan siitä että saataisiin ne vauva.fi palstat moderoitua … Ja jotkut tykkää seurata blogeja jos et itse pidä niistä niin ole hiljaa äläkä seuraa niitä ! Miksi bloggaajien pitäisi kestää kaikki se ”kura mikä tulee niskaan” vaan siksi että kertovat elämästään avoimesti ? Huom että blogeille on kuitenkin seuraajia jotka tykkää seurata blogeja ja kuulla mitä bloggaajille kuuluu ja osaa käyttäytyä !!!!

Avatar

Ja vauva.fi palstoista on valitettu ennenkin on jo korkea aika että asialle tehdään jotain !! Go Emilia !! 🙂

Avatar

Moikka Emilia,

Katsoin Erilaiset äidit jakson, jonka seurauksena vierailin ensimmäisen kerran blogissasi ja luin muutamia ulkopuolisten kommentteja keskustelupalstoilta. Vaikka en sua tunne ollenkaan, en voi ymmärtää millä perusteella sun äitinä olemista arvostellaan noin rajusti. En ainakaan blogistasi tai postausten kommenteista löytänyt mitään perusteita moiselle. Joten älä siis välitä! Uskomattoman absurdia ja tietämättömän pikkusieluista käytöstä ihmisiltä, joilla ei varmasti ole mitään meriittejä arvostella yhtään ketään toista ihmistä. Tapoja olla äiti on yhtä monta kuin ihmisiä ja onnellinen ja omaan itseensä tyytyväinen äiti on myös parempi äiti lapsilleen. Ilkeät kommentoijat kuuluvat (kärjistetysti) mitä luultavimmin kategoriaan ”itseensä tyytymättömät, omassa elämässä katkeroituneet sossupummit, joiden elämän täyttää muiden ihmisten arvostelu, kun omassa elämässä ei ole mitään mielenkiintoista keskusteltavaa”.

Avatar

En ole koskaan oikeen tuolla Vauva.fi keskustelupalstalla kirjoitellut, musta se on kamalan sekava ja kirjoittajat vaikuttaa aika sekopäiltä, mutta mitä lueskelin äityleissä sitä yhtä ketjua, niin musta sun kannattaa lukea vähemmän itseäsi koskevia keskusteluja. Ihminen, etenkin itsestään epävarma, huomaa paljon herkemmin kaikki negatiiviset kirjoitukset.

Kun oma siskoni oli Erilaiset äidit ohjelmassa, suljin kokonaan koneen pariksi viikoksi. En vaan kestänyt lukea jos siskoani haukutaan. Siskollani on hyvä itsetunto eikä häntä negatiiviset kirjoittelut haittaa ja uskon että se olisin ollut minä joka niistä olis mielensä pahoittanut, eikä siskoni.

Bloggaajan on vaikeampi sulkea konetta 😀 mutta kannattaa yrittää vältellä lukemasta kaikkea mitä itsestä kirjoitellaan. Mitä vähemmän reagoit, sitä vähemmän ihmisiä kiinnostaa haukkua. Ts. provosoiminen on turhaa jos provosoitava ei provosoidu. 😀 Erilaiset äidit on ohi, nyt on taas Teiniäitien vuoro joten ei ne kauaa jaksa sua koko aikaa haukkua! 😉

Tsemppiä ja yritä arvostaa ja rakastaa itseäsi vähän enemmän! 🙂

P.S. Olen itsekin kärsinyt syömishäiriöstä ja huonosta itsetunnosta ja tiedän niin sun fiilikset. Muakin on haukuttu paljon, ei tosin netissä vaan ihan livenä. Pitää opetella rakastamaan itseään niin ne haukut ei enää hetkauta. 🙂 Mä itse muutin asennetta ja ajattelin että ”Mähän näytän niille että mä olen niitä parempi!”

Avatar

Miksi bloggaajia pitäisi kohdella jotenkin erityisemmin kuin muita? AV:lla ruoditaan myös muita julkisuudessa esiityviä ihmisiä ja ihan tavan elämän tallaajiakin 🙂 enemmän olisin huolissani siitä että joku lähipiirissä haluaa vuotaa salaista tietoa nettiin esim. Teidän pojan nimestä tai iinan raskaudesta kuin siitä että joku no-life-mamma kirjoittelee usein kärjistettyjä mielipiteitä asioista. Odota kun vanhenet muutaman vuoden niin tällaiset asiat eivät enää vaikuta suhun niin paljoa! ….ja kyllä ne vauva.fi moderaattorit ihan ammattitaitoista työtä tekee, kaikki vaan eiaina pyöri sun ympärillä…

Tsemppiä kuitenkin jaksamiseen! ….tuskin kuitenkaan tätä kommenttia edes julkaiset….

Avatar

Mä en vaan jaksa ymmärtää noita tyyppejä tuolla sivuilla, joilla on koko ajan aikaa haukkua muita, varsinkin bloggaajia. Kyllä sietäs joutaa koko sivu hemmettiin. Haha, tällä asenteella siellä just ihmisiä on; ”ei saa noin herkkänahkanen. Jos menee telkkariin on kestettävä se että jotkut ei tykkää ja kyseenalaistaa sun juttujas”..Eli haukkumista saa kestää kuka vaan. Oh god, kyllä näitä vajaita riittää.

Tsemppiä sulle, oot ihan mahtava♥ Mäkin voisin tehdä ilmotuksen!

Avatar

tein rikosilmotuksen, ja vauva.fi ehdottomasti boikottiin! Toi on törkeyden huippu että palstoilla saa suurinpiirtein saatananpalvomisrinkiä pitää eikä ketään kiinnosta puuttua asiaan. On se niin helppoa nimimerkin takaa huudella! Älytöntä toimintaa. Täysin asiallinen ja aikuismainen postaus sulla ja on hienoa ettet tyydy asemaasi vaan tiedät että yksikin ihminen PYSTYY vaikuttamaan. 🙂 Love your blog!

xxx

Ida

vavavoombyida.blogspot.fi

Avatar

Keskustelupalstaa ei voi syyttää kunnianloukkakuksesta. Vain niitä yksittäisiä keskustelijoita voi. Ja kunnianloukkaus on asianomistajarikos. Eli kukaan ei voi tehdä rikosilmoitusta toisen puolesta. Poliisi toimii lain mukaan. Kikki poliisin toiminta on määritelty laissa. Poliisi ei ummista silmiään. Ja poliisi ei ala tutkimaa juttuja siitä syystä, että niistä tulee paljon ilmotuksia. Poliisi tutkii tai jättää tutkimatta lakiin vedoten. En siis neuvoisi ihmisiä nyt kuormittamaan poliisia turhilla ilmoituksilla. Jokainen tehköön oman ilmoituksensa, jos kokee kunniaansa loukatun.

Ja kannattaa olla lukematta itseään koskevia nettikeskusteluja. Ei kukaan järkevä ihminen niitä usko saatika edes lue. Kaikkea hyvää sulle Emilia! Oon ihan koukussa sun blogiin! 🙂

Avatar

Lopetin koko vauva lehden tilaamisen!

Avatar

Lehti ei liity mitenkään vauvan keskustelupalstaan, eli ei kannata vihaa sitä kohtaan kohdistaa. Se on hyvä lehti! 🙂

Avatar

Onneks en ehtiny lukeen tota ko. ketjua. Luin kuitenkin ketjua, jossa käsiteltiin sun syömishäiriöö ja erilaiset äidit jaksoo ja eka ajatus mitä mieleen tuli, oli: Toivottavasti näillä ihmisillä ei oo lapsia, joille opettaa kuinka kiusaaminen on väärin, kun he eivät näköjään itsekään ymmärrä asiaa. On naurettavaa kommentoida kuinka teennäisiltä vaikutitte telkkarissa. HALOO! Miettisivät tilannetta, että itse puhuisivat kameroille jostain arasta aiheesta ihan normaalisti, tai muutenkin koittais käyttäytyä kameran edessä täysin normaalisti. Mulle ei tulis mieleenikään käyttää aikaani tuntemattomien, tai tuttujen haukkumiseen netin keskustelupalstoilla. Kritiikki on ok, mutta täytyykö se aina viedä liian pitkälle. Tsempit sulle, ja toivottavasti adressit yms, tuottavat tulosta! 🙂

Avatar

Moi! Luen lakia yliopistossa, en väitä olevani asiantuntija mutta uskon kuitenkin tietäväni näistä asioista jotain.

Tuo teksti rikosilmoituksessa on aivan liian ympäripyöreä. ”Kaikkia netin sääntöjä” on virheellinen ja liian laaja/ympäripyöreä argumentti, joten suosittelisin laittamaan siihen ennemmin muutaman esimerkin näistä loukkaavista kirjoitteluista tai kannattaa esimerkiksi siteerata kunnianloukkauksen tunnusmerkistöä (ROL 24:9, tai laita finlexin hakuun kunnianloukkaus), että kyseessä olisi oikeasti RIKOSilmoitus. Tosin – kunnianloukkaus on melko vaikea syyte saada läpi, vaikka nettikirjoitukset helposti täyttävätkin tunnusmerkistön. Syyttäjä jättää usein syyttämättä siitä huolimatta.

Oletko harkinnut oikeustoimia vauva.fi:n ylläpitäjää/ylläpitäjiä vastaan? Yksittäisten ihmisten syyttely kirjoittelusta ei aiheuta juuri mitään seuraamuksia (näissä tapauksissa voidaan helposti jättää tutkimatta ja poliisia sanoa vain ettei ole resursseja), mutta mikäli veisit ylläpidon käräjille voisit saada paremman lopputuloksen.

Tämä on siis positiivinen kommentti, tarkoitukseni on vain auttaa sua saamaan enemmän ”uskottavuutta” tolle ilmotukselle.

Avatar

Olen itse vain kiertänyt tuota aihe vapaa puolta kaukaa sivustolla liikkuessani – miten se voikin olla ihmisistä niin kivaa haukkua toisia nimettöminä. Monasti olen miettinyt että mitähän sairasta mielihyvää ne ”virailija” nimen takaa kirjoittavat trollaajat oikein toimistaan saavat, ei nimittäin riitä itsellä ymmärrys. Itse olen osani saanut näistä hommista jo maistaa, pyörittäessäni hetken julkisuudessakin vilahtanutta blogia, jolloin tajusin että JOS ihmisillä ei ole rohkeutta kirjoittaa oman nimensä takana, tai edes tunnistettavan nimimerkin takana, ei kritiikillä ole mitään painoa. Ja viisaan isosiskoni sanoin: jos ihmisen on oltava niin ilkeä toisille, ei se oma elämäkään voi kovin hyvä olla. Näillä ajatuksilla jaksaa, vaikka maailma palaisi. 🙂

Mutta tähän boikottiin taidan itsekin ryhtyä – palstan yleissävy on todella mauton ja asiaton.

Avatar

Noi palstat on tökeröitä ja ihmiset siellä on säälittäviä, jotka jaksavat jauhaa muiden elämästä. Sinulle itsellesi tämmöisestä avautumisesta tulee varmasti parempi olo kun koet että saat ymmärrystä, mutta kyllä kaikki normaalit ihmiset oikeasti osaavat tulkita nuo tuollaiset viestit juurikin siksi mitä ne ovat – sontaa. Sinun ei kannattaisi koko keskusteluita käydä edes lukemassa vaikkei siellä moderointia olisikaan. Kunnianloukkauksesta voit tehdä poliisille ilmoituksen, mutta muiden ilmoituksesta ei ole mitään muuta hyötyä kuin turha poliisin ajan tuhlaus ja järjestelmän tukkiminen. Ole varovainen ettet saa vielä itse ongelmia tällaisesta lietsonnasta.

Avatar

Lisäisin äskeiseen kommenttiini vielä, etten usko massoittain lähetettävistä rikosilmoituksista olevan yhtään apua. Siitäkin voi saada syytteen, kun aiheuttaa haittaa virkavallan toiminnalle. En nyt suoraan keksi sille rikosnimikettä kun niskoittelu ei analogiakiellon vuoksi päde tähän, mutta olisin varovainen. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan liippaa myös läheltä.

Suosittelisin henkilökohtaisesti ottamaan yhteyttä poliisiin ja kertomaan asiat juurta jaksaen, esittämään näyttöä (tulostettuja screenshotteja vaikka) ja tekemään rikosilmoituksen. Lisäksi suosittelen oikeusaputoimistossa vierailemista omien oikeuksiesi turvaamiseksi. Kyseinen palvelu maksaa yhteensä 0-70 euroa, eli yksityiseltä puolelta et saa juristia edes tunniksi samalla hinnalla.

Mielestäni vahvimmat mahdollisuudet sulla on, jos ryhdyt oikeustoimiin vauva.fi -palstaa vastaan

Avatar

Mikä nykyajan ihmisiä vaivaa?? Pitää pöykittää omaa egoaan toisten haukkumisella ja perättömien juttujen kirjoittamisella nettiin?! Kyllä on kummallista ja ala-arvoista toimintaa. Voimia sinulle Emilia! =)

Avatar

Ja se on niinkin, että nettiin kun jotain kirjoittaa niin sinne se myös jää. SInun nimesi jos mainitaaan keskustelupalstalla, niin se voi löytyä googlesta sen jälkeen aina, vaikka viesti poistettaisiinkin. Itsestäni on netissä ikäviä viestejä ja mieheni yrityksestä puhuttu kaikkea paskaa, yrityksen nimen kun googlettaa, niin kolme ekaa tulosta on näitä paskanpuhujien juttuja, niitä kun klikkaa niin viestit on poistettu, mutta googlesta ne ei poistu ikinä. TODELLAKIN foorumi vastuuseen, he ne tekstit päästää läpi

Avatar

Mustakin on siellä edelleen joku huumekeskustelu vaikka oon ilmiantanu sen miljoona kertaa, se ei poistu sieltä!!!!! Menee hermo, mitä jos joku tuttu näkee sen?? Ilmianto meni!

Avatar

En halua tehdä rikosilmoituksia asioista joita en pysty omin silmin näkemään, mutta toivon että homma menee eteenpäin! Pidähän lukijat ajan tasalla tästä? Otithan screenshotteja tai muuta todistusaineistoa?

Avatar

Hei Emilia! Olen lukenut blogiasi aktiivisesti jo yli vuoden, mutta en ole koskaan kommentoinut, koska olen yliujo. Nyt pistit kuitenkin sellaisen aiheen, että on pakko laittaa lusikkani soppaan. Olen ällistyneenä seurannut pitkin matkaa saamiasi kommentteja – on uskomatonta, miten paljon vihaa suhun kohdistuu ihmisiltä, joita et ole koskaan tavannut ja joiden ei ole mikään pakko lukea blogiasi. Kuulostaa ehkä korkealentoiselta, mutta olen miettinyt tätä aika paljon, ja luulen, että iso osa siitä johtuu syvälle haudatusta naisvihamielisyydestä. Meidän kulttuurissa pidetään edelleen sopivana, että nainen (ja erityisesti nuori nainen) on hiljaa, ei tuo itseään esille ja kiittää nöyrästi saadessaan huomiota. Kun nuori nainen uskaltaa ottaa omaa tilaa (esimerkiksi perustaa blogin), jossa puhuu itsestään ja omasta elämästään ja joskus jopa – gasp! – valittaa jostain, se herättää valtavaa aggressiivisuutta. Siis miten se kehtaa puhua itsestään ikään kuin sen elämä olisi kiinnostava ja merkityksellinen, eikä edes kiitä nöyrästi, kun saa olla olemassa! Kuka se oikein luulee olevansa! ”Huomiohuora”, ”läski” ja ”huono äiti” on kaikki sukupuolittuneita loukkauksia, jotka kyseenalaistavat sun oikeuden olla esillä, enkä usko, että se on sattumaa. Sun ei todellakaan tarvitse niellä tuollaisia törkeyksiä, niin kuin tässäkin kommenttiketjussa jotkut ovat ehdottaneet – sulla on oikeus puhua ja näkyä ja arvostaa itseäsi, eikä kenelläkään ole mitään oikeutta loukata sua sillä perusteella.

Huh, tulipa vuodatus. Anyway, kiitos blogistasi, jonka lukeminen antaa mulle aina hyvää mieltä ja uutta energiaa! 🙂 Olet vahva ja rohkea nainen, älä koskaan anna vaientaa itseäsi. Voimia taistelussa nettikiusaamista ja vihaa vastaan!

Avatar

Hei! Olenkin odottanut, milloin joku bloggaaja rohkenee ottaa kantaa kyseiseen aiheeseen! Mielestäni oli jo aikakin -toivottavasti asia nyt etenee 🙂 pakko kuitenkin sanoa, että kaksplussankin foorumeilta löytyy todella törkeitä juttuja esim Xenias dayn upeasta kirjoittajasta. Toki ymmärrän että seisot oman portaalisi takana! On kuitenkin hyvä muistaa, että myös siellä päässä löytyy niitä puutteita ja porsaanreikiä – empä usko että xeniaa kauheasti miellyttää omien miesasioidensa ruonti AIVAN liian pitkälle vietynä. Ja sitä ruontia siis nimenomaan kaksplussan keskustelupalstalla..

Avatar

Emilia, syy miksi nämä ihmiset haukkuvat sua, on puhdas kateus. Mieti nyt – jos olisit mies, haukuttaisko sua? Ei, miehet eivät hauku toisiaan kuten naiset. Jos olisit keski-ikäinen nainen joka ei huolehtisi itsestään, sua ei myöskään haukuttaisi. Naiset haukkuvat toisiaan kun toinen on jotenkin sitä, mitä itse vain haluaisi olla. Paremmin menestynyt, kauniimpi, itsestään huolehtiva.. mä veikkaisin että jos tietäisit millaiset ihmiset ovat näiden tekstien takana, et välittäisi yhtään, säälisit vain koska heillä on luultavasti aika surkeat elämät, miksi muuten viitsisivät..

teille, jotka olette näiden tekstien takana, haluan sanoa.. sinä, joka haukut huviksesi toista, sinunlaistesi ihmisten takia päivittäin joku toinen riistää oman henkensä. Mene itseesi. Haluatko tehdä pahimman mahdollisen rikoksen ja olla vastuussa toisen kuolemasta, silloin olet murhaaja. Vitut väkivallast jos sanat pystyy tappaa…

Avatar

Hmm. Tietämättä mitä AV:lla tällä kertaa kirjoitellaan, haluaisin kommentoida postauksesi kohtaa ”vaikka siellä haukutaan yksityishenkilöitä ilman mitään etiikkaa”. Yhdyn tuohon etiikka-kohtaan, mutta millä perusteella bloggaajat, varsinkin bloggauksistaan pätäkkää saavat, ovat mielestäsi yksityishenkilöitä?

Bloggaus on julkinen työ/harrastus. Julkisessa työssä olevia on arvosteltu iät ja ajat, ja varmasti tullaan arvostelemaankin.

Toki on täysin epäasiallista kirjoitella tuntemattomista ja tutuistakin ihmisistä pa*kaa keskustelupalstoille, mutta niin se vain menee! Haters gonna hate, shit speakers gonna speak. Bloggaajat eivät mielestäni eroa muista ”julkisuuden henkilöistä” tässä asiassa, eivätkä ole erityisasemassa. Aikojen myötä bloggaajien on vain sopeuduttava siihen, valitettavasti.

Avatar

Mä en ymmärrä ihmisiä jotka jaksaa tehä tollasta! Jos jonkun blogi ei miellytä niin ei sitä tarvi alkaa haukkumaan,eikä sitä ole pakko lukea! Vauva palsta on aina ollut sellainen haukkumapalsta. Älä välitä teit ihan oikeen kun veit asian eteenpäin. Tsemppiä:-)

Avatar

Hei,

olen samaa mieltä, että netissä ei saisi ketään haukkua, se on todella alhaista. Olen pahoillani, että olet pahoittanut mielesi noista ajattelemattomien ihmisten kirjoittamista keskusteluista.

Ihmettelin kuitenkin tekstissäsi kohtaa ”Naureskelin Teiniäidit -ohjelmasta kertoville alotuksille ”jes, nyt mut on unohdettu”. ” Eli olit hyvilläsi kun muita haukuttiin? Toisia kyllä saa arvostella? Toivottavasti ymmärsin tuon kohdan kirjoituksessasi väärin…

Emilia Huttunen

En lukenut aloituksista muuta kuin otsikon, mutta ohjelmassa esiintyvä Demi kertoi ettei niissä ainakaan silloin ollut mitään pahaa joten tottakai olin ihan tyytyväinen että palstalla oli uusi puheenaihe 🙂

Avatar

Erikoista, että joitakin keskusteluja ei poisteta. Kaikki sellaiset aloitukset, joista olen klikannut ”ilmoita asiaton sisältö” ovat poistuneet aika nopeasti.

Aika vähän siellä on järkevää sisältöä enää nykyisin, koululaiset ovat tainneet vallata vauvan keskustelupalstan?

Avatar

Tuo vauva.fi sivun moderointi on ihan oikeasti hanurista. Allekirjoitan sen ehdottomasti. Kun olen käynyt siellä lukemassa keskusteluja (en koskaan vastaa niihin), lähdin joka kerran surullisin mielin. En vaan voinut uskoa kuinka häijyjä ja julmia ihmiset voivat olla. Siinä sitten ihmetellään, kuinka niin moni nuori ja lapsi viettää elämänsä ensimmäiset vuodet lastenkodissa tai miksi koulukiusaamista ei saada kitkettyä.

Viimeinen pisara tuolla sivulla oli minulle, kun eräs tuttu lapsi kuoli auto-onnettomuudessa. Autoa ajoi lapsen mummo, joka selviytyi. Vauva.fi:n av palsta oli täynnä häijyjä kommentteja asiasta, mm. nykyajan vanhemmat eivät itse jaksa katsoa lapsiaan ja annetaan iäkkään mummon hoitoon, olisi pitänyt jättää lapset tekemättä, tässä sopiva rangaistus, parempi varmasti lapselle, kuin huonot ja välinpitämättömät vanhemmat. Painoin ilmianna nappia tuhat kertaa, turhaan. En kenellekkään toivo tuollaista kohtelua, -en edes pahimmalle vihamiehelle, -mitä vauva.fi suosii. Anonyymisti pahansuovat ihmiset haukkuvat, ihan vaan ilkeyttään.

Tsemppiä kaikille, jotka ovat joutuneet kyseisen palstan kommenttien uhriksi.

Avatar

Lisään vielä tähän edelliseen kommenttiini, että haukkumassa tämän lapsen vanhempia oli kasa tuntemattomia ihmisiä. Juttu oli siis iltalehden sivuilla, josta ahkerat av-laiset oli linkin kopioineet, jotta kimpassa päästiin arvostelemaan. Juttu iltalehden sivuillakin oli lyhyt, ei mainintaa vanhemmista laisinkaan, muuten, kuin tieto, että lapsen isän äiti oli ratissa.

Avatar

Hei, mun on ihan pakko kommentoijja ku oon vähä aikaa seuraillu sun blogii ja katoin sen erilaiset äidit jakson myös. Oon myös kuullu tuosta et blogaajia haukutaan ihan surutta netissä. Mut mun mielestä sä oot tosi rohkee nainen! muut on vaan kateellisia tai ne ei vaan ossaa ajatella et jokaisella ihmisellä on ne TUNTEET! nykyään puhutaan niin paljos suvaisevaisuudesta mut paskat, ei tää maalima sitä tuu varmaan koskaan oleen. mä en oo kaikkia postauksia sulta lukena mut tuo tv-jakso kerto ihan hirveesti. itellä on oman kropan kans samanlaista, ihanaa (vaikka tätä en toivo kellekkään) että en ole yksin tässä maalimassa tän asian kanssa. Jatka blogaamista ja näytä koko maailmalle et paskanjauhajat saa ihan rauhassa jauhaa paskaa ja et sä oot ihan samanlainen ihminen ku kaikki muutki! toiset blogaa ja jakaa muille elämäänsä ja kokemuksiian netissä ja toiset ei. miksi asiaa pitää ruveta moittii kun valintoja on monenlaisia? tsemppiä sulle!:)

Avatar

Olipa hyvä että satuin lukemaan tämän postauksen nyt… Odotan itse ensimmäistäni tällä hetkellä, ja tietysti etsinyt innokkaana netistä tietoa ja muiden kokemuksia jos jonkinlaisista asioista. Ensimmäinen foorumi jolle satuin löytämään, oli vauva.fi ja siellä käynytkin nyt lähes päivittäin lueskelemassa ja keskustelemassakin. Siellä kesäkuisten odotusryhmässä toki on ollut aika kiva meininki, mutta muuten olenkin huomannut että sivustoa ja keskusteluja selailtuani on ollut vaan ahdistuneempi ja paha olo (ja sitä riittää muutenkin ihan fyysisessäkin muodossa nyt riittämiin). Meininki ja keskustelujen taso on tosiaan ihan kauheaa ja ala-arvoista!

Lähetinkin nyt ylläpidolle pyynnön että poistavat tunnukseni samantien ja kerroin perusteluiden kera boikotoivani sekä Vauvaa että muita Sanoma Magazinesien julkaisuja: 3T, Aku Ankka, Autobild, Cosmopolitan, Hyvä terveys, Iiris, Kodin Kuvalehti, MBnet, Me Naiset, Meidän Perhe, Tietokone ja Vauva.

Katsotaan mitä tapahtuu ja tuleeko vastausta, mutta toivottavasti edes ne tunnukset tosiaan lakkaavat toimimasta asap. Etsin parempia foorumeita vertaistukeen. 🙂 En tiedä miksi en tätä jo aiemminkin tehnyt, mutta kirjoituksesi oli hyvä herätys.

Ja tsemppiä, kaikkea ei todellakaan tarvitse sietää!!

Avatar

Minusta tuo vauva.fi keskustelu on ihan uskomattoman skitso paikka 😀 esim. Kumman pelastaisit kuolemasta oman koiran vai lapsen 😮 ihmismieli on sairas! 😀 boikotiin menee!

Avatar

Mun mielestä säälittävintä on se, että niillä ihmisillä on ihan oikeasti lapsia. Ne vois ite vähän kuvitella miltä niistä itsestä tuntuis jos niiden lapsista kirjoteltais niinkuin susta. En ole lueskellut pitkään aikaan mitään siellä, mutta ennen luin paljon, koska AV- palsta on enemmänkin muuttunut ”aine vapaa” palstaksi missä säälittävät äidit purkavat pahaa oloaan toisten kustannuksella, Oksettavaa!! toki tässäkin tietenkin säästetään pitkä penni verorahoja ja mielenterveyskustannuksia. Liian usein kuulee sanottavan ”jos pidät blogia, sun täytyy sillon kestää kritiikkiä” tosiasiahan on, että käytöstavat pitäis silti olla, raja menee jokaisella. Jos niiden täytyis kirjottaa omalla nimellään, ne mielistelis sua ja olis normaaleita, helppohan se on puskan takaa huudella kun kukaan ei näe. Mutta siis Emilia, nenä pystyyn, ja rinta rottingille, sä oot upee nainen ja sulla on elämässä asiat hyvin. Tommosista kateellisista haaskalinnuista ei välitetä! eiks je? Sä oot aina niitä ylempänä!

Avatar

Terve Emilia!

Oon vauva.fi:n säännöllinen lukija – tai pikemminkin olin. Sattumoisin osui siellä silmiini Emilian blogi boikottiin -aiheinen viesti ketju. En tiennyt susta tai tästä sun blogista mitään, koska en ole Kaksplus-sivuja (enkä lehteä, kun asun ulkomailla) juuri lukenut. Mutta päätin vilkaista, koska ainahan se kiinnostaa, jos joku herättää noin tunteita. Ja kappas! Tämä sun blogihan on mitä mainioin! Samoin muista Kaksplus-blogeista löysin mieluisia uusia tuttavuuksia (mm. Kotitalouskriisi). Niin että näin sitä meitsistä tuli hetkessä Kaksplus-surffaaja 🙂

Että kiitoksia kovasti! Ja tsemppiä!

Avatar

Anna niiden kirjotella mitä haluaa, uskokoot ken haluaa. Eiköhän kaikki tiedä että netissä voi kirjottaa kuka vaan mitä vaan eikä kaikki pidä paikkaansa. Sulla on varmasti muutakin tekemistä kuin keskittyä tällasiin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä