Äitimuotteja kaupan

Koko näiden yli 7 kuukauden ajan, jotka olen ollut Kaksplussalla, sosiaalisessa mediassa on esiintynyt paljon ihmettelyä siitä, miksi ihmeessä minut ensinnäkin valittiin tänne, ja miksi minut on pidetty täällä. Jotkut ihmiset ovat jopa nähneet sen vaivan, että lähettelevät toimitukseen sähköposteja, joissa vaativat erottamistani. Ilmeisesti en ole ”hyväksi Kaksplussan imagolle”, koska olen liian pinnallinen, lapsellinen ja agressiivinen. Myönnetään, kunhan otetaan pois tuo ”liian”, olen kaikkia edellämainittuja. Mutta mikä siinä on vikana?

mom_memes-3211

Miksi äitien pitäisi aina sopia siihen perinteiseen muottiin? Miksi äiti, joka mieluummin leikkii 10 ylimääräistä minuuttia lastensa kanssa on yhtään sen parempi kuin äiti, joka 10 minuutin ajan valvoo lastensa leikkejä samalla huolehtien omasta ulkonäöstään? Miksi äiti, joka antaa kaikkien kävellä ylitseen on yhtään sen parempi kuin äiti, joka pistää vastaan ja taistelee? Me kaikki olemme omia persooniamme ja se on hyvä. Miksi Kaksplussan pitäisi olla täynnä ”täydellisiä” äitejä? Jokainen meistä Kaksplussan bloggaajista on epätäydellinen omalla tavallaan, se tekee meistä inhimillisiä ja samaistuttavia.

mom-meme

Kuka oikein on päättänyt, että kaikkien äitien tulee unohtaa itsensä ja luonteensa? Kaikki mihin uskoo ja kaikki mistä nauttii? Kuka on muuttanut nykyajan äidit hirviöiksi, jotka uskovat, että oma tapa on se ainut oikea ja kaikki toisin tekevät tuomitaan? Miksi äitiyden pitäisi tarkoittaa sitä, että sinun täytyy olla kunnon siveyden sipuli ja malliesimerkki kaikessa? Tottakai lapsille pitää näyttää hyvää esimerkkiä, mutta kukaan meistä ei ole täydellinen, kaikki me teemme virheitä. Yksi äiti polttaa tupakkaa, toinen ei käytä pyöräilykypärää, kolmas on juoppo, neljäs on kiivas. Kaikki me ollaan silti äitejä. Ja ihmisiä.

mommy-luxuries

Mä ainakin olen ylpeä siitä, että en koe tarvetta pönkittää omaa itsetuntoani arvostelemalla muiden äitiyttä. Olen myös ylpeä siitä, että olen pysynyt omana itsenäni, vaikka en kaikista luonteenpiirteistäni olisikaan ylpeä. En olisi juurikin minä, jos en vähän nauttisi siitä, että annan takaisin, enkä aina ole se viisaampi. Mä olen juurikin se tyyppi, joka ilkeästi perään huuteleville teinijätkille huikkaa takaisin ”tulkaa sanomaan uudestaan sitten kun teillä on edes kivekset laskeutunut”, se sijaan että tyynesti kävelisi pois. Ja juuri tällaisena aion pysyä. Jos ei miellytä, netistä löytyy paljon erilaisia ihania blogeja, joista varmasti löydät mieluisan blogin, jonka lukemisesta nautit. Ei tarvitse väkisin lukea mitään, mistä ei tykkää.

20120908-133123

Vastaukseksi teille, jotka olette miettineet, mitä minun blogini tekee yhä Kaksplussalla, kaikkien ”purkauksieni” jälkeen. Suurin osa lukijoistani nauttii kärjistetystä ja hitusen agressiivisesta kirjoitustavastani. He ymmärtävät, että blogi ei ole yhtä kuin persoonallisuus, ja että heidän ei tarvitse olla samaa mieltä kaikista mielipiteistäni, pitääkseen blogistani. Eiköhän blogin kasvava lukijakunta kerro siitä, että jotakin teen oikein. Tähän teki mieli kirjoittaa yksi söpis lause, mutta ollaan nyt sitten vähän vähemmän agressiivisia ja lapsellisia.

3514

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille teille lukijoille! Olette parhaita!

Viimeinen meme ei liittynyt aiheeseen, mutta vähänkö toi on hauska, nauran tota aina ihan vedet silmissä 😀

Kommentit

33 kommenttia
Avatar

Heippa! Huomasin että et julkaissut kommenttiani eli ilmeisesti loukkaannuit siitä. Haluan siksi pyytää anteeksi. Taroitukseni ei ollut loukata ja veikkaan että loukkaannuit siitä kun sanoin että blogissa vilahtelee välillä yleissivistyksen puutetta tai uusavuttomuutta. Tarkoitin sillä että kun rohkeasti on sitä mitä on niin monet saa siitä sitten kimmokkeen haukkuakin. Oot sen verta rohkea että hyvin avoimesti esittelet elämääsi ja henkilökohtaisia asioita blogissa mistä itse tykkään ja arvostan suuresti, mutta osa sitten närkästyy. Vähän jopa pelottaa sun puolesta palautteen määrä. Meillä kaikillahan on omat ”heikkoutemme” eri saroilla eikä kaikki voi tietää kaikesta kaikkea, ”yleissivistys” ja ”uusavuttomuus” olivat sanoina ehkä hieman loukkaavia – sorry. Edelleen en usko että äitiys olisi se asia mistä jengi vetää herneet nenään, mun mielestä sä olet rento ja aika tavanomainen äiti. Mutta tietyt provosoivat muut aiheet ja varsinkin se avoimuus aiheuttaa sitä jakoa lukijakunnassa. Edelleen tsemppiä ja jatka samaan malliin 😀 t. tyyppi joka vasta äsken löysi toisen valokatkaisijan meidän kotoa millä saa yhdet valot päälle ja pois eteisestä…heh.

Avatar

Tosi hyvä postaus 🙂 pakko kommentoida tuohon ”kivesjuttuun”, että mä sanon teinareille, jotka tulee jotain valittamaan, että Tuu uudestaan sanoo ku karvas kasvaa….eivätpä oo tulleet uudestaan…

Avatar

Älä ikinä muutu<3

Avatar

Voi että mä nautin lukee sun juttujas! Ja ihanaa kun kaikki ei esitä sitä täydellisintä äitiä, mitä kukaan ei todellisuudes kuitenkaan ole! Kiitos!

Avatar

Olet niin oikeassa. Hyvää äitiä ei tee likaisuus, huolittelemattomuus, yöpuvut päällä pitkin päivää, karvat kainalossa ja muualla, oman nimensä unohtaminen kun on vain äiti enää (myös miehelle) näin kärjistettynä.. Itse olen mahtava äiti lapselleni vaikka elämääni kuuluu ulkonäöstäni huolehtiminen, kuntoilu, ystävien tapaaminen, opiskelu ja oman ajan kaipaaminen välillä. Nämä kaikki tekevät minusta itseasiassa pidemmällä tähtäimellä paljon paremman äidin. Kannattaa niiden arvostelijoidenkin kokeilla ajaa kainalokarvat jossain välissä, piristää kummasti 😉 Kateellisia siellä vain ollaan!

Avatar

En lue muita kun sun blogia, Tää on ensimmäinen blogi mitä aloin lukea ja tykkään. Mulla ei riittäisi aikaa lukea monia… MIKSI VAIHTAISIN KUN TYKKÄÄN KOVASTI LUKEA JUURI TÄTÄ BLOGIA!!!

Avatar

Ohan huikee kirjotus!! On hyvä että ees joku pystyy olemaan oma itsensä! Aina ei tarvi miettiä mitä muut ajattelee!

Avatar

Ne valittajat on luultavasti jotain muita äitiydestä bloggaavia, jotka haluais omaa blogiaan tyrkyttää tänne. Yks blogi vähemmän lisäis varmaan mahdollisuuksia? 😉 Ps. 7183 tykkääjää fb:ssä, kertoo varmaan tarpeeksi!

Avatar

Olet aivan oikeassa! Lähes kaikki tuntemani äidit huolehtivat ulkonäöstään ovat hieman pinnallisiä yms.Ei äitiys ole vain uhrautumista, omien tarpeiden unohtamista ja vain lapsen tähden elämistä. Jos näin on niin ni mene kyllä hyvin 😉

Avatar

Näinpä juuri! En voi ymmärtää äitejä jotka pokalla arvostelevat muiden äitiyttä ja kokevat itse olevansa jollain tapaa parempia. Kiitos Emilia blogista, jossa on oikeasti asiaa 🙂

Avatar

Tykkään itse juuri siitä sun blogissa, että tämä ei ole sellanen ”oi kuinka ihanaa olla vaan äiti, eletään pumpulissa ja kaikki on täydellistä”. Kaikkia ei voi miellyttää ja ne jotka ei tykkää voi siirtyä lukemaan toisia blogeja. En ole koskaan ymmärtänyt niitä ihmisiä, jotkä vaivautuvat kuluttamaan omaa energiaansa ja aikaansa valittaakseen muiden tekemisistä! Jatka samaan malliin vaan 🙂

Avatar

Koirat haukkuu ja karavaani kulkee!! Aina joukkoon mahtuu kateellisia tai muuten elämäänsä kyllästyneitä, ei kannata niistä murehtia, jatka omaa tyyliä vaan!

Avatar

Hyvä kirjoitus 🙂

Mä veikkaan, että nämä valittelijat ja ihmettelijät ovat niitä kukkahattutätejä, joita syystä tai toisesta ärsyttää sun suorasanaisuutesi ja varmaan myöskin nuori ikä.

Pienissä määrin pinnallisuus on hyvästä, enkä mä nyt sanoisi että se on kauhean pinnallista jos haluaa huolehtia myös itsestään ja omasta ulkonäöstään. Lapsellinen? Noh, sähän olet vasta 21 vuotias, joten miksi sun pitäisikään edes käyttäytyä kuin 3kymppiset. Mäkin täytän kohta 24, ja kyllä mä myönnän välistä edelleen olevani aika lapsellinen. Millä tapaa se jonkin asteinen lapsellisuus tekisi susta huonomman? Varsinkin kun selvästikin lapset, koti ynnä muut asiat tulee hoidettua. Sitä lapsellisuuttakin on niin monen laista. Ja en mä koe, että sä olisit agressiivinen, pikemminkin suorasanainen ja kärkäs, mikä mun mielestäni ei kyllä ole millään tapaa huono asia. Hieno asiahan se on, että joku viitsii ja uskaltaa julkisesti omalla nimellä ja kasvoilla ”tylyttää” ja ilmaista suorasti omat mielipiteensä, ja olla rohkeasti täysin oma itsensä. 🙂

Avatar

Huonoa käytöstä ja luonnetta ei pitäisi sekoittaa keskenään. Vaikka olisi kuinka kiivas luonne niin ei se oikeuta olemaan töykeä ja laukomaan mitä sylki suuhun tuo. Mäkin olen tempperamenttinen kuin mikä, mutta se on vaan osattava pitää kurissa. Ei tästä maailmasta tulis mitään jos jokainen kiivas saisi länkyttää ihan mitä sattuu ilman mitään sensuuria. 🙂

Avatar

Aamena, mä olen niiiiiiin samaa mieltä tästä! Ei ole mitään ärsyttävämpää, kuin ihmiset jotka kutsuvat itseään ”temperamenttiseksi”, mutta todellisuudessa se temperamentti on ihan vaan käytöstapojen ja tilannetajun puutetta. Lisäksi ne käytöstavattomat ”temperamenttiset” ihmiset on yleensä niitä, jotka vetää ihan pikkujutuistakin hirveät kilarit. Hyvänä esimerkkinä tällaisesta myötähäpeää aiheuttavasta ”mä vaan oon temperamenttinen ja sanon suoraan sen mitä muut ei uskalla!” tyypistä on esimerkiksi iida ketola…

Avatar

Blogisi on ihan mahtava. Olen lukenut sitä jo melko pitkään. Annat minulle voimaa ja inspistä tulevaan äitiyteeni. Jatka samaan malliin! Kiitos mukavista lukuhetkistä 🙂

Avatar

olet ihana! tykkään sun blogista ja susta maailman eniten! 🙂 oot niin ihailtavan jaksava kun hoidat itseäsi, lapsiasi, remonttia, blogia ja sosiaalista elämää (?)! 😀 keep on going, mutta muista ettei kaikkea tartte jaksaa <3

Avatar

Väitän, että esimerkiksi lapsellisuutta löytyy ihan jokaisesta ihmisestä. Ei ole parempaa tyyppiä kuin meidän isi 49v., ketä muistuttaa 98% ajasta jotain homer simpsonin ja 5v. adhd-riiviön risteytystä. Silti hän on vastuullinen ja osaa olla myös asiallinen ja hyvin huolehtiva, kuitenkin pilke silmäkulmassa koko ajan! Kunhan paketti pysyy kasassa ja ei aiheuta kenellekään tahallaan harmia niin so what? Kiitos hyvästä tekstistä! Mielipiteitä saa olla ja niitä kuuluu ilmaista, mutta idiootit saa mun puolesta vetää herneen nenään jos tykkää!

Avatar

Mun on pakko sen verran sanoa, että osittain arvostelet itsekin aika kärkkäästi esim tupakoivia äitejä… Äitejä hekin ovat eikä kenenkään asia siitä heitä arvostella niin kuin ei oo oikeutta arvostella äitejä jotka meikkaa ja käyttää siihen aikaansa 🙂 Kukin on tyylillään äiti eikä heitä jonkin tavan vuoksi ole syytä leimata tai suoranaisesti haukkua.

Avatar

Juurikin näin.! Itse koen olevani hyvä äiti, kun myönnän, että suutun helposti. Lisäksi harrastan seksiä, pesen hampaani, tunnen sanan _päivävaatteet_, käyn suihkussa ja mitä vielä? Huhhuh. Tsemppiä Emilia ja kaikki muutkin äidit! <3

Avatar

Sä oot ihana, eikä sun pidäkkää muuttua! 🙂 Ite kuulun noihin just jotka kävelee vain pois jos joku huutelee jotakin, kun ei vaan ole pokkaa sanoa takaisin – hävettää. Ja mä niiin toivon,että olis sitä pokkaa sanoa takaisin!

Avatar

hyvä kirjoitus, luen mielelläni tätä blogiasi 🙂

Avatar

Kiitos Emilia loistavasti blogista, joka vain paranee jatkuvasti!:) Oon seurannu sua it’s all about avasta lähtien, ja pakko sanoa että oot kehittynyt huimasti kirjoittajana. Sä oot loistava esimerkki siitä, ettei äidin tarvitse muuttua lapsen myötä ja ettei nainen saa kadottaa itseään vaikka niitä lapsia olisikin pitkä liuta. Uskon, että sä vedät kaikenikäisiä ja kaikentyylisiä äitejä blogillasi tänne kaksplussalle. Kiitos ja kumarrus, vielä kerran. Jatka samaan malliin!

Avatar

Ei se oo lapsilta pois jos huolehdit itsestäs!:) Vaikutat aivan mallikkaalta äidiltä! Mutta itse olen sitä mieltä että meikkaaminen ja itsestä huolehtiminen on lapsen kannalta parempi, kuin tupakanpoltto… Lapsi siitä röökaamisesta kärsii niin kuin äiti. Tiedän että tupakasta on vaikea päästä eroon mutta suosittelen kuitenkin kaikille niille jotka Emiliaa pitää pinnallisena ja itse polttaa! Tsemppia sulle Emilia!!:) Sulla on ihana blogi ja perhe pidä siitä kiinni!<3

Avatar

Aihe mistä puhuit on minullekin tuttu ja juuri aloittelin uuden oman blogini samalla aiheella äitiydestä! Kiitos ihanasta blogista 🙂 Tässä linkki omaani: http://www.aideistaparahin.blogspot.fi

Avatar

Temperamentisuus on luonteenpiirre, ja niitä on vaikea lähteä muuttamaan, mutta sitä täytyy oppia hallitsemaan yhdessä käytöstapojen ja tilannetajun kanssa. Löytyy sellaisiakin äitejä, joiden lapset kiusaa, lyö ja ovat ilkeitä toisille, ja äidit taputtelee päähän kuinka ”lapsi on vaan niin temperamentinen”. Ei nyt ihan tähän sun tekstiin liittyvä esimerkki, mutta harmillisen totta kuitenkin. Temperamentisuus ei saisi olla tekosyy huonolle käytökselle. Komppaan ylempää kommentoinutta, että kyllä sinäkin arvostelet muiden äitiyttä, kuten juuri tuo tupakointi-esimerkki.

Kävijämäärät kyllä todistaa että ainakin ”muutama” tykkää sun blogista! 😉

Avatar

Heip!

Oon jo tässä jokun aikaa seuraillut sun blogia ja hyvältä vaikuttaa! 😀

Sellainen käytännön juttu että näitä olisi helpompi selata, niin onko sellasta uudempi / vanhempi teksti nappia mahdollista saada tai niin et noi pysyis tuolla reunassa auki? 🙂

Avatar

Hyvä ja aiheellinen postaus! Itse olen pyöritelly sata kertaa näitä samoja asioita mielessä, mutta koska en ole äiti, minusta tuntuu ettei mulla ole oikeutta puhua äiteydestä tai kertoa omaa mielipidettäni hyvästä äidistä. MUTTA nyt minä sen vihdoin sanon: minun mielestä kaikista kamalinta on nähdä, kuinka kaupassa kävelee vastaan haamua muistuttava äiti, jolla ei ole kasvoissa _mitään_ ehostusta, kulmakarvoja ei ole nypitty, hiuksissa on 20 sentin juurikasvu ja vaatteet on vauvan puklussa eikä istu ollenkaan kantajalleen.

Minä haaveilen, että kun ja jos saan joskus lapsia niin jaksaisin pitää itseni kunnossa ja ehostautua edes vähän, vaikka kuinka väsyttäisi. Enkä tarkoita välttämättä jokapäiväistä meikkausta, vaan edes huoliteltuja kulmia ja siistiä hiustyyliä. Kaikista kamalinta olisi, jos unohtaisin itseni täysin ja muuttuisin perunasäkissä kulkevaksi variksenpelättimeksi..

En toki sano, että nainen ei ole hyvä äiti jos ei laittaudu ja pidä itsestään huolta, mutta usein äidit valittavat mahdottomasta kiireestä ja siitä kuinka itselle ei ole aikaa, mutta uskon kyllä että viimeistään vauvan kasvaessa sitä omaa aikaa löytyy edes sen verran, että halutessa voi vähän sutaista ripsiväriä ja harjata hiukset ennen kuin lähtee kotiovesta ulos.

Pakko vielä sanoa sen verran, että minä olen kanssa vähän tuollainen rääväsuu: pidän kyllä kieleni kurissa kun muutkin niin tekee, mutta jos vastaan tulee joku harvinainen typerys joka aukoo päätä niin annan kyllä samalla mitalla takaisin. En lue tätä positiiviseksi luonteenpiirteeksi (ja nimenomaan luonteenpiirteeksi, ei käytöstapojen puutteeksi niinkuin joku ylempänä höpötti) ja osaan kyllä käyttäytyä hyvin, mutta joillekin ääliöille on vaan ihan hyvä huutaa jotain takasin niin ehkä nekin huomaa ajatella, mitä suustansa päästelee 😀

Avatar

Mun mielestä se on ihailtavaa ja kunnioitettavaa että jaksaa pitää arjen keskellä itsestään huolen, jos se on itselle tärkeää! Eikös se niin mene, että jos äiti voi hyvin niin sitten lapsetkin (ja toisinpäin) 🙂 hyvä sinä, sul on kunnon munat!;D

Avatar

”tulkaa sanomaan uudestaan sitten kun teillä on edes kivekset laskeutunut” hahahaha! Aivan mahtava!! 😀 nauroin ihan vatsa kippurassa! Oot hyvä bloggaaja ja varmasti paras äiti lapsillesi juuri tuollaisena! Älä välitä nurisijoista!

Avatar

Nyt täytyy sanoa, onpa naurettavaa käytöstä joltakin ketä valituksia tehnyt. Miksi hänen

Näitä tarvitsisi edes lukea..? En ymmärrä. Jatka samaan malliin, olen täysin samaa mieltä :)!

Meillä aika saman ikäiset lapsoset molemmat joten hauska lukea muidenkin arjesta, täyttä totta ja samaistun niin ! Ja hei jos äiti näyttää hyvältä, hän myös voi hyvin ja niin myös lapset:) saa sitä itseänsä laitattaa kunhan ei ihan järjettömäksi mee, mutta tuskin sulla ainakaan sitä ongelmaa! Täytyy sitä välillä itseä piristää;) jatka samaan malliin !:)

Avatar

Musta se on kanssa kummaa, että valitetaan ettei ole hyvä blogi. Eihän kenenkään ole pakko lukea netistä mitään mistä ei itse tykkää! Eihän telkkaristakaan katota sellasta, mikä ei kiinnosta tai josta ajatellaan negatiivisesti. Meitä ihmisiä kun on monia ja makuja on monia. Kyllä se on vaan jotain kiusantekoa tai huomionhakemista, että vaaditaan erottamista tms. Jatka vaan samaan malliin!

Avatar

Älä välitä noiden kateellisten ihmisten jutuista, mun mielestä sun blogi on aivan mahtava, yksi parhaimmista! Musta se on mahtavaa että välittää myös itsestään äitiyden keskellä! kiiitos mahtavista kuvistasi/kirjoituksista! Jatka samaan malliin ja näytä niille jotka itse eivät samaan pysty!:)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä