Mitä tehdä?

Snapshot_20140126

Sairastuvalta iltaa. Lähtisittekö kuumeessa viemään terveen lapsen päiväkotiin (vähän päälle kilsa), jotta saisitte päivän levätä, vai jäisittekö kaikki kotiin, ettei tarvitse riskeerata taudin pahentumista, mutta sitten ei myöskään saisi levätä?

Kommentit

57 kommenttia
Avatar

Finrexin ja buranaa ei saa missään nimessä käyttää samanaikaisesti.

Avatar

eikö topiaksella ole mahdollisuutta viedä avaa päiväkotiin?

Avatar

Olen vienyt lapsen päiväkotiin, jos ite oon ollut sairaana ja lapsi terveenä.

Avatar

Lähtisin viemään hoitoon!

Avatar

No en kyllä lasta hoitoon veisi..

Avatar

Juuri luin keskustelun tästä asiasta, niin sielä oli puhetta siitä lähinnä että jos terveellä lapsella kuitenkin on Se pöpö niin jos Se tauti tarttuu muillekkin ja alkaa pk:ssa tautikierre 😮 muuten en osaa ottaa kantaa miten virallisesti asiat Tossa menee 🙂 oishan Se hyvä saada levätäkin rauhassa edes vähän 🙂

Avatar

Viet muksut hoitoon ni saat levätä! Molempia oon

käyttäny.. sit haen aiemmin kotiin..

Avatar

Miten sitä onkaan pärjännyt muutaman lapsen kanssa kun itse on sairastanut, hei haloo nyt äidit! onko oikeasti menty tähän että lapset viedään hoitoon kun sairastutaan. Mitenkähän sitä kotiäidit ovatkaan pärjänneet, eikö lapset kuulu jokaiseen tilanteeseen elämässä.

Avatar

Samaa mieltä..

Avatar

No juuri näin!!! Pitäs olla joku järki ihan oikeesti, voi hyvänen aika.

Avatar

Voi tehdä ihan hyvääkin käydä vähän pihalla, ellei kauhen korkea kuume ole, ettet pyöri koko aikaa niissä omissa pöpöissä siellä. Tosin en ole minkään sortin lääkäri tai vastaava 😀

Avatar

Itse lähtisin viemään lasta päiväkotiin.

Avatar

Kinkkinen juttu 😀 toisaalta jos Ava on mahdollisesti saanut jo tartunnan sulta mutta ei vielä oireile on pelkona se että tartuttaa kaverit päiväkodissa.. mutta toisaalta parannutko sit itse koskaan jos et saa levätä 😀

Avatar

Jäisin kotiin. 🙂 Sen lisäksi että kipeenä ei pitäisi lähteä rehkimään niin vaikka lapset ovat terveitä he saattavat silti kantaa sinun pöpöäsi ja levittää sitä päiväkodissa muille lapsille ja henkilökunnalle 🙂 Jokainen tietysti tekee tavallaan ja niinkuin parhaaksi näkee itselleen ja lapsilleen, mitäpä sitä kukaan moralisoimaan 🙂

Avatar

Veisin pkotiin! Ja aina olen vienyt jos itse oon kipeä ja hoitopäivä on ”varattuna”. Siitä maksan ja pakko sitä on ilta/yö jaksaa hoitaa niin saapa ainaki vähän levätä. Oon siis aikalailla yksin tytön kans niin ei oo iltasin ketään auttamassa niin pakko ajatella myös omaa jaksamista äitinä.

Avatar

veisin påikkäriin, jos pystysin kävellä ilma et meinaa pökrätä, paranemisia:)

Avatar

Saisitko vauvalle siksi aikaa lapsenvahdin kun viet Avan hoitoon? Ite en varmaan kyl lähtisi kuumeista vauvaa viemään ulos.Onko vauvalla paljonkin kuumetta? Tai voiko joku muu viedä Avan sinne hoitoon?

Avatar

Veisin lapsen hoitoon, koska hänellekkin mukavempi puuhailla siellä kun äiti sairastaa, ja itse saat sitten lepäillä 🙂

Avatar

Lapsi päiväkotiin ja lepää itse kotona. Tekee varmasti molemmille hyvää 🙂

Avatar

Mooi!

Haluaisin kysyä jalkapalloasta. Harrastatko sitä vielä?

Kuinka kauan olet pelannut?

Missä joukkuueessa?

Avatar

Mammanki pitää levätä! 🙂 jaksat sitten paremmin!!

Avatar

Kyllähän sä voit viedä Avan päiväkotiin. Eriasia olisi, jos teillä olisi perheessä vatsatautia..

Avatar

Kotiin on aina jääty lepäilee.. Tsemppiä!

Avatar

Ja jos tarkotit että olet itse kuumeessa, ni en kyllä itse lähtisi.Pystyisikö joku muu viemään Avan hoitoon?

Avatar

Veisin, itse olen monta kertaa jättänyt viemättä (tarhaan 100m) ja oon saanu kyllä kärsiä ku ei oo saanu levähtää hetkeäkään 😀

Avatar

Lähtisit viemää lapsen päiväkotiin nii saisit sitte tosiaa levätä! Pistät vaan paljon päälle jos lähet viemään 🙂

Avatar

Vie ihmeessä ava hoitoon. Et sä muuten saa parannettuu itseäs. <3

Avatar

Veisin hoitoon ja hakisin vähän aikaisemmin. 🙂

Ja noista pöpöistä sen verran, että 15 lapsen ryhmässä on koko ajan flussapöpöjä liikkeellä, siis ihan koko ajan. Lääkäri joskus selitti sen kuvion, kuinka voi olla tyyliin 3 päivää(en muista nyt tarkalleen, montako päivää se oli) ennen tautia kantajana ja sama homma myös sairastamisen jälkeen eli lopputuloksena on se, että monen lapsen ryhmässä on pöpöjä ja eri tautien levittäjiä ihan koko ajan. Ja jos todella jättäisi lapsen viemättä hoitoon silloin, kun se ei itse ole sairas, vaan joku perheen jäsenistä on flunssassa, ei esim. monilapsisissa perheissä voisi viedä lapsia ikinä tarhaan 🙂

Eli hyvällä omalla tunnolla viet hoitoon, jos suinkin vain jaksat!

Avatar

Vie Ava hoitoon ihmeessä! Jossain vaiheessa Ava kuitenkin sairastuu samaan flunssaan ja voit sitten hoidella häntä kotona. Paranemisia! <3

Avatar

No kyllä nyt pitää hoitajana ja 3.n lapsen äitinä todeta,että päiväkotiin ei tarvitse tauteja kantaa..sellasta se on lasten kanssa,ei se lepoa ole

Avatar

Toivottavasti sun kommentti vähän helpotti oloasi<3 pus

Avatar

Jaa, no mä en ainakaan kovin onnellinen ole jos tahallaan tartutetaan tauteja päiväkodissa.

Avatar

Mä oon niin samaa mieltä (kotona yhden kipeän koululaisen ja yhden (vielä) terveen päiväkotilaisen!) Eikös Nomppu jäis kotiin kuitenki?

Avatar

Eli jos hyvä hoitaja kolmen lapsen äiti vaikka joku läheisesi on sairaana, lasten kaverin mummu on sairaana niin et voe lapsiasi hoitoon, koska saattavat olla taudin kantajia? Tai jos vaikka miehesi työkaveri on sairaana, hän on voinut tartuttaa miehesi ja miehesi tartuttaa lapsesi vaikka siis oireita ei olisi miehelläsi tai lapsillasi niin et veisi lapsiasi hoitoon koska saattaisi olla että he ovat kantajia?

Avatar

Kuulepas hyvä itse,kyse oli SAMAN PERHEEN sisällä sairastamisesta eikä mistään kummin kaimoista! Eikös Emilia kysynyt ja nyt jokainen vastaa omalla mielipiteellään

Avatar

vie hoitoon vaan, niin saat levätä.Ava viihtyy tarhassa kaverien kanssa ja tulee sitten tyytyväisenä kotiin kivan päivän jälkeen. Vois olla vähemmän kiva pvä jos olis kotona eikä äiti jaksa olla täysillä mukana:)

Avatar

Hoidossa lapsi pääsee pihallekkin leikkimään ja purkamaan energiaa. Minä en ainakaan sairaana raahaudu lapsen kanssa ulos ja useimmiten sisällä vietetty päivä näkyy kärttyisyytenä viimeistään illalla. Aina ei tarvitse olla täydellinen äiti… Joku ehdotti että hakee lapsen sit vähän aikaisemmin pois ja näin olen itse ainakin toiminut.

Avatar

Kyllä ne pöpöt aina kiertää ja aina joku on kipeänä. Että voi ne lapset saada sen pöpön vaikka kaupasta.

Avatar

Jestas, mitä typeryksiä.. Voinkohan huomenna mennä töihin, kun näin eilen kaverin joka flunssassa.. Jos mä nyt tartutan muut töissä

Avatar

Itse en ainakaan (omalle työpaikalleni) kehtaisi tuoda lasta/lapsia joiden sisarus/vanhempi/vanhemmat ovat kipeinä, sillä ulko-ovessamme on kissan kokoisin kirjaimin kehoitus jättää tuomatta lapsi päiväkotiin yllä mainitussa tapauksessa. Lukemisen ymmärtämistäni (ehkä myös sitä kuuluisaa MAALAISJÄRKEÄ) saatettaisiin kovasti epäillä..

Ihan oikeasti, mihin ne kotiäidit ne pilttinsä laittaa itse sairastaessaan?

Kovasti olen joka kerta ihmetellyt näiden vanhempien todellista kipeyttä, kun jaksavat kuitenkin taaperoiläiset lapsensa pukea ja tuoda päiväkotiin..

Avatar

Tosi hyvä kommentti!!! Miten ennen on pärjätty?!? Kun nykyään ei pystytä omia lapsia hoitaan. Mä en ikinä veis lasta hoitoon jos olis niin unelmatilanne että sais kotona tehdä töitä!! Lapsi ehtii saada kavereita kerhoissa ym. Mut kukin tyylillään, mitäpä se mulle kuuluu.

Emilia Huttunen

Ja mites sä kuvittelit tekeväs niitä töitä jos aiot tarjota lapselle kotona 24/7 aktiviteettia ja huolenpitoa? 😀 Toiset meistä oikeesti _tekee_ jotain eikä vaan istu perseellään 😀

Avatar

Kotiäiditkö ne vaan istuu perseellään…

Emilia Huttunen

Ei?

Avatar

Hahhah:D samaa mieltä emilian kanssa.Ihan kun kotona työskentely olis sitä, ettei tehdä mitään. Sama kai se tekeekö niitä töitä kotona vai toimistolla, samat työt täytyy silti tehdä. Eipä siinä lapsia hoidella samalla. Tyypillinen kommentti sellaiselta, joka ei päivääkään ole etätöitä tehnyt/kotona työskennellyt..Paranemisia Emilia!

Avatar

Selvennys vielä, olen siis pph.

Avatar

Eikös siellä kotona ole toinenkin lapsi…. Tuskinpa se nukkuu 24/7. Että sinällänsä nimimerk. minä kommenttisi oli aika ”hassu”…. Ja se on kuulkaas ihan mahdollista olla kotiäiti ja tehdä töitä kotoa käsin. Itsellä 3v ja 1v3kk ja ihan pystyn hoitaan kodin, työt ja lastenkin kanssa kerkiän viettään aikaa/leikkiä/ruokkia jne…. Ja ei jää aikaa istua vaan persiillään!! Ja on mulla mieskin, mutta on yksityisyrittäjä, joka ihan kans pystyy työt, kodin jne yhdistään, että kerkiää myös viettää aikaa perheen kanssa. Se on vaan suunnittelu ja tahto kysymys!!

Avatar

Niinpä ja harvan 4 tai 5 kkn ikäisen äiti JOUTUU tekemään töitä..

Avatar

Tää sun blogis on aivan ihana:)! Itsellänikin on 7kk tyttö, on kiva lukea millaista arkea muuallakin on:)

Avatar

Ei kai huhu oo totta että kirjottaisit jotain äitylien ruotimis blogia? Ethän oo vajonnu niin alas? 🙁 sun lapsellinen kirjotus tyyli on muka tunnistettu

Emilia Huttunen

Mitä ihmettä? No en todellakaan 😀 ei vois vähempää kiinnostaa sen ryhmän tekemiset, en edes kuulu sinne, en oo kuulunut viikkokausiin

Avatar

Ihana blogi ja raskasta jälleen lukea kuinka äidit kritisoivat toisiaan. Toivottavasti on jo parempi olo 🙂

Avatar

samaa mieltä! Naiset on aina onhottavimpii toisiaan kohtaan, varsinki ku kyse lapsista:( Tässä suhteessa haluaisin ottaa mallia miehistä jotka useimmiten ovat vapaita ja tekevät niiku itse parhaaksi näkevät miettimättä et mitäköhän tuo naapurin isäntä tuumaa ku mä nyt en antanukkaa mun jaakolle just minuutilleen kello 12 lounasta jne……

Avatar

Veisin hoitoon jos itse siihen kykenisin. En ymmärrä tota että hae vaikka aiemmin pois?! Miksi? Ethän sä muutenkaan hae aiemmin pois jos oot terve ja töitä teet.. niin miks nytkään:D Oma ratkaisusi on varmasti paras. 🙂

Avatar

Ava on niin söpön näköinen tossa kuvassa! Meillä melkein samanikäiset tytöt..paljonkos avalla oli 2-v neuvolassa saadut mitat? 🙂

Avatar

Päivä päiväkodissa tekisi näemmä monelle vanhemmalle hyvää…

Avatar

No jo kyl on! Eiks sen voi ajatella vähän niin, että kun lapset menee päiväkotiin, niin se on niiden työtä. Jos vanhempi on kipee, niin lapsi voi kyllä mennä päiväkotiin, aikuinen ei tarvitse useinkaan lapsenvahtia. Eri asia on sitten, jos lapsi on kipeä. Silloin vanhempi jää lapsen kanssa kotiin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä