MUTSIS ON. – Design edition

kaikki 002

Remontti ja sisustus lähtee pian käyntiin ja enemmän innoissani en voisi olla! Meillä oli ensimmäinen tapaaminen sisustussuunnittelijamme Satu Salmisen kanssa uudenvuodenaattona ja nyt torstaina nähtiin toisen kerran. Sähköpostia lentelee jatkuvasti ja ideoita heitellään suuntaan jos toiseen ja nyt Satu esitteli meille ihanat ideansa meidän uutta asuntoa varten. Tästä on hyvä lähteä liikkeelle! Valmista suunnitelmaa ei vielä ole, koska meillä ei vielä ole budjettia, mutta värimaailma ja pohjapiirros on suurinpiirtein päätetty. Ollaan aavistuksen vaativia asiakkaita, koska mulla on niin monta tavaraa ja asiaa, jotka haluan saada sidottua yhdeksi isoksi kokonaisuudeksi, ja olen vaan heittänyt Satun harteille kaiken. Ei ole varmasti helppoa saada sovitettua niin montaa erilaista asiaa yhteen, mutta onneksi en joudu tekemään sitä itse! 😀

kaikki 004

Remonttiin valmistautuminen on paljon helpompaa ja stressittömämpää kun on apuna sisustussuunnittelija. Suunnittelija tietää erilaiset mahdollisuudet selvitä jokaisesta kohteesta eri hintaluokissa ja työmäärällä ja osaa kertoa, mikä on mahdollista ja mitä ei. En esimerkiksi tiennyt ollenkaan, että kaakeleitakin voi maalata, taas säästetään rahaa. Suunnittelijan palkkaaminen on asunnon kunnostamisessa iso säästö, sillä siinä välttyy turhilta hankinnoilta, jotka eivät loppujenlopuksi edes sovi sisustukseen. On myös ihanaa, ettei ole tarvinnut itse ravata räpistelemässä tapetteja, vaan sen jälkeen kun suunnittelija saa kuvan siitä, mitä haette, hän tuo teille mallit sopivista tapeteista. Erityisen kätevää on ollut tämä ”näin muuten tuolla tommosen ja tommosen mut en tiedä mikä sen nimi on tai miten se tehdään, voitko selvittää mikä se on ja saisko meille semmosen”.

kaikki 008

Hirveästi on asioita hoidettavana ja suunniteltavana. Pitää miettiä ja pohtia ja  pyydellä tarjouksia. Tästä se lähtee! Palaillaan pian kera suunnitelman siitä, mitäs kaikkea täällä oikein tulee tapahtumaan! Sekä tietenkin vihdoin ne ”ennen” -kuvat.

Onko teillä lukijoilla jollakulla kenties remonttiblogia? Tai tiedättekö jotain hyviä blogeja, joista voisi löytyä siistejä vinkkejä remppaamiseen?

Ps. Tämän proggiksen postaukset tulevat löytymään jatkossa ”Remontti ja sisustus” -kategorian alta.

Kommentit

13 kommenttia
Emilia Huttunen

Kiitos! 🙂

Avatar

http://www.aleksi-r.com/ aleksin blogi on ihan älyttömän mahtava ja sen kämpässä on kaikkea siistiä! en tiiä onks ihan sun/teiän tyylistä, mut kannattaa vilkasta 🙂

Emilia Huttunen

Kiitos! 🙂

Avatar

VIikonloppuna ois just turussa ollut sisustus ja remonttimessut, siellä oli vaikka mitä! Harmi jos missasit :/ sinne sai paljon ilmaislippujakin eikä se 10-15 euroa siitä lipusta muutenkaan ollut kovin kallis hinta verrattuna messutarjontaan.

Emilia Huttunen

No voih :/

Avatar

Sisustaminen on ihanaa, samoin remontointi (tai lähinnä se lopputulos) 🙂 Pakko kuitenkin kommentoida yhtä asiaa: kaikki sisustussuunnittelijat ym. eivät käytä ideoissaan niitä kestävimpiä/fiksuimpia ratkaisuja. Esimerkiksi moni rakennusalan ammattilainen on suoraan sanonut, ettei esim. kylpyhuoneen kaakeleita tai muuten kovaa kulutusta kestävää kaakelia kannata maalata, sillä maali ryhtyy rapisemaan ennenpitkään. Mutta tsemppiä teille remonttiin, tehkää hyviä ja omannäköisiä ratkaisuja! 🙂

Avatar

Samaa sanoi minun rakennusmies ja tuleva rakennusinsinööri: ei maalia kylppärin kaakeleihin eikä myöskään muualle, missä kävellään paljon tai tiputellaan tavaroita lattialle.. Kuulemma kostea ilma ja kova kulutus, kolahdukset jne. on pahasta ja etenkin kulkureitiltä se maali alkaa rapisemaan nopeasti pois. Seinäkaakeleihin tai -laattoihin kuulemma sopii se kaakelimaali ihan ok. Jos vanhat laatat on tiiviisti kiinni ja oikein asennettu niin niiden päälle voi asentaa uudet, niin säästää vähän aikaa ja ehkä rahaakin kun ei tarvi vanhoja purkaa pois 🙂

Emilia Huttunen

Just tän takia meillä on osaava suunnittelija, mä oisin ite vaan maalannut kaikki, mutta sisustussuunnittelija sanoi että lattiakaakeleita ei voi maalata just kulutuksen takia, mut mietitään nyt sitä päälle laatottamista 🙂 Seinät maalataan simmosella kestävämmällä maalilla, jonka hän neuvoi ja kun meillä on keittiössäkin kaakelia välitilassa niin siihen samaa tavaraa 🙂 Ite en ois näistä taas tajunnu mitään ennen ku hän selitti! 😀

Avatar

Komppaan Kakea eli kaakeleita ei kannata maalata! Etenkään suihkussa. Ei kestä valitettavasti.. Hurjan nopeesti rapisee pois.

Emilia Huttunen

Jep, niin se meidän suunnittelijakin sanoi 🙂 Mutta seinien kaakelit voi maalata

Avatar

Meillä tehdään omakotitalo remonttia ihan itekseen. 🙂 Sisustus ja kaikki mahdolliset tarvikkeet hankitaan itse ja päätetään tietysti miehen kanssa yhdessä. Jos nyt pysytään aikataulussa, niin toukokuuhun mennessä ollaan valmiita! Sitten saan mun keittiön takasin, jota oon ootellu parisen vuotta jo. 😀 Tässä ollaan siis asuttu remontin alla koko ajan ja remonttikohteina ollu, keittiö, ruokahuone, olohuone, vessa ja yläkerta kokonaan. 🙂 Että käytössä ollu pesutilat (jossa onneksi wc) ja kodinhoitohuone. Ja eteistilat 😀

Emilia Huttunen

Oi, kuulostaa ihanalta 🙂 Toivottavasti saatte pian valmiiksi! 🙂

Avatar

Hortensiaa.blogspot.com, siellä on kivoja ja helppoja ideoita 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä