Kantaen

Stokke lanseeraa uuden MyCarrier Cool -kantorepun ja uutiskirjettä lukiessani aloin taas miettimään kantamista. Meillähän on tosiaan Manduca ja Nomppu viihtyy siinä hyvin (niin kauan kun pysyn liikkeessä), mutta siinä on pari pientä puutetta, vaikka se onkin erittäin toimiva ja kovasti rakastettu. Stokke MyCarrier Cool saapuu täydentämään MyCarrier kantorepun rinnalle Stokken valikoimaa, joten oletettavasti se on aika samantyylinen. MyCarrier Cool on uusi ja hengittävä 3in1 kantoreppu, jossa lasta voi kantaa kolmessa eri asennossa, ja tästä päästään siihen ensimmäiseen ongelmaan Manducan kanssa.

Nomppu alkaa olla jo niin iso ja kiinnostunut maailman menosta, että uskoisin hänen viihtyvän repussa paremmin, jos hän näkisi kunnolla ympärilleen. MyCarrier Cool tarjoaa siihen mahdollisuuden, mutta Manduca ei. Olen kuitenkin niin urautunut tyyppi kaiken kaikkiaan, että arastelen aina hyväksi todetun vaihtamista, mutta Stokke MyCarrier Cool todella houkuttaisi. Onko joku kokeillut tuota ”vanhaa” MyCarrieria? Olisikohan sen perusteella MyCarrier Cool kokeilemisen arvoinen?

Bepancare2 (2)

Ongelma numero kaksi on siinä, että lapsen saaminen Manducaan, etenkin yksin, on vähän turhan hankalaa. Tai no kyllä se ihan hyvin onnistuu, mutta helpompaakin se voisi olla. Tosin en tiedä, voiko se oikeastaan olla helpompaa? En ole käyttänyt muita reppuja kuin Manducaa ja jotain todella epäergonomista Emman reppua. Mä ainakin tarvitsen Manducan kiinnittämiseksi tilaa ja sopivan korkuisen alustan, joten sitä ei oikein lähdetä tien päällä irrottelemaan. Nämä ovat kuitenkin kaksi pientä puutetta monien mahtavien ominaisuuksien keskellä, joten en valita, mutta kai tämä nykyajan ihmisten luonne vaan on pohjimmiltaan tällainen, että aina ollaan etsimässä jotain vielä parempaa. Mitä mieltä olette, vanhassa vara parempi vai vetääkö uutuus pidemmän korren?

Kiinnostaisiko teitä muuten postaus kantamisesta ja Manducasta? 

Kommentit

17 kommenttia
Avatar

Blogisi on kiva, mutta kovin paljon on alkanut olla näitä ”mainospuheita” 🙁 Mielummin lukisi tavalliseen tapaan enemmän teidän elämästänne ja arjestanne, eikä näistä tuotteista

Avatar

Mulla on toi stokken mycarrier ja täytyy sanoa että oon kyllä tykännyt. Manducaa mietin myös kun kävin katselemassa noita, mutta ostin sitten tuon stokken kun on paljon monipuolisempi ja pitkäikäisempi. Selkään ei satu, koska kiinnitykset ovat todella hyvät ja tukevat. Värit on mieleiset ja on ihan suht. Hengittävä myös kesäisin 🙂

Avatar

Minua kiinnostais lukea tuosta Manducasta. Meillä on se ja haluaisin kuulla siitä lisää.

Avatar

Saatkohan Nompulle enää hyvää ja riittävän tuettua asentoa Stokkessa kun näyttää aika kapealta tuossa kuvassa. Kuulisin siis mielelläni lisää Manducasta tai muista repuista. Oletko kokeillut Tulaa? Siinä on kuulema helpommat säädöt kuin Manducassa, vaikka muuten samantyyppinen kantoreppu onkin…

Avatar

Meillä on sekä Manduca että Tula. Manduca on ihan jees, mutta ei se missään muodossa päihitä iki-ihanaa Tulaa. Säätöjä on Tulassa vain kaksi, istuvuus on ihan eri luokkaa kuin Manducassa, ja ei sovi tietenkään unohtaa ihania kuoseja. Tuo Stokken kapistus lienee ok, mutta mua arvelluttaa tuossakin liian monet säädöt = käytön helppous.

Avatar

Juu postaus Manducasta olisi oikein hyvä! Ostin sellaisen kanssa, ja käyttöön se pääsee vasta kesällä kun vauva syntyy 🙂 Tiedä sitten ostinko ihan sian säkissä, koska kehujen perusteella sen valitsin niin monien kantoreppujen valikoimasta!

Avatar

Mulla on manduca, ihan pienen kanssa se onkin haastava yksin lapsen siihen laittaessa, mutta tuollaisen reilu 1v:n siihen saa helposti. 🙂

Mutta jos itselläni olisi mahdollisuus kokeilla jotain uutta kantoreppua, niin varmasti kokeilisin! Eihän sitä tiedä mikä on itselle paras, jos ei kokeile useita.

Meillä juuri pikkuvauva aikana kantoliina oli paras ja nyt myöhemmin tuo manduca. 🙂

Avatar

Taitaa olla tässä asiassa mielipiteitä niin paljon kuin käyttäjiäkin! Meillä meni justiin päinvastoin kuin Suvilla: minusta pikkuvauvana oli lapsi paljon helpompi laittaa Manducaan, nyt pian yksvee täyttävä rimpuilee niin pirusti! 😀 Vaikka sitten kyllä tykkää ihan olla repussa edelleen, mutta se sinne laittaminen.. Huh huh! Vähän sama kuin talvivaatteiden päälle pukeminen nykyään: kyllähän se lapsi siellä pihalla tykkää olla, mutta se pukeminen on tuskaa!

Mutta enivei, Manducanhan voi asentaa myös lonkalle! Siinä ollessa lapsi näkee aika hyvin. Samoin selässä ollessan. Kunhan säätää vaan niin, että se lapsen selkää vasten tuleva osa on lyhimmillään (mun versiossa ainakin on sellainen vetoketju millä sitä saa pidemmäksi, kai se on kaikissa?)!

Avatar

Eikö Noahia voi laittaa selkään niin hän näkisi?

Avatar

Meillä on ollut Patapum -merkkinen kantoreppu, josta voin sanoa vain pelkkää hyvää! Itse valitsin mustan värin, joka sopi hyvin yhteen ”vaatekaappini” kanssa – kuin Marimekon olkalaukkua olisi kantanut :). Lasta sai kannettuna niin edessä kuin takana ” reppuselässäkin”. Käyttöikä rehulla tosi pitkä, sillä isompaa taaperoreppua voisit käyttää vielä Avallakin. Hyvä istuvuus ja ergonomia, niin lapselle kuin kantajallekin. Googlaa vielä tuo!

Avatar

Mä kannatan kantoliinaa, erityisesti kudottua! Oma lapseni on 1 v 9 kk ja kannan edelleen. Kantaminen ei tunnu raskaalta, koska paino jakaantuu tasaisemmin ja varsinkin kudottu liina on niin kestävä ja vahva, ettei sitä tarvitse kiristellä kannon aikana. Kantaa voi niin edessä, selässä kuin vaikka lonkallakin. Sidontojakin on vaikka kuinka monia. Ja suuri helppous on se, että kantoliinan saa sidottua yksinkin! 🙂

Avatar

Manduca on hyvä 🙂 Tosin sen päälle laitto vaatii hieman harjoittelua.. ja isommalle muksulle (2-3v.) kunnon selkärinkka on tosi hyvä. Siis jos tykkää liikkua luonnossa tai vaikkapa hiihtää perinteistä muksu mukana. Kantoliinaa en oo koskaa kokeillu, kiinnostas kyllä..saattas pienen vauvan kans olla parempi kuin Manduca (Manduca passaa olikohan se 4 kg ylöspäin..).

Avatar

Mua kiinnostais postaus siitä, miten sun hammaslääkäripelko ja hampaiden kuntoon laitto etenee 🙂

Avatar

Harjoittele laittamaan Nomppu selkään, niin näkee paremmin? Mua ainakin vähän epäilyttää toi Stokken naama menosuuntaan -asento…

Avatar

Meillä on ollut käytössä ERGO reppu ja en ole muita kokeillutkaan. ERGO on todella simppeli käyttää ja siihen saa tosi helposti yksikin laitettu sen lapsen. Tuo Stokken reppu näyttää paljon monimutkaisemmalta. Manduca taitaa olla aika samaa luokkaa kuin ERGO taitaa itseasiassa olla pikkasen Manducaa halvempi. Suositteln sitä kokeilemaan!

Avatar

En itte kantais lasta naama menosuuntaan.. Se selän asento ei ole eduksi ja laps ei voi kääntää päätään kantajaansa kohti.

Mutta jos saa selkään tosiaan, ni sittehän vauva näkee sieltä takaa. 🙂

Itse käytän kantoliinaa. Siinä on vaan pikkasen opettelemista niiden sidontojen kanssa. mut ku opettelee pari-kolme sidontaa niin niillä jo pärjää pitkälle. 🙂

Avatar

Meillä manduca ja ollut kyllä korvaamaton! Hyvin on välillä päikkärit nukuttu siinä ja retkiäkin tehty, kun poju oli alle vuoden. Nyt kun vuoden ikäinen niin ei ole niin kovassa käytössä tällä hetkellä. Paljon vaan kun harjoittelee niin kiinnitys tosi helppoa. Ite laitoin muksun aina sohvalla. Eka vyö itelle, sit lapsi kyytiin makuulla manducan päälle, varovasti ylös jatoisella kädellä eleet kiinni

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä