Nukkumatti tuli ajoissa

Joulu tuli ja meni, etusijalla taisi olla nyt tämä muutto. Joulukiloja on kerätty, laatikoita purettu, lahjoja avattu ja uudenvuodenlupauksia suunniteltu. Hektistä on ja se näkyy. Tämä naama ei ole nähnyt meikkiä pitkään aikaan muuten kuin jouluaaton kunniaksi, samat vaatteet pyörivät päällä päivä päivän jälkeen, hiusharja on teillä tietämättömillä ja feikkiuggit kovassa käytössä. Hammasharja sentään on tutulla paikallaan ja käytössä, heh. Ollaan nyt pian 3 viikkoa vedetty vaan roskaruokaa ja herkkuja tässä pakatessa ja kyllä näkyy. Mä olen niiiiiiiiiiiin turvoksissa! Siis ihan järkkyä! Vaatekoko kasvoi yhdellä muuton aikana. Huomenna yritän saada taas kiinni terveellisyydestä ja treenaamisesta. Tosin mulla ei oikein ole aikaa treenaamiselle kun kämppää pitäisi laittaa kuntoon, että saadaan muuttolaatikot palautettua.

Ensi viikolla meille tulee sisustussuunnittelija ja saadaan asiat rullaamaan. Kunhan saadaan laatikot purettua, tulee myös kämpästä kuvia ja postausta. Sen verran voin nyt sanoa, että kuollaan kohta stressiin tän kämpän kanssa. Täältä löytyy koko ajan enemmän ja enemmän vikaa ja rempassa on aika homma… En malta odottaa, että päästään aloittamaan ja saadaan tästä tehtyä koti. Suurinta murhetta tällä hetkellä aiheuttaa vessa. Siinä on jotain vikaa, kaiken hinkkaamisenkin jälkeen se haisee niin kamalalta, ettei siellä pysty edes hampaita pesemään. Ilmeisesti se haju tulee pöntöstä, eikä nyt sitten tiedetä, että vedetäänkö koko vessa uusiksi vai ostetaanko vaan uusi pönttö. Toisaalta se vessa on aika white trash, joten tekisi mieli laittaa se uusiksi, mutta ei olla budjetoitu siihen.

joulu 045

joulu 049

Ensi viikolla toivottavasti on laatikot purettu ja päästään repimään tapetteja. Tahtoisin niin kovasti jo saada aikatauluja lyötyä lukkoon ja aloittaa koko homman. Mä olen tässä tunnin verran yrittänyt näpytellä tätä postausta ja äsken havahduin siihen, että nukahdin tähän koneen ääreen. Topias lupasi hoitaa lapset, joten mä painun nyt aikaisille yöunille. Hyvää yötä ja hauskaa viikonloppu kaikille!

Kommentit

27 kommenttia
Avatar

Valitettavasti siihen homevaurioon ei tarvita suihkua tai lattiakaivoa, pelkkä pönttö riittää nimimerkillä kokemusta on 🙁 Mutta toivotaan parasta. Mielenkiinnolla seuraan rempan etenemistä sillä ostimme itse juuri ensiasunnon ja aloitamme myös ison remontin. 🙂

Avatar

Tsemppiä! Me on käyty toi sama läpi, ostettiin syksyllä omakotitalo, remontoitiin se täysin, aivan kaikki purettiin ja tehtiin uusiksi! Siinä oli hommaa, varsinkin kun on tuo pikkuriiviö (nyt 11kk). 🙂 eikä asiaa helpottanut miehen työt, 6pv viikossa, aina noin 12h töitä(yrittäjä), siihen lisäksi mullakin stressi treeneistä, mulla on oma pt jonka kanssa treenaan, enkä yhtään halunnut lipsua muuton ja remontinkaan keskellä urheilusta ja ruokailusta.mutta siitä on selvitty ja koti saatiin jouluksi valmiiksi niinkuin oli tarkoitus 🙂 joten kyllä tekin selviätte!

Emilia Huttunen

Huhhuh! 😮 Joo kyllä varmasti selvitään 🙂

Avatar

Tsemppiä remppaan! Meinasitteko asua siellä rempan keskellä? 🙂

Emilia Huttunen

Kiitos! 🙂 juu meinataan, rempataan huone kerrallaan 🙂

Avatar

Kylppärissä voi olla lavuaarissa tao wc-istuimessa hajulukko rikki – tsekatkaa se ennen ku remppaatte koko kylppäriä 🙂

Emilia Huttunen

Pitää tarkistaa 🙂

Avatar

Voi ei. En nyt halua pelotella, mutta paha haju voi olla merkki kosteusvauriosta, tai muusta sisäilmaongelmasta. Onko siellä ilmanvaihto ok? Entä viemärin tuuletus? Mitä materiaalia lattiat? Olen tälläinen paholaisen asianajaja näissä asiossa… Kirjoitinkin aiheesta…

http://kaksplus.fi/blogit/kotitalouskriisi/ekoasumishaaste-ja-materiaalit/

Ja multa saa aina kysyä näissä asioissa…

Emilia Huttunen

Mä luin sillon ton postauksen ja oli tosi mielenkiintoinen! En usko et on hometta, koska siellä haisee kirjaimellisesti paska 🙁 eli luultavasti viemärissä vika jos ei oo pytyssä… Mä oon kans tosi sisäilmaherkkä ja vanhassa kämpässä olinkin allerginen jollekkin, mutta hometta ei löytynyt, nyt siis pitää olla tarkkana kaikkien maalien ja aineiden kanssa mitä valitsee. Sain itseasiassa tosta sun postauksesta paljon vinkkejä! 🙂

Avatar

Jes. Vielä jos haisee paska, tarkistakaa, ettei viemärin tuuletusputki vuoda esim seinässä olevan kotelon sisään. Vaikka kuulostaa hassulle, niin paskan haju on todella myrkyllistä (ei vain pahan hajuista).

Avatar

Kannattaa tutkia vessan haju tarkkaan…meillä haisi 2vuotta niin pahasti homeelle/maalle että mikään keino ei tepsinyt. Lopulta vaadin isännöitsijältä kosteusmittausta. Mittauksessa ei havaittu kosteusongelmaa, mutta kaakelit oli paikoin irti ja vessa tarvitsi ”päivitystä” tälle vuosituhannelle. Noh, lattian piikkauksen jälkeen tuli ilmi putkirikko jossa siis vessanpytyn putki vuotanut jo VUOSIA lattian alle, hyvö ettei mennyt alempaan asuntoon saakka.. lattia siis läpimärkä! Parin viikon pintaremppa muuttui 6viikon kuivatukseen ja sen jälkeen aloitettiin vasta remontti joka kesti pari kk.. joten, tutkikaa!!!! Asutaan siis kerrostalossa, ja heti särähti korvaan että vessa haisee.. tsemppiä muuttoon! 🙂

Emilia Huttunen

Ai kauhee 🙁 toivottavasti meillä ei oo kosteutta… En kyllä usko, koska oon homeallerginen ja tuolla haisee ihan kyllä muulle 🙁

Avatar

muutitteko siis omakotitaloon vai kerrostaloon?

Emilia Huttunen

Kerrostaloon 🙂

Avatar

Mä en maota odottaa kaikkia remppapostauksia! Rakastan sisustusremppahömppää ni ihanaa kun pääsee sun blogista sellasta seuraamaan 🙂

Emilia Huttunen

Hih kiva kuulla, mäkään en malttais odottaa!

Avatar

pakko kysyä, millainen on white trash-wc? :DDD

Emilia Huttunen

Tommonen aika överi ja mauton 😀 mä tykkään simmosesta rauhallisesta fiiliksestä, tosta tulee mieleen joku kasikyt luvun jenkkivessa 😀

Avatar

Onko vessassa lattiakaivo? Sellainen kun kuivuu, niin haju on ns. mehevä… Jos näin, niin pitää lattiakaivoon päästää paaaaljoooon vettä. Hajulukot kannatta tosiaan myös tsekata.

Emilia Huttunen

Ei oo lattiakaivoa, noi hajulukot pitää kyllä tsekata.

Avatar

Oletteko avanneet pöntön vesisäiliötä ja kurkannut sinne? Minä ihmettelin kun pöntön ’takareunaan’ tuli aina ruma punertavan rusehtava vana vedestä jos ei viikkoon kuurannut pönttöä, mutta kun avasin sen vesisäiliön kannen, niin syykin selvisi; sitä tuskin on kukaan pessyt ikinä ennen minua……. hyi 😀

Toki kannattaa myös koittaa heittää kunnon loraus (puoli pulloa tai vaikka vähän ylikin) kodin putkimiestä lavuaariin, lattiakaivoon ja pönttöön ja antaa sen vaikuttaa yön yli. Vaikkei röörit olisikaan tukossa, niin se aine syö putkista aika hyvin kaiken sinne kuulumattoman ja vie usein hajutkin mennessään 🙂

Ja pika-apuna ostatte vaikka jonkun ’glade one touch’ vai mitä ne ilmanraikastimet on 😀

Emilia Huttunen

HYYYYYYYYYYYYYYYI nyt en ainakaan haluu avata sitä!! :DD joo ostettiin tommonen ja se onneks peittää aika hyvin sitä hajua et kestää istua pöntöllä paria sekkaa kauemminkin :DD

Avatar

Ihan pakko kysyä kuinka teillä jäi vielä varaa sisustussuunnittelijaan? Luulisi että lapsiperheessä ei tulisi kysymykseenkään palkata suunnittelijoita

Emilia Huttunen

Tiesitkö, että sisustussuunnittelija säästää rahaa, koska vältyt virhehankinnoilta ja hän osaa etsiä ja suunnitella halvimmat vaihtoehdot? Kyllästyttää tää ”lapsiperheen on pakko olla rutiköyhä” -meininki.

Avatar

Harmi ettei ole ollut juttua (tai sit multa mennyt ohi) tästä sisustussuunnittelijan palkkaamisesta 🙂 Olisin voinut tarjota itseäni (opiskelen alaa) koska nyt alkaa opinnäytetyön teko.. 🙂

Avatar

Väittäisin et teillä on jossain hometta siellä kylppärissä. Nimim. kokemusta on valitettavasti.

Onko siellä jotain lastulevykaappia suihkun lähettyvillä? Allaskaappi ja peilikaappi? Jos on ollu pitkään niin ottaa kosteuden ja homehtuu. Kumiseeko laatat kun koputtelee? Js kuuluu kopoa niin laatat on irti ja alla voi olla kosteutta/hometta.

Homeen haju kun ei lähde pois vaikka kuinka luttaa ja pesee, inhottava maakellarin/pottupussin haju tulee kun pitää oven kiinni esim. muutaman tunnin.

Tehtiinkö teillä kosteusmittaus sinne?

Jos ei oo putsattu lattiakaivoa ja lavuaaria niin ne eka, sitten on pönttöön hyvä aine semmonen kun harpic white (siedettävä haju, ne muut on aivan kammottavan hajuisia, niinkun viikon mätiny paskavaippa) joka putsaa kaikki törtteet tosi hyvin. Mekin kun tähän muutettiin niin oli aika ruskiat pöntöt mut tuota harpicia laitettiin vuorokaudeksi ja lisättiin välissä niin harjaamalla lähti kaikki pinttynyt lika pois.

Tsemppiä! Meillä kuivateltiin kylppäriä 6 viikkoa.

Emilia Huttunen

En usko et onneks ois hometta… Ei oo nimittäin suihkua tai lattiakaivoa tuolla, on ihan tommonen vessa vaan mihin vois vetää vaikka laminaatin lattiaan. Lisäksi toi haju ei oo simmonen homeinen (oon homeallerginen) vaan haisee ihan paskalta:(

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä