Kysymykset

Topias ja parisuhde

Kuinka kauan olette Topiaksen kanssa ollut yhdessä? Meillä tulee 1.1. 4 vuotta täyteen 🙂

Kuinka kauan olitte kerennyt seurustelemaan kun aloit odottamaan Avaa? Oltiin seurusteltu vuosi.

Haluaisin tietää mitkä ovat mielestäsi Topiaksen hyvät ja huonot puolet sekä jos saisit muuttaa yhden asian hänessä niin mikä se olisi? Topiaksen hyviin puoliin kuuluu ainakin se, että sillä on oikeanlainen elämänkatsomus ja se elää elämää tasa-arvon mukaan. Se ei oleta, että mä hoitaisin kaikki perinteisen ”naisten hommat”, vaan mm. lasten kasvatus ja kodin hoitaminen on meidän yhteisiä asioita. Huono puoli on se, että aina kun Topias on väsynyt niin se purkaa sen muhun ja se on sillon tosi kiukkunen. Onneksi ollaan totuttu siihen ja se unohtuu nopeasti, mutta sen voisin kyllä muuttaa! Voisin myös muuttaa sen intohimoa änäriä kohtaan 😀

Olitteko jo kerennyt muuttamaan Topiaksen kanssa yhteen raskauden ilmettyä? Joo, oltiin asuttu yhdessä noin 3-4 kuukautta 🙂

Haluaisin kuulla siitä miten kauan sä ja Topias ootte seurustellu ja onko naimisiinmenosta ollut jotain puhetta? 4 vuotta ja kyllä me joskus mennään naimisiin, sitten kun on sen aika.

Mitä Topias tekee työkseen? Hän on puuseppä.

Oletko koskaan ollut niin kipeä,että Topias on joutunut vahtimaan yksin lasta/lapsia? Monestikin ja toistepäin myös 😀

Onko sinulla ja Topiaksella yhteistä kappaletta/biisiä? 🙂 Ei ole! 🙁

Montako kertaa olet seurustellut ennen Topiasta? Olen ”seurustellut” niin monta kertaa, etten edes muista, mutta Topias oli mun ensimmäinen ”oikea” poikaystävä 🙂

Kerroit joskus aikanaan, että erositte Topiaksen kanssa Avan vauva-aikana(ko)? Mistä teidän eronne johtui siis ja miten päädyitte takaisin yhteen? Entäs nytten kun teillä on pikku Nomppu niin miten teidän parisuhde voi? Joo me erottiin Avan ollessa reilut 2 kuukautta kun hänellä oli kauhea valvomiskausi meneillään ja se väsymys oli meille liikaa. Vissiin 2 päivää ehdittiin olla erossa kun tajuttiin, miten suuri virhe tehtiin. Päätettiin antaa itellemme aikaa ja yrittää aloittaa se toisiimme tutustuminen alusta ja sen avulla selvitä siitä väsymyksestä ja raskaasta arjesta. Onneksi sitten Avakin alkoi taas nukkua hyvin ja se riitely loppui. Nyt Nompun kanssa ollaan väsyneempiä kuin ikinä ja riidellään paljon, mutta koska ollaan koettu tä ennenkin, osattiin odottaa sitä ja tiedetään, että se riitely johtuu vain väsymyksestä. Ei me edes sovita mitään riitoja vaan unohdetaan vaan ne samontein, koska tiedetään, että väsyneenä tulee tiuskittua ja suututtua kaikesta. Nyt tähän valvomiseenkin on sen verran tottunut, että riidat on vähentynyt jo 90 prosenttia 🙂

Miten ja mihin rakastuit topiakseen? En oikein osaa sanoa, koska se ei todellakaan ollut mitään rakkautta ensisilmäyksellä 😀 Topias oli kauhea jörö ja ilkeän oloinen, niinkuin se edelleen on ennen kuin pääsee sen ulkokuoren läpi. Kai se voitti mut puolelleen ihan vaan sillä, että se niin hanakasti tahtoi saada mut ja pääsin pikkuhiljaa näkemään, millainen se oikeasti on. Tärkein tekijä oli se, että meidän huumorintaju mätsäsi täydellisesti.

Arvostatko puolisosi vanhempia? Tottakai! Etenkin Topiaksen äitiä kohtaan mulla oli alussa sillainen pelonsekainen kunnioitus, koska olin hänellä töissäkin.

Mitä Topias opiskelee? Topias opiskelee sähköasentajaksi.

1393003_10202122786410087_1608460525_n

Vanhemmat ja sisarukset

Siinä Erilaiset äidit-jaksossa mainittiin, että sulla on ollut hankalat välit sun siskon kanssa. Tarkotettiinko siinä Eveliinaa ja miksi teillä on ollut hankalat välit? Joo tarkoitettiin. Me ollaan aina tapeltu tosi paljon, eikä pariin vuoteen puhuttu ollenkaan. Nyt kun oltiin molemmat raskaana niin alettiin vihdoin ”lämmetä” ja nykyään tullaan hyvin toimeen ja käytiin yksi päivä ekaa kertaa ikinä jossain kahdestaan kun oltiin Skanssissa shoppailemassa 😀 Ja siis se meidän tappeleminen on ollut aika paljon rajumpaa kuin se normaali sisarusten välinen kinastelu.

Oletko hyvissä väleissä sisarustesi kanssa ja montako heitä on?  Olen, mulla on 3 siskoa. 🙂 Tai no oikeastaan 4, mutta yksi ei ole biologinen!

Mitä mieltä vanhempasi ovat bloggaamisestasi?  Se on ammatti siinä kuin mikä tahansa muukin, tosin se julkisuus ja saamani negatiivinen palaute välillä tuntuu heistä inhottavalta. He kuitenkin ymmärtävät, tai ainakin yrittävät ymmärtää, että tämä on mulle tärkeää.

Saisinko sinun siskon blogiin linkin? http://eveliina-ellie.blogspot.fi/

Mitä tarkoitit kun sanoit, että on hankalat välit siskoosi? Miten suhtaudut siihen, että hänkin on raskautunut noin nuorena? Ajattelitko ollenkaan että voi ei, tai ajatteliko vanhempanne? Ajattelin ensin, että ei voi olla totta, täähän on kauheeta, koska jotenkin ajattelen Eveä aina ihan lapsena. Sitten siihen ajatukseen tottui kyllä tosi nopeasti ja innostuin siitä, että musta tulee täti! Kaikki olivat innoissaan vauva-uutisista, mä silotin tietä, kun juuri aiemmin ilmoitin toisesta lapsesta ja kaikki kohdistivat kauhistelut siihen 😀

Miten sukusi suhtautui ensimmäiseen raskauteesi? Aika huonosti, kaikki olivat tosi järkyttyneitä. Lämpenivät kyllä sitten nopeasti, mutta alkureaktio oli aikamoinen 😀

Äitiyteen liittyen: mitä piirteitä haluaisit omaan äitiyteesi omasta äidistäsi? Missä tavoissa et haluaisi olla kuin oma äitisi? Haluisin onnistua kasvatuksessa yhtä hyvin. Mulla oli aina tiukat rajat ja oon onnekas, että äiti piti niistä kiinni ja sietin kaiken mun kiukuttelun, vaikka osasin olla tosi kamala. Itse haluaisin olla vähän ymmärtäväisempi, joissain asioissa rajoja on ollut liikaa.

Millaiset välit sulla on sun vanhempiin, siskoihin ja Topiaksen perheeseen? Todella hyvät kaikkiin 🙂 Nähdään mun perheen kanssa lähes päivittäin ja Topiaksen perhettä vähintään pari kertaa kuussa 🙂

179832_1870017029083_1865779_n

Lapset, raskaus ja imetys

Mitä todennäköisesti tekisit jos ei olisi lapsia? Opiskelisin yliopistossa ja bilettäisin joka viikonloppu.

Mitä teit ensin kun sait kuulla olevasi raskaana ja Avalle ja sitten Nompulle? Avasta aloin itkeä hysteerisesti ja ostin lisää testejä ja olin varma, että se on väärä positiivinen. Nompusta oisin voinut hyppiä riemusta ympäri kämppää mut tyydyin tirauttamaan pari onnenkyyneltä 😀

Mielialasi nompun syntymän jälkeen? Todella masentunut, koska sairaalassa oleminen ahdisti niin paljon.

Millaisia päiväsi ovat normaalisti? Ootko yksin lasten kans kotona, vai,onko topias siellä? Mitä teette ym? Päivärytmistä vähäsen :):) Ensin valvon yön Nompun kanssa, Ava herää ysin jälkeen ja alkaa katsoa nauhotettuja lastenohjelmia samalla kun mä syötän Nomppua ja torkahtelen, sit laitan aamupalaa Avalle ja torkahtelen taas ja sitten me leikitään ja chillaillaan niin kauan että tulee taas aika valvoa yö 😀 Mä en oikeesti muista ikinä mitä on tehty edes edellisenä päivänä, tä on nyt vaan tällasta päivä kerrallaan eteenpäin, mut eiköhän se ala helpottaa pian 🙂

Kuinka monta lasta haluaisit? :)) neljä 😀

Toivottavasti tää nyt ehtii vielä! Mutta mistä ostat yleensä lasten ja erityisesti vauvojen vaatteet? 🙂 Suurimmaksi osaksi Lindexistä ja Kappahlista 🙂 musta siellä on laatuun nähden tosi edullisia vaatteita.

Haluatko enempää lapsia? Miten toinen lapsi on muuttanut arkea? Tahtoisin kyllä. Arki on muuttunut ihan täysin, mutta vain koska Nomppu on sen verran vaativa.

Mistä lasten nimet tulevat? Onko jotain syvällisempäätarinaa vai ihan vain koska ovat niin kauniita nimiä? Mitkä asiat koet hankaliksi sen vuoksi, että olet saanut lapset niin nuorena? Ei ole mitään syvällisempää, ne vain ovat kauniita nimiä 🙂 toiset ja kolmannet nimet tulevat suvusta. En koe oikeastaan mitään hankalaksi, nuorena jaksaa valvoakin paremmin 🙂

Hoitaako sun vanhemmat paljon lapsia kun sulla on niin paljon viikonloppumenoja? Ei, lapset on Topiaksen kanssa jos mulla on menoja, kuten lapset on myös mun kanssa jos Topiaksella on menoja. Mutta tottakai mun vanhemmat hoitaa lapsia, mutta yleensä vain sen takia, että me ollaan niin poikki pitkän valvomisputken jälkeen, että me saataisiin vähän levätä.

Ootko koskaan katunut lapsiesi nimiä? En.

Kauan imetit Avaa? Entä kauan aiot imettää Noah-Micheliä? Täysimetin Avaa 2 viikkoa ja Noahia 2 kuukautta.

Kertoisitko lisää Avan ystävistä ja leikeistä? Lasten luonteesta ja sosiaalisuudesta?:) Avalla on muutama ikäisensä ystävä ja he yleensä leikkivät erikseen, samassa tilassa vain 😀 Ava on usein ujo, mutta välillä taas menee päätä pahkaa tilanteisiin. Hän on kovaääninen ja temperamenttinen, mutta kiltti ja rauhallinen lapsi. Ei kiusaa muita ja osaa leikkiä nätisti (yleensä…). Noah on temperamenttinen ja vaativa, mutta hyvällä tuulella ollessaan maailman herttaisin pikkukaveri. Ava rakastaa leikkiä muumitalolla ja muumihahmoilla.

Jos teille on tulossa kolmas lapsi joskus, niin milloin sen aika on suunnilleen? Joskus ehkä 10 vuoden päästä, haluan ensin opiskella ja tehdä töitä ja rakentaa talon.

Onko teillä koko perheen kanssa jotain yhteisiä harrastuksia? Ei ole 🙁 Mutta tammikuussa aloitetaan sisarusuinti! 🙂

Olen käsittänyt, että haluaisit vielä lisää lapsia. Jos saisit yksin päättää, niin kuinka monta ja millaisella aikataululla? Haluaisin yhteensä 4 lasta, eli vielä kaksi ja ne tulisivat about 10 vuoden päästä 🙂

Oletko jo huomannut joitain eroja tytön ja pojan äitinä olemisessa? Tässä vaiheessa ei ole vielä oikein muuta eroa kuin se, mihin suuntaan vauva pissaa kun vaihtaa vaippaa 😀 Vaatteiden ostaminen on pojalle hankalaa kun tarjolla on aina vaan niitä iänikuisia autoja ja monstereita…

Vinkkejä esikoistaan odottavalle? Kuinka monta vaatekertaa vauva tarvitsee? 🙂 Mä olen itseasiassa tekemässä tosta ekasta oikein kunnon postausta! 🙂 Mä sanoisin, että vauvalle kannattaa ostaa mahdollisimman paljon vaatetta, järjen rajoissa. Nomppu ainakin pulautteli ja pissasi alussa päivässä varmaan 5 vaatekertaa, bodeja menee vielä enemmän. Kuolalapuilla saa pelastettua jonkun verran 🙂

Onko avalla suunnilleen samanikäisiä kavereita? 🙂 On, Avan paras kaveri on kolme päivää nuorempi kuin Ava 🙂

Oliko lapset suunniteltuja vai vahinkoja? Ava oli vahinko, Noah suunniteltu.

Mua kiinnostaa,et miten imetys onnistuu,jos laihduttaa? Imetätkö edelleen? Synnytin kuukausi sitten, ja kovasti olisin halunnut aloittaa laihdutuskuurin, mutta rintamaidon määrään se vaikutti heti,joten on pakko malttaa odottaa koska haluan imettää. Onneksi imetyskin aika hyvin saa kilot lähtemään. En imetä enää ja musta laihdutus oli tosi vaikee kun imetti, siksi luovutinkin heti. Mullakin vaikutti heti maidon määrään, joten en voinut laihduttaa yhtään. Tsemppiä!

Pelottiko sua itseäsi raskaudessa mikään ennen ensimmäistä raskautta? Mulla on aivan järkyttävä vauvakuume, mutta myös melko vakava oksentamisfobia ja siihen liittyvä paniikkihäiriö, ja harkitsen koko raskautta vaan siksi, että pelkään omalle kohdalleni suuria raskauspahoinvointeja. Onko oksentaminen sulle ihan neutraali kokemus, kun olet sitä jo melko paljon kokenut? Pelkäsitkö toisen raskauden olevan yhtä vaikea kuin ensimmäisen? Ylipäätään, miten uskalsit tulla uudelleen raskaaksi niin vaikean ensimmäisen raskauden jälkeen? Ennen ekaa raskautta en pelännyt, koska en ollut ikinä ajatellut asiaa. Ennen Noahia pelkäsin ihan hirveästi… Oksentaminen on edelleen musta aivan kamalaa, mutta sillon raskausaikana siitä muodostui pikkuhiljaa helpompaa. Nyt kuitenkin kun siitä on jo aikaa niin tulee kauhea ahdistus kun edes miettii sitä, mutta raskausaikana siihen ”tottui” nopeasti. Ei se ikinä kivaa ole, mutta ei sitä enää pelännyt kun se vaan oli osa arkea. Avan raskauden jälkeen ajattelin, että en uskalla enää ikinä hankkia lapsia, mutta vauvakuume voitti 🙂

Miten Ava on suhtaunut Nomppuun? Onko mustasukkainen? Ei ole! Ava on suhtautunut ihanasti, hän on hellä ja hoivaava isosisko 🙂

Mikä on äitiydessä haastavinta? Molempien lapsein tasa-arvoinen huomiointi.

Onko sulla menny koskaan niin pahasti hermot lapsiin että on tehny mieli lyödä tms? No ei! Mä ymmärrän, että jos ei tunne rajojaan niin joillain voi noin käydä. Siinä kohtaa jos on ollut tosi hankala päivä ja rupean itsekin tulemaan kiukkuseksi niin jätän sitten vaikka lapset hetkeksi huutamaan ja käyn rauhassa hengittämässä kylppärissä ennen kuin palaan komentamaan Avaa ja lohduttamaan Nomppua. Pitää osata antaa itselleenkin aikaa ja rauhaa eikä vetää itseään ihan piippuun.

pop 048

Bloggaaminen

Ootko tehnyt tietoisen valinnan olla vastaamatta kaikkiin kommentteihin? En tarkoita törkykommentteja vaan ihan tavallisia. En ole. Mulla on hirveän paha mieli siitä, etten ehdi vastaamaan kaikkiin kommentteihin, mutta nyt Nompun ollessa näin vaativa vauva, mulla ei vaan ole aikaa ja voimia vastata kaikkiin. Pidän aina välillä noita monen tunnin rupeamia kun vastaan kaikkiin, mutta viikonloppuna vastasin vain kysymyksiin ja muihin kommenttihin laitoin kiitokset yhtenäisesti. Toivon, että tä asia muuttuisi pian ja pystyisin taas vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman nopeasti 🙁 Lisäksi meidän vastausmekaniikka on tällä hetkellä niin surkea, että vastaaminen vie tuhottoman paljon aikaa, mutta sitä systeemiä onneksi nyt korjataan.

Oletko saanu paljon ”paskaa niskaan” kun bloggaat? Aika paljon, mutta enemmän tulee sitä hyvää niin ei siitä välitä niinkään 🙂

Teetkö videopostauksii? Teen, ennen tein enemmän, pitäisi tehdä taas useammin!

Tienaatko bloggaamisella paljon? En luonnollisesti halua tai edes voi kertoa mitään summia, mutta tää on mun työ ja tuskin kukaan ilmaiseksi tekee töitä 🙂

Oletko tyytväinen siihen että siirryit kaksplussalle bloggaamaan? Erittäin tyytyvinen! Viihdyn täällä todella hyvin 🙂

Mistä saat ideat postauksiin? Arjesta. Kirjoitan aina puhelimen muistioon ylös postausideat 🙂 Esimerkiksi mulla roikkuu nyt tuolla ideoissa postaus asiakaspalvelusta, jonka merkkasin muistiin kun ärsyynnyin kun kaupan kassa oli niin töykeä. Löytyy myös mm. postaus mediasta ja uutisista, jonka keksin uutisia lukiessani.

Miten olet tullut näin suosituksi? Apua, paha sanoa… En tietenkään osaa puhua ihmisten puolesta, että miksi mun blogia luetaan, mutta mä sanoisin, että ihmisiä kiehtoo realismi. Ajatus siitä, että mä olen oikea ihminen, enkä mikään kiiltokuva ja meidän elämä on erittäin epätäydellistä.

Onko sua jännittänyt jokin asia,josta olet kirjottanut,että tuleeko siitä kamala paskamyrsky niskaan? Ei oikeastaan, tai no oon kyllä joistain asioista tiedostanut sen, että paskaa saattaa alkaa sataa, mutta en jättäisi sen takia mitään julkaisematta, joten en osaa kunnolla jännittää.

Kaikki bloggaajat on aina tosi salamyhkäsiä siitä, että miten saavat blogista tuloja. Mua siis ihan uramielessä itseäni kiinnostaa tietää, että millä tavalla rahaa voi bloggaamisesta (muuten kun mainostaminen) saada ja paljonko? Siis suuntaa antavasti jos viitsit avartaa. 🙂 Ja jos on näin että bloggaaminen on sun työ niin tarkoittaako se että sun on pakko suoltaa tekstiä ja keksiä kirjoitettavaa, välillä jopa pakolla ja tietyin väliajoin? Onko yhtään turhauttavaa välillä? Blogien tulot muodostuu juurikin mainonnasta, ja siitä tismalleen miten se tapahtuu, voi lukea täällä. Mä en voi mitään summia kertoa, mutta se vaihtelee ihan hirveästi blogikohtaisesti, luonnollisesti, blogien kävijämääräthän ovat niin erilaisia. Meillä täällä Kaksplussalla on ihanan perhekeskeinen ja rento meininki, eikä ole mitään turhauttavaa pakkoa. Tietenkin alustalla blogatessa pitäisi postata tietyin väliajoin, mutta perhemediassa kun ollaan, saadaan rauhassa pitää ”lomaa” jos on vaikka lapset kipeänä tai jokin elämänvaihe, että ei vain kykene kirjoittamaan. Mä itse postaan paljonpaljon enemmän, kuin mitä multa vaadittaisiin, koska nautin siitä. En usko, että kenelläkään bloggaajalla on sellaista  ”pakko keksiä jotain kirjoitettavaa”, koska pohjimmiltaan kaikki tekevät tätä rakkaudesta lajiin, jolloin sitä kirjoitettavaa löytyy vaikka mistä.

pikkujoulu 040

Sekalaista

Mikä on kysymys, jonka haluaisit sulta kysyttävän? Ja vastaa siihen! Hmmmm…. Pahan pistit! Ehkäpä vaikka se, että miten saa blogin menestymään. Kuulostaa hassulta, mutta kun livenä tulee kysymään tota niin mulla ei oo muuta mahista kuin pyytää kahville, koska voisin jaaritella aiheesta aina ja ikuisesti! 😀 Se on niin mielenkiintonen aihe ja tykkään puhua siitä.

Miten sun syömishäiriön laita on nyt? Kaikki on oikein hyvin 🙂

Jos jotain voisit tehdä toisin, mitä se olisi? En varmaan mitään, kaikki nämä vastoinkäymiset ovat tehneet musta sen ihmisen, joka nyt olen 🙂

Kuinka pitkä olet? 168 cm

Mitä kadut elämässäsi eniten? Sitä etten ole hoidattanut hampaitani. Se on nyt ainut asia, mistä ei ole seurannut _mitään_ hyvää.

Milloin aloit valokuvaamaan? Hmmm joskus oisko ollut 2008, mutta kunnolla vasta kun aloitin bloggaamisen.

Kuinka paljon käytät aikaa itsesi laittamiseen päivässä? Joinain päivänä en minuuttiakaan, toisina päivinä ehkä 10 min, maksimissaan tunnin ikinä.

Onko sinulla ammattia? No, olen ammattibloggaaja, mutta jos tarkoitat opiskeltua ammattia niin ei, olen ylioppilas.

Tykkäätkö leipoa ja kokata? Rakastan!

Minkä ikäisenä aloit käyttämään korkokenkiä? Joskus yläasteella, varmaan kasiluokalla.

Mistä ostat yleensä huonekalut? Artekilta 🙂

Monta kertaa viikossa käytte kaupassa? 1-2 kertaa, joskus jos haetaan vaikka herkkuja tms niin useammin

Jännittääkö muutto uuten kotiin? Jännittää!

Mitä harrastat tai olet joskus harrastanut? Jalkapalloa, tanssia, ratsastusta, pianonsoittoa, kitaransoittoa, laulua, kuntonyrkkeilyä.

Paras kokemus? Lasten syntymät.

Millasta äitiys on mielestäs? Äitiys on maailman paras asia. Se on kaunista, pyyteetöntä, uskomatonta.

Mitä mieltä oot teiniäideistä? No se riippuu nyt taas iästä. Mä en ajattele teiniäideistä stereotyyppisesti vaan ajattelen heitä yksilöinä, kuten ketä tahansa ihmistä. Mutta en missään nimessä kannata esim 13 -vuotiaiden vauvajuttuja, sen ikäinen on itsekin vielä lapsi. Tiedän kuitenkin muutaman jopa 14 -vuotiaan äidin (moi Laura :D), jotka ovat nuoresta iästä huolimatta onnistuneet elämässä loistavasti, joten ei sekään aina ole este. Ristiriitainen aihe! Pääsääntöisesti kannata sitä, että lapset hankittaisiin täysi-ikäisenä, mutta ei se oo maailmanloppu jos niin ei käy.

Millasta oli olla silloin erilaisten äitien kuvauksissa? Jännittikö? Alussa jännitti, mutta siihen tottui nopeasti, oli hauskaa! 🙂

Millainen teini olit? Kiukutteleva, mutta tottelevainen 😀 mulla oli tiukat rajat, joita vastaan kapinoin paiskomalla ovia sun muuta, mutta en ihan kauheasti tehnyt tyhmyyksiä.

Suosikki ruokasi? Kinkkukiusaus! 😀 aina ja ikuisesti <3

Millaisena näet elämäsi vuoden, viiden ja kymmenen vuoden päästä? Vuoden päästä valmistaudutaan ensimmäiseen kunnolliseen jouluun uudessa asunnossa, Noah ja Ava tappelee leluista ja mä teen työhuoneessa töitä samalla kun Topias komentaa lapsia. Viiden vuoden päästä mä opiskelen ja Topias on töissä, Noah on päiväkodissa ja Ava koulussa. Kymmenen vuoden päästä ollaan molemmat töissä ja lapset koulussa, rakennetaan omakotitaloa Lietoon.

Jos omasta mielestä on ”läski” ja muiden mielestä ei, mitä tehdä? Jos haluaa laihduttaa,edes sen läskin mahan pois. Kannattaa aina miettiä vain omia tuntemuksiaan ja tehdä asiat itsensä takia, ei muiden. En kuitenkaan tiedä sinusta mitään, joten en voi mitään sanoa… Neuvoisin kääntymään esimerkiksi personal trainerin tai lääkärin puoleen ja hänen kanssaan voi keskustella laihdutuksesta 🙂

Elätkö kotihoidon yms tuilla, vai saatko blogista hyvin masaa? Ei kai kukaan nyt töitä ilmaiseksi tee 🙂

Miten teillä on varaa nuorena perheenä OSTAA oma asunto? No miksei olisi? Ihan yhtälailla nuoret saa palkkaa kuin vanhemmatkin.

Kertoisitko siitä uskontojutusta vähän tarkemmin ja enemmän? Mä olen ateisti, mutta myös buddhalainen. En ota sitä vakavasti. Buddhalaisuus ei ole mun mielestä uskonto, se on elämäntapa. Siinä ei palvota mitään jumalaa, pyritään vain elämään tasapainoisesti ja kunnioitetaan ihmisiä ja luontoa. Jos tutustuu tarkemmin buddhalaisuuteen niin aika moni voi huomata elävänsä buddhalaisuuden idealismin mukaan.

Millainen lapsuus sulla oli ? Oikein onnellinen 🙂 Ehjä perhe ja tappelevat siskot 😀 vakaa taloudellinen tilanne ja hyvä ilmapiiri.

Millainen oppilas olit yläasteella ja lukiossa? Todella laiska, lukematta läpi kaikesta. Noloa, mutta totta.

Milloin lähdet jatko-opiskelemaan, ja haluatko edelleen kätilöksi? Haluan 🙂 Suunnitelmissa olisi, että tahtoisin opiskelemaan 2016 syksyllä.

Ketkä on sun parhaat bloggaajakaverit? Varmaankin sitten Iina, Karo, Jenna

Mikä on sun uskonto ja poliittinen kanta? SDP. Kuulun evankelisluterilaiseen kirkkoon, mutta en ole luterilainen. Liityin kirkkoon vaan voidakseni olla kummi. Mä olen ateisti, myös buddhalaisena tunnettu.

Jännittääkö muutto Turkuun? Jännittää ihan hirveästi!

Millä kiharrat hiuksesi? Suoristusraudalla 🙂

Ootko tyytyväinen ulkonäköös? En, mutta en ole täysin onnetonkaan 😀

Mitä odotat eniten vuodelta 2014? Remonttia ja sisustamista! Haluan saada uuden kämpän kuntoon. Lisäksi ootan hirveästi ystäville tulevaa perheenlisäystä, hih!

Harrastat kai jalkapalloo. Kertoisitko siitä lisää? Oon pelannut futista 7 -vuotiaasta ja nyt pelailen tommosessa rennossa naisporukassa kun polvi ei enää kestä vakavaa peliä 🙂

Millä tavoin pääsit syömishäiriöstä yli? Ja miten sait sairastumisesi jälkeen sopivan kontrollin syömiseen? Läheiselläni kävi niin, että anoreksian jälkeen ei ollut minkäännäköistä kontrollia syömiseen, kun kaikki syöminen oli aiemmin ollut niin tarkkaa, joten hän sitten sairastui siihen toiseen ääripäähän. Mä tein samoin, että menin ääripäästä toiseen, mutta raskauden aikana opin syömään kunnolla ja tulin sinuiksi kroppani kanssa. En oikein osaa sanoa aiheeseen muuta :/

Ootko sää parantunut täysin siittä syömishäiriöstä? Tahtoo sanoa kyllä 🙂

Erilaiset äidit – ohjelmassa teidät esiteltiin Turkulaisena perheenä, miksi jos asut kerran Liedossa? Jaa-a, mä en tiedä 😀

Lempi jouluelokuva/elokuvat? Petteri Punakuono! <3

Mitkä ovat sinun mielestäsi joulun värit? Punainen ja hopea 🙂 Olin joskus väittelyssä, jossa mun piti väittää, että vihreä on joulun väri eikä punainen, vitsi se oli vaikeeta 😀

Tykkäätkö hengailla yöpuvussa koko joulun? Mä tykkään hengailla yökkärissä aina ja koko ajan! 😀 Eli kyllä!

Jos saisit ostaa vain 1 ihmiselle lahjan, kuka tämä henkilö olisi? Topias. Ava ja Noah saa paljon lahjoja muualtakin ja mulla on monta rakasta ystävää, joille tahtoisin ostaa lahjoja, mutta Topias ansaitsee sen eniten, se on niin paljon mun tukena ja apuna kaikessa <3

Oletko koskaan rakentanut piparitaloa? En, mä olen vain koristellut! 😀 Perjantaina meinataan kokeilla ekaa kertaa 🙂

Onko sinulla joulutoiveita/lahjatoiveita? Vaikka mitä 😀 uusi tietokone ja kamera ja kiharrin ja uusi sohva jajajaja. Realistisempia toiveita on uudet villasukat ja paljonpaljon suklaata! Oon suklaaholisti.

Joulun lempi tuoksu? Pipari! Ei ku kinkku! Ei kun joulutortut! En osaa päättää 🙁

Lempiruoka/herkku jouluna? Savulohi <3 ja sit kinkku ja meidän äitin tekemä sinappi <3

Millaisia jouluperinteitä teillä on? No sillon kun oltiin pieniä niin aamulla aina herättiin ja juostiin kuusen luokse, jonne tontut oli tuonut pari lahjaa, jotta jaksettaisiin odottaa iltaa. Sitten lähdettiin isovanhemmille syömään ja viettämään joulua ja siellä kaikki suvun lapset sai joulupukilta lahjoja jokaiselle saman verran ja laulettiin pukille ja pelailtiin ja tehtiin kaikkea kivaa. Sitten illalla lähdettiin kotiin ja pukki oli tuonut oven taakse loput lahjat! Sitten availtiin niitä ja yleensä illan lopuksi katottiin joku leffa, jonka joku meistä aina sai joululahjaksi 🙂 ja tietty testailtiin uusia lahjoja! Nyt meillä ei vielä ole mitään omia perinteitä, koska ei taaskaan ehditä viettää ”omaa” joulua, vaan mennään sukuloimaan.

Miten sun laihdutus etenee? Oikein hyvin! Mulla on ollut nyt takapakkia, mutta paino ei kyllä muutenkaan enää kauheasti putoa kun lihasmassa lisääntyy niin paljon 🙂 about puolivällissä mennään!

Mitä on kauneinta mitä sulle on sanottu? Apua en kyllä tiiä…. Mun mielestä parhaat kohteliaisuudet, mitä oon saanut, on liittynyt meidän lapsiin, koska niistä mä olen todella ylpeä. Jotkin kauneimmista asioista on kyllä tullut teiltä lukijoilta, oon useamman kerran ollut tippa linssissä teidän kommenteista. Topias yleensä heittää vaan kaikkea läppää, joten siltä ei mitään kovin kaunista oo tullut 😀

Lempi: – hedelmä – väri – elokuva – artisti – tv-sarja – ruoka – asu? Omena (jolle oon valitettavasti allerginen), valkoinen, piratesit, PMMP ja Muse, Greyn anatomia, kinkkukiusaus ja tän hetken lemppariasu on Me&I:n joogat ja paksu villapaita!

turku 070

Kommentit

7 kommenttia
Emilia Huttunen

Kaikki papit eivät hyväksy kummiksi kirkkoon kuulumattomia.

Avatar

Voi oot niin kaunis tossa vikassa kuvassa <3

Avatar

Olet niin ihanan aidon tuntuinen ihminen! Suhun olisi mielettömän mukavaa tutustua 🙂

Avatar

Oot niin kaunis tossa vikassa kuvassa<3 Näytät ihanalta kun paino on tippunut( kyllä sitä ennenkin näytit) näytät vaan niin terveeltä ja onnelliselta!! Ja sun lapset on ihania.

Avatar

Kaunis nainen ja niin tukevasti jalat maassa, ilo lukea teidän arjesta. Hauskaa ja rentouttavaa joulua ja uutta vuotta t. Elli

Avatar

näin sun Monkeyssä lauantaina! kivaa näytti olevan 🙂 piti tulla moikkaamaan, mutta jostain syystä se unohtui 😀

Avatar

Anteeksi mutta minusta on kyllä pöhköä kuulua kirkkoon vain voidakseen olla kummitätinä.. tai siis, minä olen agnostikko/buddhalainen. Erosin kirkosta, mutta olen silti ”kummi (tus) tätinä” pienelle pojalle. En ole sylikummi, mutta toinen kummeista silti.Seisoa pönötin menossa mukana, lauloin lauluja sen mitä osasin/muistin ja osallistuin siunaukseen. Ja pappi tiesi etten kirkkoon kuulu. Miksi tämä ei riitä?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä