Ongelmia

synde 044

Maanantai………… Yrittäkää jaksaa! Mä en ole vieläkään päässyt takaisin tähän päiväkotirytmiin sen Avan influenssan jälkeen, vaikka siitäkin on jo aikaa. Toivon että tämä uudelleensyntynyt aurinko helpottaa rytmiin pääsyä tämän viikon aikana! Väsymys tuntuu olevan jotenkin epätavallisen ylivoimaista, vaikka Nompun tilanne on vähän parantunut. Nomppu menee nyt (koputan puuta) 21-22 välillä jo nukkumaan ja se on helpottanut todella paljon meidän arkea, vaikka hän viimeistään puoleen yöhön mennessä herääkin huutamaan. Silti olen väsyneempi kuin koskaan. Enkä tiedä miksi? Johtuukohan se ihan vaan tästä rytmin äkillisestä muutoksesta? Vai jostain puutoksesta? Unijaksoni ovat todella sekavia Nompun huutojen välillä. En osaa sanoa olenko todella kevyessä vai todella syvässä unessa. Välillä en tiedä olenko hereillä vai näänkö unta siitä että olen hereillä. Muuten en nää mitään outoja unia. Mikä ihme mua nyt vaivaa, osaisiko kukaan auttaa?

synde 041

Väsymyksestä huolimatta ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

Kommentit

27 kommenttia
Avatar

Moi! Lukaisin nää sun viimeisimmät päivitykset läpi ja suosittelisin kanssa menemään kilpirauhasen vajaatoiminnan tutkimuksiin. Ihan verikoe siis vaan ja kannattaa ihan vaatia niitä lääkkeitä kokeiluun jos on ihan viiterajojen kieppeillä, Suomessa ne rajat on kilpparin kanssa paljon alhasemmat mitä muualla. Mulla oli kevät 2011 tommosta itkua ja zombeilua. Lopulta menin lääkäriin kun meinasin nukahtaa auton rattiin keskellä päivää. Ihan kamala tunne, mutta lääkityksellä saa paljon paremman olon jo ihan kuukaudessa. Aika kauan kesti päästä ihan normaaliin tilaan, koska mulla ainakin toi vajaatoiminta oli kehittynyt pikkuhiljaa monen vuoden ajan.

Avatar

Voisko olla, että jos stressi alkaa helpottaa, niin sen takia väsyttää koko ajan?

Avatar

Miksi Noah huutaa? Oon ihmetellyt monesti mikä hällä pn.

Avatar

eiköös se aika moneen kertaan oo tullu selväks et raasulla on koliikki,et sää turhan tarkkaan taida tätä blogii si seurata

Avatar

No en kyllä seuraakaan.

Avatar

Ja en mää oikeen usko että koliikki noin pitkään kestää … 😮

Avatar

Oot yliväsynyt. Alkaa lopulta näkymään unettomuutena, niin hullua kuin onkin! Tsemppiä!!

Avatar

Minkä verran yöstä Nomppu sitten huutelee? Varmasti väsyttävää on,uni kuitenkin on niin tärkeää ja auttaa jaksamaan. Eiköhän se huuto pikkuhiljaa ala helpottaa,kun ikää tulee pienelle lisää. Jaksuja sinne alkavaan viikkoon!:) T. 5 viikkoisen vaavin kanssa valvoskelija 😀

Avatar

meidän neidillä kun helpotti koliikin jälkeinen huuto, niin minäkin olin toosi väsynyt koko ajan, vaikka sainkin nukkua enemmän. Nukuin semmoista valveunta ja sen takia olin väsyny.. jotenki olin niin tottunu siihen että hereillä tuli oltua niin paljon,niin sitten kun olisi saanut nukkua, niin siintä ei tullu mitään. Mul kesti semmoin 2viikkoo ennenkö osasin nukkua sikeää unta.

Avatar

Voi hurja tuota unitilannetta. Olet kyllä sissi kun jaksat. Nompun nukkumaolosuhteita mietin.. Oletko kokeillut korottaa hänen sänkynsä päätyä? Se voi joskus auttaa refluksioireisiin (meillä on myös ko oireita). Suosittelen tekemään korotuksen jalkojen alta tyynyviritelmien sijaan (esim unipalikoilla mutta toki kirjatkin käyvät jos pitävät tukevasti jalkoja paikallaan).

Meillä unijaksot pidentyivät huomattavasti tuolla toimenpiteellä. Samoin auttoi jo sekin kun vauva oppi kääntymään itse mahalleen ja hakeutui nukkumaan mahalleen selällään nukkumisen sijaan.

Nukahtaako Nomppu yöunille syliin vai sänkyyn? Jos syliin, koita saada nukahtamaan sänkyynsä hellävaraisella sänkyyn laskemisen ja syliinottamisen vuorottelulla (nostat siis syliin jos itkee kovasti). Sanovat että juuri tuo alkuillan nukahtamistapa vaikuttaisi eniten siihen millaisia olosuhteita vauva edellyttää hereille havahtuessaan voidakseen uinahtaa uudelleen. Refluksioireiselle ei varmaankaan suositella mitään rankempia unikouluja kun heräily on suurelta osin oireista johtuvaa. Mutta voi mukana olla hiukan myös uniassosiaatiotekijöitäkin.

Oletteko nukkuneet perhepedissä? Mietin saisitko itse niin hieman paremmin levättyä jos Nomppu rauhoittuisi makuuasennossa viereen.

Anteeksi jos otin esille ihan itsestään selviä juttuja. Olet varmasti etsinyt paljon tietoa itsekin ja saanut vinkkejä lääkäriltäkin. Toivon että tilanne helpottaisi teillä. Koita jaksaa ja ottaa välillä vauvavapaita öitä, vaikka ymmärrän että äitinä haluat varmasti olla öisin Nompun turvana ja tukena.

Avatar

millon sun kampaaja aikas on? odotan jo malttamattomana 😀

Avatar

Mulla tekee jo nestevajaus tollasta, mutta varmaan oot vaan yleisesti väsyny eikä mikään ihme.

Avatar

Mulla on iha sama, väsyttää koko ajan.. Vaikka yöt saadaan jotenkin nukuttua.. Ehkä se vaan on stressi ja yliväsymys.

Avatar

Syötkö kunnolla? Täällä on nähty jotain salaatti-kana kuvia, syötkö varmasti tarpeeksi? Kokeile Berokkaa, sekin voi auttaa. Tärkeintä olisi nyt, että saisit Nompun nukkumaan ja huudot loppumaan. Oletteko käyneet kunnon lääkärissä selvittämässä huutoa? Voisiko jomman kumman vanhemmat/sisarukset auttaa ja ottaa Nompun hoitoon (vaikka koko viikonlopuksi), niin saat nukkua? Hyviä jatkoja ja jaksamista:)

Avatar

Syötkö vitamiineja? Ite oon huomannu et oon paljon pirteempi ku aloin syömään säännöllisesti purkista monivitamiinia, mölleriä ja sinkkiä. Ja veden juontia oon lisänny ja huomannu et päänsäryt, mitkä oon luullu johtuvan väsymyksestä, ovat poissa. Myös raitis ilma auttaa, oikeesti 🙂 toivon todella että teijän yöt paranis, väsymys on jotain ihan kamalaa! Esikoinen valvotti ekan vuoden ja säälittää etten oikeesti muista tytön ekasta vuodesta melkeen mitään ku olin kävelevä zombi! Nyt taas kuopuksen kanssa mennään samaa rataa… Tsemppiä! I feel you!!!!!

Avatar

Veikkaisin että oot väsynyt ja ylikierroksilla kaiken ton valvomisen ja epäsäännöllisen unirytmin takia. Toivottavasti Noah alkaisi kohta nukkumaan paremmin! Ehkä sieltä lääkäriltä löytyisi apua 🙂 Ps. Oletpa kaunis noissa kuvissa!

Avatar

Kuulostaapa tutulta. Meillä poila on kohta vuoden ja nyt viimeisen kuukauden aja on nukkunut yöt kunnolla. Silti en osaa itse nukkua yöllä. Tuntuu etten pääse kunnolla uneen lainkaan ja aamuisin en meinaa päästä sängystä ylös. Päivät menee puoliunessa ja hoidan vain rutiininomaisesti pakolliset kotityöt sekä lastenhoidon nauttimatta elämästä.

Oon alkanut miettimään pitäisiköhän tästä jo puhua neuvolassa..

Avatar

Mä en ole nukkunut kunnon unia kohta kolmeen vuoteen. Siitä lähtien kun odotin esikoista ja nyt jo toinen valvottaa isomman lisäksi. Mikään ei auta mielestäni muu kuin aika,ainakaan meillä…

Jatkuva väsymys siis täälläkin,päivät ja varsinkin aamut menee zombina ja illalla ei väsytä lainkaan.

Avatar

Alhaalla oleva hemoglobiniarvo voi myös aiheuttaa kroonista väsymystä näiden muiden syiden ohessa! 🙂

Avatar

Emilia!minulla loputtoman väsymyksen syyksi löytyi kilpirauhasen vajaatoiminta.Todetaan verikokeella.Minullakin kokemus 3 lapsesta joista

nuorimmalla (10 kk) hankala refluksitauti,joten univelka tuttua.Tämä oli vain aivankuin olisi ollut hupun alla koko ajan ja mitään ei jaksanut.Voimia!

Avatar

Mulle tuli kans mieleen että kannattais käydä tarkistuttamassa hemoglobiini ja kilpirauhasarvot. Mulla itelläni oli vuosi sitten hb 113 ja varastorautakin alakantissa, mä olin niin väsyny että olisin vaan voinu nukkua koko ajan. Ja mä sentään sain nukkua yötkin, koska nuorin lapseni oli 11 vuotta :). Mutta onpas ihanaa kun siellä paistaa aurinko, täällä keskisessä suomessa sataa lunta taivaan täydeltä 🙁

Avatar

Tuli vain mieleen itsellä heti tuo, mistä joku muukin mainitsi, eli vitamiinit. Erityisesti D-vitamiini! Sitä pitäis ottaa purkista päivittäin, enhän toki tiedä otatko jo. Meillä uniongelmiin auttanut, kun lisännyt vaan reilusti määriä. Menee siis päivittäin 40-100 migrogrammaa vähän päivästä riippuen. Voi mennä muutama viikko että vitamiinitaso paranee ja väsymys helpottaa ja alat nukkua paremmin. Siksi ei kannata ensimmäisen yön jälkeen vielä luovuttaa.

Vaikka varmasti on tuo yliväsymys yksi syy myös, mutta mitäpä toisaalta kokeilemalla häviää. Niin kai se on, ettei meidän äitien koskaan anneta nukkua, ku sillon ku lapset nukkuu on itsellä uniongelmia. Jaksuja!:)

Avatar

Oon paljon lukenut sun blogia ja tykkään siitä kovasti (enkä ikinä kirjoita mitään kommentteja näihin):) mietin tota teidän nompun tilannetta kun se itkee yöt, en tiedä ootteko testannu ja mulla ei oo omia lapsia mutta mun äiti (kaikin puolin fiksu ihminen ja yleensä sanomiset pitää paikkaansa :D)puhu et mä olin pienenä sellainen ekat viis kuukautta et huusin vaan yöt. Sitten yhtenä iltana ei enää vaan jaksanut valvoa, niin anto mun sit olla sängyssä ja huutaa ja alle viikko meni niin ku sänkyyn laitettii ni sit nukuttii koko yö 🙂 toki teillä eri tilanne kun toinen tekee töitä ja toinen lapsi ja ette ilmeisesti omakotitalossa asu, mutta suosittelen testaamaan 🙂 toki en sit tiedä että kun nompulla se koliikki oli et mitä se tässä tilanteessa meinaa/vaikuttaa mutta suosittelen testaan! Kun ei vauvalla luultavasti mitään hätää siellä oo vaikka huutais. Ihan näin rohkaisevana kommenttina suosittelen testaan, ja en millään pahalla mitään tarkoita (oon huono näissä, aina joku ymmärtää väärin), mutta jos jaksat ja kiinnostaa niin kannattaa kokeilla :)) ja tämähän nyt ei tähän postaukseen niinkään liity, mutta juolahti mieleeni! Tsemppejä teidän ihanalle perheelle 🙂

Avatar

Oon ymmärtäny et sitä huudattamista ei enää nykypäivänä suositella. Ja varsinkaan en usko jos on joku koliikki et on oikeesti ikävä olla. Vauvoilla stressi huutamisen jäliltä kestää vissiin melko pitkään vielä huudon lopettamisenki jälkeen. Ite en kyllä lähtis yrittää 😀

Avatar

koita apteekista saatavaa c+ sinkki -porevalmistetta. saat pirteyttä päivään 🙂 itsellä ainakin toiminut ja flunssaoireetkin kadonneet samantien kaiken muun hyvän lisäksi!

Avatar

Muista ettet sitten liikaa syö mitään vitamiineja yms koska sekään ei ole hyväksi 🙂

Avatar

Täällä sama yliväsymys huoh! Toivotaan että meillä helpottaa nyt kun kevät ja kesä tekee tuloaan 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä