Porsaita äidin oomme kaikki

Meidän pikkupossu on miehen mittainen! Painoa tuli muutamassa viikossa 2 kiloa… 3kk neuvolan mitat oli 7290 grammaa ja 62,4 senttiä. Ennen punnitusta terkka kysyi, että mitä veikataan painoksi. Sanoin, että varmaan joku 7 kiloa. Terkka remahti nauruun ja sanoi, että ei kai sentään, jos tää painaa niin paljon niin joudun laittamaan hänet laihikselle! No, kaikilla vähän leuka putosi kun lukemat pärähti vaakaan. Iso poika! Ava oli saman ikäisenä joku reilu 4 kiloa. Ei ihme, että jotkut 68 senttisetkin kiristää. Niin pienestä lähdettiin ja näin isoja jo ollaan! Voi tätä ajan kulua… Ja voi tän possun ruokahalua!

Tämän tosin teistä osa jo lukikin Facebookista… Piti tehdä teille kunnollinen kuulumispostaus mutta mutta… Mä olen niin uskomattoman väsynyt viikon jatkuvan valvomisen jälkeen, että meen nyt tekemään itelleni parit joulutortut ja painun yöunille seiskaan mennessä. Huomenna mennään taas asuntokaupoille ja ehkäpä sitten uskaltaa jo hehkuttaa. Tämän päivän lempparipostaus tulee siis huomenna, pitää huolehtia ensin itsestään!

Hyvää yötä! 🙂

Kommentit

57 kommenttia
Emilia Huttunen

Siinä on kyllä kokoa 😉 pitääkin muistaa varoa selkää, mulla kun se on muutenkin vähän heiveröinen 🙂

Avatar

OI miten ponteva poju! Meillä tirppana (kohta 11k) painaa jonkun 8,5kg. 😀

Hyvää yötä!:)

Emilia Huttunen

Joo pojulla on kyllä kokoa 😉

Avatar

Vaikka kuinka vitsillä tai leikilläsi sanoisit se on rakas poikasi sitä ei voi kutsua ”possuksi” todella halveksivaa , taas kaikki saavat sinusta loistavan kuvan äitinä….

Emilia Huttunen

Löysennä vähän sitä pipoa 😀

Avatar

Mua on ääiti kutsunut pienestä asti possuksi ja ihan täysjärkinen olen (kuten on mamakin) 🙂 Haloo ihmiset…

Avatar

Meidän pojan lempinimi on Pullava, varmaan lapsestani kasvaa epävarma vajakki sen takia?! 😀 voi hyvä ihme taas..

Avatar

😀 ei herranjumala, oletkos oikeassakin elämässä tuommoinen? ootko kuullu semmosesta asiasta kuin huumorintajua? ja ei, se ei ole syötävää:)

Avatar

Voi herranen aika, ota nyt rauhassa! No eipä kaikki voi olla yhtä täydellisiä äitejä, kuin sinä Anna itse varmasti olet.

Ei varmaan tarvitse seurata tätä blogia tai tulla kommentoimaan mitään, jos kerta Emilia mielestäsi on niin kamala. Saman ajan voit käyttää johonkin hyödylliseen, kuin vääntämällä vääntää jotain negatiivista toisesta…

Avatar

Voe hyvä jumala jos se loistava äiti kuva menetetään sillä, että sanoo lastaan possuksi.. buahhaah ei voi ku nauraa joidenkin ajatus maailmalle. Minäkin voin kutsua lastani ihan hyvillä mielin possuksi ja tuskin se siitä pilalle menee 🙂

Avatar

Meijän vauvaa kutsuttiin ennen syntymää alieniksi ja nyt se on harakkavauva koska kuulostaa harakalta itkiessään, silti pidän itseäni hyvänä äitinä ja miestäni loisto isänä, ja rakastamme lastamme yli kaiken:)

Avatar

haha! ei jestas! meidän äidillä on tapana käyttää meistä lapsista hellittelynimeä ” naska patunen”. Sen varmaan jokainen osaa itsekin kääntää, ja niin… meistä on kyllä kehittynyt melko normaaleita yksilöitä 😀 ja kuten edellä jo mainittiin… huumorintaju on välillä ihan sallittua 😀

Avatar

Ei vitsit nyt on kyllä pakko vastata et täällä on kyllä meidän neidillä tosi huonot vanhemmat; meillä kun rakkaalla lapsella on monta nimeä. On apinaa, tonttu(einari)a, sekopäätä, hömelöä, hullua, pierupetteriä, myös sitä possua ja mitä näitä nyt on.. Tietysti myös kulta, rakas, ihanuus, suloisuus, kaunokainen. Ei elämässä pärjää ilman huumoria saakeli! Kaikki edellä mainitut ”nimet” lausutaan ihan hymy naamalla eikä ”haukuta”.

Avatar

hahahah! ei jestas! Meidän äidillä on tapana käyttää lapsista hellyttelynimenä ”naskapatunen”. Sen varmaan jokainen osaa itsekin kääntää toisin päin, ja niin… meistä lapsista on kyllä kasvanut ihan kelpo yksilöitä. Ja kuten edellä jo mainittiin, huumorintaju on joskus ihan sallittua 😀

Avatar

meijän vauva on millon mitäkin, on punkero, paksu, uuno, hölmöläinen jnejne. xD jotain rajaa hei, pitäiskö aina olla vaan pienikaunistäydellinenkullannuppu<3

Avatar

Tämän on pakko olla provo 😀

Avatar

Hahah, ei voi kuin ihmetellä :’D

Veljeäni kutsuttiin vauvana possuksi, pullapojaksi tms. juurikin kokonsa vuoksi. Hänestä kasvoikin liki kaksimetrinen ja kaiken lisäksi vielä tasapainoinen ja normaali ihminen 😀

Avatar

No en tiedä, mutta meidän koiraa sanotaan römpsäks (nii kova narttujen perää)! :DDD

Avatar

No en tiedä mut meidän koiraa sanotaan römpsäks, römpeliks… (niin kova narttujen perää). <3 😀

Avatar

Ei hyvää päivää tota edellisen kommenttia..morjesta hei.:S

Mutta aiheeseen: ihana pontevan pojun koko!:) se on hyvä vaan,että ollaan oltu kotona ruoka-aikaan ;D omaa pojua odotellessa,tää on vielä mahassa. alkaa vaan tuntumaan,että ei paljoo hävitä koossa teidän kolmenkuukauden ikäselle 😀

Emilia Huttunen

Haha 😀 tää on kyllä ihan erilaista kun on tällanen isokokonen vauva, kun Ava oli ihan simmmonen rimpula 😀 vaateostoksetkin on vähän hankalia!

Avatar

ihana! mun lapsi paino 4kk neuvolassa 6645g ja oli 60cm pitkä.

Emilia Huttunen

Vähän sirompi tapaus kun meillä 🙂

Avatar

Vähän tuo possu itelläki sävähti korvaan..

Avatar

Niin muakin. Enkä edes ole mikään tiukkapiponatsi ja nimitän omaa lastani välillä sammakoksi (suuret ailmät ja pyöreät posket), mutta musta tää oli silti vähän rumasti kirjoitettu. Poika kasvaa hienosti eikä tosiaan ole mikään porsas.

Emilia Huttunen

Sanoissa ei ole mitään rumaa, vaan ajatuksissa niiden takana.

Avatar

Synnärilläkin hoitajat sano vauvoja pikku possuiks ku ne röhkii 😀 miksei possu voi olla yks monesta lapsen lempinimestä.

Emilia Huttunen

No niinpä 😀

Avatar

Voi nyt jeesus sentää 😀 Meillä koiraki on äitin pikku idiootti, rakkaalla lapsella kun on monta nimeä!

Avatar

meillä kaikkien elukoitten,lastenkin toisinaan, yhteisnimitys on perkele:D sitä ne ainakin tottelee

Emilia Huttunen

Kuulostaa erittäin tutulta 😀

Avatar

Ihan normaali kokoinen vauvahan se pieni poika on 🙂 mulla poika paino 2kk nlassa jo 7,4 ja 3kk nlassa 8,6, yläkäyrillä mentiin, puolivuotiaana oli 9, 5 kg, mutta lähti vauhdilla liikkeelle ja 1 vuotiaana painoa oli vaan vähän reilu 10 kg! 😀 Ja parempi että vauva kasvaa, entä kun olisi ongelmia kasvun kanssa. (Oon vielä itse terkkari! :))

Mutta kiva, aito blogi sinulla! Kaikkea hyvää! 🙂

Emilia Huttunen

Vähän isokokoinen hän on syntymäpainoon nähden, mutta hyvä että kasvaa ainakin 🙂

Avatar

Meijän likkaa sanottii ekan vuoden ajan lihapullaksi 😀

Emilia Huttunen

Voi ihana 😀

Avatar

En mä nyt tiiä oliko toikaa nyt kauheen järkevää, että kaikki nyt tuli Annalle nauramaa, kun hänestä possu on loukkaavaa sanoa… Itse kyllä ymmärrän tuon huumorina, mutta miks tollanen haloo tuosta kommentista?

Emilia Huttunen

Noh, eiköhän kaikilla oo yhtäläinen sananvapaus kun tolla Annallakin. Muutaman överin kommentin jouduin poistamaan.

Avatar

Mä en lastani kutsuis possuksi mutta ymmärrän kyllä sen olevan tässä tapauksessa ihan hellittelysana! 🙂

Emilia Huttunen

Hellittelysana nimenomaan 🙂 mulla tulee possusta mieleen se ihana pikkupöllö Harry Potterista, sitähän sanottiin possuksi.

Avatar

Onpas hyvin kasvanut poika teillä. Tässä taas huomaa kuinka yksilöllisesti lapset kasvavat, meidän poika on 8,5 kk ja painaa 7.5kg vaikka on aina ollut tosi hyvä syömään. Ja meillä asustaa myös pieni possu!:)

Emilia Huttunen

Heh, lapset tosiaan menevät kaikki omalla käyrällään 🙂

Avatar

Olet kehittynyt huimasti kirjoittajana ja tartut hyviin aiheisiin, niihin jotka jokaista äitiä koskettavat. Ja miksei muitakin kuin äitejä. Ihanaa, kun uskallat kirjoittaa aiheista, joita usein muut painavat villaisella.

Eihän syömishäiriösi ole palannut, näytät kauhean pieneltä ja laihalta? Olet laihtunut huimaa vauhtia.

Itse en varmaan pystyisi kirjoittamaan blogia, kun täällä ilkeyttään tartutaan jokaiseen sanaan. Vai että halveksivaa sanoa vauvaa possuksi, oivoi 😀 Pitää olla melkoinen kritiikinsietokyky bloggareilla, tsemppiä sen suhteen!

Mukavaa loppuviikkoa! 🙂

Emilia Huttunen

Kiitos, kiva kuulla 🙂 ei ole palannut, olen vain laihduttanut normaalisti 🙂 Nyt tosin oon kaksi viikkoa maannut kotona mussuttamassa ruokaa, joten paino on vähän päässyt nousemaan 😀

Avatar

Meillä kuopus 3kk:n iässä 7980g ja pituuttaki 63cm jos oikeen muistan. Syntymäpaino 4415g. 😀

Emilia Huttunen

Hyvän kokonen vauva 😉 tosin syntymäpainoakin on ollut reilummin, joten sinänsä normaali kasvutahti 🙂

Avatar

No jo voi olla ihmisillä pienet ongelmat jos tulee possu-nimityksestä tänne huomauttelemaan 😀 Mua kutsuttiin pienenä makkaraksi, pullaksi, meetvurstiksi jne ja ihan edelleen vanhempiani rakastan ;D

Emilia Huttunen

Haha :DDDD

Avatar

Ei vauvat voi olla koskaan liian pulleita, oma esikoispoika painoi 5kk iässä jo 10kg ja nyt reilu 2-vuotiaana ”vaan” 15kg. Toinen poika oli juuri 4kk neuvolassa 8285g ja 66,7cm. Ihan omilla käyrillään aina menneet 🙂

Emilia Huttunen

Vauvojen kuuluukin olla pulleita 😉 mutta ruipelot vauvat on ihan yhtä ihania 😀

Avatar

Vetäkää ne kukkahatut syvemmälle päähän ja tunkekaa Jucci-Adalmiinanne vielä enemmän sinne pumpuliin! Kutsukoon kukin lastaan miksi haluaa eikä vedetä tästä kolmatta hakaristitorttua, kiitos!

Emilia Huttunen

Tortut on hyviä!

Avatar

Mun neljäs lapsi painoi syntyessään 3620g eli normikokoinen. 3 kk 8300g ja 63cm…5 kk 11250g ja 69,5cm!!! Ruokahalut oli valtavat ja 7 kk asti rintaruokinnalla. Tosin vellit ja kiinteät aloitetiin hieman etukäteen koska pojalla oli niiin kova nälkä. 😀

Nyt tämä pullero jo 10 v. ja aivan on normaalikokoinen lapsukainen, ei ylipainoa ja pituuskin ikäistä vastaava.

Selkä vaan oli mulla kovilla kun isoa vauvaa sai nostella. Muista säästää selkääsi, Emilia 🙂

Avatar

Meidän ”pikkumies” oli 3kk iässä 7130g ja 63,4cm, syntyessään oli 5,5kg ja 55cm 😀 1v neuvolassa hän oli 12,4kg ja 83,5cm.. Äitin vauva.. 😀 Isosisaruksensa oli 3kk neuvolassa 6,9kg ja 60,9cm ja 2v neuvolassa huitelee pituudessa kanssa pluskäyrillä.. 🙂 Onko Topias pitkä? Meillä tosiaan noiden lapsosten isä ei oo mikään pieni mies, kyllä heikommalla alkaa puntti tutista jos vastaansa tuon saa ja näyttää siltä että nämä kaks kasvaa isänsä kokoluokkaan, pitkiä hoikkia poikia tosin on mun serkutkin 🙂 t. äiti joka todennäkösesti jää lastensa kainalosauvoiks……

Avatar

Miksi hirveä haloo possusta? Tuliko kellään mieleen että vaikka lasta sanoisi huumorilla possuksi niin kaikilla ei ole samanlaista huumorintajua? Minusta siinä ei ole mitään hauskaa enkä tykkäis kutsua lastani vitsilläkään possuksi mutta jokaisella on varmaan sen verran järkeä että ymmärtää ettei kukaan nyt tosissaan sitä sano. Ei tarvitse vetää hernettä nenään jos joku ei samaistu lapsesi lempinimiin, kyllä minullekin on ihan sama silti miksi jokainen lastaan kutsuu.

Avatar

Mua kiinnostaa kaikki asunnonvaihtoon liittyvä kun on itsellekin ajankohtainen aihe, toivottavsati jaksat kirjoitella siitä!

Avatar

meillä neiti nyt suunnilleen saman painonen, reilu 6kk 🙂 mut hyvä vaan että teijän pojulla ruokahalua! vauvat on sulosia, oli sitte pulleita tai ei! 🙂 ja kunhan ne liikkumaan alkaa ni nopeesti saattaa painon nousu tasaantua!

Avatar

Voi miten iso poika 🙂 meillä poitsu 9kk neuvolassa 7270g :Dd

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä