Puolivuotias pikkumies

lapset 017

lapset 019

En voi uskoa, että Nomppu on jo puolivuotias! Ihan hullua. Niin se aika vaan menee eteenpäin, enemmänkin humisten ja vähemmän valuen. Meillä on kotona ihana puolivuotias ihan äitin näköinen pikkupaketti! Äitin silmät, korvat, pää, suu ja ilmeet. Mutta isin pullea runko 😉 Pitääkin kaivaa teille joskus Topiaksen vauvakuvia, ne on niin hauskoja. Topias oli 4 kuukautisena samankokoinen kuin minä 1 -vuotiaana.

lapset 042

lapset 043

Puolivuotias Nomppu painaa noin 9,6 kiloa ja on kaikinpuolin terve pikkupoika. Nomppu nukkuu huonosti, mutta on silti päivisin iloinen ja aurinkoinen. Hän naureskelee aina ja juttelee paljon. Nomppu ei vierasta ketään, mutta on silti tosi paljon vanhempien perään, etenkin äidin. Ava on aina nauttinut olla hoidossa, mutta Nomppu kaipaa äitiä. Hän on kaikissa suhteissa ihan mammanpoika ja viihtyy koko ajan vain sylissä.

lapset 071

Nomppu kääntyilee kovasti ja pääsee sillä tavalla ympäriinsä, mutta ei ole vielä hokannut ryömimisen jaloa taitoa. Yritys on kova ja jalat potkivat, mutta kädet eivät ole mukana hommassa, joten yritys päätyy yleensä naaman maahan lässähtämiseen. Ava oppi vasta 6 kuukautisena kääntymään, joten jotenkin luulen, että Nomppu pian lähtee liikkeelle kun kääntyminenkin tuli niin paljon aiemmin. Hampaita Nompulla ei ole, enkä niitä odotakaan vielä, sillä Ava sai ensimmäisen hampaan vasta 1 -vuotiaana.

lapset 087

lapset 088

Nomppu sai puolivuotislahjaksi kävelytuolin ja rakastaa rullailla sen kanssa ympäriinsä. Hän yleensä rullaa itsensä keittiön pöydän alle ja hyppii siellä paikoillaan kiljuen ja nauraen. Kävelytuoli on ollut meille pelastus, seuraavaksi testiin pääsee hyppykeinu. Nomppu vaan tuntuu sen luontoiselta, että viihtyisi siinä hyvin. Ja juu, tiedetään, ne eivät ole ergonomisia ja saattavat hidastaa kävelyn oppimista ja kehitystä ja blaablaablaa, mutta maalaisjärki kaikessa. Ava on molemmissa viihtynyt hyvin ja hyvin voi vielä tänä päivänä. Tietenkään lasta ei kannata pitkiä aikoja kerrallaan niissä pitää.

lapset 111

lapset 113

Body H&M

Legginsit Lindex

Lääkärinkin mielestä Nomppu on erittäin terve pikkupoika, jolla on vain niin kova läheisyydenkaipuu, että hän itkee sen perään öisinkin, koska on koliikin takia tottunut vauvasta asti olemaan koko ajan sylissä. Yritetään siis vaan jaksaa vähän valvoa ja muistaa se, että Nomppu on herkkä luonne ja tarvitsee tavallista enemmän äitiä ja isiä, kyllä se sitten joskus helpottaa. Viimeistään armeijassa 😉

Millaisia puolivuotiaita teillä on ollut?

Kommentit

33 kommenttia
Avatar

Ihania nämä kuvat Nompusta <3

Millä kameralla ja objektiivilla ne on otettu?

Avatar

Voi Emilia! 😀 aina kirjotat kaikkeen ”ja juu tiedetään” 😀 ihana! Ei tarvii välittää niistä mammoista jotka tekee kaiken kuten kirjoissa sanotaan! Sä tiedät parhaiten miten lapsias kasvatat ja miten kaiken teet!!! 🙂 aivan ihanan suloinen Nomppu!

Avatar

Voi että mikä suloinen poika ! <3

Avatar

Onnea puolivuotiaalle. ♥ On kyllä hurjan suloinen pikkumies. 🙂

Avatar

Arvasin heti mistä puhut kun luin facebookin päivityksestä tuon, juu tiedetään, ne eivät ole ergonomisia jne, eli siis kävelytuolista. Ja olen samaa mieltä kanssasi että jos niissä ei liian kauan pidä lasta niin todellakin ovat hyödyllisiä, lapsi iloitsee kun saa liikkua noin helposti ja vieläpä omia jalkojaan käyttäen apuna. Olet ihana äiti <3

Avatar

Voi Nomppu, jo 6kk <3 Simmut kyllä aivan kuin sulla 😉

Avatar

hei eikös just kävelytuki tai hypykiikku auta siinä kävelemiseen opettelussa kun niiden avullahan lapsi saa tasapainottelua harjotella tai ainakin mä niin ajattelen 🙂 että ei ne mun mielestä hidasta sitä kävelemään lähtemistä! mutta joo sun blogi piristää mun päivää kun näit on ihana lukee:)

Avatar

*siis hyppykiikku 😀

Avatar

Etenkin hyppykiikku voi aiheuttaa jalkojen virheasentoja, mikäli lapsi on siinä liian korkealla ja varvistaa enemmän tai vähemmän jatkuvasti. Sama homma kävelytuessa, mikäli lapsen jalat eivät yllä kunnolla maahan. Molemmista saa ergonomisemman laskemalla lapsen asentoa niin, että jalat yltävät kunnolla maahan (pikemminkin koukussa kuin suorassa). Mutta tosiaan maalaisjärkeä peliin, molempia voi käyttää joka tapauksessa, kunhan ei nyt ihan jatkuvasti. Etenkin, jos äidin jaksaminen sitä vaatii ja lapsi viihtyy 🙂

Avatar

Mun 1v 4kk tänää 9,6kg 😀

Avatar

Höpönlöpö. Pidät nomppua siinä hyppykiikussa kuule ihan sen verran kun tuntuu että helpottaa arke ja nomppu viihtyy!!

Pitäähän sitä arkea helpottaa, jos valvot nompun kanssa ja on vaativa. Mielumman sitte antaa olla siinä kiikussa. Jos viihtyy..

Okei ehkä ei kannata nukuttaa siinä:D

Avatar

Nomppu on kyllä kaunis vauva 🙂

Avatar

Ompa kerrassaan suloinen poika! Kieltämättä vähän samaa näköä oman puolivuotiaani kanssa 😉 Meillä myös kääntyillään kovasti mutta eteenpäin ei päästä, sylissä viihtyy ja ikävöi hoidossa ollessaan, vierastaa lähinnä outoja miehiä mutta naisille naureskelee 😀 hampaita ei ole tälläkään kaverilla ja mittoja löytyy reilut 70cm ja 9kiloa 🙂

Avatar

Ihana blogi sulla, voin samaistua moneen asiaan, itsekin nuori äiti 🙂 arvasin heti mistä postauksessa on kyse, meijän neiti 9kk ja viihtyny hyvin hyppykiikussa kun se hommattiin noin puol vuotiaana. Meilleki sanottiin et se hidastaa kehitystä, mukamas!! ei oo meijän neitiä hidastanut ainakaan, vauhdittanu vaan 🙂 8kk alko kävelee tukea vasten 🙂

Avatar

Meidän puolivuotos painoi sen 5kiloa ja on ollut syntymästä saakka iloinen poitsu ei niin äitin perään oleva 🙂 meillä myös kävelytuoli oli käytössä 8kk asti siitä 6kk ja poitsu alkoi varpaillaan kävellä liiian paljon ja sit otettii se pois jotta vähä auttas eihä se sen kävelytuolin syytä ollu poika vaa tykkää kävellä varpahillaan poitsu otti ekat askeleet 10kk ikäsenä ja nyt 11kk ikäisenä kävelee ihan hyvin mutta tahtoo enemmän kummiskin konttia kun pääsee niin lujempaa 🙂 poitsulla nyt painoa 8,5kg solakkapoika 😛 ja varpaillaan kävelyä ei ole muuta ku tanssiessa 😀

Avatar

VOI IHANA NOMPPU!<3 Varsinki toi yks hymykuva sulatti mun sydämen kyllä!

Avatar

Vitsit sun lapsia olis ihana päästä valokuvaamaan !

Avatar

Suloinen hurmuripoika!

Mun puolivuotiaasta löytyy oma postaus blogistani… 🙂

Avatar

Meidän poju pääsi jo hieman ennen 6kk ikää kävelytuoliin, sillä viihtyi siinä hyvin ja se oli meillekin silloin pelastus, sai vähän aikaa touhuta ilman sylissä roikkuvaa pientä 🙂 mutta ei ollut meille ainakaan haittaa kehitykseen, päinvastoin! Poika oppi kävelemään täysin ilman tukea jo 10,5kk iässä! 🙂 nyt on juoksenteleva 1-vuotias. Painoa täällä päivittelen, meillä painoa 1v neuvolassa oli tasan 9kg 😀

Avatar

On se jännä kun kaikesta tehdään niin vaikeaa… 😀 Itsekin olen vauvana innoissani pomppinut hyppykiikussa (niin kuin 3 muuta sisarustanikin) ja normaalisti kaikki kehittyivät! Ainoa ongelma oli silloin kun minä noin 5-vuotiaana päätin fiksuna tyttönä roikkua siinä eikä se sitten kestänyt sitä ja se kiinnitysjuttu tippui päähäni… seurauksena sitten pää pakettiin pariksi päiväksi! 😀 onneksi ei pahemmin käynyt.

Avatar

Meidän kahden viikon päästä puolivuotias typy on kyllä niin pikkuruinen! Paino on varmaan jotain 6 kg (tai vähän alle) ja pituutta ehkä 62-64 cm. Kääntyilee kovasti selältä mahalle ja suussa pilkottaa kaks hammasta. Hyppykiikkua meilläkin käytetään, ei läheskään joka päivä ja aina max. 15 min kerrallaan. Ja tyttö tykkää siitä niin paljon! Mä oon monen muun tavoin sitä mieltä että maalaisjärki kunniaan ja kohtuus kaikessa! 🙂 Nomppu on kyllä todellakin sun näköinen. 🙂

Avatar

Nomppu on niin supersöpö! Ja muutenkin ihania kuvia. Meidän pian 5kk poika on innoissaan hyppykiikusta, kävelytuolia ei ole saatu vielä hommattua, se on sitten swuraavana hankintalistalla 🙂

Avatar

Meidän 6 kk tyttö on n. 8.5 kg ja n. 68 cm. Kääntyy, muttei vielä ryömi. Jalat olisi täälläkin kovasti menossa, mutta kädet ei jaksa vielä. Hampaita ei ole, mutta ikenet pullottaa ja punoittaa ja kuolaa tulee litrakaupalla, eli eiköhän ne kohta tule.

Pakko muuten kertoa vertailun vuoksi, että meidän 2-vuotiaan tytön paino oli neuvolassa 9,9 kiloa 😀 Niin ne lapset on erikokoisia.

Avatar

Ihana poitsu ja ihanimmat nuo Lindexin Moomin leggarit,meilläkin käytössä!

Avatar

Meidän tytöllä kohta 10kk on kävelytuoli ja hyppykiikku. Viihtyy kummassakin ja 3kk ollu käytössä, mut ei tietenkään jatkuvasti. Meillä ei ainakaan ole kävelemiseen vaikuttanu, kun ei ole typy keksinyt tuolilla lähteä liikkeelle 😀 Kävelee kyllä muuten tukien.

Avatar

Hei,

tiedän, että en ole lääkäri enkä varsinkaan Nompun äiti, mutta minusta vaikuttaa siltä, että Nompulla olisi refluksia ja ruoka-aineallergioita. Oma tyttöni on kovin allerginen, johon liittyy myös refluksi. Ja hän on aina reagoinut allergioihin eniten yöheräilyillä ja valvomisella. Päivisin hänkin on tosi tosi hyväntuulinen, mutta öisin heräilee tiheästi ja itkee.

Hänellä oli myös kasvoissa puolivuotiaana samantylistä pientä näppyä kuin Nomoulla näisä kuvissa. Allergioiat en itse osannut silloin ollenkaan epäillä, kun neuvolassa kaikki oli ok eikä neuvolalääkäri osannut ollenkaan epäillä mitään. Lopulta menin yksityiselle ”tarkistuttamaan korvat” tytön ollessa 7kk, kun en laiskuuksissani jaksanut soittaa aamulla terv.asemalle… Silloin yksityinen lääkäri sattui olemaan lasten allergioihin erikoistunut ja osasi kertomusteni perusteella epäillä allergioita ja teetätti allergiatestejä, joista sitten ilmenikin allergioita.

Voimia valvomiseen – se on ihan kauheaa! Koita jaksaa! Ja suosittelen, että kävisitte jollain hyvällä yksityisellä lastenlääkärillä (mieluiten just allergologilla). Voi olla, että saisitte avun ja voisitte kaikki nukkua paremmin.

Voi toki olla, ettei Nompulla ole allergioita, mutta jotenkin sun kertomukset ja nää kuvat vaikutti niin tosi tutuilta!

Avatar

Liputan myös allergian puolesta! Ja tuo päivällä oleminen ettei viihdy yksin, niin meillä allergialääkäri sanoi että sekin on yksi allergian oire. Lapsella on sen verran kipeä olo koko ajan,ettei viihdy yksin. Meillä lapsella ollut ilmeisesti syntymästä lähtien maitoallergia, joka kylläkin todettiin vasta 1v4kk ikäisenä jolloin lähdimme käymään yksityisellä lääkärillä. Lisänä soija ja kananmuna allergia. Suosittelen myöskin käymään lääkärissä.. allergiatesteissä ei varmastikaan Nompun ikäisellä vielä näy mitään, mutta kokeilulla(eli allergisoivien tuotteiden pois jättämisellä) se yleensö noin pienellä selviää.

Avatar

No eipä ainakaan mun kohdalla kuulemma hidastanut hyppykiikussa olo kehitystä, kun 8kk ikäisenä kävelin jo ilman tukea 🙂 niin on vauvojen kehitys yksilöllistä, ettei kannata vertailla kyllä mihinkään! 🙂 Ja viä pakko sanoa että Nomppu on _täysin_ samannäköine, kun mun mies vauvana! Vitsailenkin hänelle välillä jos Nompun kuva näkyy jossain, että hei tässä on taas sun poikas :DD

Avatar

Mikä hymypoika nappisilmineen! Tosiaan Nompun poskien ihottuma voisi viitata allergiaan, yöheräilyt sitä tukien. Refluksi ja allergiat menee yleensä käsi kädessä.

Avatar

Ihana Nomppu! 🙂 Meidän pikkuinen poika Leon täytti myös maanantaina 6kk ja hänen kuulumisia voi käydä kurkaamassa blogista Äideistä parhain mikäli kiinnostaa: http://aideistaparahin.blogspot.fi

Tykkään hurjan paljon sun blogista!! 🙂

Avatar

Olen tismalleen samaa mieltä poskien ihottumasta. Tuli heti mieleen allergiat. Omakohtainen kokemus asiasta. Kyllä kannattaa tarkistuttaa!!

Mukavaa kevään odotusta

Avatar

Hei,

sympatiat sinne! Ihan kuin lukisin meidän elämästä 🙂 Meillä on 4kk tyttö, jolla on ollut koliikki. Vielä valvotaan usein öitä itkien ja hyvin herkkä neiti on kyseessä. Jotenkin sitä syytti itseään pitkään koliikista ja siitä että lapsi on niin herkkä. Meillä myös nukahdetaan syliin, koska koliikin aikana nukahdettiin aina syliin. Kanniskelu oli meillä ainoa mikä auttoi koliikkiin, sekään ei lopettanut itkua vaan rauhoitti hieman lasta. Nykyisin ei enään niin paljon itketä iltaisin, mutta öisin sitäkin useammin ja myös luonteeltaan tyttö on arka. Rankkaa aikaa siis eletään. Huoh, niin ymmärrän sen väsymyksen, jaksamista ja oikein paljon voimia sinne!

-Nemi

Avatar

Ei kuitenkaan kannata vähätellä sitä haittaa mitä kävelytuista ja hyppykiikuista lapselle voi olla. Lyhyitä hetkiä kun lapsi niissä on, se ei haittaa. Helposti toiset vaan pitävät niissä useamman kerran päivässä, koska helppoahan se on vanhemmalle.. Lapset usein niissä viihtyvät. Nämä vempeleet on kuitenkin kielletty useissa maissa niistä aiheutuvien haittojen vuoksi..

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä