Jotain uutta

Kävin viime torstaina Helsingissä tutustumassa Stokken MyCarrier Cool -kantoreppuun Stokken kouluttajan johdolla. Mukana oli myös kaksi muuta perhebloggaajaa, Hyvä voittaa ja Kultahippusia -blogien mahtavat naiset. Nyt kantoreppua testaillessani ajattelin kysyä, olisiko teillä jotain erityistä kysyttävää repusta, jotta osaan sitten kiinnittää huomiota niihin asioihin 🙂 Uuden kantovälineen ansiosta ollaan taas innostuttu kantamisesta ihan uudella tavalla, joten sormet nyt jo syyhyää kun tekisi mieli kirjoittaa kaikesta! Mutta odotellaan nyt suosiolla, että saan enemmän kokemusta ja varmuutta kantamiseen.

DSC_0283

Jos harkitset kantovälineen ostamista, suosittelen odottamaan MyCarrier Coolin saapumista Suomeen, et tule katumaan!

Kommentit

18 kommenttia
Avatar

Heippa!

Osaatko yhtään sanoa, milloin tämä tulee markkinoille tai mistä sitä voisi yrittää hankkia?

Avatar

Jossain hernekeppi-sivustolla luki ettei vauvaa olisi hyvä kantaa kasvot menosuuntaan.. että tulee liikaa ärsykettä vauvalle.. vaan aina kasvot kantajaan päin. Mites Stokke tähän vastaa? 🙂 En arvostele, ihmettelen vain. Mutta aika moni asia on eri tutkijoitten mielestä erilailla.. kiinteiden sopiva alotusikä jne.Ja pystyykö Stokkella kantamaan myös kasvot kantajaanpäin?

Emilia Huttunen

Stokkella voi kantaa kolmeen eri suuntaan 🙂 Pieni vauva kaipaa äidin läheisyyttä, mutta isompi taas janoaa niitä ärsykkeitä viihtyäkseen repussa, Nomppu ei viihdy enää yhtään kasvot kantajaan päin 🙂

Avatar

Mun mielestä tuo näyttäis menevän aika samaan kategoriaan babybjörnin kanssa. Eli en ostaisi enkä suosittelisi. :/

Lasta ei kuuluisi kantaa kasvot menosuuntaan ja jalkojen asento näyttää tosi epämukavalta. :/ mä en ymmärrä miksi ne tuo markkinoille lisää tuollaisia kun on ihan tiedossa mikä on lapselle hyvä ja luonnollinen asento ja se on sammakkoasento.

Emilia Huttunen

Stokke on ihan erilainen kuin Babybjörn ja mä todellakin suosittelen 🙂 MyCarrier Cool on ensimmäinen kantoreppu, jossa on ergonomista kantaa lasta kasvot eteenpäin. Stokken ainutlaatuisen tekniikan ansiosta vauva ei roiku repussa kuten kilpailevilla merkeillä, vaan istuu tukevasti lonkkien ollessa avoinna, kuten kasvot kantajaankin päin. Sitten kun teen repusta tarkempaa postausta niin näette havainnollistavat kuvat, joista näkee heti ensimmäisellä silmäyksellä, että asento on aivan uutta kantomarkkinoilla 🙂 Siksi tästä repusta kiinnostuinkin.

Avatar

Ihana kuva susta ja Nompusta. Oliko Npmppu mukanasi Hesassa?

Emilia Huttunen

Kiitos! 🙂 Juu oli mukana 🙂

Avatar

Miten tämä uusi stokke MyCarrier Cool eroaa vanhasta Stokke MyCarrier rintarepusta? Meillä ei toiminut vauvana tuo vanhempi malli, joten hankin maducan vauva ajaksi. Mutta nyt poika on 4kk ja stokke toimii loistavasti.

Avatar

Kyllähän jo tuosta kuvasta näkee, että asento ei ole suotuisa lapselle vaan jalat roikkuvat suorina ja lapsi joutuu kannattelemaan itseään.

http://www.vau.fi/Meilla-on-lapsi/Tarvikkeet/Asiantuntija-varoittaa-Ala-kanna-vauvaa-kasvot-menosuuntaan/ Lue toi linkki.

Toki lapsi tarvitsee virikkeitä, mutta 6 kk ikäinen on vielä tosi pieni vauva. Kun kasvot ovat menosuuntaan, lapsella ei ole mahdollisuutta turvautua kantajaan, vaan hän on ”omillaan”. Lapselle ei tule välttämättä turvallinen olo kaiken viriketulvan keskellä.

Bebes info-sivulta:

Evelin Kirkilionis sanoo kirjassaan Lapsi kaipaa kantamista näin: ”Jos lapsi ei pysty kääntämään katsettaan pois liiallisesta stimulaatiosta, eikä pysty hädässään ottamaan turvallista katsekontaktia kantajaansa, voi tilanne kääntyä lapselle tuskalliseksi. Lapsi lukee kasvoiltamme ilmeitämme ja näin oppii pärjäämään sosiaalisissa tilanteissa, vanhempiensa esimerkin mukaan.”

Avatar

Ei kyllä muakaan vakuuta toi reppu. Lapsen selkähän menee ihan notkolle kun äidin rinnat on siellä välissä, saatika jos on yhtään mahaa. Selän asento tulisi kantaessa pienellä olla pyöreä eikä se toteudu kyllä millään tasolla tuossa. Jalkojen asento joo ehkä parempi kuin BabyBjörnissä, mutta en silti kyllä suosittelisi tuollaista kenellekään. Mutta jäädään odottelemaan lisäkuvia, en kyllä usko että silti vakuuttaa mutta haluan kuulla tästä lisää!

Avatar

Voih. Aika samaa mieltä oon kuin pari edellistä kommentoijaa. Mä harkitsin tätä reppua vasta äskettäin, mutta syyt miksi en tätä stokken uutukaista sitten meille huolinut oli juurikin tuo jalkojen asento. Ei kyllä näytä siltä kuin pitäisi varsinkaan näin, kun lapsi on kasvot menosuuntaan päin. Lasta en kyllä muutenkaan kantaisi kasvot menosuuntaan päin juurikin siksi, koska se ei ole lapsen selän asennolle hyväksi. Vinkiksi kerron, että ei meilläkään tuon ikäisenä maltettu viihtyä liinassa kasvot minuun päin, mutta kyllä neiti siihen tottui, kun ahkerasti harjoiteltiin. Nyt hän on melkein vuoden ja vieläkin reppuillaan/liinaillaan aina kasvot minuun päin ja hienosti viihtyy 🙂 Missään tapauksessa minä en neitiä kasvot menosuuntaan kantanut vaikka hän kuinka ois virikkeitä kaivannutkin. Meillä liinailtu ihan vastasyntyneestä ja omistetaan myös tula johon ollaan oltu kanssa tosi tyytyväisiä 🙂 Jään toki innolla odottamaan postaustasi tästä repusta ja kuulemaan mielipiteitäsi!

Avatar

Hei kuulkaas, eiköhän tässäkin nyt puhtaasti ole kyse siitä, että kaksplus ja stokke on yhteistyökumppaneita ja täten tietenkin heidän tuotteitaan mainostetaan kaksplussan blogeissa. Kuinkas muutenkaan? 🙂

Itse en ainakaan perusta näistä kantorepuista, joissa vauva on katse menosuuntaan.

Emilia Huttunen

Ja millä ihmeellä ajattelit perustella tuon väitteen? Aika tökeröä.

Avatar

Tämä Stokken My Carrier Cool ei ole kylläkään ensimmäinen kantoväline (ehkä ensimmäinen rintareppu kyllä, kantoreppuhan tämä ei ole), jonka naama menosuuntaan -asento eroaa positiivisesti (jos se on edes mahdollista) perinteisistä rintarepuista. Ergon 360-mallissa on mahdollista kantaa ergonomisesti hyvässä asennossa naama menosuuntaan.

Avatar

En ostaisi minäkään tuota, saati kantaisi vauvaa kasvot menosuuntaan. Selän kuuluisi olla pyöreänä, ei notkolla, ja naama menosuuntaan se ei ole mahdollista. Jos ja kun puolivuotias ei osaa seistä itse, niin ei toi hyvästä ole.

Avatar

Noo aika paljon kommenttia tullut kasvot menosuuntaan päin ei saisi kantaa jne ja tämän takia sitä ei muut suosittelisi? Kun lukee tekstin niin sanotaan että stokkessa on kolme eri tapaa kantaa lasta ja Emilia varmasti postauksessa näyttää kaikki kolme eri tapaa, joten eiköhän odotella kärsivällisesti postausta että nähdään nämä? 😉 Kaikilla tietenkin on omat mielipiteet ja tavat, mutta ei kannata lytistää stokkea ennen kuin on nähnyt ja kuullut tästä uudesta, tässä siis vain oma mielipiteeni 😉

Avatar

Juu en mäkään hyppäis kaivoon vaikka kuinka joku mainostais että kannattaa ihmeessä, ku nyt on tullu uus niin hyvä ja helppo tapa tehdä se.. 😉 jokanen tehköön kuten tahtoo tottakai, mut on se reppu mikä tahansa huippu stokke vaan, niin ei se poista sitä faktaa tosta huonosta asennosta. Kun itse on työkseen tekemisissä lasten ja nuorten fysiatrian parissa, niin on nähnyt kaikenlaista.

Avatar

Iltalehden sivuilla on juttu tutkimuksesta, jossa kantorepuista oli löytynyt jotain vaarallisia, syöpää aiheuttavia kemikaaleja. Tämä stokken reppu oli yksi niistä vaarallisia määriä sisältäneistä…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä