10 lempipostaustani

Tänään on  siis vuorossa 10 lempparia -sarjan toinen osa! Kokosin teille blogistani 10 omaa lempparipostaustani. Postaukset ovat aivan satunnaisessa järjestyksessä, koska en osannut päättää niille mitään paremmuusjärjestystä. Oliko teidän lempparinne listassa? Mikä on lempipostauksenne blogissani ja miksi?

Ihanat kamalat tissit

”Hyvä ”pinton”, kyllä, imetyksen, laihdutuksen ja kahden raskauden myötä rintani väkisinkin ovat alkaneet roikkua, mutta kannan ne kunnialla, eikä minua huoleta, mitä muut niistä ajattelevat. Kiitos huolenpidostasi, mutta aion jatkossakin kulkea rinnat vapaana niin kuin luonto on ne tarkoittanut aina kun siltä tuntuu.”

Tämä postaus kuuluu lemppareihin, koska siitä vain jäi niin hyvä fiilis. Sain aivan loistavaa palautetta teiltä ja tunsin oloni hyväksi tätä kirjoittaessa. Teksti tuli vain itsestään ja postaus oli täysin minun tyyliseni.

Miltä meillä oikeasti näyttää

”Tunnustan kyllä heti, että meillä ei todellakaan ole aina niin siistiä kuin esimerkiksi asuntopostauksen kuvissa.Ja luulen, että harvalla taaperon äidillä on. Ava ainakin on sillainen täystuho, että asunto on siivoamisen jälkeen viidessä minuutissa kuin pyörremyrskyn jäljiltä.”

Tämä postaus oli oikea menestys, blogini varhaisemmilta ajoilta. Taas kerran, loistavaa palautetta teiltä, olin itse tyytyväinen ja tekemisestä jäi hyvä olo.

Päivä videoina

”Tänään olen siis vihdoin heilunut pitkin päivää kameran kanssa ja luvassa on meidän päivä videoina.”

Tämän kuvaaminen oli tosi hauskaa! Te tykkäsitte siitä hirveästi ja olen tosiaan luvannut tehdä uuden version, mutta aika on vaan ollut niin kortilla. Mutta yritän kyllä saada sen vielä tämän vuoden aikana tehtyä!

Parisuhde ja vanhemmuus

”Mitä se vanhemmuus oikeasti on? Miten me voidaan tietää, millaiset meidän roolimme ovat, kun emme tiedä tuleeko meistä edes hyviä vanhempia?”

Tämä postaus kuuluu lemppareihini, koska aiheesta oli niin kiva kirjoittaa. Tuntui, että kirjoittaminen auttoi todella hyvin selvittämään niitä omia todellisia ajatuksia vanhemmuuden suhteen.

Ikärasismi

”Kassan hymy muuttuu kuin taikaiskusta töykeään ilmeeseen, joka kertoo minun olevan erittäin epätervetullut. Vastaukseksi saan vihaisen kuuloisen ”hein”.”

Tämä aihe on kiukustuttanut minua kauan, joten oli helpottavaa kirjoittaa siitä. Olen tyytyväinen postaukseen, koska tunnen, että sain asiani ilmaistua hyvin ja ehkä sain jonkun asiakaspalvelijan miettimään käytöstään.

Synnytykseni

”Oli hiljaista. Aivan liian hiljaista. Kaikki kävi taas niin nopeasti, mutta silti aikaa tuntui kuluvan tunteja. Hiljaisuus vain jatkui ja jatkui. ”Miksei se itke, miksei se itke??” Kukaan ei vastannut. Näin vilahduksen jotain pientä ja sinistä.”

Synnytystarinan muistiin kirjoittaminen on parasta ikinä. Kun sen tekee tuoreeltaa, saa myöhemminkin muistella ja käsitellä synnytystä. Ajatusten purkaminen tekee hyvää ja on ihanaa vuosien päästä lukea, miten se synnytys menikään.

Astetta pidempi synnytys

”Vihdoin saatiin kokea se itkun tuoma helpotus, eikä sitä piinaavaa hiljaisuutta, joka Avan synnytyksessä vallitsi. Vauva nostettiin rinnalle ja olin aivan ekstaasissa. Tuntui niin kummalliselta, että kaikki meni oikeasti hyvin!”

Nompun synnytystarina on tietenkin mukana samasta syystä kuin Avan. Mun synnytykset olivat kyllä kovin erilaiset, joten on hauska vertailla niitä vielä vuosienkin päästä.

Supermutsit

”Supermutsit eivät tunne sanoja äidinmaidonvastike, pesuaine, Libero, Pampers tai pinnasänky. Supermutsien lempisanoja sen sijaan ovat taaperoimetys, vessahätäviestintä ja pesupähkinä.”

Tämä postaus oli pienen tunteenpurkauksen tuotosta ja mielestäni onnistuin hyvin pitämään homman asiallisena kiukusta huolimatta. Ekologisuus sun muut postauksen jutut ovat hyvästä ja jokainen saa tehdä tavallaan, mutta miksi täytyy mollata niitä, jotka tekevät asiat eri tavalla?

Purjopaardit

”Purskahdin samointein itkuun ja lähdin takaisin eteiseen itkemään ja jätin hämmentyneet kamut olohuoneeseen koristeiden keskelle. En osannut yhtään odottaa mitään tällaista! ”

En olisi ikinä osannut arvata, että ihanat ystäväni järjestäisivät mulle yllätysbabyshowerit! Niiden muisteleminen saa minut aina hyvälle tuulelle.

Rasisti, rasisti, rasisti!

”Kaikella on kuitenkin rajansa, enkä minäkään keksi aiheesta pelkkää positiivista sanottavaa. Kuten sanottua, en ole missään suhteessa rasisti, joten tästä on turha yrittää vääntää mitään sillaista. Olen vain sitä mieltä, että Suomi on vähän turhan avarakatseinen maahanmuuttajia kohtaan.”

Pyörittelin tätä postausta todella kauan. Pelotti hirveästi kirjoittaa aiheesta, koska se on vähän tabu. Postaus kuitenkin onnistui hyvin, eikä tullut väärinymmärryksiä ja te saitte aikaan hienoa keskustelua kommenteissa!

Kommentit

7 kommenttia
Avatar

Kiinnostuin blogistasi Erilaiset äidit jakson jälkeen. Samalla huomasin, että sinusta kirjoitellaan aika paljon ikävyyksiä netissä. Päätin, että luen blogiasi alusta alkaen, jotta voin muodostaa oman mielipiteeni blogistasi. Vihdoin sain kaikki postaukset luettua, en ole pystynyt opiskelemaan tai tekemään mitään järkevää melkeen viikkoon, koska olen niiiiiin koukussa! Oli muut mitä mieltä tahansa, minusta blogisi on hyvä. Toisinaan ehkä vähän pinnallinen (muminkä nainen sille voi, että rakastaa vaatteita ja haluaa pitää itsestään huolta?), mutta tekstiesi läpi huokuu aitoutesi ja on täysin selvää, että olet rakastava ja hyvä äiti lapsillesi! Aion ehdottomasti lukea blogiasi myös jatkossa.

Avatar

Se tuore Kotiuraäiti -postaus on mun lemppari 🙂

Avatar

Nää on kaikki hyviä postauksia! 🙂

Avatar

Supermutsi postaus :DD. Huippu!

Avatar

Oon myös samaa mieltä Ninnun kanssa että Kotiuraäiti-postaus on ihan ykkönen nykyään mulla! Se oli niin pelkkää asiaa että pistin oikein miehenikin sen lukemaan! 😀 ja sen jälkeen mies luki sun kaks muutakin postausta… 😀 haha. Oot aivan huippu!

Avatar

Asiasta poiketen, saako tätä sun blogia mobiiliversioon? 🙂 mulla puhelin lagaa niin pahasti kaksplussan sivuilla et pätkäsee koko netin joka kerta :/

Avatar

Mullakaan ei oikeen pelitä tämä sun blogi kunnolla kännykässä: tekstit latautuu vaan puoliks, kuvat ei aina lataudu.. Ois kiva saada mobiiliversio, koska tykkään tästä blogista ihan älyttömästi, mutta aina en pääse koneelle lukemaan 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä