Oksennusraivareita

takki

Ihanaa kun tässä välissä oli välillä plussakeliä eikä tarvinnut palella! Tiistaina tuulikin oli kokonaan poissa ja tarkeni sukkahousuissa. Käytiin Ennin ja lasten kanssa kaupungilla etsimässä vaatteita laivalle, mutta oltiin jotenkin niin muissa maailmoissa, että luovutettiin vaan ja yritetään etsiä vaatekaapista jotain päällepantavaa.

takki1

Mä olen nykyään koko ajan niin omissa maailmoissani, että mistään ei meinaa tulla mitään! Johtuu varmaan tästä väsymyksestä, viime yönäkin Nomppu huusi kuuteen asti, sitä aiempina öinä viiteen. Aika lyhkäsiksi jää unet taas. Ollaan menossa tosiaan tutkimaan sitä refluksia, mutta odotetaan ensin, että Nomppu parantuu tän hetkisestä flunssasta, ettei lääkäri yritä laittaa huutoa sen piikkiin.

takki2

Valitettavasti Nompun huutamisen myötä Avakin huutaa. Viime yönä Ava suuttui kun Nomppu karjui ja päätti sitten potkaista pikkuveljeä. Siitä tietty isi suuttui ja Ava alkoi huutaa täysillä, joka johti täysillä yskimiseen ja edelleen huutamiseen, jotka yhdistettynä saivat Avan oksentamaan kun ei saanut enää henkeä. Avan elämän ensimmäinen oksennus. Mun piti saada kerrankin nukkua yöllä ja Topiaksen hoitaa Nomppu, mutta en mä siltä karjunnalta pystynyt nukkumaan ja sitten kun piti vielä nousta viemään Ava suihkuun ja vaihtamaan vaatteet niin hyvästi vaan uni. Nukuttiinkin aamulla sitten taas kaksi tuntia pommiin.

takki3

Onko muiden lapset tehnyt tota, että suuttuessaan alkavat karjua ja kakoa ja oksentavat sen huudon takia?

Takki Sheinside*

Paita Cubus

Hame Cubus

Sukkahousut H&M

Kengät Skopunkten

*giveaway

Kommentit

39 kommenttia
Emilia Huttunen

Voi kauheeta 🙁 mut onneks on vihdoin helpottanut! 🙂

Avatar

Minun pikkusiskolla oli paljon sitä, että itki niin paljon että oksensi. Lisäksi hänellä oli affektikramppi, minkä vuoksi myös oksenteli. 🙁 Onneksi se loppu, kun sisko täytti 5 vuotta.

Emilia Huttunen

Voi raasua 🙁

Avatar

Ystävän lapsi saa nii kauheita raivareita mustasukkasuuesta että se pyörtyy ja lääkärin mukaan aivan normaalia tämmönen.. on vaan nii hullua ajatella normaaliksi mutta lapset ei osaa niin hallita sitä vihaa

Emilia Huttunen

Hui 🙁

Avatar

Meillä on poika puolitoistavuotias ja jo useamman kerran on käynyt niin, että huutaa niin kamalasti, että tulee oksennus lopulta. Välillä tää tekee myös sitä, että tarkotuksella tunkee sormia kurkkuun huudon yhteydessä, jos ei esim. saa tahtoaan läpi ja oksennushan siitä seuraa, tietysti.

Paljon jaksamista sinne yökukkumiseen!

Emilia Huttunen

Voiei… Kiitos!

Avatar

Mun siskontyttö oli kerran meillä hoidossa ja alkoi jostain syystä itkemään. Mikään ei auttanut, ei maito, ei syli, vaipassakaan ei ollut mitään. Jatkoi huutamista niin kauan, että kuolaa tuli ihan solkenaan eikä nieleskely auttanut, joten oksennushan siitä tuli.. Ei ollut kyllä hauskaa 🙁

Emilia Huttunen

Voi ei 🙁

Avatar

Samalla suosittelen kysymään lääkäriltä että voisiko olla maitoallergiaa 🙂 nompun oireet ovat aika samanlaiset yöhuutoineen yms. oman pojan allergian kanssa!

Emilia Huttunen

Jep, pitää kysyä 🙂

Avatar

Ihana asu! Toi takki on erityisen hieno. :>

Oivoi, kuulostaapa ikävältä teidän yöt! :(( Voimia!

Emilia Huttunen

Kiitos! 🙂

Avatar

Voi kyllä! Harvasen viikko saavat molemmat sellaser raivarit, että yrjöövät. Ootteko miettinyt sairaalan unikoulua jos ei ilmene mitään mikä tuottaa esim kipua?

Emilia Huttunen

Hui :/ ei olla mietitty

Avatar

Tosi rankkoja ja samalla tuttuja nuo Nompun yöhuudot. Hurjasti jaksamisia!

Meillä keskimmäinen huusi syntymästään asti myös samalla tavalla aamuviiteen. Parikuisena alkoi huutaa myös päivisin. Maitoallergiadiagnoosi saatiin puolivuotiaanaa, mutta oireet jatkuivat. Vasta yli 1,5-vuotiaana saatiin silent refluksi diagnoosiksi ja vähitellen oireet alkoivat helpottaa! Nyt 3,5-vuotiaan ei tarvita enää lääkkeitä, oireita on ihan satunnaisesti.

Harmi, että teillä Avakin heräilee pikkuveljen itkuihin =( Meillä onneksi isoveli oli (ja on) niin sikeäuninen ettei koskaan herännyt tai sitten ei vaan jaksanut reagoida.

Älkääkä antako lääkärissä periksi vaikka kuinka yrittäisivät väittää olevan pitkittynyttä koliikkia. Näin meille sanottiin monta kertaa -ja minä väsymyshoureissani uskoin ja toivoin aina, että jos vaikka kuukauden päästä helpottaisi. Meidänkin tyttö oli kuin aurinko aina kun lääkäriin pääsi. Pystyasennossa kun oli vallan hyvä olla eikä niitä yöhuutoja ollut kukaan kuuntelemassa kotona =( Paljon tsemppiä koko perheelle =)

Emilia Huttunen

Kiitos vinkeistä ja omasta tarinasta! 🙂

Avatar

Moi, mä ite pienenä oksensin raivarin myötä ja oon monien muidenkin kuullut tehneen sitä, et kai se iha normaalia on koska hengissä vielä oon 🙂

Emilia Huttunen

Jep niin se taitaa olla 🙂

Avatar

Muistan kun olin eskarissa nii siellä eräs tyttö sai aina kauheen itkupotku raivarin hänen vanhempien lähdettyään. Melkein joka aamuhan hän sitten oksensi. Ei ollut kivaa näin oksennuskammoiselle

Emilia Huttunen

Hyi 🙁

Avatar

Täällä myös yhden oksennusherkän äiti ja meillä se voi tulla aika helpolla muutenkin siinä on sitten kiva arvailla onko kyseessä oksennustauti vai oksennusrefleksi vain 🙁 toki huudon yhteydessä kun tulee tietää mistä johtuu.Tsemppiä öihin ja mulle tuli myös mieleen allergiat nehän ei allergiatesteissä pakosti näy eli ei auttais kun kokeilla ja sekin monesti täytyy tehdä niin että kaikki yleiset suurimmat allergian aiheuttajat pois.Mutta tietenkin helpompaa nyt kun ei ole niin laaja ruokavalio vielä.

Emilia Huttunen

Jep toi arvailu on kyllä inhottavaa 🙁

Avatar

Siskonpoika myös sai pienempänä kovasti suuttuessaan ja itkiessään affektikramppeja.. Itki siis niin valtoimenaan, että loppuviimein unohti hengittää/haukkoi kovalta itkultaan niin henkeä että taju lähti..veltto, sinertävä pikkukaveri virkosi nopeasti esim. ulkoilmaan vietäessä ja oli tämän jälkeen hyvin väsy . Neuvolassa kertoivat, että jotkut lapset oppivat käyttämään tätä keinona saada tahto läpi..

Nukkuuko AVa siis samassa huoneessa/sängyssä Nompun kanssa? Eikö olisi helpompaa ja Avallekin mukavempaa, että saisi nukkua yönsä rauhassa huudolta, ettei hänenKIN yöunensa kärsisi…

Emilia Huttunen

Ava nukkuu omassa huoneessaan, mutta valitettavasti herää huutoon, vaikka Nomppu olisi toisessa päässä meidän 92 neliöistä kämppää 🙁

Avatar

Kovasti tsemppiä ja voimia, kyllä tuo helpottaa kun Nomppukin kasvaa! Olet kyllä aivan mahtava äiti kun kaikesta huolimatta jaksat kertoilla meillä kuulumisia jne. Toivottavasti saatte pian nukuttua koko perhe ja Avan oksentelut loppuvat 🙂

Emilia Huttunen

Voi kiitos 🙂

Avatar

Meillä tytär 1v on aina tehnyt tuota itku-yskä-oksennus rumbaa… Aluksi aina pelästyin ihan hirveästi, mutta nykyään se on lähinnä poikkeus jos ei kunnon huudon jälkeen mennä pesulle… Kamalaahan se on ja aina tulee paha mieli, mutta kuulemma menee ajan myötä ohi kun oppii rauhoittamaan itsensä jotenkin:)

Tsemppiä öihin Nompun kanssa ja pidä pintas siellä lääkärissä! 🙂

Emilia Huttunen

Kiitos! 🙂

Avatar

Ja lisään vielä että meidän neidillä ollut aina todella herkkä oksennusrefleksi! Vauvanakin oltiin siitä sairaalassa, kun aina itkiessään oksensi. Ensin epäilivät refluksia mutta päätyivät diagnoosiin ”herkkä oksennusrefleksi”, ja siitä diagnoosista maksettiin huimat summat 😀 Ehkä siksi tyttö ei itkenytkään lähes koskaan vauvana 😉

Avatar

Koita viettää aikaa myös Avan kanssa ihan kahdestaan, uskon hänen kaipaavansa sitä! Avakin vielä kovin pieni!

Emilia Huttunen

Niinhän mä vietänkin

Avatar

Meidän Justuksella on ollut joskus noita, että itkee yöllä (sylistä, lohdutuksesta, rauhoittelusta huolimatta) niin paljon, että oksentaa! Ihan vähän ärsyttävää pestä lapsi ja puoli asuntoa yöllä… Mä kun vielä inhoan oksennusta kaikissa muodoissa niin paljon! Mutta voimia teille!!!! T. Paula & pojat (1v8kk & 2kk)

Emilia Huttunen

Voi kurjuus 🙁 kiitos!

Avatar

Minun sisko huusi pienenä niin kovasti, että hän kans meni ihan sinertäväksi ja veltoksi. Syytä siihen ei koskaan saatu (20v) sitten, mutta ne meni kolmen vuoden ikään mennessä muistaakseni ohi.

Oma tyttäreni huusi ensimmäiset 8kk niin, että hän sitten lopulta oksensi. Nyt en muista että tuollaisia olis ollu enää lähes vuoteen ollenkaan, pari kertaa ehkä 1-vuotis päivän jälkeen. Tyttö on nyt siis 1v8kk

Emilia Huttunen

Voi, tosi inhottavaa 🙁

Avatar

Siis meillähän likka rupes joskus 3-4 -vuotiaana ”käyttämään hyväkseen” tuota oksentamista, kun huomas, kuinka helposti sen oikein saikaan tulemaan :). Kun suuttui jostain, alko oikein tarkoituksella yksimään silleen, että sai kyökän tulemaan. ja voin kertoa, että oli melko rasittavaa. Puolisen vuotta tahittiin tuon kanssa, mut sit aloin tekemään niin, että kun alko yskimään siihen tyyliin, niin sanoin vaan rauhallisesti, että mene vessaan kyökkimään ja jätin sinne. Aika nopsaan huomas, et ei tehoo enää ja lopetti 🙂 Kait hän koki sen jotenkin ”palkitsevana”, kun yrjö lensi ja äiti vaihto kiireellä vaatteita ja sai tavallaan tosi nopeasti sen kaiken huomion itsellensä.

Emilia Huttunen

Eikä :<

Avatar

Kuulostaa tuo oksennusrefleksi tutulta, itsellä sama vaiva pentuna josta se valitettavasti monen eri syy seuraus suhteen kehittyi paniikkikohtauksiksi. Äläkä pelästy ei se teidän avalle taida kyllä tulla, mutta mulla tilanne erinäisten syiden takia karkasi tähän. Pentuna älyttömiä oksennusraivareita, sitten moniksi vuosiksi jäi unholaan, mutta kun tulin n.17 vuoden ikään ne ilmoittivat taas olemassa olostaan. Aluksi siis hysteerista itkua ja kun räkää kertyy tarpeeksi huono hengittää, tähän lisätään kovat masennustilat, parhaimmalta tuntui kun sai oksennettua ns pahan olon pois. Nyttemmin ikää 25 v ja oireet oikeastaan tipotiessään, lukuun ottamatta ehkä yhtä/kahta pienempää kohtausta joita on jo oppinut itse hiukan säätelemään etteivät mene kovin pahaksi. Minulla toki tilanne hiukan eri masennuksen ja vaikeiden elämän tilanteiden takia, mutta pitkällä aika välillä kannattaa muistaa tämäkin ”vaihtoehto”. Tsemppiä valvomisiin 🙂 täällä ei vielä ”päästy” tuohon vaiheeseen, tällä hetkellä rv 26, joten täälläkin on vielä kaikki tuo edessä 🙂 kovaa vauhtia tullaan perässä 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä